Supermicro (SMCI) - Kuin pikku NVIDIA

Rough world when you take over 20% share price haircut to the face for lack of expected positive profit warning.

16 tykkäystä

Juurikin noin, mikään ei ole muuttunut, lyhyellä aikavälillä kurssit tuppaa heilumaan isostikin. Laitan alle puolijohdeketjuun jakamani pohdinnan, minkä johdosta voi todeta, että mikään ei ole muuttunut:

Muutamia nostoja Taiwan Semiconductor Manufacturing Company:n (TSMC) Q1 osavuosikatsauksesta/sijoittajapuhelusta. Q4/2023 TSMC ennusti puolijohdemarkkinan (semiconductor market, excluding memory) kasvavan yli 10% v. 2024 ja nyt he ennustavat tuon markkinan kasvavan n. 10% (vetivät hieman alas). Vastaavasti Q4/2023 TSMC ennusti puolijohteiden valmistuksen (foundry industry) kasvavan 20% vuonna 2024. Nyt ennuste oli 15%-19% (samoin alensivat ennustetta).

Mutta TSMC:n oma liikevaihtoennuste vuodelle 2024 ei muuttunut, eli 21%-25%. Itse vedän sellaisen yksinkertaisen johtopäätöksen, että ns. vanhan tekniikan (non-accelerated) puolijohdemarkkinan kasvu on loppu, ja se näkyy tuossa TSMC:n koko maailman puolijohdemarkkinaa kommentoivassa ennusteessa. Mutta TSMC:llä AI tuotteet kompensoi vanhan tekniikan kysynnän hiipumista.

Kaikista olennaisin TSMC:n viesti AI toimialasta on se, että TSMC:n mukaan server AI prosessorien kysyntä kasvaa 2024 ja seuraavat 5 vuotta 50% joka vuosi (For the next 5 years, we forecast it to grow at 50% CAGR). Tänä vuonna tuon liiketoiminnan osuus TSMC:n liikevaihdosta on reilut 10% ja vuoteen 2028 mennessä se kasvaa yli 20%:n. Itseni kyllä yllättää se, että noiden AI tuotteiden osuus TSMC:n liikevaihdosta on noinkin pieni. Eli suurin osa, 90%, puolijohteista menee ihan perustavaraan, esim. perus palvelin, perus puhelin, perus auto, perus kulutuselektroniikka.

Eli kun NVIDIA:n Jensen tuo aika-ajoin pöytään isoja uudistamistarpeita viitaten koko maailman HW infraan, niin Jensen on asian ytimessä. 90% on vielä non-accelerated ja jossain vaiheessa 90% pitää olla accelerated, jos infra toimija aikoo pysyä markkinassa.

Alla minusta paras pikakiteytys TSMC:n Q1 tuloksesta niille, jotka nyt sijoittaa tai aikoo sijoittaa AI:hin.

TSMC hikes revenue target on AI server demand - Mobile World Live

9 tykkäystä

Metan Q1 tulos tuli ulos, ja kertoo sitä, että Supermicron palveluita tarvitaan edelleen hyvin paljon, ja kasvavassa määrin.

Muutama poiminta Q1 lehdistötiedotteesta:

We anticipate our full-year 2024 capital expenditures will be in the range of $35-40 billion, increased from our prior range of $30-37 billion as we continue to accelerate our infrastructure investments to support our artificial intelligence (AI) roadmap. While we are not providing guidance for years beyond 2024, we expect capital expenditures will continue to increase next year as we invest aggressively to support our ambitious AI research and product development efforts.

Q1 was a good start to the year. We’re seeing strong momentum within our Family of Apps and are making important progress on our longer-term AI and Reality Labs initiatives that have the potential to transform the way people interact with our services over the coming years.

Meta - Meta Reports First Quarter 2024 Results (fb.com)

6 tykkäystä

Supermicron Q3 2024 tulos saatiin eilen. Ohjeistus seuraavalle kvartaalille on ylväs, Q3:n kaikkien aikojen kovimman liikevaihdon 3,85 mrd. jälkeen ennuste nyt kuluvalle on 5,1-5,5 mrd. Yhtiöhän jättää väliin 4 mrd. tason. Aika coolia! SMCI on mulle symppis ja hauska yhtiö, koska se menee isompien viitoittamia polkuja, ja silloin ei analyytikoita tarvitse juurikaan miellyttää. Sijoittajapuhelussa analyytikot halusivat stressata siitä, että yhtiön operatiivinen kassavirta oli n. 1,3 mrd. mutta kasvaneet varastot ja jotkin muut tekijät vetivät lopullisen kassavirran isosti miinukselle. Tj. Charles Liang totesi, että heillä on niin iso kysyntä, että he tarvii etukäteen komponentit kyetäkseen toimittamaan seuraavan kvartaalin ja loppuvuoden kasvavan kysynnän. Sitten analyytikot tivasivat, voisiko yhtiö nyt kasvattaa marginaaliaan, mutta yhtiö sanoi, että he haluavat viedä kustannushyötyjä asiakkailleen asti. Supermicron kassa on koko ajan niukka, koska kasvu vaatii käyttöpääomaa. Yhtiö minusta antoi ymmärtää, että osakeanteja lienee tulossa. Analyytikot eivät minusta oikein tykänneet sitä, että marginaaleja valutetaan loppuasiakkaille asti ja että käyttöpääomaa on niukasti. Charles Liang totesi, että jos he kasvaisivat 20-30% vuodessa, niin nykyinen käyttöpääoma riittäisi. Mutta he aikovat kasvaa 3x-5x toimialan kasvua nopeammin, aika hyvä etukeno heillä.

Jos nyt summaan yhtiön tuloksen, niin sekä suora ohjeistus, että sijoittajapuhelun sisältö viittaa hyperkasvun jatkuvan. Jos Supermicro olisi softafirma, niin arvostus menisi Marsiin. Mutta ilmeisesti Charles Liangin joukkojen, minusta hyvin viisas, johtamistapa ei kaikkia miellytä. Moni siis saa myyntiperusteet hieman laskevista marginaaleista, yhtiön tuotteiden maltillisesta hinnoittelusta, tulevista osakeanneista ja aika uskomattomista ohjeistuksista (joihin ei uskota).

Itse olen tyytyväinen mitä näin tuloksesta ja mitä kuulin sijoittajapuhelusta. Yhtiö menee vielä paljon pidemmälle tästä. Lähden siitä, että Meta, OpenAI, Microsoft kertoo NVIDIA:n kautta askelmerkit Supermicrolle, joka sitten tekee sen mikä yhtiön pitää tehdä. Kaikki em. yhtiöt ovat toisistaan riippuvaisia, ja ilmeisesti asiat osataan johtaa ”verkostossa” kaikkien kannalta fixusti.

Presentation Title (q4cdn.com)

14 tykkäystä

Hinnat pysyvät maltillisina, koska Supermicro kasaa kuitenkin aika lailla bulkkia. Jos keulisivat liikaa marginaalien kanssa, NVIDIA ja kaverit vaihtaisivat toimittajaa ja siinä kohtaa SMCI vetäisi sellaisen syväsukelluksen että yhtäkkiä joku Nokia näyttää kasvuraketilta :smiley:

Nahkatakkimies osaa laskea mitä serverirunkojen, emojen jne pitäisi maksaa ja ei maksa yhtään sen enempää…

8 tykkäystä

Hyvä tulos jälleen kerran! Nyt voi hieman ihmetellä sitä parin viikon takaista rytinää kun SMCI jätti julkistamatta ennakkotietoja tuloksesta, minkä markkinat tulkitsi lähes negarina, johtaen yli 20 % dippiin. Epäilys ennusteen alittamisesta ei ainakaan nyt toteutunut, kun EPS ylitti SMCI:n oman ohjeistuksen yläreunan 10 % ja osui liikevaihto-ohjeistuksen keskikohtaan, eikä Q4 ohjeistuksessakaan pitäisi valittamista olla.

Kertomatta jätetyistä ennakkotiedoista siis tehtiin vääriä päätelmiä, jotka johtivat isoon kurssilaskuun $700 pintaan, mutta nyt kun nuo päätelmät osoitettiin vääräksi, niin kurssi romahti taas takaisin siihen $700 pintaan :sweat_smile: Kiitos @karhulalainen taas sijoittajapuhelun poiminnoista, tieto mahdollisesta annista selittää hieman päivän -16 % reaktiota (vaikkakaan anti kasvun ruokkimiseksi ei omaan korvaan kuulosta niin pahalta asialta kuin markkina nyt antaa ymmärtää).

5 tykkäystä

Ajattelin kertoa tänne miksi en ole mitään uutta tänne tuonut: syy on se, että fokukseni on ollut arvioida AI markkinan tilannetta ja lähiaikojen suuntaa, erityisesti isojen käyttäjien (Microsoft, Amazon jne.) että Nvidian näkökulmasta. Kysyntäpuoli AI:lle näyttää edelleenkin vahvalta, ja siksi asiat heijastuvat positiivisesti Supermicroon. Supermicro on salkkuni perusratsu, osake ottaa isoa volaa, mutta en ole havainnut mitään sellaista, että Supermicron perusrooli arvoketjussa olisi ainakaan merkittävästi muuttunut. Ja voi niinkin sanoa, että Supermicro on mulle Arista Networksin ja Vertivin korvike. Salkussani pitää olla joku AI infraosake, mutta en tarvi muita hajautustarkoitukseen. Jos AI syksy alkaisi, niin kaikki infraosakkeet tulee samassa ryminässä alas. Mulla on sellainen perustuntuma, että Supermicron arvostus ei ole AI infralaarin korkeimmasta päästä.

8 tykkäystä

SMCI liittyy isojen kerhoon ensi viikon jälkeen.

Aletaan myös lähestyä ajankohtaa, jolloin SMCI saattaa julkistaa ennakkotietoja tuloksestaan. Toisaalta viime kvartaalilla Supermicro jätti julkaisematta ennakkotietoja (ja markkina säikähti -23%), mutta tulos ylitti ohjeistuksen ja vähintään täytti myös odotukset. Isompia johtopäätöksiä ei siis ilmeisesti kannata tehdä jos tälläkään kertaa ennakkotietoja ei tipu.

6 tykkäystä

Juu ei niin kannata. Ennakkotietojen kanssa pelaaminen menee yliyrittämisen puolelle. Meille riittää ihan hyvin varsinaisen osarin hyvät luvut ja ennusteet.

Supermicron tj. Charles Liangin tviitistä poimittu kuva kertoo hyvin sen, miksi Supermicron kasvu tulee lähivuosina olemaan huimaa…arvelen että yli 50% vuositasolla, voidaan nähdä jopa lähemmäs 100% kasvupyrähdyksiä.


Tviitissä on selkeästi tuotu esille se, että Datacentereiden on “pakko” siirtyä" kattavasti vesijäähdytykseen.
Tviitin voi lukea täältä:
(1) Charles Liang X:ssä: “Supermicro’s DLC liquid cooling solution is a fundamental new design based on our optimized building blocks. After many years of hard work and thousands of engineering sessions, validation tests, and production pilot runs, we saw leading technology customers with complete https://t.co/yg834qvPUf” / X
Supermicron pieni käyttöpääoma koettelee sijoittajien hermoja varmasti lähitulevaisuudessa, kun sijoittajat koettavat arvella tuleeko osakeanteja tms. liudentamaan omistuksia. Ajattelen niin, että jos osakeanteja tulee, niin ne tulee tositarpeeseen ja ovat järkeviä. Mulle on jäänyt jostain Nvidian haastattelusta mieleen Jensenin kommentit, että Nvidia myös rahoittaa toimitusketjun toimijoita varmistaakseen mahdollisimman sujuvat toimitusketjut. Eli kun Elon Musk haluaa uusimmat datacenterinsä pystyyn, niin ei Nvidian toimitukset jää jumiin Supermicron käyttöpääoman pienuuden takia, Nvidia varmasti takaa toimitusten sujuvan etenemisen. Nuo oli sellaisia hahmotelmia, joihin itse uskon. Dellistä paljon puhutaan nyt datacenter markkinassa, mutta arvelen, että Nvidian ja Supermicron symbioosi voi edelleen hyvin. Eli ei Dell sitä romuta.

10 tykkäystä

Supermicro koettelee taas Wall Streetin väen hermoja. Yhtiö otti juuri 500 miljoonan lainan Bank Of Americalta, kattaakseen juoksevia menoja
“The proceeds of the Term Loan Facility will be used to provide ongoing working capital
and for other general corporate purposes. The Term Loan Facility is unsecured.”
Ja laina on ennätyslyhyt, maksettava takaisin 17.1.2025.
Karhut pysyy pois yhtiöstä, joka tarvii puoli miljardia juokseviin menoihinsa.
Härät taas näkee taustalla niin kovan kysynnän, että rahoitusta kannattaa käyttää, jotta kovasti kasvavaan kysyntään pystytään heti reagoida tehdaslaajennuksin, varastoja kasvattaen jne.

Kun aloin yhtiötä seurata, taisin todeta, että jotenkin yhtiön yleisilmeestä huokuu 80-luku. 80-lukuun kuuluukin muhkeat pikavipit isoista liikepankeista :slight_smile:

Jos sitten vielä arvioin tilannetta oman salkkuni kannalta; tämä oli ihan odotettua. Yhtiön kasvu on kovaa ja käyttöpääoma ei pysy perässä. Sitä varten on rahoitisinstrumentit. Bank Of America seuraa tarkasti koko puolijohdeteollisuutta ja näkee sen myötätuulen, missä Supermicro kulkee mukana. Lainan antaja on tutkinut Supermicron tarkasti. Siksi tämä oli minulle hyvä signaali.

Linkki lainan nostoilmoitukseen:
Super Micro Computer, Inc. - Financials - SEC Filings - SEC Filings Details

15 tykkäystä

Pikku NVIDIA boostaa NVIDIAA ja kavereita. AI-kysyntä edelleen kovaa, tosin katteet ottaneet osumaa. Komponenttien toimittajat alkaneet tiristämään osansa?

Ja 10:1 splitti tulossa.

5 tykkäystä

Joo, ei tän firman luonne ole muuttunut. Supermicron kanssa riittää varmasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Luvut jää tarkempaan syyniin myöhemmäksi. Mutta silmään pisti nyt 1.7. alkaneen tilivuoden ennuste, joka on: “For fiscal year 2025 ending June 30, 2025, the Company expects net sales of $26.0 billion to $30.0 billion.” Kun nyt päättyneellä tilivuodella yhtiö teki liikevaihtoa 15 miljardia, on tilivuoden 2025 kasvuennuste 73%-100%.

3 tykkäystä

Kylläpä markkina sekoili tämän kanssa. Ensin hirveä piikki ja nyt lasketellut aika lailla nolliin. Eikö hurja liikevaihdon kasvuennuste enää riitä markkinalle?!??

3 tykkäystä

Marginit näyttäisi putoavan - pelkällä liikevaihdolla ei elä merkkejääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää

3 tykkäystä

tuossa myös se, että ekalle kvartterille luvataan 6-7B myyntiä ja koko vuodelle 26-30B eli ylälaidalla oltais tasaisen kasvun tahdissa vuoden sisällä….ehkä se ei riitä

2 tykkäystä

Tänään sitten ennusteen alittuminen konkretisoitui ja taulussa on osakkeen -14% lasku.

Saa nähdä kuinka isot pelurit näkevät 1:10 splitin vaikuttavan osakkeen hintaan.

Ennusteet kuitenkin ovat edelleen linjassa ja kasvu hurjaa. Osakekohtainen tulos hieman laski, mutta uudet tehtaat ja panostukset tulevat ajamaan kasvua vielä monta vuotta AI-hypen rallatessa.

Itse en näe osaketta enää kalliina näillä hinnoilla vaan tuplasin omistukseni.

6 tykkäystä

Liikevaihdon kasvu on hurjaa, mutta mikä on SMCI:n vallihauta oikeesti isossa kuvassa, joka suojaa kannattavuutta? Mielestäni nyt jo on nähtävissä merkkejä, että kannattavuus on paineessa ja siitä joudutaan antamaan periksi. Kova liikevaihdon kasvu ei niin paljon naurata jos samalla katteet sulaa ja capex-tarpeet on kuitenkin isot → tuleeko kasvu selvästi historiallisia pääomantuottoja huonommilla lukemilla?

Vain kannattavalla kasvulla on merkitystä, ei kasvulla yleensä.

15 tykkäystä

Sijoittajapuhelu tuli nyt kahlattua läpi. Kyllä siinä Supermicron tilanne avautui varsin selkeästi. He toimittavat nyt ihan uusia ratkaisuja ja niiden osalta on tapahtunut tyypillisiä teknologiayhtiön haasteita; alihankkijat eivät ehdi toimittaa, asennuksissa on yllätyksiä ja paiskitaan ylitöitä, komponentteja toimitetaan lentokoneilla pikarahteina jne. Itse vähän väritin asiaa edellä, mutta tuommoinen kuva minulle tuli tj. Charles Liangin puheista.

Liang sanoi selkeästi, että kesäkuu oli haasteellinen marginaalien osalta. Ja että marginaalit paranevat nyt menossa olevalla jaksolla. Kesäkuussa päättynyt kvartaali oli Lingin mukaan niin kiireinen, että Supermicrolta siirtyi 900 miljoonaa liikevaihtoa seuraavalle kvartaalille.

Sijoittajapuhelussa tuotiin tiedoksi se, että he saavat rakennettua uutta kapasiteettia nopeasti Kaliforniaan ja Malesiaan. Erityisesti Malesian yksikkö parantaa marginaalia.

Supermicro on yhtiö, joka tuplaa liikevaihtoaan vuodesta toiseen (kesäkuu 2023 7 mrd., kesäkuu 2024 15 mrd., kesäkuu 2025 ennuste on 26-30 mrd.). Liang sanoi suoraan sen, että heille on tärkeää saada toimitukset ja hyvin perille, vaikka marginaalit kärsii. Liangin mukaan 70-80% maailman vesijäädytteisistä ratkaisuista tulee heiltä.

Kyllä Supermicron tarina on ihan entisellään. Wall Street rankaisee heti, jos marginaali tippuu. Nythän on kyse siitä, että Supermicron mukaan kyseessä on väliaikainen tilanne. Itse olen sillä kannalla, että
Supermicro yhtiönä on syklin sisällä syklinen, eli tekee megatrendin sisällä omaa nopeampaa sykliään. Välillä marginaalit paranevat ja välillä heikkenevät.

@JNivala esitti hyviä kysymyksiä edellä. Kannattavuuden vaihtelua lyhyellä jaksolla ei suojaa mikään; kiihkeän kasvun aikana marginaaleissa tapahtuu yli- ja alilyöntejä. Ehkä ne ylilyönnit menevät paremmin Nvidian pussiin, ja ketjun seuraavat kantavat enemmän kannattavuusriskiä. Nvidia on ravintoketjussa piikkipaikoilla. Itse ajattelen niin, että Supermicron kilpailuetu on läheinen liikekumppanuus Jensen Huangin kanssa. Jensen kertoo mitä tarvitaan ja Supermicro toimittaa. Sijoittajapuhelusta tuli sellainen olo, että Blackwellien vaatimat alustat tulevat ainakin suuremmilta osin Supermicrolta.

16 tykkäystä

Minusta tässä hinnoitellaan yleisesti AI hardwaren osalta sitä skenaariota, että kysyntä jäähtyy, jolloin myyntihintoja lähdetään laskemaan ja marginaalit lähtee pysyvämmin alas. Mutta siihen saadaan totuus vasta myöhemmin. SMCI:n osalta investoinnit on isoja ja maksaa kustannuksina kohdistuen myös marginaaleihin.

6 tykkäystä