Wuhan Coronavirus (Osa 1)

Lämpötilavaatimukset ei luulisi olevan mikään ylitsepääsemätön ongelma, toki lisää kustannuksia.

Esim. spermapankeissa ovat lämpötilat kylmempiä ja jutussa mainitut yliopiston pakastimet ovat käsittääkseni ainakin joissain paikoissa itsenäisiä sähköllä toimivia laitteita eikä kiinteistöihin rakennettuja kiinteitä pakastamohuoneita. Käsittääkseni ainakin eläinten pakastespermaa kuljetellaan maasta toiseen.

Varastointi ja kuljetuskapasiteettia ei varmaankaan riittävästi mutta eiköhän sitä nopeasti tällaisessa tapauksessa saa kasvatettua missä hinnalla ei ole niin väliä. Toisaalta näillä rokotteilla sen verran kova kiire, ettei niitä malteta suuria varastoja kerryttää.

3 tykkäystä

Finnair Cargohan tuohon on jo satsannut

6 tykkäystä

Tuo ei ole mitenkään ylitsepäätemätön ongelma - teknisiä ratkaisuja on olemassa, ainoa kysymysmerkki on että kuinka nopeasti saadaan lisäkapasiteettia vastaamaan kysyntään. Jos joku keksii mikä firma valmistaa ultrakylmiä pakastimia, varsinkin liikuteltavia niin vinkkiä vaan niin pinotaan ostamaan lappua :smiley:

2 tykkäystä

Juuri näin. Se ei ole teknologinen ongelma. Kyse on sen soveltamisesta skaalaan ja kapasiteettiin, missä voi olettaa löytyvän haastetta.

Tuolla Muskin Elonilla on integroitu ratkaisu :smiley: Pakastuskapasiteetti yltää 0 Kelviniin.

2 tykkäystä

Tuotahan ovat jopa ajatelleet etukäteen :wink:

“There’s a world in which we don’t have to use the guess the WHO makes in February on seasonal flu strain,” said Stéphane Bancel, Moderna’s CEO, in an interview. “We could do that much later with a strain that’s much closer to what’s happening in the U.S.”

Vaccine makers, even those not working on mRNA shots, have moved with extraordinary speed to develop and test candidates against the new coronavirus. The dire urgency of the pandemic has played a major factor in their haste, but for Moderna and Pfizer, the experience suggests potential for mRNA vaccines against influenza to be more quickly adapted to respond to changes in circulating virus strains.

Since mRNA vaccines use genetic code, the companies could swap out which sequences are used based on sampling done close to when the flu seasons are most severe. Traditional flu vaccines, by contrast, are grown in chicken eggs or insect cells, and consist of inactivated or weakened virus, or viral proteins

Pfizerin koronarokote on siis mRNA-pohjainen. AstraZenecan rokote on “perinteisempi”, joten sillä on suurempi riski siihen, että toimii vain osaan tapauksista.

3 tykkäystä

Ruotsi kieltää alkoholin myynnin klo 22 jälkeen.

image

Taitaa yöelämä vähän rauhoittua…

6 tykkäystä

Tämä on hallituksen aikomus, mutta Expressenin jutun perusteella sanoisin ettei onnistu ilman lainmuutosta eli vaatii parlamentaarisen käsittelyn.

2 tykkäystä

Yrittääkö ne saada jenkkityyliset mellakat kaduille kun viinakset loppuu kesken? :smiley:

Ruotsalaiset :roll_eyes:

3 tykkäystä

Onneksi sentään huumeita saa yötäpäivää.

4 tykkäystä

Aamun luvut (tartunnat/kuolleet): 52,43M / 1,29M

Uudet tartunnat(+613741) jatkoivat selvässä nousussa. Kuolemantapausten(+10184) määrä nousi uuteen päiväkohtaiseen ennätykseen. USA(+142808) teki uuden tartuntaennätyksensä ja kuolemantapaukset(+1478) jatkavat selvässä nousutrendissä. Euroopassa(+268988) tartuntamäärät olivat nousussa, mutta kuolemantapaukset(+4781) pysyivät eilisellä tasolla. Kauttaaltaan korkeista tartuntaluvuista huolimatta uusia tartuntaennätyksiä ei Euroopan tartuntalistan kärjessä nähty. Sitä ei tiedetä, onko kiristyneillä rajoituksilla asian kanssa tekemista, mutta nyt näyttää siltä, että monessa Euroopan maassa tartuntojen lakipiste on, ainakin hetkellisesti, saavutettu.

USA:ssa presidentti Trump hoveineen käy epätoivoista taistelua demokratiaa vastaan samaan aikaan, kun epidemia kiristää otettaan. Trumpin viime päivien ainoat kommentit pandemiasta ovat liittyneet hänen vainoharhaisuuteensa rokotekehityksen uutisoinnin ajoituksesta. Trumpin salaliittoteorioista huolimatta maan oikeat ongelmat kasvavat kasvamistaan. USA:n N95-maskien varmuusvarastot ovat tippuneet 115 miljoonaan maskiin, mikä on reilusti alle 300 miljoonan tavoitteen. Kuvernöörit kilpailevat taas toistensa ja isojen sairaalaketjujen kanssa suojavarusteista. Hoivakodit kärsivät hoitajapulasta, mikä estää sairaaloista purkautuvien potilaiden siirron hoivakoteihin. Maan johtajuuden puute näkyy arjessa ja sillä on tappavat seuraukset. Keskiviikkona USA:n sairaaloissa hoidettiin jo yli 65000 Covid-potilasta ja määrä kasvaa edelleen.

Jos jäi ensimmäisestä pörssikurssipompusta paitsi, voi olla, että saa vielä toisen mahdollisuuden, sillä lääkeyhtiö Moderna kertoi eilen, että se odottaa ensimmäisten rokotetestitulosten valmistumista kuun loppuun mennessä. Pfizerin New Yorkin testisaitin päätutkija Dr. Stephen Thomas kutsui yhtiön tiedotetta 90% rokotetehokkuudesta “mahtavaksi virstanpylvääksi”, mutta ainoastaan “ensimmäiseksi askeleeksi”. Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla myi samana päivänä yhtiön antaman, ja reippaaseen kurssinousuun johtaneen, tiedotteen kanssa osakkeitaan 5,6M dollarilla. Pfizerin tiedottaja joutui eilen selittämään myyntiä ja totesi, että se johtui ennalta määritellyn hintatavoitteen saavuttamisesta, mikä johti automaattiseen myyntitapahtumaan. Toisin sanoen Bourlalla kävi vain “hirvee munkki”.

New York(+4609) ei ole säästymässä epidemian nopealta leviämiseltä. Vaikka tilanne on edelleen naapuriosavaltio New Jersey:ä(+2683) parempi, on viime päivien kehitys ollut erittäin huolestuttavaa. New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo ilmoitti eilen, että osavaltion rajoituksia tiukennetaan. Perjantaista lähtien yksityisten tilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10:een henkilöön ja kuntosalien, baarien ja ravintoloiden pitää sulkea viimeistään klo 22. “Baarit, ravintolat, kuntosalit ja kotibileet”, Cuomo sanoi toimittajille keskiviikkoisessa konferenssipuhelussa, “… sieltä tartunnat ensisijaisesti tulevat”. New York City:n pormestari Bill de Blasio twiittasi eilen, että kaupungin seitsemän päivän positiivisten testien keskiarvo on nyt 2,52%. “Tämä on meidän VIIMEINEN mahdollisuus pysäyttää toinen aalto.”, de Blasio kirjoitti Twitteriin.

image

Venäjä ei jäänyt katsomaan sivusta, kun amerikkalainen lääkeyhtiö kertoi hyvistä testituloksistaan. Maan tieteellisestä edistyksellisyydestä kertomaan pyrkinyt “Sputnik V”-rokote nostettiin jälleen valokeilaan maan investointirahaston toimesta. Venäjä tiedotti, että rokote oli ollut 92 prosenttisesti tehokas eli hieman Pfizeria tehokkaampi – kuinkas muuten. Tiedotteen mukaan analyysi oli tehty sen jälkeen, kun 20 rokotetestin kolmanteen vaiheeseen osallistunutta, ja joko rokotetta tai placeboa saanutta, ihmistä oli sairastunut Covid-19 -tautiin. Venäjän rokotetestin kolmannessa vaiheessa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 20000 ihmistä ja rokotteen toisen annoksen 16000. Pörssikurssit eivät tiedotteeseen reagoineet.

Uuden tartuntaennätyksensä tehnyt Iran(+11780) julisti eilen öisen ulkonaliikkumiskiellon 30:een kaupunkiin, mukaan lukien Teheraniin. Maassa lisääntyneet tartunnat ovat kuormittaneet sairaanhoitoa romahduksen partaalle. Uusien määräysten mukaan kaikkien ravintoloiden ja ei-välttämättömien liikkeiden pitää sulkea klo 18 seuraavan kuukauden ajan. “Älkää poistuko kotoanne ellette pysty välttämään ruuhkaisia paikkoja.”, ohjeisti iranilaisten puhelimiin lähetetty tekstiviesti maan terveysministeri Saeed Namakilta. “Koronavirus ei ole vitsi.”. Tiettävästi maan alkoholinkulutus on pysynyt ennallaan.

Pahoista johtajista ja ikävistä uutisista koostuva uutisvirta sai mukavasti vastapainoa Italiasta, missä 81-vuotiaan Stefano Bozzinin yltiöromanttinen performanssi vaimolleen, jonka kanssa hän on ollut naimisissa 47 vuotta, nousi viraaliksi. Miehen vaimo Carla Sacchi oli joutunut sairaalaan, eikä mies päässyt tapaamaan häntä koronarajoitusten takia, joten hän nappasi mukaansa haitarin ja tuolin ja asettui sairaalan eteen soittamaan vaimolleen rakkauslaulujen suosikkimedley:ä täysin palkein. Miehen vaimo kuunteli esitystä sairaalan ensimmäisen kerroksen ikkunasta. Ensimmäisenä ilmoille kajahti Engelbert Humperdinckin kappale “Spanish eyes”. Facebookissa levinnyt tarina sai silmät kostumaan ympäri Italiaa. Bozzinista itsestään osattiin eilen kertoa, että miehellä oli pitkä sotilasura Alpeilla operoineessa yksikössä. Riippumaton raportoija ei ihmettele, miksi etelän miehet vievät sitkeän huhun mukaan kaikki naiset. Ainakaan tässä tapauksessa riippumattomasta raportoijasta ei ole kilpailijaksi. Reino Nordinin sanoin, antaudun.

Ruotsi kertoi eilen 25:stä kuolemantapauksesta ja 4667:stä tartunnasta. Maan pääministeri Stefan Löfven sanoi eilisessä tiedotustilaisuudessa, että “…kaikki indikaattorit osoittavat väärään suuntaan”. Maassa suunnitellaan alkoholin myyntikieltoa iltakymmenestä alkaen ja ravintoloiden ja baarien sulkemisajan asettamista siitä puolen tunnin päähän. Suomessa tilanne jatkuu tutun tasaisena. Maassa todettiin eilen 238 uutta tartuntaa ja kaksi kuolemantapausta. Eniten tartuntoja todettiin Helsingissä(+71), Vantaalla(+33) ja Turussa(+27).

Visualisointeja, käppyröitä ja uutisia:
Johns Hopkins , Worldometers , Reuters1 , Reuters2 , COVID tracker 1, TheBaselab , WHO1 , WHO2 , NYC tracker , COVID daily USA , THL kartta 1, FHM kartta (Ruotsi) , Bloomberg , rt.live (USA state tracking) , EndCoronavirus , CoronaVirusIndex(yonzzu)

68 tykkäystä

Eikö tämä koronarokote ole, ainakin siinä vaiheessa kun se on vasta harvoilla, varsinainen Troijan hevonen? Estää oireet mutta ei edelleen tartuttamista. Jos rokotteen saaneen käyttäyminen muuttuu, eikä enää varo kuten ennen, niin rokotteen saamattomat voivat saada entistä helpommin koronan.

3 tykkäystä

Kai tässä on kyse siitä että rokotteesta saatu data kertoo tehokkuudesta estää oireinen sairastuminen, mutta ei kerro siitä tartuttivatko jotkut rokotteen (ja sitten myöhemmin viruksen) saaneet muita vai eivät. Eivät kenties juurikaan tartuttaneet, mutta näyttöä tässä tutkimusasetelmassa tuosta asiasta ei saatu eikä haettu. Kyse siis ymmärtääkseni ei ole siitä että nyt jotenkin tiedettäisiin että rokotteen saaneet tartuttavat, ja asia on minusta väännetty turhan pessimistiseen valoon.

7 tykkäystä

Kun kilpajuoksu on näin rajua, jään odottamaan rokotetta jonka tehokkuus on 102 % :upside_down_face:

14 tykkäystä

Matkustamiseen liittyen.

Tässä kylmää vettä niiden niskaan, joiden mielestä lähtömaassa tehdyt testit ratkaisevat matkustamisen ongelman.

" Vuo­kat­tiin viime viikonloppuna saa­pu­neel­la 52 hen­gen ur­hei­li­ja­jouk­kueel­la on eilen to­det­tu seit­se­män po­si­tii­vis­ta ko­ro­na­tes­ti­tu­los­ta. Aiem­min 1. mar­ras­kuu­ta Vuo­kat­tiin saa­pu­nees­ta sa­man­ko­koi­ses­ta jouk­kuees­ta löy­tyi nel­jä ko­ro­na­po­si­tii­vis­ta tu­los­ta. Kaik­ki tes­ta­tut ovat oi­reet­to­mia. Ur­hei­li­ja­jouk­kueet ovat ko­toi­sin Uk­rai­nas­ta. Aiheesta tiedottaa Kainuun sote kotisivuillaan.

Maa­han­tu­loa edel­ly­tet­tä­vis­sä 72 tun­tia edel­tä­vis­sä ko­ro­na­tes­teis­sä kaik­ki on il­moi­tet­tu ne­ga­tii­vi­sik­si.

Ensimmäinen mar­ras­kuu­ta saa­pu­nees­ta jouk­kuees­ta 36 hen­ki­löä on ka­ran­tee­nis­sa. Sa­moin ko­ko 7.11. saa­pu­nut 52 hen­gen jouk­kue on mää­rät­ty 14 vuorokauden ka­ran­tee­niin ja tes­ti­po­si­tii­vi­set hen­ki­löt li­säk­si seitsemän vuorokauden eris­tyk­seen.

Yh­teis­työs­sä Vuo­ka­tin ur­hei­luo­pis­ton kans­sa on pää­tet­ty vä­lit­tö­mäs­ti kes­keyt­tää uk­rai­na­lais­ten ur­hei­li­joi­den saa­pu­mi­nen Vuo­kat­tiin.

– Vaik­ka Vuo­ka­tis­sa käy­tet­tä­vät va­ro­toi­met ko­ro­na­tur­val­li­suu­den var­mis­ta­mi­sek­si ovat tiu­kat, täs­sä ti­lan­tees­sa tä­mä on ai­noa vaih­toeh­to, to­teaa Vuo­ka­tin ur­hei­luo­pis­ton toi­mi­tus­joh­ta­ja Veik­ko Ha­lo­nen.

– On il­meis­tä, et­tä jo­ko läh­tö­pään tes­taus on te­ke­mät­tä asian­mu­kai­ses­ti tai us­ko­ma­ton epäon­ni on koh­dan­nut jouk­kuei­ta, kos­ka yli 10 prosentin tes­ti­po­si­tii­vi­suus on poik­keuk­sel­lis­ta. On­nek­si olem­me pys­ty­neet luo­maan Vuo­kat­tiin toi­mi­van tes­ti- ja va­ro­jär­jes­tel­män, to­teaa pan­de­mia­pääl­lik­kö Ol­li-Pek­ka Kouk­ka­ri Kai­nuun so­tes­ta.

– Em­me tä­män tie­don va­los­sa voi pi­tää uk­rai­na­lais­ten läh­tö­tes­taus­ta luo­tet­ta­va­na ja li­säk­si ti­las­tol­li­ses­ti on il­meis­tä, et­tä jouk­kuees­sa voi ol­la li­sää oi­reet­to­mia vi­ruk­sen kan­ta­jia. Tä­män vuok­si olem­me vä­lit­tö­mäs­ti teh­neet ka­ran­tee­ni- ja eris­tys­pää­tök­set tar­tun­to­jen le­viä­mi­sen es­tä­mi­sek­si, jat­kaa Kouk­ka­ri."

8 tykkäystä

Eri puolilla maailmaa on vähän erilainen mentaliteetti tällaisissa asioissa. :slight_smile: Valitettavasti. Toisaalta maita ei voi oikein jakaa luotettaviin ja epäluotettaviin ilman, että kyse olisi syrjinnästä. Paha paikka. Ainoa, mihin voi luottaa on, että Suomessa tehty testi olisi prosessoinniltaan luotettava.

5 tykkäystä

Espoo +32
Helsinki +63
Hämeenlinna +1
Imatra +1
Jyväskylä +2
Järvenpää +4
Kaarina +1
Kauhava +2
Kemi +1
Kemiönsaari +1
Kempele +1
Kirkkonummi +1
Kitee +1
Kouvola +2
Kruunupyy +1
Kuopio +1
Lahti +3
Lappeenranta +1
Lieto +2
Liminka +1
Lohja +1
Loviisa +1
Naantali +1
Nurmijärvi +2
Oulu +11
Paimio +1
Parainen +1
Pietarsaari +2
Porvoo +3
Pälkäne +1
Raisio +3
Rauma +1
Riihimäki +1
Sipoo +2
Sodankylä +1
Tampere +4
Tornio +2
Turku +13
Tuusula +1
Vaasa +1
Vantaa +19
Ylitornio +1
ei kuntatietoa +2

Yhteensä 197

Samaa rataa mennään.

18 tykkäystä

Vaikka tämä kuva hieman hirvittääkin, niin kai sitä voi vähän iloinenkin olla.

image

Kyseessä siis Euroopan tartuntatautikeskuksen (ECDC) koronakartta.

23 tykkäystä

Aamun luvut (tartunnat/kuolleet): 53,09M / 1,3M

Uudet tartunnat(+643043) nousivat eilen uuteen päiväkohtaiseen tartuntaennätykseen. Kuolemantapaukset(+9669) olivat myös selvässä nousussa, mutta jäivät hieman edellispäivänä tehdystä ennätyksestä. USA(+161541) teki uuden tartuntaennätyksensä. Maan tartuntamäärät ovat kaksinkertaistuneet vain kolmessa viikossa. Tartuntoja on nyt kaksi kertaa enemmän kuin heinäkuun tartunta-aallon huipuissa. Euroopan(+290372) tartuntamäärät pysyvät korkeina, mutta ovat tasaantuneet lähes kautta linja. Maanosassa tehtiin siitä huolimatta tartuntaennätyksiä, joista vastasivat mm. Iso-Britannia(+33470) ja Saksa(+23462).

USA:n tartuntamäärät ovat nousseet kriisitasoille lähes koko maassa. Erityisen paha tilanne on keskilännessä, missä sairaalat varoittavat hoitopaikkojen loppumisesta ja hautausurakoitsijat ottavat käyttöön liikkuvia ruumishuoneita. Maan tartunnat ovat ylittäneet 100000:n rajan marraskuun 4. päivästä lähtien joka päivä ja kuutena päivänä yhdeksästä on rikottu edellinen tartuntaennätys. Sairaalassa on nyt ennätykselliset yli 67000 Covid-potilasta ja luku kasvaa edelleen. Luku on kaksinkertaistunut viidessä viikossa. Tartuntamäärät ovat nousussa 46:ssa osavaltiossa ja pysyvät tasaisina neljässä. Yhdessäkään osavaltiossa epidemia ei ole laantumassa. Kuolemantapausten seitsemän päivän keskiarvo on nyt yli 1000 päivässä ja luvun odotetaan nousevan selvästi. Tilanne on erittäin huono.

Kiitospäivän (26.11.) juhlinta näyttää osuvan USA:n pahimpaan tartuntahuippuun, kuten aiemmin pelättiin. “Emme halua antaa virusta kiittäessämme”, sanoi Vanderbilt yliopiston tartuntatautien professori Dr. William Schaffner torstaina ja jatkoi: “Erillään olo on normi”. Maan kärkiepidemiologi Dr. Anthony Fauci esiintyi Good Morning America -ohjelmassa. Hän kehotti amerikkalaisia “tuplaamaan varotoimenpiteet” taudin taltuttamiseksi noudattamalla annettuja ohjeistuksia. “Uskon, että voimme tehdä tämän ilman lockdownia, todellakin uskon.”, Fauci sanoi. Iltapäivällä Fauci oli jo toisessa, Lontoolaisen “think tank”:in Chatham Housen, online-keskustelussa. Fauci loi uskoa tulevaisuuteen: “Tämä ei tule olemaan pandemia enää pitkään, sillä uskon rokotteiden kääntävän tilanteen ympäri.”, ja jatkoi: “Apu on tulossa, mutta se ei ole vielä täällä.”

“Tuntemamme talous voi olla ohi”, sanoi USA:n keskuspankin johtaja Jeremy Powell torstaina. “Olemme tervehtymässä, mutta toisenlaiseen talouteen.”, Powell sanoi Euroopan keskuspankin järjestämässä virtuaalikeskustelussa. “Pandemia on kiihdyttänyt talouden ja yhteiskunnan jo olemassaolleita muutoksia, kuten teknologian lisääntymistä, etätyötä ja automaatiota. Tällä tulee olemaan pysyviä muutoksia siihen, miten ihmiset elävät ja työskentelevät. Yleisesti muutokset ovat positiivisia, mutta lyhyellä aikajänteellä ne luovat myös häiriöitä. Kun markkinat sopeutuvat uuteen normaaliin, muutoksen aiheuttama kipu ei jakaudu tasaisesti.”

image

Mitä valtionpäämiehiin tulee, Covid-19 näyttää erottelevan jyvät akanoista. Pandemian kuriin saaneissa valtioissa, kuten Taiwanissa, Etelä-Koreassa ja Uudessa-Seelannissa, maiden johtajat ovat saavuttaneet murskavoittoja vaaleissa tai valtapuolueen kannatus on kasvanut. Samaan aikaan pandemialepsuilleissa valtioissa valta vaihtuu. Syy ei ole monimutkainen, sillä huonosti hoidettu epidemiatilanne vaikuttaa ihmisten elämään ja toimeentuloon nopeasti ja voimalla. Presidentti Trumpin viljellessä viimeisiä valheitaan valtionpäämiehenä, valtansa rippeisiin on nyt takertunut Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson. Hänen hallintonsa valtataistelua käydään Ison-Britannian lehtien etusivuilla ja tuki omilta on hiipumassa. Syytelistalle on nostettu Covidin, Brexitin ja talouden huono hoitaminen. Samassa yhteydessä muistetaan aina mainita maan 50000 Covid-19 -tautiin kuollutta.

Ranskan pääministeri Jean Castex kertoi eilen, että joka neljäs kuolemantapaus Ranskassa on nyt Covid-19 -taudin aiheuttama. “Ranska on keskellä äärimmäisen voimakasta epidemian toista aaltoa”, Castex sanoi. “Viimeisen viikon aikana Ranskassa on kuollut 400-500 ihmistä jokainen päivä.”. Kommentoidessaan lisääntynyttä painetta maan sairaalajärjestelmälle Castex sanoi, että maassa on 4803 potilasta tehohoidossa, mikä on 95% tavanomaisesta maksimikapasiteetista. “Olisi vastuutonta poistaa tai keventää lockdown-rajoituksia tässä tilantessa”, Castex sanoi. “Olemme päättäneet pitää määräykset ennallaan ainakin seuraavan 15:ta päivän ajan.”

Saksan tartuntatautikeskus kertoi torstaina, että maan tartuntamäärät näyttävät olevan tasoittumassa. Maan R-luku on laskenut 0,89:ään, mikä tarkoittaa, että 100 tartunnan saanutta tartuttaa 89 ihmistä.
“Käyrä on tasoittumassa”, sanoi Robert Koch Instituten:n johtaja Lothar Wieler. “Emme ole avuttomia tämän viruksen kanssa.”. Saksassa käyttöön otettuja osittaisia lockdown-määräyksiä pidetään yleisesti tärkeimpänä tekijänä kääntyneen trendin takana. Maassa lasketaan paljon myös saksalaisen BioNTech-yhtiön kehittämän rokotteen varaan. “Tällä rokotteella on paljon hyviä puolia. Sitä voidaan esimerkiksi tuottaa suuria määriä lyhyessä ajassa.”, sanoi Peter Liese, joka on Euroopan parlamentin julkisen terveyden komitean koordinaattori. “Se on tärkeää myös muulle maailmalle, ei pelkästään Euroopalle ja USA:lle”, hän jatkoi.

Ruotsissa todettiin eilen 4658 uutta tartuntaa ja 40 kuolemantapausta. Tehohoidossa on nyt 128 ihmistä. Jonot maan terveydenhuollon 1177-puhelinpalvelun erityiselle Covid-linjalle ovat nyt yhtä pitkiä tai pidempiä kuin maaliskuun lopulla, kertoi palvelun toimialapäällikkö Sofie Zetterström. Suomessa tilanne on tasainen ja odottava. Jatkuvista varoitteluista huolimatta tauti tuntuu pysyvän – vaivoin – aisoissa. Maassa todettiin eilen 197 uutta tartuntaa. Eniten tartuntoja tilastoitiin tutussa kolmikossa: Helsingissä(+63), Espoossa(+32) ja Vantaalla(+19).

Visualisointeja, käppyröitä ja uutisia:
Johns Hopkins , Worldometers , Reuters1 , Reuters2 , COVID tracker 1, TheBaselab , WHO1 , WHO2 , NYC tracker , COVID daily USA , THL kartta 1, FHM kartta (Ruotsi) , Bloomberg , rt.live (USA state tracking) , EndCoronavirus , CoronaVirusIndex(yonzzu)

68 tykkäystä

Olikohan nämä 64 tartuntaa pelkästään Pieksämäeltä eilisissä lukemissa? Noin 25% koko Suomen keskimääräisistä päiväluvuista.

2 tykkäystä