Wuhan Coronavirus (Osa 1)

sekin on vaihtoehto.

1 tykkäys

Epävirallinen huhu liikkuu, että wuhanin krematorion käyttäjä oli viestinyt, että on ollut töitä viimeaikoina…
Itsehän en usko ollenkaan tämän olleen luonnon tuote, vaan se on joko laitettu labrasta tahalleen liikkeelle tai sitten vahingossa.
Niin paljon on viimeaikoina vouhotettu tuon ilmastohysterian ja väestönkasvun kanssa, että laittoiko joku sitten viruksen hoitamaan tuota harvennusta…
Simulaatioitahan on tehty corona viruksesta ja 18kk pandemialla saatu 65milj. kuolleen lukemia…

Ps. Onko lopulta yksikään eläinperäinen virus mutatoitunut luonnostaan, vai onko nämä kaikki loppujen lopuks labrakokeita… Ebolat, sarsit, mersit, coronat. Monenlaista ne puuhastelee labroissa ja hyvin paljon paljon jopa ns. Edistyneet kotikemistitkin. Just thought…

5 tykkäystä

Ylen uutisen mukaan ”WHO ei suosittele ja oikeastaan vastustaa kaikkia [matkustamista ja kauppaa koskevia] rajoituksia”. Vai että peräti ”vastustaa” - tätä lausuntoa on hiukka hankala ymmärtää. WHO:n mielestäkö kaikki lockdownit pitäisi heti peruuttaa ja lennot Wuhaniin ja muualle Kiinaan palauttaa välittömästi ennalleen? Hölmöyttäänkö lentoyhtiöt ja IKEAt sun muut näitä peruutuksia ja rajoituksia heidän mielestään asettavat? Täytyypä muistaa mainita tämä case kun seuraavan kerran joku kapitalismin vastustaja tulee sepustamaan kuinka ainoastaan julkishallinto voi tehdä vastuullisia päätöksiä ja yksityiset yritykset ovat rosvojoukko jota ohjaa vain ja ainoastaan sokea lyhyen tähtäimen voiton tavoittelu.

6 tykkäystä

Jossain kohtaa todetaan, että ei tätä voi estää…Globaali pandemiahan tästä on tulossa.
Lentojen rajoittamine on loppujen lopuks vain vääjäämättömän epätoivoisia estämisyrityksiä. Kyllä he tietää, että se on jo edennyt…
Sen voi estää vain eristämällä koko maa kertakaikkiaan seuraavaksi 2vuodeksi, kunnes rokote on valmistunut. -No se on vähän vaikea toteuttaa…

2 tykkäystä

Juu: Rajat Kiinni.

No eivaiskaan, jätetään yksi pieni luukku miisä lukee EXIT ONLY.

2 tykkäystä

Taisi kehitys Kiinan ulkopuolella saada vihdoin WHOnkin punttiin vipinää. Vaikka tartuntoja on edelleen hyvin vähän leviää virus kymmenien prosenttien päivälisäyksillä.

Tartuntoja Kiinan ulkopuolella 19 maassa 102 kpl.

Kiinassa tilanne etenee vauhdilla. Teoria siitä, että tautia ei kyetä varmentamaan riittävän nopeasti ja se estää lukujen nopeamman kasvun saattaa olla oikea. Tartunnat/kuolleet: 9692 / 213.

image

Taudista parantumisen tilastoimista Kiinassa saattaa myös vaikeuttaa resurssien puute. On varmaan luonnollista, että uusien tautitapausten todentaminen priorisoidaan korkeammalle, kuin taudista parantuneet. Esim. Australiassa on ollut 9 tapausta, joista 2 on parantunut, mikä on jo hieman positiivisempi suunta.

Tänään ylitetään 10 000 sairastunutta. Tautiin sairastuneita tulee näillä tiedoilla olemaan vähintään kymmeniä tuhansia. SARS ja MERS jäävät kirkkaasti taakse sairastuneiden määrässä. Tällä tahdilla SARSin kuolleisuus saavutetaan 2 viikossa.

7 tykkäystä

Kiinassa 102000 ihmistä on vahvistettujen tapausten lisäksi tarkkailussa oireiden vuoksi. Tämä “tieto” AFP:n uutisesta:

“Another 102,000 people were under medical observation in China with possible symptoms of the respiratory ailment.”

Tämä vahvasti viittaisi siihen, että paljon on populaa saanut tartunnan, mutta vasta oireiden pahentuessa tarpeeksi tutkitaan näytteet ja nämä Kiina ilmoittaa virallisiin lukemiin.

3 tykkäystä
2 tykkäystä

WHO:n kanta matkustuksen rajoittamiseen on kieltämättä käsittämätön. Nykyaikana ei ole edes verrokkia näin nopeasti leviävästä epidemiasta, millä suosituksia voi perustella.

Katsoin eilen iltapäivällä TV:tä (CNBC tai Bloomberg) ja siellä joltain WHO:lle työskentelevältä kysyttiin näistä rajoituksista. Perustelu suositukselle matkustusrajoitteista on seuraava: “If there is a will there is a way.” Mitään sen hienompaa tieteellistä taustaa tällä ei ole.

Toisin sanoen: Suositus perustuu ainoastaan siihen, että ihmiset ovat niin älykkäitä otuksia, että matkustuksen rajoittaminen ei tehoa ja ainoastaan viivästyttää väistämätöntä. Osa ihmisistä onnistuu matkustustavoitteessaan oli rajoitteita tai ei. (Voi olla, että tolloimmat jää kiinni) :wink:
Ehkä tätä kannattaisi silti miettiä uudelleen. Nykymaailmassa yksi perustelu rajoituksille voisi ehkä olla viivytystaistelu, millä annettaisiin aikaa rokotteen kehittämiselle. Voi olla, että ihmiset myös tottelisivat matkustuskieltoa, jos sille olisi selvä perustelu. Ihan maalaisjärjellä mietittynä.

6 tykkäystä

Tämä on se paljon puhuttu Korkoa koronalle -ilmiö.

Onko teistä hassua, että WHO hehkuttaa uskomattoman paljon Kiinan torjunta- ja rajoitustoimenpiteitä (lockdownit, armeijan resurssit), ja samalla kuitenkin oma ohjeistus kannustaa matkustamiseen ym. Kuten @OldFeki tuossa kuvasi.

Jonkun pitäisi penkaista WHO:n rahoitusta ja mikä Kiinan osuus ja vaikutusvalta hommassa on… onko Xi sanonut WHO:n porukalle, että ollaan vähän huolissaan jos kukaan ei Kiinaan matkusta ja heidät saarretaan? Tai jos elektroniikkatoimitukset / supply chain siirtyy länsimaihin?

Ja sitten WHO visertää kuinka hienosti Kiina sulkee ja eristää kaupunkeja mutta itse kehoittaa matkustelemaan ja käymään kauppaa

Whats the logic?!

10 tykkäystä

Jos vaan hengittelee filtterin läpi niin ehkä ne virukset jää siihen kiinni. Vai perustuuko tää ennemminkin siihen, että lämpötila tupakassa niin kuuma, että virukset kuolevat siihen :grin:

9 tykkäystä

Jos koronavirustartunnan saanut todella pystyy levittämään sitä ennen oireiden ilmaantumista, ei tautia mitenkään voi pysäyttää eristämällä. Yksi sairastunut tartuttaa X kpl ihmistä. Jos X on suurempi kuin yksi, tauti leviää eksponentiaalisesti. Laskemalla luvun X vaikka kolmesta lukemaan 1.5 saamme hidastetuksi vähän, mutta pitäisi laskea alle yhden. Toinen merkillepantava piirre on että Kiinasta ei ole tarpeeksi kertynyt tilastotietoa taudista toipuneista. Eli on epäselvää mikä on taudin kesto ja liittyykö siihen merkittäviä myöhäiskomplikaatioita. Vaikka tauti rajautuisi 97-98%:sti Kiinaan niin voi olla että Kiina maailman talouden moottorina alkaa yskiä melkoisesti millä voi olla sangen laajat vaikutukset.

2 tykkäystä

Se että tauti voi tarttua ennen oireiden ilmaantumista on rajallinen, viruksen täytyy kantajassa kypsyä tiettyyn vaiheeseen ennenkun se pystyy tarttumaan eteenpäin. Tästä tulee tämä kahden päivän liukuma ennen oireita mahdollisuuteen tartuttaa. Näin huonosti asiaa ymmärtävänä olen tämän käsittänyt lukemisistani.

Tämän takia esim. helsinki-vantaata ei desinfioitu lattiasta kattoon vaikka virukseen sairastunut sitä kautta olikin kulkenut.

1 tykkäys

Hong Kong kertoi juuri, että koulut ovat kiinni ainakin maaliskuun 2. päivään asti. :sneezing_face:

3 tykkäystä

Juuri näin! Tätä “Kiina kiinni” politiikkaa vanha setä on koittanut täällä palstalla levittää jo jonkin aikaa.

Itse setä on jo sen verran vanha, että voimat riittävät juuri ja juuri oman tontin rajan sulkemiseen, kuten edellä sedän raportista käy ilmi. Ja siinäkin on tällä hetkellä Masse-muorin ja Masse-kissan mentävä aukko, valitettavasti. Sapettaa, kun toisilla ei ole yhtään kunnioitusta toisen Corona-taistelua kohtaan :angry:

Masse-setä, FA, yksin saa näemmä tämänkin projektin hoitaa, …le

4 tykkäystä

UK pääsi vihdoin listoille. 2 tartuntaa Englannissa.

Brexit-juhlinta vaimenemassa? :mask: :uk:

2 tykkäystä

Lapset kiittää :grin:

3 tykkäystä

Lapissa kahden karanteenissa olevan potilaan näytteet ovat olleet negatiivisia, eli ”pitkäkestoisesta altistuksesta” huolimatta virus ei heihin tarttunut. Muutamia muita(?) vielä tutkitaan.

3 tykkäystä

thl sivuilta viimeisin päivitys:

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut Kiinan Wuhanista löytyneen uuden koronaviruksen kansainväliseksi kansanterveysuhaksi (Public Health Emergency of International Concern, PHEIC). Julistuksen myötä WHO voi antaa tilannetta koskevia toimintaohjeita ja suosituksia ja kansainvälistä rahoitusta voidaan kohdentaa torjuntatoimien tukemiseen entistä nopeammin. Vastaava julistus on annettu viimeksi Kongon ebolaepidemialle sekä polioviruksen leviämiselle.

3 tykkäystä

Brexitöörien mielestä tämäkin varmaan EU:n vika. Huomenna ei pääse virukset tai muuttolinnut kun tohkeissaan unohtavat siirtymäajan :smirk:

4 tykkäystä