Osakesijoittaminen

ZignSec ”Identify Anyone, Anywhere”

Ketjun avaus pienelle Ruotsalaiselle teknoyritykselle Zignsec. Löytyykö täältä tähän mielenkiintoiseen yhtiöön jo aikaisemmin tutustuneita sijoittajia?

Kyse vielä hyvin pienestä (2019 liikevaihto 7M SEK) ja tappiollisesta, mutta nopeasti kasvavasta yrityksestä, joka tarjoaa erilaisia sähköisiä palveluja henkilöllisyyden todentamiseen liittyen. Yhtiö perustettu v. 2015 ja IPO oli tasan vuosi sitten lokakuussa 2019. Zignsecillä on asiakkaita useilta eri toimialoilta, esim. online peliyhtiöt, fyysinen kulunvalvonta, pankit, verkkokauppa… asiakaskunta ja toimialat laajenevat jatkuvasti.

Yritys herättää kiinnostusta mm. seuraavista syistä:

 • Skaalautuva business malli
 • Liikevaihto edelleen pientä, mutta yritys kasvaa nopeasti (2020 >100%/a?)
 • Kasvua tukevat digitalisaatio, kasvavat henkilöllisyyden todentamisen markkinat/uudet toimialat sekä regulaatio
 • Markkinalla ei vielä isoja globaaleja pelureita? Kilpailijoiden kenttä pirstoutunut
 • Listautumisen jälkeen kehittynyt vakuuttavasti, mm.
  • Useita uusia merkittäviä asiakkaita nykyisiltä ja uusilta toimialoilta
  • 08/2020 Yritysosto (BasisID) & suunnattu osake-anti, jolla varaudutaan uusiin yritysostoihin?
  • Laajentuminen geographisesti Skandinavian ulkopuolelle alkanut (Yhdysvallat, Aasia, Keski-Eurooppa, Afrikka)

Yrityksen arvostus on kasvanut vuodessa nopeasti, tosin syyskuun alun huipuista tultu alas jo yli 25%. Toimialaa ja siihen liittyviä kilpailuetuja on hankala arvioida, mutta ainakin toistaiseksi uutisvirta ja tulokset ovat tukeneet Zignsecin positiivista tarinaa ja odotankin mielenkiinnolla H2 2020 tuloksia.

Mitä ajatuksia puolesta ja vastaan Zignsec herättää?

KL puolelta löytyi tähän liittyvä lyhyt keskustelu josta löytyy jonkin verran lisätietoa:

10 tykkäystä

Mulla on tätä ollut jo jonkin aikaa. Salkussa nyt jo +115 % ja potentiaalia riittää tulevaisuudessa. Varsinkin tuo, kuinka hyvin ovat saaneet asiakkaita on todella hienoa ja se herätti oman kiinnostuksen. Vedonlyönnin kautta tämä alunperin tuli itselle esiin.

1 tykkäys

Zignsec tarjoaa tosiaan konsepteja sähköiseen tunnistautumiseen yms. Kehittynyttä, yksinkertaista ja helposti käyttöön otettavaa tunnistautumista vaaditaan mm. tietoturvan ja digitalisaation vuoksi. Tässä on ZignSecin markkina ja mahdollisuus. Tosin kilpailua varmasti on tuollakin saralla. Aika näyttää onnistuuko Zignsec? Omistan tätä jonkun verran. Itselläni vähän niin kuin arpana.

1 tykkäys

Vaikuttaa kiinnostavalta. Hyppäsin kyytiin pienellä arpa-tason panostuksella ja otetaan tämä ketju seurantaan.

2 tykkäystä

Pitääpä perehtyä tähän(kin) tapaukseen tarkemmin. Ihan pari peruskyssäriä firmaan jo perehtyneille:

 1. Mikä on yhtiö kassan tilanne? Kauanko kassa riittää investointeihin ilman anteja? Onko tiedossa / odotettavissa anteja?
 2. Minkälaiset tulevien vuosien kasvuodotukset firmalla itsessään on?
 3. Milloin yhtiö odottaa tekevänsä ensimmäisen positiivisen tuloksen?

Lisäksi yhtiön ansaintamallista olisi mukava kuulla vähän enemmän.

Näissä Ruotsin pienet kasvufirmat ovat kyllä houkuttelevia, länsinaapurissamme nimittäin pääomamarkkinat toimivat :slight_smile:

1 tykkäys

Kassa on kunnossa. 09/2020 oli 40MSEK suunnattu anti (yritysoston jälkeen), ymmärtääkseni kassassa nyt >50MSEK. Vuonna 2019 ZignSec poltti noin 15MSEK rahaa vuodessa.

2019 IPO dokumentissa ZignSec on kommentoinut tavoitteekseen 2022 myynti 100MSEK ja liikevoitto 20%. Aiempien vuosien track record kasvun osalta on hyvä ja loppuvuosi näyttää kuinka suureksi kasvun kulmakerroin muodostuu kuluvan vuoden osalta (>100%? vs. 2019 / myynti 15MSEK?)

Liikentoimitamalli: ZignSec on rakentanut sateenvarjon eri maissa olevien tunnistautumismenetelmien yhdistämiseksi, jota voidaan käyttää käyttäjien digitaaliseen todentamiseen reaaliajassa kaikkialla maailmassa yhden integraation kautta, useilla eri toimialoilla. Asiakas voi integroitua vain ZignSecin alustaan voidakseen todentaa asiakkaita useissa eri maissa, sen sijaan että integroituu paikallisen toimittajien kanssa kussakin maassa.

Ansaintalogiikka koostuu kolmesta osasta: perustamismaksu, kiinteä kuukausimaksu ja transaktiopohjainen maksu.

Yllä olevat tiedot perustuu alla olevaan IPO esitteeseen josta löytyy myös paljon lisää tietoa:

Itse lähdin mukaan aikoinaan ilman sen tarkempaa analyysiä, mutta kun yhtiöön on tutustunut tarkemmin ja seurannut sen edistystä, niin olen jatkuvasti kasvattanut positiota ja odotukset tulevaisuuden osalta ovat korkealla.

7 tykkäystä