SoFi Technologies - Pankkialan disruptoija Yhdysvalloissa

Maailman kalleimman stadionin nimioikeudet on jotain mitä kilpailijoilla ei ole :grinning:

1 tykkäys

Vähän niin kuin Uros-areena? :rofl:

Sinänsä mielenkiintoinen shorttikohde. Viime marraskuun pohjat ja samalla 52wk low menossa juuri rikki. Seuraavasta pompusta shortti auki …

2 tykkäystä

Ihan mielenkiinnosta voisit luetella niitä kilpailijoita, jolta saa kaikki pankkipalvelut. Ja on ihan pankkitoimilupa.

1 tykkäys

[me] Please list all companies that are direct competitors to SoFI

ChatGPT

SoFi (Social Finance, Inc.) is a financial technology company that offers a variety of financial products and services, including student loan refinancing, personal loans, home loans, credit cards, investing, and banking. The company operates in several sectors within the financial industry, so its direct competitors vary depending on the specific product or service. Here are some of the main competitors in different areas of SoFi’s business:

Student Loan Refinancing

  1. CommonBond
  2. Earnest
  3. Laurel Road
  4. Splash Financial
  5. LendKey

Personal Loans

  1. LendingClub
  2. Prosper
  3. Upstart
  4. Avant
  5. LightStream (a division of Truist)

Home Loans (Mortgages)

  1. Quicken Loans (Rocket Mortgage)
  2. Better.com
  3. loanDepot
  4. Guaranteed Rate
  5. CitiMortgage

Credit Cards

  1. Discover
  2. Capital One
  3. Chase
  4. American Express
  5. Bank of America

Investing

  1. Robinhood
  2. E*TRADE
  3. TD Ameritrade
  4. Charles Schwab
  5. Fidelity

Banking (Checking and Savings Accounts)

  1. Chime
  2. Ally Bank
  3. Varo Bank
  4. Simple (now part of BBVA)
  5. Marcus by Goldman Sachs

Insurance (through partnerships)

  1. Policygenius
  2. Lemonade
  3. State Farm
  4. GEICO
  5. Allstate

Each of these companies competes with SoFi in at least one of its major product categories, offering similar financial services to consumers.

[me] Can you focus on those competitors that compete on the bank services area only? What are the main competitors there?

ChatGPT

In the banking services area, SoFi’s main competitors are other fintech companies and digital banks that offer similar products like checking and savings accounts, personal finance management tools, and other financial services. Here are the primary competitors in this space:

  1. Chime - A leading fintech company offering online banking services with no hidden fees, early direct deposits, and automated savings features.
  2. Ally Bank - An online bank providing a range of banking services, including high-yield savings accounts, checking accounts, and personal loans.
  3. Varo Bank - A fully digital bank offering no-fee banking, high-interest savings accounts, and various personal finance management tools.
  4. Simple (now part of BBVA) - Originally an online bank, now integrated into BBVA, providing no-fee banking and budgeting tools.
  5. Marcus by Goldman Sachs - Offers high-yield savings accounts, personal loans, and no-fee online banking services.
  6. Current - A fintech company providing mobile banking services, including no-fee checking accounts and early direct deposit.
  7. Aspiration - An online financial firm offering socially conscious banking and investment products, including fee-free checking and high-yield savings accounts.
  8. Revolut - A global financial superapp offering a range of services including banking, currency exchange, and investment options.
  9. N26 - A digital bank providing online banking services, including fee-free checking accounts and various financial management tools (more prominent in Europe, but also serves the U.S. market).
  10. Monzo - A UK-based digital bank that offers online banking services and has been expanding its reach to the U.S. market.

These companies primarily compete with SoFi by offering innovative, user-friendly banking solutions with low or no fees, competitive interest rates, and additional features like early direct deposit and budgeting tools.

[me] What about WealthFront?

ChatGPT

Wealthfront is also a notable competitor to SoFi in the banking services area. While Wealthfront is primarily known for its automated investment services (robo-advisory), it has expanded its offerings to include banking services, making it a direct competitor to SoFi in this space. Here are the key aspects of Wealthfront’s banking services:

Wealthfront’s Banking Services

  1. Cash Account - Wealthfront offers a high-interest cash account with no account fees, which functions similarly to a high-yield savings account.
  2. Checking Features - The Wealthfront Cash Account includes features typical of checking accounts, such as direct deposit, bill pay, and a debit card.
  3. Automated Savings - Wealthfront provides tools to help automate savings and manage cash flow, leveraging its expertise in automated financial management.
  4. Financial Planning Tools - Wealthfront integrates its banking services with financial planning and investment tools, offering a holistic approach to personal finance.

Tuo viimeinen kysymys sen takia että alkuvuodesta hain parasta digital bankkia missä olisi korkea korko. SoFi vaatii, että palkkatulot ohjataan sinne, ja lisäksi APY-korko oli jotain 4.35%, kun Wealthfront ei vaatinut mitään vastaavaa ja korko 5%. Oli varsin helppo päätös. Kokeilin myös molempia mobile appeja, varmaankin mieltymyskysymys mutta minusta Wealthfront oli parempi.

En nyt itse ainakaan haluaisi tänne foorumille mitään Chat GPT copy/paste -kulttuuria. Haastoa heittävältä odottaisin ainakin itse jotain faktaa haaston tueksi, jotta on järkevä käydä keskustelua.

Ja nyt kysyttiin one stop shop -ratkaisuja tarjoavia kilpailijoita. Onhan noita jotain palveluja tarjoavia fintechejä tosiaan vaikka kuinka, mutta onhan koko palvelupaketin tarjoavilla selkeät etunsa. Ja monikohan noista on SoFin asiakas Galileon myötä…?

12 tykkäystä

Joo totta toki, mutta en tunne alaa riittävän hyvin, muuten kuin tiedän palveluja tarvinneena että vaihtoehtoja on lukemattomasti, eikä SoFi ollut mitenkään muista poikkeava. GenAI vahvisti tämän näkemyksen.

One stop shop voi olla ihan hyvä juttu, mutta ainakin omalla kohdalla tarve oli vain tietyille asioille. Olenko poikkeustapaus, vaiko se yleisin tapaus? Kannattaa miettiä sitä kun teesiään tekee. Joka tapauksessa se on ihan yksi ja sama mitä mieltä sijoittaja firmasta on, jos markkinat ovat eri mieltä. Kuten olen sanonut monen keskustelun yhteydessä, ja sanon nytkin, pörssissä on tarkoitus tehdä rahaa, eikä olla oikeassa. Huomattavaa on myös että väärään aikaan oikeassa oleminen on väärässä olemista.

On mietitty. Työnantajanikin sattuu olemaan pankki. Varmasti on alalla eroavaisuuksia Suomen ja Yhdysvaltojen välillä, mutta olisin yllättynyt, jos kuluttajakäyttäytyminen olisi aivan päinvastaista rapakon toisella puolella. Yhtä lailla siellä on ihmisiä, jotka haluavat kaikki palvelut yhden palveluntarjoajan katon alle. Asuntolainaa myönnettäessä on varmasti hyötyä, etteivät rahavirrat ja säästöt ole hajautettu ympäriinsä. Pankkeja kiinnostaa sielläkin keskittäjäasiakkaat ja varmasti osataan pohtia, millaisilla keskittäjäeduilla syntyy paras lopputulos.

Ei SoFi tietysti mikään idioottivarma lappu ole, kuten ei mikään muukaan.

Pitkässä salkussa tämä lappu. Plussalla positio päivän laskusta huolimatta. Jos tämän kanssa ollaan oikeassa, on upside valtava. Sillä verukkeella se myös salkussa pysyy. Joskus toki tulee salkkuun hutiostoksia, mutta liian aikaista sanoa SoFin suhteen.

13 tykkäystä

Tämä herätti ajatuksia ja sattumalta järjestyi aikaa näpytellä. Minulla on SoFI ollut pitkään seurantalistalla ja jäänyt ostamatta paljolti jäätävien osakepohjaisten kannusteiden, ja sitä kautta hurjan diluution johdosta. Ja osin siksi, että ei sitä kovin moni oikeasti ymmärrä kovinkaan syvällisesti tällaista liiketoimintaa jenkkilässä.

Mutta kasvuhan tässä ensisijaisesti kiinnostaa, ja mahdollisesti kulman takana edessä häämöttävä käänne kannattavaksikin yritykseksi (eli aikanaan positiivinen EPS). Nythän TTM-tulosluvut ovatkin jo osittain posin puolella.

Mutta kysyin siis ChatGPT:ltä muutaman tarkentavan lisäkysymyksen, ensinnäkin muutin ekaa kysymystäsi hienoisesti: Please list all stock listed companies that are direct competitors to SoFI.

Vastaus on erilainen ja lista huomattavasti lyhyempi, kuten toki sinäkin jo kirjoitit. Kuitenkin piensijoittajana kannattanee keskittyä vain niihin listattuihin yrityksiin, koska listaamattomiin ei oikein pysty sijoittamaan, ja sijoituskohteitahan tässä haetaan!
Tein myös jatkokysymyksiä, josta tässä vain vastaukset, koska kysymyksenasettelu lienee vähintään ilmeinen:

Based on this comparison, Upstart Holdings, Inc. (UPST) and Affirm Holdings, Inc. (AFRM) are growing faster or at a comparable pace to SoFi. The rest of the listed companies have slower growth rates compared to SoFi.

Ja vielä yksi jatkokysymys:

Summary:

The companies that generally have better profitability than SoFi are:

  • LendingClub Corporation (LC)
  • Rocket Companies, Inc. (RKT)
  • Block, Inc. (SQ)
  • PayPal Holdings, Inc. (PYPL)
  • Goldman Sachs Group, Inc. (GS)
  • Ally Financial Inc. (ALLY)

Upstart Holdings, Inc. (UPST), Affirm Holdings, Inc. (AFRM), and LendingTree, Inc. (TREE) typically have worse profitability than SoFi

Eli jos kiinnostaa finasektorin kannattava(hko) kasvu sijoittajien luvatussa maassa, niin SoFI on mielestäni ilman muuta vähintään seurannan arvoinen! Ihan kivasti näyttäisi verrokkeihin suhtautuvan jos kasvua ja kannattavuutta yhdessä tarkastelee!

Osakehan lienee nyt hyvässä laskutrendissä, ja jos tässä kesän mittaan sopivasti lasketellaan niin saatanpa hypätä kyytiinkin. Olettaen, että saan rakennettua itselleni enemmän ymmärrystä esim. siitä, että miten laskevat korot SoFIin vaikuttavat ja sen sellaisia “pikkujuttuja” :grinning:

10 tykkäystä

Mielenkiinto Sofissa kohdistuu myös vuoden 2026 ohjaukseen joka oli EPS 0.55-0.80… Tämän vuoden ohjaus taisi olla 0.07-0.09 ja ensi vuodesta ei vielä myöskään tietoa. Tämän takia pysyy itsellä salkussa oli kurssi tällä hetkellä mitä hyvänsä. Analyytikot eivät odota moista hyppyä tuloksen suhteen, mutta Sofin ohjaukset ovat yleensä hyvin pessimistisiä ja minun muistini mukaan viime vuosien aikana ei ole tarjoiltu muuta kuin ohjausten nostoja tuloksen yhteydessä. Lisäksi TJ Noto ostaa jatkuvasti firmansa osakkeita, joka on aina hyvä merkki.

Minun näkemykseni mukaan riski suhteessa tuotto-odotukseen tämän firman osalta on hyvinkin houkutteleva. Tulosten yhteydessä sitten seuraillaan miltä jatko aina näyttää :slight_smile: Korkojen laskuja odotellessa Amerikkaan… Pitäisi näkyä positiivisesti Sofissa, ja nykyisessä korkotasossa on suoriutunut mielestäni hyvin. Tasaista kasvua, mutta aika näyttää miten tämän kanssa käy.

12 tykkäystä

CEO:n omistus ja lisäilyt on tosiaan luottamusta herättävää. Omistus nyt 8.1M lappua. Seurailen jos TA antaisi myöhemmin aihetta ostoihin, juuri nyt mennään väärään suuntaan.

4 tykkäystä

Tämäkö olisi yksi “primary competitor”:

Germany’s $9 billion digital bank N26 to withdraw from the U.S.

Jos kasvua vertaillaan kuten naatan kopioimassa tekoälyvastauksessa, niin millä luvuilla ja aikavälillä. Q4 2023 ja Q1 2024 välillä Quartely adjusted net revenue kuitenkin laski?

https://investors.sofi.com/financials/quarterly-results/default.aspx

Ehkä firmalle eduksi, jos yksi sadoista pankeista keskittyy toiselle markkina-alueelle, mutta voisihan noita chatgpt vastauksia analysoida hiukan enemmän, jos niitä kopioi.

3 tykkäystä

Joo olisi omalta osalta pitänyt laittaa tanakka disclaimer, että käytin itse sen 2min ChatGPT-harjoitukseen, enkä tehnyt medialukua lainkaan. Ihan pseudoanalyysiähän sieltä koneesta saa, ellei tosiaan ole tarkkana kysymyksenasettelussa.

2 tykkäystä

P/S tuntuu valuvan pikkuhiljaa jo lähemmäs 2,5:tä ja P/B reilu 1,1. Verrattuna isoihin pankkeihin ja muihin fintech-yrityksiin, riski suhteessa tuottopotentiaaliin näyttää houkuttelevalta. Tuntuu että Wall Street ei usko SoFin ohjeistukseen, kun kurssi on valunut näinkin alas. Itse en ole toistaiseksi löytänyt syytä olla luottamatta johtoon. Onkohan tässä joku koira haudattuna? Jotain, mitä smart money tietää, mutta me yksityissijoittajat emme?

5 tykkäystä

https://fintel.io/so/us/sofi

Instituutiot (ja CEO Anthony Noto) ainakin tankkaa SoFia hyvin bullish trendillä

5 tykkäystä

Neutraalit uutiset saavat pörssikurssin rajuunkin laskuun.

2 tykkäystä

Analyysiä Noton haastattelusta

3 tykkäystä

Alla olevan laskelman mukaan SoFin osakkeen hinta pitäisi olla noin $20. Valuaatiolaskelman linkki ja vastauksia vastaväitteisiin Twitterissä.

https://x.com/DataDInvesting/status/1812879645001314373

7 tykkäystä

Heitetään vielä suora linkki perusteluihin ja laajempaan tekstiin

En sitten tiedä kuinka pieleen menee, jos arvostetaan pankiksi miellettyä ei-pankiksi?

Mutta onhan tuolla sillekin hyviä perusteluita ja isommallakin riskimarginaalilla saatu näyttämään erittäin aliarvostetulta kasvunäkymiin nähden.

Kasvua odotetaan ja kassavirtojen pitää toteutua, niin sen jälkeen markkina korjaa arvostuksen.
Sitä odotellessa pitää varmaan lisäillä jo ennestään isoa pottia :grin:

8 tykkäystä

SoUndervalued Part 2. eli jatkoa edelliseen

Vertailussa muita kovaa kasvavia verrokkeja ja niiden valuaatioita.
Tässä verrokkiryhmässä arvioituna SoFin pitäisi treidata 13-14$ välillä.

Pieni poiminta:

However, they’ve also said they expect 20-25% growth every year thereafter. In fact, Noto is on the record saying they want to grow the business at 20% for decades. Not for 5 years or 10 years, but for decades.

Artikkelista mielenkiintoinen graafi yritysten eri vaiheiden vertailuun.

6 tykkäystä

Tässä on yhtiö, joka kurssikehityksellä ja liiketoiminnan kehityksellä ei ole tähän mennessä ollut korrelaatiota. Liiketoiminta kehittynyt johdon tavoitteiden mukaan tavoitteet ylittäen. Kurssi kuitenkin ollut kovasti laskuvoittoinen YTD -23%. Voi olla, että asiat muuttuvat kurssin osalta parempaan kun taakse saadaan 4 voitollista kvartaalia. Myös mahdolliset korkojen laskut olisivat selkeä positiivinen asia Sofin kannalta. Myös republikaani presidentin uskotaan hyödyttävän SOFIa opintolainojen leikkauksiin liittyvien tekijöiden johdosta sekä yleisesti pankkisääntelyn kannalta.

SOFI ojeistaa itselle +25% kasvua seuraaville vuosille. Kasvussa ei oteta huomioon uusia tuotteita tai luottokortteja. Sofia seuranneet tietävät, että firma on onnistunut lanseeraamaan hyvi tuotteista sovellukseensa. Lisäksi luottokorttien osalta on tehty paljon työtä underwritingin suhteen ja nyt kokevat että voivat ruveta korttimäärää skaalaamaan. Mainitaan myös että lainakysyntää asiakkailta tullut runsaasti, mutta ovat tämän suhteen hyvin konservatiivisia olleet lainan myöntämisissä. Eli kasvuajureita pitäisi olla. Oman arvioni perusteella tämä osake tulee olemaan tenbaggeri seuraavan 10 vuoden sisällä (jos pääsee ostamaan alle 9$ kurssilla). Kurssiheiluntaa voi olla verrattomasti ainakin niin pitkään kunnes institutionaalinen omistus on kasvanut riittävän suureksi, yleensä instituutiot rupeavat ostamaan kun tarpeeksi positiivisia kausia takana. Eli osake tarjonnee ainakin puolen vuoden sisään ostopaikkoja, vaikkakin instituutiot ovat osaketta alkaneet jo tankkaamaan. Suosittelen kaikkia tutustumaan kyseiseen osakkeeseen ja tekemään omat johtopäätökset olisko tämä juuri heille sopiva. Itse lisäilen kyseistä osaketta säännöllisesti niin pitkään kunnes hinnasta tulee liian korkea tai jos liiketoimita rupeaisi sakkaamaan. Mielestäni tämä on selkeässä ostohinnoissa kun kurssi on alle 10$.

16 tykkäystä