Osakesijoittaminen

Yhtiöiden edustajien osallistuminen foorumikeskusteluun

Eräs vaihtoehtoinen sijoitusstrategia olisi sijoittaa vain yhtiöihin, joiden edustajat osallistuvat Inderesin foorumikeskusteluun. Tämähän tarjoaa mahdollisuuden saada ensi käden tietoa yhtiöstä ja sen sisäisistä ajatusprosesseista ihan korkeimmallakin tasolla kuten Herantis Pharman ja Nixun kohdalla. Myös Sampon ja Qt groupin IR tekee esimerkillistä työtä. Unohdinkohan mainita jonkin yhtiön!? Onko Inderes aktiivinen yhtiöiden edustajien houkuttelemisessa foorumikeskusteluihin? Toimitusjohtajatasolla ymmärrän hyvin ajan puutteen, mutta eiköhän jokaisella pörssiyhtiöllä ole kuitenkin tiedotusvastaava. Ihan mielenkiintoista olisi myös tietää yritysten sijoittajasuhteissa toimivien henkilöiden lukumäärä, vaihtelee varmasti paljonkin.

Pahan jälkimaun jätti Nokian renkaiden tiedottaminen viimeisimmän analyytikkopuhelun jälkeen, kun yhtiön markkina-arvosta hupeni yli 160 miljoonaa(4,5%) yhden päivän aikana ennen kuin tavallinen sijoittajakansa oli tilanteen tasalla laskun syistä.

Lopuksi kiitos minunkin puolestani yrityksille, joiden edustajat ovat laskeutuneet tänne tuulipukusijoittajien keskuuteen levittämään tietoa :slight_smile:

3 tykkäystä

En tiedä olisiko vaihtoehto, mutta hyviä yhtiöitä ovat nuo jotka myös täällä aktiivisia. Herantis pharmaa laittoi marginaalisen sijoituksen oikeastaan juuri tj. Takia, kun täällä ollut aktiivinen ja kiinnostuin sitten.

Kaikki minun salkussa, mutta on muitakin myös nok tyres

Tulikin InderesPodiin sopiva aihe Cargotecin IR:sta: https://www.inderes.fi/fi/videot/inderespodi-54-irn-tyo-ja-merkitys-vieraana-hanna-maria-heikkinen
Yllätys minulle oli, että kaikilla pörssiyhtiöillä ei ole erikseen IR-henkilöitä vaan homman hoitaa esim. talousjohtaja. Paljon mielenkiintoista asiaa, joka auttaa ymmärtämään paremmin yhtiöiden/analyytikoiden suhdetta.

2 tykkäystä