Osakesijoittaminen

Wuhan Coronavirus (Osa 1)

Tehdään Wuhanin Coronalle oma ketju, niin ei sotketa muita ketjuja, informaatio tulva tästä voi olla suurta. ( Ei jää tärkeitä asioita keltään spottaamatta, jos joku sellaista pistää jakoon )

Aston pistikin linkin live mappiin viruksen leviämisestä

Jotkin yhtiöt on jo kehittämässä lääkettä

Tämä tosin voi kiihdyttää viruksen leviämistä:

Omastamielestäni ei tämä niin vakava asia ainakaan vielä ole. Millä mallilla uskotte kiinassa olevan yleisen terveydenhuollon? Onko kaikilla varaa edes mennä sinne? Länsimaissa varmasti osataan paremmin hakeutua hoitoon tarpeen tullen, muutenkin lääkkeitä taitaa olla paremmin saatavilla.

Mitä mieltä te olette?

15 tykkäystä

Taitaa taleb olla myös seuraamassa. Jos tuo reproduction number nousee yli 5 niin kohta se on kaikkialla… luulen

3 tykkäystä

Hyvä idea avata tälle oma ketju!

Tässä hyvää sijoittajan perspektiiviä:

Ro (eli monta muuta taudin kantaja tulee tartuttamaan) epäillään olevan korkea, yli 3x mitä olen Twitterissä nähnyt, mutta arviot vielä hähmäisiä.

2 tykkäystä

R0 5 olisi jo todella sairasta, kirjaimellisesti.

ZH summaa aika hyvin omat ajatukset; https://www.zerohedge.com/markets/virus-spread-exposes-fragility-global-markets

Onnea niille joilla on käteistä, ostopaikkoja tullee. Uskon itse että pidempiaikaisen häiriön mahdollisuus on ehkä 10% luokkaa.

Mutta kuten ZH toteaa, ovat valuaatiot nyt niin optimistiset, etten ihmettelisi 10-15% korjausta ihan perustellusti. Siitä yli on vähän ylilyöntiä ja ainakin itse vedän sitten ostokurahousut jalkaan, naamamaskin päähän ja lähden rämpimään markkinoille etsimään laatupapereita virusuhrien seasta.

4 tykkäystä

Tässä vielä linkki Nasse-sedän rt:stä.

R0 3-5.47 välillä, hyvin korkea. Tämä voi vielä elää paljon…

UK porukka päivitti omaansa alaspäin viikonloppuna: R0 2.5

Avainkysymys, paljonko lopulta kuolleisuus esim emerging vs länsimaat…

1 tykkäys

Mun mielestä suuri(n) osa tiedemiehistä pitää tuota 2.6 tämän hetken “virallisena” lukuna?

Oli miten oli, 2.5 - 5.5 on kaikki korkeita lukuja jotka ennustaa kyllä todella suurta riskiä globaaliin pandemiaan.

2 tykkäystä

Plop plop! Jenkeissä +2 tapausta about tunnin sisään https://twitter.com/HelenBranswell/status/1221525755881873409

1 tykkäys

Toivotaan että kuolleisuus jää alhaiseksi… sittenhän kokonaisriski on paljon pienempi… luulisin kuitenkin että jos kuolleisuus luokkaa 5% nyt niin kyllä tästä voi tulla joku pienempi espanjantauti?

1 tykkäys

Twitterin asiantuntijat kirjoittelee että jos R0 on 2.6 niin silloin populaatiosta (ilmeisesti globaali) todnäk tarttuu 60-90% (hurjalta kuulostaa). No siitä voisi laskea 5% kuolleisuudella että 200-300M ihmistä kuolisi.

En nyt ihan usko näin kovaan skenaarioon tokikaan, mutta mistä noista tietää.

4 tykkäystä

Tämä vielä talteen, eli mitä R0 tarkoittaa… ”leviämisherkkyys”…

Vielä muita tärkeitä faktoreita, joita ei tiedetä:

  • kuolleisuus-%
  • muuntautumiskyky

Tiedossa:

  • itämisaika 2-14 vrk, jona aikana tauti leviää jopa oireettomasta isännästä
  • Wuhanista poistui pormestarin mukaan 5milj ihmistä juuri ennen lock downia.
2 tykkäystä

1 tykkäys

live virus seuranta :slight_smile:

1 tykkäys

Itse en harrasta käteistä (koska voin tarvittaessa käyttää lainoitusta), mutta nyt kyllä ostin perjantaina vähän suojauksia salkkuun…ihan varuiksi. Viikonloppukin kun oli tulossa niin vähän shorttasin indeksejä (0,5% salkun arvosta shortteja). Mietiskelin siinä että jos nyt sattuis isokin viiruksen leviämisaalto olemaan viikonlopun aikana niin saattais maanantai olla aika karmea. Noh, sitä nyt ei tapahtunut… mutta saimpa olla 0,5% levollisemmin viikonlopun :smiley:

1 tykkäys

Nyt varoitellaan ettei virusta saada eristettyä - maiden on syytä varautua epidemiaan

3 tykkäystä

Asuin parivuotta tuolla seudulla. Lääkkeitä oli kyllä saatavilla ja piikkiä joka lähtöön. Oli muuten lääkkeet sellaisia mitä Suomessa ei enää käytetä, ja sai kyllä runsaasti. Jäi kuva että paikalliset käyvät aika helposti terveydenhuollon ammattilaisella. Ne ammattilaiset taas eivät vaikuttaneet ihan Suomen tasoa olleen. En ihan 100%:sti usko, että helposti leviävät viruksetkaan heidän täydessä kontrollissa täten olisi. Vaikka sympaattisia ja mukavia ihmisiä lähes kaikki ovat.

Käyttävät muuten poikkeuksetta maskia jos ovat kipeitä ja liikkuvat julkisilla paikoilla. Hienoa. Jotkut taas käyttävät jos eivät jaksa meikata aamulla. Sekin kätevää.

9 tykkäystä

Kaikenlaista löytyy. Minulle sanottiin että tuossa videossa on yli vuodenkin vanhoja klippejä yhdistelty. Mene ja tiedä, vaikuttaa vähän feikiltä.

Sitten on tällaistakin: https://twitter.com/jenniferatntd/status/1221548086029430784

Vaikuttaa semi-uskottavalle mutta ehkä kannattaa pitäytyä virallisissa lähteissä.

1 tykkäys

Hyvä kuitenkin huomioida, että tuolla pikkualueella on moninkertainen määrä populaa kuin koko Suomessa. Tuollainen toistasataa kupsahtaa päivässä normaali influenssaan/nuhakuumeeseen

1 tykkäys

Jos ajatellaan näitä perinteisiä koronaviruspohjaisia flunssia, mitä täällä Suomessakin näin talvisaikaan jyllää, niin kyllä ne suht helposti lähipiirin ihmisiin tarttuu eli tälläkin tarttuvuus on varmasti korkea, mutta veikkaan, että tässä pidemmän ajan kuluessa tuo kuolleiden osuus laskee selvästi alle ennustetun.

1 tykkäys

CNN:n video näyttää kuinka kiinalaiset myyvät villieläimiä järkyttävissä olosuhteissa. Osa näistä videoista tuhottu Kiinan toimesta myöhemmin, CNN:n mukaan.

2 tykkäystä

Muutama pointti:

  1. Xi Jinping tietysti käyttää tätä hyväkseen keskushallinnon valtaa kasvattaakseen.
  2. Salaliittoteoria videoilla tehdään rahaa mitä enemmän niitä jaetaan. Ihan samalla tavalla kuin suurin osa valheellisesta poliittisesta propagandasta USA:n presidentivaalien aikaan tehtiin rahan takia. Kiinassa ja Wuhanissa kuitenkin todella paljon ulkomaalaisia toimittajia joten ei salailu piilossa pysyisi. Vähän medialukutaitoa nyt.
  3. Coronavirus potilaita on jo nyt ympäri maailmaa mutta silti leviäminen ei ole näissä maissa räjähtänyt käsiin. Enimmäkseen sairastuneet olleet Wuhanista tulleita turisteja. Thaimaassa esimerkiksi 8 tapausta joista 5 on jo tervehtyneitä ja ilmeisesti lähetetty kotiin.
7 tykkäystä