Osakesijoittaminen

Xebec Adsorption - Uusiutuvan kaasun puhdistusta Kanadasta

Aloitetaan tälle uusi ketju, pysyy näin paremmin esillä. Itse olen sijoittanut siihen vasta tällä viikolla pariin otteeseen. Saan Plugille, Nelille ja Bloomille vähän lisää vetysijoituksia. En ole mitään syväanalyysiä yrityksestä tehnyt, vain palstoilta lukenut, enemmin sijoittelen tunnepohjalta. Toivonkin oikeata asiantuntemusta tälle palstalle, kiitos osallistujille etukäteen.

Lisäyksiä aloitukseen (muokkaaja @Johannes_Sippola, tekijä @Pohjolan_Eka):

Investors Presentation (marraskuu 2020):
https://investors.xebecinc.com/wp-content/uploads/2020/11/2020-11-13-Investor-Presentation-English.pdf

Ohessa Xebecin strategia:

Yhtiöllä on paljon ollut mielenkiintoista aktiviteettia viime aikoina ja yhtiön on muun muassa tehnyt laajentumisen Saksaan yritysostolla:

Ohessa yhtiön Q3 Tuloslaskelma:

Sekä Q3 Tase:

9 tykkäystä

Tästä on Twitterissä ollut aika paljon kirjoittelua. Vähän sellainen Greenlane Renewablesin (GRN) isoveli. Market Cap yli 800m, toki vs GRN liikevaihtokin suurempi. Itsellä ei kompetenssia arvioida vastakkain mutta samassa megatrendissä kiinni molemmat. Markkinaa riittää molemmille.

2 tykkäystä

Xebeciä on sivuuttu myös aika ajoin energiapuolen ketjussa.

Tästä suoraan ketjun Xebec hakutuloksiin, suosittelen vilkaisemaan nämäkin läpi: Tulokset hakusanalle 'Xebec topic:2568' - Osakesijoittaminen

Niin ja hienoa, että on ketju aukaistu Xebecille. Tälle on kyllä kysyntää ja tarvetta!

10 tykkäystä

Kiitos! Xebec ihan asiallinen firma omasta mielestä ja taitaa olla että kertoimia kin saa laskettua ja silleen. Mukana ollaan, tässäkin!

3 tykkäystä

Kiitos lisäyksistä ja kommenteista kaikille, tästä on hyvä jatkaa!

6 tykkäystä

Harvinaisen vähän on keskustelua ollut Xebecin ympärillä.

Tuossa on muuten Q3 webcast.

3 tykkäystä

https://www.chartmill.com/news/XBC.CA/globenews-2020-12-31-xebec-completes-transformative-acquisition-of-hygear?utm_source=stocktwits&utm_medium=pressRelease&utm_content=XBC.CA&utm_campaign=social_tracking

Hommat etenee ja tavoitehinna nosto tuli mös.

2 tykkäystä

Tässä vielä yrityksen oma presentaatio marraskuulta 2020 on ladattavissa tästä:

3 tykkäystä

Pitääpä katsella. Kun ostin Xebeciä se vaikutti tylsän turvalliselta kasvajalta yritysosto optioilla (siis ostaa muita). Sopivasti hyvällä kasvavalla sektorillakin. ja taisi olla Hydrogen twisti bonuksena.

Vai vihkaa ollut kehityskin kurssissa mukavaa. ei niin heiluvaista kuin joillain muilla.

Tuollaisia numeroita näyttää mandatumin yleiskatsaus.

Pitääköhän nuo paikkaansa.

2 tykkäystä

Tuolta ajantasaisia lukuja. Liikevaihto jatkanut kasvuaan, mutta tulos pudonnut negatiiviseksi

Revenues of $50.2 million for the nine-month period ended September 30, 2020 compared to $35.7 million for the same period in 2019, a 41% increase. The increase is mainly explained by a higher volume of major Cleantech contracts and the acquisition of service companies.

Gross margin of $11.7 million or 23% of revenues for the nine-month period ended September 30, 2020 compared to $11.4 million or 32% for the same period in 2019. The company had a lower gross margin in the Cleantech segment due to investments in product development, standardization and higher construction costs for sites impacted by COVID-19 regulations.

Net loss of $3.7 million or ($0.04) per share for the nine-month period ended September 30, 2020 compared to a net profit of $2.5 million or $0.04 per share for the same period in 2019, a deterioration of $6.2 million and $0.08 per share. The decrease is mainly explained by a reduction in gross margin, an increase in SG&A expenses, and reduced productivity caused by the COVID-19 pandemic.

Backlog increased by $17.4 million over the last 12 months, from $71.0 million on November 11, 2019 to $88.4 million on November 9, 2020.

1 tykkäys

Tulevaisuuden investointeja, sanoisin!

2 tykkäystä

Juurikin näin. Tässä muuten ostetun Hygearin lukuja, joten eiköhän tulosluvut taas palaudu kasvun jatkuessa:

HyGear generated €11.4 million of revenues, €3.4 million of EBITDA and €2.5 of operating income in 2019 and is expected to experience double-digit annual revenue growth from 2019 to 2021 and maintain strong EBITDA and operating income margins

3 tykkäystä

Greenlane muuten sopisi Xebecin palettiin melko hyvin.

5 tykkäystä

Joskus oli näistä puhetta, niin merkkasin seurantaan yllä olevat. Xebec ja greenlane on salkussa n. 10-20k positiolla ja kaksi seuraavaa pienemmillä.

Xebec ja greenlane renewables olen lueskellut materiaalit. Pari muuta vaan vilkaisin ja luvut taaksepäin näytti olevan ok, eli kasvoi liikevaihto ja tulos, jos en väärin muista, alin on tutustumatta kokonaan.

2 tykkäystä

Mielenkiintoisen kuuloinen yhtiö. Kiitokset aloittajalle ja ketjuun kirjoittaneille. En ole ihan varma miten homma menee maailmalla, mutta ainakin Suomessa fossiilista on nyt saatu kivihiilelle tuomio (2029) ja kovasti luulen, että jossain vaiheessa keskustelu kiihtyy maakaasunkin ympärillä. Siihen tämän kaltaiset teknologiat olisivat oiva ratkaisu.

Tyhmä kysymys, mutta en löytänyt tätä kyseistä yhtiötä Nordean haulla. Enkö vain osaa, vai eikö tosiaan ole tarjolla. Vähän kiinnostaisi napata OST pieni siivu, ihan jo seuraamismielessä.

kuva

Tuossa ISIN koodi.

Nordnetista ainakin löytyy ja myös Mandatumista.

Xebecillähän on tavoitteena olla aktiivinen yritysostoissa. 3-5 yrityskauppaa on tarkoitus/tavoite tehdä vuodessa, yritysten koko: 5-10milj CAD liikevaihtoa, 8-12% EBITDA margin ja 10-10 henkilöstöä.

Offtopic kuten edellinenkin, siirtäkää parempaan ketjuun. Eihän tuolla ole verotuksellisesti mitään merkitystä kun AOT kyseessä? FIFO pätee kuitenkin henkilöön, ei tiliin?

First in first out on käsitykseni mukaan tilikohtainen… Jos sinulla on useampia tilejä… Noh. Poistin kuitenkin edellisen viestini. Tehkää miten haluatte.

Tuossa, saa siirtää kahvihuoneeseen jos osaatte, selvästi uutta tietoa teille, joten varmasti hyödyllistä. Olkaa hyvät.

3 tykkäystä

Xebeciä ei ole Nordealla tarjolla. Siksi avasin itselleni tilin Degirolle, jossa kaupankäyntikulut kanukki lapuissa esim nordnetiä alhaisemmat. degirolla myös itsellä Greenlanea sekä Clear Bluea

1 tykkäys