Osakesijoittaminen

Zenostock -analyysityökalu

Bloombergin terminaalista ei ole karvalakkiversiota, mutta jotain kättä pidempää sitä köyhempikin. Joulukuun alussa törmäsin Zenostock-nimiseen. 14vrk kokeiluaika. Sen jälkeen hinta/vuosi
Norm. 230e
Osakesäästäjien keskusliiton jäsen 115e
Osakesäästäjien keskusliiton nuorisojäsen 25e (alle 30-v)

Zenostock tulostaa tällaisia käppyröitä:
Outokumpu
47

Sitten voi tulostaa samat käppyrät erilaisille salkuille.
Esim: Metsä Board + UPM +Stora Enso

Välillä putkahtelee tällaisia artikkeleita.
“16.12.2018
Saksalainen ‘laaturomahdussalkku’ – 15 yhtiötä ja kaikilla P/B alhaisin 10 vuoteen”

Zenostockin universumi käsittää 8600 osaketta. First North on valikoivasti edustettuna, mutta eipä niillä ole historiaa eikä omaisuuttakaan joten ei tämä niissä auta. Kunpa tulostaisi ev/s käppyröitä niin sopisi paremmin palvelufirmojen nopeaan vertailuun.

Millaisia käppyröitä se tulostaa Nokiasta?

Ajattelin vaan että kun se on seuraavan 4-5 vuoden ajan yksi voittajayritys, että näkyykö se jotenkin noista käyristä?

Jos ei näy, sillä ”työkalulla” ei ole mielestäni mitään virkaa.

Kiitos vinkistä, pitää käyttää ainakin tuo ilmainen kokeilu. Eikä 25e / vuosi mikään kummoinen investointi ole, jos tuosta edes jotain iloa saa irti. Tällaiselle data-analyysi -nörtille pienikin lisä- tai viihdearvo voi riittää. :grinning:

On siellä muitakin käppyröitä mutta tuo p/b käppyrä on koko systeemin ydin. Nokiaa ei tällä bongaa.

Saakos tuolta myös exportattua dataa? Esim. p/b päivätasolla viimeisten vuosien ajalta exceliin. Ei kyllä ole pahan hintainen tuo nuorisojäsenten 25e.

Auttaisiko tämä Morningstarin Outokummun yhtiösivu asiassa? Sen mukaan Outokumpu on arvostettu viimeisen viiden vuoden aikana keskimäärin 0,97 P/B:llä ja arvostus on nyt 0,54 P/B. Tuosta aloitusviestin graafista näkee jo silmämääräisesti ettei reilu 0,5 ole kymmenen vuoden keskiarvo.

Sijoitustoiminnan pitäisi olla kohtuullisen laajamittaista jotta tuon 230 € vuosihinnan saisi katettua ohjelmasta saatavalla hyödyllä. Sama pätee kyllä näihin Inderesin premium-jäsenyyksiin. Jos teet 10% parempia päätöksiä ja tuotto on 6% indeksillä osingot mukaanlukien, sijoitetun pääoman x break-even-piste saadaan kaavasta:

x * 1,06 = x * 1,066 - 230
x = 38333 €

Kannattaa kyllä tutkia open sourcen vaihtoehdot ennen kuin laittaa rahansa näihin.

2 tykkäystä