Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

En pidättelisi henkeäni kongressin tämän viikoista äänestystä odotellessa. Tässä on todennäköinen lopputulos. Venäjä ei anna Ukrainan tuen mennä äänestykseen edustajainhuoneesta.

Russian-owned Mike Johnson’s next tactic to further delay Ukraine aid will be to make the aid to Ukraine an add-on to an Israel bill, but make the Ukrainian part so complicated that it’s discarded entirely with promise of trying again after the coming 2 week vacation, but passing the Israel segment.


https://twitter.com/JayinKyiv/status/1779538341685305620

6 tykkäystä

Pikkupolitikointia. Vai miksi tätäkin pitäisi kutsua.

Republikaanivaikuttaja ja kongressiedustaja Green viestittää, että on antisemitististä äänestää samaan aikaan Israelin tuesta ja tuesta Ukrainan natseille.

On kyllä äärimmäisen näköalatonta ja häpeällistä tällainen viestintä ja ajattelumaailma.

Jos en väärin muista niin kertoo myös ajavansa puoluetoverinsa ja puhemies Johnsonin vaihtoon jos äänestys nipussa.

https://twitter.com/RepMTG/status/1779544515658838257?t=FZXXwxL_wMuKuJmyQKGmFw&s=19

8 tykkäystä

Tätä olen itsekin ollut tulossa tänne kirjoittamaan jo monesti. Pitkin nettiä huudetaan nyt pää punaisena, että kun kerran Israel niin miksei Ukrainakin? Kysymys on arvonäkökulmasta varsin relevantti, mutta kun opiskelee USA:n ja Israelin yhteisen historian, ei päätös nopeasta reagoinnista enää ole mitenkään erikoinen.

Länsi ei sittenkään ole vielä kyllästynyt naapurimme terroristivaltioon riittävästi, että haluaisimme todella ja tosissaan estää sen laajentumispyrkimykset. Olemme viiden vuoden päästä mahdollisesti siinä tilanteessa, ettemme enää siihen edes pysty: Kuvitelkaa jos USA:ssa nyt nähty mielipideilmasto leviää vaikkapa Ranskaan, Saksaan, UK:hon ja Espanjaan. Niin valitettavaa kuin se onkin, Euroopan olisi herättävä nyt toimimaan ja nimenomaan yhdessä, muuten voi olla liian myöhäistä. Toiminta edellyttää uuden rautaesiripun pystytystä EU:n/Naton itärajalle ja täydellistä irtautumista naapurimme verisen diktatuurin kanssa pelehtimisestä. Emme kykyne tähän ellemme tee sitä yhdessä.

Nähdäkseni tahtotila olisi vielä suuremmaksi osaksi olemassa, mutta se murenee (=sitä murennetaan) koko ajan. USA:n varaan en laske enää mitään ennen presidentinvaaleja - ja niiden tuloksesta riippuen en varsinkaan niiden jälkeen.

19 tykkäystä

Meridrooneja päivitetty, ja 1000 kg räjähdysainetta jopa 1000 km päähän.
Melkoinen matka, referenssiksi katsoi
Helsinki - Travemunde on reilut 1100km
Helsinki - Tukholma vajaat 500km.

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1779759798398980166?t=EsqCZ-EhWYAMaIhzyd9EFw&s=19

6 tykkäystä

Niinhän se pitäisi olla, mutta jos ajatellaan pakotteita niin niiden pitävyys on vähän niin a näin ja eräät suuret toimijat Unilver, Nestle yms. vievät ihan puolijulkisesti tuotteita ja onhan näitä tapauksia meilläkin. Kun elämme markkinataloudessa niin raha ja voittojen maksimointi vie eteenpäin. Muulla ei sinänsä ole merkitystä. EU sanktiot rikkovia vastaan ovat pienet vrt. voittohin tai niitä ei edes ole.
EU:ssa Britannian erottua siitä ei vahvoiksi valtioksi jäänyt kuin Ranska. Saksa, Italia, Espanja muista puhumattakaan ovat heikkoja. Ydinase pelote ja USA:n läsnäolo lienee ainoa mikä estää Venäjää. NATOhan on ollut USA:n pyörittämä järjestö, maksaa pääosan viuluista ja ainoa, jolla on Ranskan ja Brittien lisäksi sotilaallsta voimaa ja kalustoa.

3 tykkäystä

Jos kongressi olisi täysin Putinin talutusnuorassa, se palauttaisi Venäjälle Alaskan ja äänestäisi sen jälkeen varmaan koko liittovaltion liittämisestä Venäjän Federaatioon.

Tällaiset ultraliioitellut internetheitot voisi jättää vähemmällä täällä ketjussa, ja enemmän pohdiskelua lähteineen tilalle.

110 tykkäystä

Kannattaa tutustua NATO:n toimintaan paremmin. Se ei ole USA:n pyörittämä järjestö eikä se maksa mitään viuluja. Sillä ei myöskään ole omaa kalustoa.

Myöskään mainitsemasi “muut euroopan maat” eivät kaikki suinkaan ole asevoimiltaan heikkoja. Esimerkiksi Puola ja Suomi ovat hyvin varustautuneita tai Puolan tapauksessa varustautumassa.

8 tykkäystä

“Naton vuosibudjetti on noin 2,5 miljardia euroa. · Yhteiset kustannukset jaetaan suhteellisiin osuuksiin jäsenmaiden bruttokansantuotteen mukaan.”

Kait jenkit on ylivoimaisesti suurin maksaja kuitenkin. Toki NATO:n “kalusto” on yhtä kuin jäsenmaiden yhteen laskettu kalusto, ja siinä USA hallitseva. Osallistuminen NATO operaatioihin on silti täysin vapaaehtoista ja se tarjoutuu mukaan osallistumaan joka haluaa. Sellaista voisi tietenkin miettiä että voikohan käytännön tasolla olla merkittävää sotilaallista NATO operaatiota johon USA ei osallistuisi lainkaan, onkohan sellaista koskaan olut.

1 tykkäys

Ukrainan ulkoministeri Dmitry Kuleba vastaa haastattelussa Yhdysvaltojen toiveeseen, että Ukraina ei iskisi Venäjän öljynjalostamoita vastaan. Tämä on kaunopuheisin :fu: mitä olen koskaan nähnyt samalla, kun kerrotaan täsmällisesti, mikä on pyynnön hinta. :grin:

“You have to think in your own interests. If your partners say: ‘We are giving you seven Patriot batteries tomorrow, but we ask you not to do this and this and this,’ then there is something to talk about. But if you don’t have these batteries, there is no help package and at the same time you are asked not to do something, What should we talk about? Then everyone survives as best they can," the Ukrainian Minister of Foreign Affairs said.

https://twitter.com/NOELreports/status/1779900693282742390

48 tykkäystä

Länsimaat ampuu alas Iranin droneja ja ohjuksia muttei Venäjän. Tämän ajatuksen olen nähnyt Xssä ja Redittissä jo lukuisia kertoja. Nyt sattui vielä tulemaan allekkain.

Eihän tämä ole muuta kuin lännen velttoilua.

Katsoin joku aika videon jossa käytiin läpi yksi sotapeli Kiinan hyökkäyksestä Taiwaniin. Pelin pääoletus oli että Yhdysvallat puuttuisi tilanteeseen aseellisesti!!??!! En tiedä mitä aineita olivat vetäneet. Tai sitten oli vanha video.

Nykytilanteessa ton oletuksen voi heittää roskiin. Mitään ei tapahtuisi. Varastosta irtoisi ehkä samat 30 Abrams tankia jotka lähti Ukrainaan.

“Land of the brave”… LOL.

12 tykkäystä

IS seurannasta poimittua. Saapas nähdä mitä Johnson on Trumpin kanssa kehitellyt Ukrainan paketin suhteen. Onko äänestysjärjestys sellainen, etä Israelin tuesta äänestetään ensin ja sitten muista?

En yllättyisi, jos Ukrainan tuki taas jotenkin oudosti jäisi pöydälle, kunhan Israelin apupaketti saadaan läpi. Kun Israelin paketti on nuijittu läpi, voikin Johnson taas vaihteeksi julistaa kongressille vaikkapa ylimääräisen loman. Kongressihan on X:n mukaan saanut Johnsonin kaudella erikoisen paljon yllätyslomia.

Jos nyt Ukrainan tuki jää pöydälle, niin sitten menee hankalaksi, sillä Johnsonilla ei ole enää mikään kiire tukipakettien kanssa ja pokkaa tuntuu kaverilla olevan. Takapiruna tietenkin hääräilee Trump.

Yhdysvaltain edustajainhuone käsittelee Israelin ja Ukrainan tukipaketteja erillisinä lakiehdotuksina, edustajainhuoneen puhemies Mike Johnson kertoi maanantaina paikallista aikaa. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters sekä Politico-lehti

2 tykkäystä

20-30 kilometrin säteellä Puolan ja Romanian rajoista voisi ampua alas ilman huolta “eskalaatiosta” perustellen niitä ohjuksia ja droneja lennelleen rajan yli ja kyseessä olevan rajojen suojelu. Ukrainalaiset tuskin valittaisivat rajaloukkauksista.

8 tykkäystä

Alla kolmen esityksen yhteenveto, joka mahdollisesti menossa äänestykseen tällä viikolla. Nyt mitataan Venäjän ote Republikaaneista.

https://twitter.com/igorsushko/status/1780015320704704554?s=19

17 tykkäystä

Näkisin että missä tahansa Ukrainan alueella voisi torjua ilman eskalaatiopuheita, hyökkääjän olisi kovin vaikea perustella miten konflikti eskaloituisi siviilien suojelusta.

12 tykkäystä

Jossain vaiheessahan noista billeistä valiteltiin, että samaan on lisätty kaikkea Ukrainasta Israeliin (Gaza) ja Meksikon rajavartiointiin ja koirien liukuportaisiin, ajatuksena että erillisenä billinä pelkkä Ukrainan tuki menisi sukkana läpi. Saa sitten nähdä.

Jonssoni ilmoitti tuosta nyt, mutta ei oikein osaa kertoa tuosta silminnähden häpeilemättä. Jotain koiruuksia on siis taustalla.

https://twitter.com/Tendar/status/1780036221378412792

Mistä lähtien Venäjältä on voinut odottaa 1) järkeviä perusteluita 2) totuuteen pohjautuvia väitteitä 3) järkiperusteista toimintaa?

Ah mutta Venäjä sanoo että ampuu tietenkin vain sotilaskohteita ja tämä on nyt sen jälkeen vs. NATO-sotaa jne jne jne…

Sinne ei aktiivisesti mennä väliin koska länsi ei uskalla.

1 tykkäys

Tässähän ei suoranaisesti ne Venäjän puheet ole ongelmana vaan sisäpoliittiinen eskalaatiovääntö, Putinin punaiset viivat on pyyhitty jo niin monesti ettei niille jaksa paljon antaa painoarvoa.

3 tykkäystä

100 miljoonan tutka tuhottu seitsemällä halvalla lennokilla

https://twitter.com/nexta_tv/status/1780152829891531189

Ukraina on muokannut Neptune-ohjuksistaan pidemmän kantaman versioita myös maakohteita vastaan ja niillä voi nyt vaikuttaa 59 / 99 örkkien ilmatukikohdista:

https://twitter.com/ukraine_map/status/1779973630702628905

Krimillä on taas mahdollisesti siivottu upseereita, mutta vahvistusta vielä kaivataan

https://twitter.com/UKikaski/status/1779871578911658089

50 tykkäystä

Venäjän LNG toimitukset ovat kirjaimellisesti “jäissä” :smile::rofl:

One of the main reasons is the shortage of ice breakers … Three were under construction but the owners SOVCOMFLOT, who operate Russian owned oil tankers, are in such dire financial straits from sanctions, they stopped construction and can’t deliver.

the LNG facilities themselves are stuck - they can’t expand them, due to sanctions, they can’t maintain them because of sanctions. They can’t ship from them, or get paid for them…

https://twitter.com/BlangerRick/status/1779994781541662829?s=19

37 tykkäystä