Wulff-yhtiöt Oyj

Wulff ostoksilla. Viimeksi kun tsekkasin niin kassa ammotti lähes tyhjänä ja sen jälkeen lähdettiin vielä henkilöstövuokraus bisnekseen. Velkaa on huomattavasti. Onkohan mopo karannut käsistä? Taitaa velan määrä vaan kasvaa (toivottavasti olisi niissä pieni korko). Saisivat laittaa osingon jäihin ja vahvistaa tasetta. Ei olisi kiva hakea lisärahoitusta annilla.

6 tykkäystä

Kauppahinta 1,4 miljoonaa ja ostettavan puljun (oikaistu!) liikevoitto 0,3 miljoonaa ja vähän kassaakin tulee mukana. Ei tuo niin pahalta kuulosta, vaikka jaankin edellisen viestin huolen?

7 tykkäystä

Ohessa lyhyet kommenttimme kauppoihin liittyen:

Ei mikään iso kauppa, mutta ihan kannattava. Kannattavuus on tosin varsin omaperäisesti oikaistu, kun oikaisuina on huomioitu omistuksen muutoksen seurauksena tapahtuvia muutoksia yhtiön kulurakenteessa.

Kuten @Blackparta yllä jo totesi, rahatilanne myös hieman tässä huolettaa. Lisää varmasti tästä ja muista kasvuhankkeista saadaan maanantain tulosraportissa.

8 tykkäystä

Liikevaihtoon verrattuna ei kovinkaan merkittävä, mutta jos 1,4M€ vertaa 23e ja 24e nettotulokseen 1,5M€ niin kokoluokka on kuitenkin noin yhden vuoden tulos. Kunhan nyt saisi integroitua ja kannattamaan niin että ostolla saisi minimissään aiheutuvat korkokulut + 0,1M€/vuosi velan lyhennystä.

Edit: Millaisellakohan korolla voisi saada lainaa? Jos korko on luokkaa 10% niin korkoihin menisi ensimmäisenä vuonna 0,14M€. Olisi siis jopa hyvä suoritus jos saisi 0,24M€ Ebitiä jolloin voisi lopulla 0,1M€:lla ikäänkuin lyhentää lainaa. Aika kauan saa painaa että on 1,4M€ lyhennetty ja saadaan sijoitettu summa takaisin. Toki korkojen osuus laskee ajan kanssa ja inflaatio syö myös. Tuskin nyt tilitoimistot tosin mihinkään ole katoamassa edes 15v päästä, vaikka avainhenkilöt voi olla jo eläkkeellä tuolloin.

2 tykkäystä

Wulff (cision.com)

Liikevaihto laski 17,1 % ja oli 22,9 miljoonaa euroa (27,7)
• Käyttökate (EBITDA) oli 1,6 miljoonaa euroa (1,8) ja vertailukelpoinen käyttökate (EBITDA) oli 1,6 miljoonaa euroa (1,8)
• Liikevoitto (EBIT) oli 1,1 miljoonaa euroa (1,2) eli 4,8 % (4,4) liikevaihdosta ja vertailukelpoinen liikevoitto (EBIT) 1,2 miljoonaa euroa (1,2) eli 5,1 % (4,4) liikevaihdosta
• Osakekohtainen (EPS) oli 0,12 euroa (0,16) ja vertailukelpoinen osakekohtainen tulos (EPS) oli 0,13 euroa (0,16)
• Liiketoiminnan rahavirta oli 4,2 miljoonaa euroa (3,0)

Hallitus esittää 4.4.2024 kokoontuvalle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että osinkoa jaetaan 0,15 euroa (0,14) osakkeelta

Vähän kaksijakoinen sinänsä, että tulos merkittävästi yli ja liikevaihto merkittävästi ali Inden ennusteiden. Liikevaihtoa lukuunottamatta tosin erittäin vahvan oloinen rapsa ensipuraisulta. Osinkokin 50 % yli Inden ennusteen 0,15 vs 0,1 ennuste.

Kokonaisuutena tarkasteltuna konsernin rahavarat pienenivät 0,9 miljoonaa euroa tammi-joulukuussa (+0,2). Vuodenalussa rahavaroja oli 1,0 miljoonaa euroa (0,8) ja katsauskauden lopussa 0,2 miljoonaa euroa (1,0). Konsernilla on käytössään 5,5 miljoonan euron tililimiitti, josta tilikauden lopussa oli käyttämättä 4,5 miljoonaa euroa.

Tähän ehkä pitää sitten kiinnitellä vähän huomiota, kun osinkoakin jaetaan aika kiitettävästi. Tuo 200t€ taitaa vielä olla pyöristetty 151 kiloeurosta. Varsinkin, kun ottaa tämän huomioon:

Menestyksekkään tilitoimisto- ja taloushallintoliiketoimintamme kasvattamista jatkamme myös niin orgaanisesti kuin yritysostoin.

2024 ohjeistuskin sopivan epäselvä, mikä ehkä kertoo yrityksen osin epävarmasta tilanteesta. Itsekään ei osata ennustaa, miten tulos vertautuu 2023.

Taloudellinen ohjeistus vuodelle 2024: Wulff arvioi liikevaihdon kasvavan ja vertailukelpoisen liikevoiton pysyvän hyvällä tasolla vuonna 2024

E: Tilitoimiston hankinnasta ei ollut vielä oikein kerrottavaa. Toki aika tuore hankinta, niin ei yllätä

Wulff tiedotti 16.2.2024 Tilitoimisto Lundström Oy:n ja sen tytäryrityksen Sandström & Lundström Oy:n hankinnasta. Kauppahinta 1,4 miljoonaa euroa maksettiin käteisellä kaupantekohetkellä. Ostettujen yhtiöiden vuotuinen liikevaihto on yhteensä 1,3 miljoonaa euroa ja niissä työskentelee 13 henkilöä. Vuotuinen oikaistu liikevoitto (*) on noin 0,3 miljoonaa euroa.

11 tykkäystä

Vahva tulos ja myös todella vahva rahavirta Q4:lla ja kun vertaa lukuja yhtiön markkina-arvoon onhan tämä todella edullinen yhtiö joka tekee tulosta.

Ohjeistuksesta jäi fiilikset, että ohjeistetaan alkuvuodesta vähän laveasti ja jos kaikki menee putkeen päästään antamaan loppuvuonna posari.

2023 vertailukelpoinen liikevoitto (EBIT) oli 3,5 miljoonaa euroa vs yhtiön markkina-arvo ~15miljoonaa €.

3 tykkäystä

Huono tulos, hyvä tulos, erittäin huono tulos, hyvä tulos. Siinä Wulffin vuosi 2023!

Tuloksellisesti odotuksiamme parempi raportti, mutta tulosnäkymä oli hieman pettymys aikaisemmin kommunikoituun nähden. Q3:lla odotettiin vielä parantuvaa kannattavuutta 2024, mutta nyt “hyvää”. Hyvä-taso voi tarkoittaa arviomme mukaan joko hieman kasvavaa tai laskevaa tulosta. Ohjeistus perustuu siihen, että taantuma jää lyhytaikaiseksi yhtiön toimintamaissa ja että palveluliiketoiminnoista saadaan kasvua. Tämä jokseenkin rohkea näkemys. Näkymät ovat kuitenkin liiketoiminnoille vielä kuluvan vuoden alkaessa haastavat yleisen taloustilanteen kiristymisen vuoksi.

Mielenkiintoista on kyllä, että miten tuo kasvava osinko maksetaan. Rahavirta oli odotetusti hyvä Q4:llä, mutta kuitenkin investointien ja rahoituksen lyhennysten vuoksi Wulffin kassavarat ovat laskeneet noin 0,15 MEUR:oon (Q4’22: 1,03 MEUR). Yhtiön uuden liiketoiminnan investoinnit, tilitoimistojen yrityskaupan 1,4 MEUR:n käteismaksu sekä 1,0 MEUR:n osingot vievät vielä aimo osan kassasta.

Yhtiöllä on kuitenkin 5,5 MEUR:n limiitistään jäljellä vielä 4,5 MEUR, mutta kassavirran tulisi edelleen parantua, jotta osinkoja voitaisiin kestävästi kasvattaa ja maksaa. Sekään ei ole suotavaa, että osinkoja ruvetaan velalla maksamaan. Rahavirtavaikutusta tosin hieman tasapainottaa osinkojen jakaminen kahdessa erässä (Q2 ja Q4).

20 tykkäystä

2,6€ (2,05) ja lisää (vähennä). Odotuksissa ainakin jokaisen Nokia-sijoittajan lempivuosi eli tuloksen odotetaan painottuvan vuoden loppupuolelle. Pääsee jännittämään.

Vaikea kyllä oikein sanoa, mitä itse tältä vuodelta odottaa. Q1 toivottavasti antaa jotain osviittaa, kun henkilövuokraustoiminta on jo saatu jotenkin aloitettua. Toki Inden ennusteilla tuollainen p/e 10 tälläiselle välivuodelle, jolloin potkitaan uusia bisneksiä käyntiin ei vaikuta kovin kalliilta, jos ajattelee normaalin tuloskunnon olevan n. 50 % korkeampi. Tosin aika paljon riskiä noihin ennusteisiinkin liittyy. Vähän kyllä vieläkin itseä ihmetyttää tuo innokas osingonmaksu, kun kassatilanne on mitä on ja varmaan noihin uusiin toimialueisiinkin pitäisi rahaa laittaa.

Oletan, että vuoden päästä ollaan osakkeen hinnoittelussakin eri luvuissa. Jää nähtäväksi vain ollaanko korkeammalla vai selvästi matalammalla.

8 tykkäystä

Pääsee kyllä jännittämään. Miksi tulos painottuu nyt Wulffissa erityisen voimakkaasti loppuvuodelle johtuu koulukaupasta (4-5 MEUR) sekä loppuvuotta kohden arviomme mukaan kasvavasta Wulff Worksista. Jos meidän ennustamaamme noin 15 MEUR:n liikevaihtoon Works yltää, niin pitää Q2-Q4 alkaa jo näkymään isoja liikevaihtomuutoksia. Koulukaupassa kausiluonteisuus hieman muuttaa kuvaa Wulffin osalta, kun ostoja tehdään Q1-Q2 aikana, jolloin varmasti pääomia sitoutuu hieman normaalia enemmän. Toimitukset ovat sitten enemmän Q2-Q3 aikana, mikä näkyy liikevaihdossa.

Arvostus ei ole äärimmäisen korkea, ja jos nuo kannattavuushuolet osoittautuivat selvästi väliaikaisiksi, on osakkeessa kyllä potentiaalia. Worksista tosin tässä vaiheessa tiedetään hyvin vähän ja markkina työpaikkatuotteille on haastava, mikä lisää kyllä osakkeeseen liittyvää epävarmuutta tällä hetkellä.

6 tykkäystä

Ensimmäiset Wulff Works haalariset rakennusmiehet näkyi Tampereella aiemmin, että toiminta saatu ainakin täällä käyntiin. https://www.wulffworks.fi/ myös avautuneet. Avoimia työpaikkoja näkyy löytyvän. Toivottavasti myös tekijöitä paikoille.

4 tykkäystä

Muutosneuvottelut päättyneet toimintojen yhdistämiseen ja Staples-yrityskauppaan liittyen:

Nämä synergiat ja säästötoimet tärkeässä osassa markkinan jälleen vetäessä paremmin.

7 tykkäystä

Juho Toratti on tehnyt muutamassa minuutissa luettavan jutun Wulffista. :slight_smile:

Osaketyökalun pisteytyksessä Wulff Group saa täydet kymmenen pistettä osingosta. Yhtiön osinkopolitiikkana on tavoitella kasvavaa osinkoa, ja tähän yhtiö on pystynyt vuodesta 2017 lähtien. Osingon kasvu ja vakaus -pisteet ovat Osaketyökalussa myös erinomaiset.

4 tykkäystä

Tässä olisi Wulffin Elina Rahkosen katsaus yhtiöönsä. :slight_smile:

8 tykkäystä

Tässä on Ollin kommentit, kun yhtiö ilmoitti muuttavansa raportointirakennettaan vuodesta 2024 alkaen ja julkaisi vertailutiedot uusista segmenteistään vuodelta 2023. :slight_smile:

4 tykkäystä

Olli on ollut vähän etkoilutuulella, koska Wulff antaa maanantaina 22.4.2024 Q1-tuloksensa. :slight_smile:

Laajasti erilaisia työpaikkapalveluita ja -tuotteita tarjoava Wulff julkistaa Q1-tuloksensa maanantaina 22.4.2024. Odotamme liikevaihdon jatkavan Q1:llä laskussa heikomman markkinan vuoksi. Volyymien laskun odotamme vaikuttavan heikentävästi myös kannattavuuteen. Alkuvuonna käynnistetyn Wulff Worksin odotamme käynnistyneen hyvin seuraamamme aktiviteetin perusteella, minkä vuoksi nostimme myös hieman ennusteitamme. Ennustemuutoksien seurauksena nostamme tavoitehintaamme 2,80 euroon (aik. 2,60 euroa), mutta laskemme suosituksemme vähennä-tasolle (aik. lisää) kurssinousun jäljiltä.

EDIT:

Tässä on vielä itse yhtiörapsa. :slight_smile: :gem:

2 tykkäystä

Jännä nähdä, miten alkuvuonna aloittanut Wulff Works vaikuttaa konsernin lukuihin. Toki, osavuosikatsaus ei välttämättä tarjoa tähän kysymykseen vastausta kun samassa segmentissä on muutakin liiketoimintaa.

Bisneksenä varsinkin näin alkuvaiheessa tuo henkilöstövuokraus taitaa olla sellaista, joka tarjoaa kyllä liikevaihtoa mutta kulut voivat olla yllättävänkin kovat. Sinänsä Wulffille tuo henkilöstövuokraus voi tarjota sellaista liikevaihtopiristystä, mitä ei ole ollut tarjolla kopiopaperia ja niittejä myymällä oikeastaan ikinä. Riskejä toki liittyy tähän uuteen liiketoimintaan, mutta liiketoimintaa pyörittävillä henkilöillä on kovat näytöt kuitenkin myös onnistumisista. Huomasin myös, että Wulff Group oli nostanut LinkedInissä tässäkin ketjussa mainitusta yhtiöpäivityksessä esille juurikin lauseen “alkuvuonna käynnistyneen Wulff Worksin odotamme käynnistyneen hyvin”.

image

Wulffin osake on melko vähävaihtoinen, ja oli tänään ja eilen pienessä laskussa. Ostin osakesäästötilille kertyneillä osinkorahoilla hiukan lisää Wulffia tästä pikkualesta vielä ennen osaria. Osari voi joko yllättää liikevaihtopuolella positiivisesti verrattanut Inderesin arvioon, tai sitten Ollin kirjoituksissakin mainitut kulut ovat todella etupainotteisia ja osari on järkytys kulujen ja kannattavuuden osalta. Mielenkiinnolla odotan ensi viikkoa joka tapauksessa.

3 tykkäystä

2747512.pdf (cision.com)
Liikevaihto 23,3m€
Liikevoitto 0,4m€ (vertailukelpoinen 0,6m€)
EPS 0,03€ (vertailukelpoinen 0,06€)

Ymmärtääkseni liikevaihto yli ja tulos vähän ali inden odotusten riippuen katsooko raportoitua vai vertailukelpoista. Vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä en perannut, mutta onhan tuolla nyt kaikenlaista hässäkkää mm. worksin ylösajo, joten ei ehkä ihmeitä.

Kassa pullistunut 0,15m€>0,76m€. Rahavirrat oli tosin negatiivisia eli tämä saatiin aikaan luotoilla. Liiketoiminnan rahavirta oli sellaiset 0,7m€ negatiivinen.

Toimarin kommenteista oleellisin ehkä tämä:

Erityisen iloinen olen vuoden alussa käynnistyneen henkilöstövuokrausliiketoiminnan Wulff Worksin tammi-maaliskuun odotuksien mukaisesta alusta.

Varsinaisia lukuja Worksin osalta aika vähän, kun osa työelämän palvelut-segmenttiä, mutta tämän verran löytyi

Wulff Worksin välittämiä vuokratyöntekijöitä oli tammi-maaliskuussa 2024 keskimäärin 47 (0) henkilötyövuosina laskettuna.

Mielestäni ihan hyvä alku vuodelle, kun kerta Works lähteny kai ihan hyvin rullaamaan ja luvutkin kelvolliset, vaikka markkinat ei vieläkään suotuisat.

4 tykkäystä

Oli kokonaisuutena kyllä ihan hyvä raportti. Kannattavuus (oikaistuna) ja liikevaihto hieman päälle ennusteidemme. Etenkin Palvelu-segmentin 50 %:n kasvu tässä markkinassa oli ilo havaita. Wulff Works on kuin onkin lähtenyt hyvin liikkeelle raportin perusteella. Asiakkuuksia voitettu ja liikevaihtoa kertynyt jo mukavasti (segmentin luvuista päätellen). Konsernin kassavirtakin parani ja loppuvuonna pitäisi myös selkeästi nousta plussan puolelle, kun käyttöpääomaa vapautuu. Alkuvuonna usein tehdään ostoja varastoon vuoden toimituksia varten, joten tämä lisää varaston määrää.

Ohessa lisää raportin muodossa: Hyvää odotuksien mukaista kehitystä - Inderes

7 tykkäystä

Miten tuo onnistuminen/odotukset on laskettu/määritelty Worksin osalta? 47 kokoaikaiseksi käännettyä vuokratekijää keskimäärin 155-160 tuntia kuukaudessa ei vielä kovin paljolta näytä. Tekee liikevaihtoa varmaan q1 noin 600t€-700t€, toki paino varmaan maaliskuulla. Mutta siitä huolimatta yhdeksälle viimeille kuukaudelle jää yli 14 miljoonaa kurottavaa vs. lupaukset

2 tykkäystä

Tietenkin alku ei vielä runratessa näytä tuottavan 15 MEUR:n tavoitetta, mutta tuskin tätä kukaan odottaakaan. Pitää kuitenkin muistaa, että yhtiö on lähtenyt liikkeelle nollista ja ensimmäisen kvartaalin aikana on pitänyt organisaatiokin pystyttää. Tämän jälkeen saada asiakkaita ja rekrytoida tekijöitä, jotta liikevaihtoa edes syntyy. Siinä mielessä tämä on kyllä mielestäni hyvä suoritus ja todennäköistä on, että liikevaihdon kertyminen kiihtyy selvästi tulevina kvartaaleina. Tottakai tässä on myös riskinsä varsinkin, kun markkina henkilöstövuokrausalalla on epävarma.

9 tykkäystä