Osakesijoittaminen

Zwipe - Norjalaista sormenjälkitunnistusta pankkikortteihin

En löytänyt Zwipelle vielä ketjua, joten avataanpa sellainen.

Kyseessä siis norjalainen sormenjälkitunnistustekniikkaan keskittynyt yritys. Leipälajina pankkikorttien sormenjälkitunnistus. Jotkin tahot povaavat näille kovaakin tulevaisuutta ja toisten mielestä mobiilimaksaminen tappaa kaikki korttimaksutapahtumat. Mene ja tiedä, kummat ovat oikeassa.

Redeyeltä putkahti pihalle suhteellisen positiivinen rapsa: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/rdey-cms-prod/app/uploads/2020/09/zwipe-h120-pdf.pdf

Löytyykö foorumilta kyseiseen puljuun sijoittaneita? Itse lähdin alkukesästä (Tukholman pörssin puolella) 7 kruunun hujakoilla mukaan ja viime viikon perjantaimontusta otettiin vielä vähän täytettä.

Joskus otin pikaisen+15% kyydit tällä, mutta muuten aika tuntematon firma itselle.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/09/07/zwipe-private-placement-motsv-25-av-kapital-lantto-tecknar.html

Osakeantia pukkaa.

Mielenkiintoinen konsepti! Kieltämättä suomalaisena ja diginatiivina ihmisenä ihmettelen, miksi korttia kehitettäisiin enää lisää? Luottokorttien alkuaikoinahan maksu hoidettiin litteroilla, joihin höylättiin kortin tiedot (siksi kohokirjaimet) ja yritys sitten lähetti nämä litterat käsiteltäviksi. Debit-kortit tulivat vasta sähköisen maksamisen ja magneettijuovan yleistyttyä. Nyt kuitenkin evoluutiossa siirrytään enenevissä määrin käyttämään mobiilimaksamista. Itsellekin huomattavasti yleisempää käyttää Google Pay:tä kuin itse korttia, käteisestä puhumattakaan. Korttihan on käytännössä pelkkä tunnistamisväline, jolla annetaan tieto, mitä tiliä veloitetaan. Mm Afrikassa on tyypillistä käyttää mobiilimaksamista kuten Mowali. Länsimaissa Google Pay ja Apple Pay yleistyvät kovaa vauhtia.

Ehkäpä tällä innovaatiolla on markkinana Yhdysvallat, tuo maksamisen takapajula? Hyvähän se on, että turvallisuus paranee (esim lähimaksua varten kortti tunnistaa käyttäjän), mutta onko fyysinen pankkikortti tosiaan lähitulevaisuudessa kuoleva konsepti?

Lisäksi mitä tämä teknologia maksaa? Pankit varmasti laskevat tarkkaan, onko halvempaa kuitata väärinkäyttötapaukset, vaiko ostaa turvateknologiaa kymmeniin miljooniin kortteihin.

Lisäys: Rapsan luettuani pitää kyllä hieman ihmetellä:

“over 50% would be willing to pay at least NOK 38 per month”

3,5€/kk (42€/v) tuntuu omaan makuun aika suolaiselta, kun puhelimessa tuo ominaisuus on ilmaiseksi. Etenkin, kun vanhempi sukupolvi ei halua käyttää lähimaksua tai koko korttia. Ehkä tässä olisi potentiaalia niihin premium luottokortteihin, jotka maksavat muutenkin useita kymppejä kuussa?

1 tykkäys

Näitä Fintech putiikkeja tulee kuin sieniä sateella. Mahdoton pysyä perässä. Olikohan NETSillä konsepti jossa maksetaan/tunnistaudutaan “sormenpään hiusverisuonilla” :laughing: kaikenlaista…

1 tykkäys