Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Satelliittikuvaa aluksista
https://twitter.com/Aviation_Intel/status/1771971180460912930

Toisessa, jota kolme hinaajaa avustaa, ei päälle päin näy osumaa. Toinen alus lienee saanut vaurioita kylkeensä, kun risteilyohjus on tehnyt huti-osuman laituriin aluksen vieressä.

Toisaalla, rakennuksen katossa on iso reikä

https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1771937657486008453

“Satellite images of the consequences of a missile attack on the communications hub of the Russian Black Sea Fleet in Sevastopol”

Hyvä muistaa, että Storm Shadow kehitettiin 90-luvulla ja otettiin käyttöön vuonna 2003, mistään state-of-art järjestelmästä ei ole kyse.

5 tykkäystä

Komia taulu huutokaupassa. Tuotto käytetään FPV-dronejen ostoon.

https://x.com/FinnishRy/status/1771514719980990509?s=20

16 tykkäystä

Washington huhuja.

Rep. Michael McCaul (R-Texas) said Speaker Mike Johnson (R-La.) is committed to putting a vote for Ukraine funding on the House floor some time after Easter.

“His commitment is to put it on the floor after Easter and we are working on this bill,” McCaul told CBS’s Margaret Brennan on “Face the Nation.”

https://thehill.com/homenews/house/4552526-mccaul-says-johnson-is-committed-to-put-a-vote-for-ukraine-funding-on-the-floor-after-easter/

7 tykkäystä

Moskovan iskun oletettuja tekijöitä on päästy kuulustelemaan, kertonevat mitä ikinä venäläiset haluavatkin… Se onkin mielenkiintoista kuulla mikä on se haluttu tarina.

https://twitter.com/NOELreports/status/1771986620125757826?t=WaXvN34xWl2nWKpMkbVDNA&s=19

https://twitter.com/NOELreports/status/1771991969872396648?t=YH7iGP2iXHah9ImB5haaTw&s=19

https://twitter.com/NOELreports/status/1772015626787156174?t=yFqnXyBQD_UH2-WUPzyP5Q&s=19

https://twitter.com/UKikaski/status/1771977548747952546?t=53J5cmXnJFtop0P5ef5oLQ&s=19

2 tykkäystä

Livekuvaa Johnsonin lupauksista:

Laitteistoa on tuhottu taas hyvää kyytiä:

https://twitter.com/DefenceU/status/1772145653449158736

Örkit ovat jatkaneet terroristi-iskuja Kiovassa, tällä kertaa hypersoonisilla ohjuksilla, n. 45 min sitten.

Eilen on myös Pietarin ostoskeskus “London Mall” evakuoitu, mutta se kai oli jekkupuhelu mahdollisesti NAFO:lta.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1771886770151370789

27 tykkäystä

74 tykkäystä

Alkaakohan tästä kahden terroristi organisaation välinen sota.

41 tykkäystä

ISISin pihvi vaikuttaa pohjautuvan Syyriassa 2015 alkaneeseen sotaan, jossa Venäjä tuki jotakuinkin jokaista ISISin kilpailijaa. Mutta entinen Wagner Group on taistellut ISIStä vastaan myös ympäri Afrikkaa, mm. Libyassa, Mozambikissä ja Malilla. Eli ei siis mikään uusi kehitys.

Crocuksen videokuvaa taas tutkittu suurennuslasilla ja löydetty kaikkea mielenkiintoista:

https://twitter.com/nexta_tv/status/1772292883560694064

Islanti antaa 2,5 MEUR, osallistumalla Tshekin tykinammusprojektiin:

https://twitter.com/visegrad24/status/1772322939720933785

Tykinheittokisa jatkuu ja tässä on oivallinen kilpaileva suoritus, vaikka jääkin ennätyksestä (n. 55 m, vs. 65 m):

https://twitter.com/DefenceU/status/1772300159147254016

17 tykkäystä

Tilanne voi myös aiheuttaa uutta jännitettä muslimien ja valtaväestön välille. Myös esimerkiksi dagestanin, tsetsenian ja Moskovan välille. Tuo kiinni otettujen kiduttaminen ei varmaankaan helpottanut tilannetta vaan sai monet vihaisiksi.

8 tykkäystä

Ai yhtä vihaiseksi kuin ukrainalaisten kiduttamiset ja raiskaukset?

1 tykkäys

Ajattelin tilannetta muslimi vähemmistöjen, opposition ja muiden ihmisten näkökulmasta joita Venäjä on alistanut. Vankien kiduttaminen ei lisää luottamusta hallintoon näiden ihmisten silmissä.

2 tykkäystä

Kyllä ukrainalaisia ja ukrainalaistaustaisia asuu Venäjällä paljonkin. Varsin suuri osa niistä ole uskonut venäläisten tekoja vaikka kertojana on ollut sisarus tai lapsi, joten eipä tuolle reaktiolle paljon odotuksia voi laittaa.

Tämä uusin Moskovan isku oli kyllä viranomaisen onnistuminen verrattuna vuosituhannen alun touhuihin :rofl: saivat tuhmeliinit toki kiinni vähän kummallisesta paikkaa mutta kuitenkin!

Moskovan teatterikaappaus oli tšetšeeniterroristien 23.–26. lokakuuta 2002 Moskovan Duprovkassa teatterissa tekemä panttivankikaappaus. Tšetšeenien “Islamilaisen erikoisrykmentin” noin 40 jäsentä otti teatteriyleisön 850 ihmistä panttivangeiksi ja vaati Venäjän välitöntä vetäytymistä toisen Tšetšenian sodan lopettamiseksi.

*Kaappaajat vapauttivat muslimipanttivangit ja osan lapsista, kaappauksen aikana yhteensä noin 200 henkeä, mutteivät yleisön joukossa olleita ulkomaalaisia. Osa panttivangeista pakeni ikkunoiden kautta; yksi ammuttiin hänen yrittäessään paeta, kuten myös teatteriin ulkopuolelta tunkeutunut nainen. Puhelinkeskusteluista teatterissa olleiden kanssa saatiin tietää terroristien aseistautuneen kranaatein ja räjähtein. Räjähteitä oli myös asetettu rakennuksen eri puolille. *

Kaappaus loppui sisäministeriön OSNAZ-erikoisjoukkojen tainnutettua kaikki rakennuksen sisällä olijat Kolokol-1 -taistelukaasulla. Kaasu tappoi virallisten tietojen mukaan 129 panttivankia, mutta Venäjällä on liikkunut tietoja kuolleitten kokonaismäärän nousseen jo 200:aan, kun huomioidaan myöhemmin vuoden sisällä kaasun aiheuttamiin terveysongelmiin menehtyneet.

Kaappaajat eivät yrittäneet räjäyttää teatterissa olleita pommeja, joiden aitoudesta ei ole varmuutta. Venäjän erikoisjoukot teloittivat kaikki tajuttomat kaapparit ampumalla päähän. Tekoa pidettiin julmana, mutta sen kerrottiin olevan ainoa tapa estää kaappaajia räjäyttämästä mahdollisesti hallussaan olleita räjähteitä.

*Presidentti Vladimir Putin puolusti vapautusiskua televisiopuheessa ja väitti sen silti säästäneen satojen ihmisten hengen ja julisti päivän kansalliseksi surupäiväksi. *

Mihail Trepaškin, entinen FSB-everstiluutnantti ja sittemmin lakimies ja yksityinen tutkija, jota Venäjän hallitusta vastustavat liikemiehet ovat tukeneet, on kertonut julkisuudessa varoittaneensa FSB:tä (Venäjän turvallisuuspalvelua) tulevasta terrori-iskusta jo edellisessä heinäkuussa. Trepaškin joutui pian sen jälkeen korkeimman oikeuden sotilaskollegion eteen laittomasta aseen hallussapidosta ja vakoilusta syytettynä ja tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen.

Lähde, Wikipedia, kirjallisuudessa kuvaus on pääosin samankaltainen.

Onhan tää touhu kyllä niin Neuvostoliittoa kun vaan voi…
Täytyy myös muistaa kuinka paljon Tadžikistanista, Uzbekistanista jne köyhien alueiden asukkeja on työnnetty Ukrainan lihamyllyyn, en ihmettele yhtään vaikka olisi pää syyllinen tähän jupakkaan.

22 tykkäystä

ISISin pihvi vaikuttaa pohjautuvan Syyriassa 2015 alkaneeseen sotaan, jossa Venäjä tuki jotakuinkin jokaista ISISin kilpailijaa. Mutta entinen Wagner Group on taistellut ISIStä vastaan myös ympäri Afrikkaa, mm. Libyassa, Mozambikissä ja Malilla. Eli ei siis mikään uusi kehitys.

Tai vielä pidemmältä. Tsetsenian sodassa vuosituhannen taitetteessa julistettiin Pyhä Sota venäläisiä vastaan. Sissisotaa käytiin vuosikausia vuorilla, senkin jälkeen kun venäjän joukot saivat asutuskekukset haltuunsa… tai sen mitä niistä oli jäljellä (Groznyin pomitukset). Näitä katkeroituneita ja maansa menettäneitä taistelijoita päätyi sittemmin tuhansia ISISn riveihin.

13 tykkäystä

Tässä ketjussa arvellaan, että Crocuksen motiivi on jihadin ja Ukrainan sijaan ihan perinteinen: raha ja valta

https://twitter.com/igorsushko/status/1772360691208364373

As predicted, the FSB is going after Crocus City Hall owner Aras Agalarov criminally. He is now trying to ‘negotiate’ his fate. “Fire and ventilation systems didn’t work, emergency exits and fire stairs were locked, and the alarm system turned out to be a decoration.”

Vladimir Osechkin, having crossed paths with Agalarov in Moscow and knowing well the Crocus complex says: He spared no expense in building the state of the art venue in both security and safety, even got his own police station on premises.
Agalarov is being set up.

Agalarov’s real estate assets worth billions are under the protection of Moscow region FSB chief Dorofeev, who became incredibly rich. Federal FSB 1st Deputy Korolev at Lubyanka in Mosocw wants to replace Dorofeev as the racketeering czar of Moscow, the richest region in Russia.

Osechkin’s working theory: Federal FSB under Korolev sabotaged the response to (or staged) the terrorist attack to place blame on and thereby eliminate both FSB Moscow regional chief Dorofeev and Aras Agalarov and steal their billions.
To understand Russia, think like a bandit.

After today’s interrogation to pin the blame of the terror attack on him, Aras Agalarov, owner of Crocus City Hall reportedly intends to f̶l̶e̶e̶ go on a business trip to native Azerbaijan before the end of the week with his son Emin.

5 tykkäystä

Ei mitenkään pahalla mutta tämän sushkon jutut ovat olleet alusta asti täyttä puuta/heinää. Se että väliin osuu joku paikkansa pitävä uutinen muilta lainattuna ei tilannetta muuta. En suosittele seuraamaan, enkä varsinkaan jakamaan tämän tilin postauksia.

11 tykkäystä

Jälleen yksi uusi sukellusvene?

https://twitter.com/visegrad24/status/1772531992996806879

37 tykkäystä

Tai jos mennään vielä pidemmälle ja otetaan mukaan Neuvostoliiton puuhat Afganistanissa mujahideen-sissejä vastaan. Venäjällä/ Neuvostoliitolla on pitkä historia taisteluista islamisti taistelijoita vastaan eli ei ole mikään ihme, että näitä terroristi tekoja tapahtuu silloin tällöin.

5 tykkäystä

Euromaidanin pitkä juttu Crocus City Hall -iskusta.

Tässä on kyllä sellainen käry, että tapaus on tapahtunut Venäjän sisäisen koneiston tuella, vähintään annettu toteuttaa tapahtunut, mutta ehkäpä enemmänkin koska joukon on annettu toimia ja paeta.

-Venäjällä kansalaisten toimintaa valvoo ja ohjaa 935.000 poliisia, 400.000 kansalliskaartilaista (Rosgvardia) ja 200.000 Venäjän turvallisuuspalvelun (FSB) henkilöstöä
-digitaalinen seuranta ja seuranta kaduilla on aina tehokasta, ja miksei myös Moskovassa
-Crocus-halli on noin 2 km sikäläisestä eduskunnasta ja 500m päässä lähimmästä poliisiasemasta. Kansalliskaartin tukikohta n 10 min päässä Crocuksesta
-Venäjälle on toimitettu lännestä terrorivaroituksia. Nähän Putin totesi jo etukäteen disinformaationa ja lännen hybriditoimintana julkisuudessa, mutta tuskin vastuullisille tahoille sanottiin että olkaapa tavallista vähemmän tarkkailevia
-terroristiryhmä saapui autolla - valkoisella Rellulla - sisäänkäynniin edustalle parkkipaikalle 19:55, jätti auton siihen ja aloitti 20:00 ampumisen. Noin 20.13 eli vajaan vartin päästä terroristiryhmä palasi autolle ja lähti siis samalla valkoisella Rellulla jatkamaan matkaa
-noin 30 min ampumisen aloittamisesta venäläinen iskuryhmä saapuu hallille, Venäjän hallinnon median mukaan (Gazeta, KP)
-Telegramissa kuitenkin kerrotaan että vielä 45 min päästä ammuskelun aloittamisesta palomiehet odotteliuvat että turvallisuusjoukot saapuisivat
-No terroristijoukon autoksi identifioitiin 3 tunnin päästä tuo valkoinen Rellu
-terroristiryhmä oli näköjään todennut, että autoa ei kannata vaihtaa ja samalla Rellulla oli ajettu Bryansk Oblastiin vajaan 400km päähän, arvioitu ajoaika 4,5 tuntia. No olihan sitä kovempaa ajettu, koska Rellu oli päätynyt tolppakameraan 141 km/h nopeuden kellotettuaan 90km/h alueella
-Liekö pitkä automatka rauhoittanut ja laskenut terroristien adrenaalitasoa, koska kaikesta päätellen herrojen vammat ovat kuulustelusta peräisin, eikä tulitaistelun jälkiä näy
-Euromaidan noteeraa myös, että kuulustelut on aloitettu yhden tapauksen osalta korvan leikkuulla ja syöttämisellä, toisen tapauksen osalta pallien sähkökäsittelyllä, ja turpaan on vedetty vasta sittemmin

29 tykkäystä

https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1772585265527144780

Satelliittikuvan perusteella tiedustelualus Ivan Khurs on saanut osuman takakannelle, on kallistunut ja toinen alus on siirretty tueksi tälle kyljelle. Lisäksi näkyy pari hutia laiturilla.

Kuvanlaatu aika heikko.


https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1772591517984579663

“According to Commander of the US Air Force in Europe General Hecker, throughout Ukraine, 8.000 self phones with microphones are placed to help track the direction of the “Shaheds” drones.”

15 tykkäystä