Wuhan Coronavirus (Osa 1)

Myös new york post:

And then there is this little-known fact: Some Chinese researchers are in the habit of selling their laboratory animals to street vendors after they have finished experimenting on them.

Mutta kyllähän se totuus tulee aina yleltä :grin:

1 tykkäys

Onneksi on salkusta 60% käteistä ja muutenkin nyt pelailen päivänsisäisiä pelejä. Ei näillä näkymin ole mikään kiire ostella enempää. Jotain 30% on pitkässä salkussa. Loput 10% enää pelilappuja.
Kevään aikana voi tilanne olla jo paljon pahempi. Kuka tietää.

Kiinalaiset kehittäneet tavallista kausiflunssaa heikomman viruksen ja päästäneet sen vahingossa vapaaksi? Kyllä meidän nyt on pian nenää niistäminen.

Tavallinen kausiflunssa tappaa joka vuosi noin 2% sairastuneista, 2/3 yli 65-vuotiaita. Joka vuosi kuolee noin 400 000 ihmistä tavalliseen kausiflunssaan.

Tämä meidän laboratoriosta karannut supervirus tappaa noin 1% sairastuneista, joista nekin samallatavoin 2/3 yli 65-vuotiaita.

Ei mene näin. Jos viittaat aikaisempaan viestiisi, niin siinä ei sanota että kausiflunssan Case Fatality Rate on 2%, vaan siinä sanotaan mielestäni toisin: ”corresponding to 2% of all respiratory deaths”, tämä on eri asia jolla viitataan vaim hengityselimistä aiheutuviin kuolemiin.

7 tykkäystä

Siinä sanotaan että kausi influenssa vastaa n.2% kaikista hengitystievaikeuksista aiheutivista kuolemista vuosittain.

3 tykkäystä

Onko kellään laittaa linkkiä jossa olisi tämän hetkinen tilanne Euroopan coronatartuntojen lukumäärästä?

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

http://who.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/c88e37cfc43b4ed3baf977d77e4a0667

1 tykkäys

gisanddatan mukaan jenkeissä 35 tartuntaa? Millon nämä on havaittu? Ei ole mielestäni uutisoitu moisista vielä? :thinking:

"Koronavirustartunnat ovat roimasti lisääntyneet Yhdysvalloissa japanilaiselta risteilyalukselta tehtyjen evakuointilentojen vuoksi.

Tällä hetkellä koronavirustartuntojen määräksi Yhdysvalloissa on raportoitu yli 30. Vielä eilen uutisoitiin, että amerikkalaisten keskuudessa on todettu 11 tartuntaa.

Syy tartuntojen roimaan nousuun on japanilaiselta Diamond Princess -risteilyalukselta tehdyt evakuoinnit"

Lähde. Mtv Uutiset

2 tykkäystä

Oma black swan on nimenomaan jenkkilän riistäytynyt korona-epidemia köyhässä väestönosassa ilman kattavaa edullista terveydenhoitoa. Sandersille mojovaa tuulta purjeisiin yleensä äänestämättä jättäneistä. :office: :chart_with_downwards_trend:

0,001% oddsit toistaiseksi.

4 tykkäystä

Kiitos, tämä oli mennyt itseltä ohi.
Kerta tämä on jo jenkkilään levinnyt niin oma päätelmä on että parempi kotiuttaa voitot ja kasvattaa käteisosuutta tulevalla viikolla.
Uskon vahvasti että laskua tulossa.

1 tykkäys

79 varmistettua tartuntaa Italiassa eri puolilla maata ja tänä viikonloppuna talvilomailijat alkavat palata kotimaihinsa…

2 tykkäystä

Karanteenit jatkuu jo terveeksi testatuillekin. Eli arki ei ole vielä pitkään aikaan palautumassa ennalleen.

1 tykkäys

Ristelyaluksen tartunnat tilastoitiin Japaniin. Nyt ihmisiä on evakuoitu eri maihin. Jos USA:n tartunnat ovat risteilyalukselta, miten nämä tapaukset tilastoidaan? Ovatko ne “Japaniin” tilastoitujen jälkeen esiintulleita tapauksia? Jos ne ovat laivalla tilastoituja ja siirtyvät USA:han, vähennetäänkö ne Japanin tilastoista?

1 tykkäys

Medialla sietäisi olla hieman vastuullisuutta näissä uutisissaan. Onkohan joku vetänyt kunnon shortit kehiin kun oikein yritetään pommittaa kursseja maanrakoon. Voisi mielellään lopettaa, koska ainakin henkilökohtaisesti ei oikein huvita menettää rahaa.

Tässä näemmä joka päivä uutisoidaan miten X määrä ihmisiä on sairastunut lisää. Uutinen sinällään, mutta kun ei kyse ole mistään mustasta surmasta vaan hyvinkin samankaltaisesta flunssasta kuin mikä muutenkin vuosittain kiertää. Ihmiset ryhtyvät hamstraamaan elintarvikkeita ja varautuvat johonkin ennennäkemättömään mad max meininkiin, mikä muutoin jokaiselle harrastukseksi sallittakoon, mutta tosiaan hieman närästää kun omaisuus hupenee kurssien pudotessa. Kyllä me tästä vielä globaali lama saadaan aikaan jos oikein pinnistellään.

Ei nyt aikaansaada eilisillan repeattia (itse en kyllä ole liputellut yhtäkään viestiä), mutta todetaan vielä viimeisen kerran että tavalliseen kausiflunssaan kuolee karkeasti noin 400 000 ihmistä vuosittain:

“Until recently, the World Health Organization (WHO) estimated the annual mortality burden of influenza to be 250 000 to 500 000 all-cause deaths globally”

4 tykkäystä

Nuo löytyy täältä → COVID Live - Coronavirus Statistics - Worldometer kohdasta 21 February

Eli USA:n tapauksista 18 on Diamond Princessiltä takaisin kotimaahan evakuoituja.

Edit. Tässä vielä parempaa dataa jenkkien tilastoista: Coronavirus in the United States: Cases by State - Worldometer

2 tykkäystä

Ylempää ketjua löytyy sama linkki pari kertaa, mutta laitetaas uudestaan niin on jotain mahdollisuutta taas löytää tämä. Rupeaa nimittäin olemaan vähän viestiä täällä…

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Coronan live seuranta.

Edit. The Latest Drug Trials for Coronavirus | The Scientist Magazine®

Lääkkeellisiä hoitoja Ncoviin, yllätyksenä ei ole helppoa saada potilaita suostumaan lääkekokeiluihin? Pitäisi saada 700 potilaan ryhmä, mutta tuolloin oli saatu vain 200 henkeä kokoon 10pv sisällä. Hyviä vasteita hoitoihin ollut siis veriplasman siirrosta tervehtyneiltä → sairaille, sekä HIV lääkityksellä.

Lopussa hassusti kirjoitettu “another concern is…” Että tauti hiljenee ja kaikki kehitys/tutkimustyö on ollut turhaa… niinkuin sarssin kanssa :grin:

Kausiflunssaan toki kuolee iäkkäitä ihmisiä vuosittain, mutta silloin ei eristetä kaupunginosia, suljeta kouluja ja kauppoja eikä kulutus vähene. Kiinan Q1-tilastot voivat olla karua luettavaa. Kiinan pankkisektorin tilanne saattaa aika nopeasti heikentyä.

4 tykkäystä

Eiköhän tämä viestisi ole tullut jo kaikille selväksi. Uskokoon ken haluaa.

  • Ei Kiinaa pysäytetä pienistä syistä
  • Ei lentoja Kiinaan peruta turhaan
  • Ei Italia eristä 50 000 ihmistä alle sadan flunssatartunnan takia
  • Ei WHO varoita ilman syytä globaalin pandemian uhasta
  • Ei pörssit ympäri maailmaa hermoile turhaan

Tilanne on mikä on. Sitä ei omat uskomukset tai vakuuttelut muuksi muuta. Toivottavasti Covid-19 ei lähde leviämään hallitsemattomasti Kiinan ulkopuolella.

15 tykkäystä