Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Mermiketjussa, kahvihuoneella, ostin/myin ketjussa, yms 20,
kaikkialla muualla 50.

27 tykkäystä

Hienoa, että Vepu on laittanut välillä ihan oikeaa kuvaakin Varttien markkinointiin, eikä aina hassuttele photoshopilla.

image

59 tykkäystä

@Heikki_Keskivali, @Pohjolan_Eka ja @Mauri sekä profiilitekstien ihmeellinen maaikma.

https://twitter.com/hkeskiva/status/1770690300920435179


https://twitter.com/PohjolanEka/status/1770690644865958296

20 tykkäystä

Se oli muuten Inderesin Puuilo seurantahistorian ensimmäinen “vähennä” suosituskin :grin:

9 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen tuli isäksi hiljattain, niin siinä taitaa lukea siemensinko.

10 tykkäystä

Keskeytän hetkellisesti pienen foorumitaukoni tärkeän tiedotuksen vuoksi, jonka Alokas pyysi minua kirjoittamaan. Moni on pitkän ajan kuluessa kysellyt, eikö @mauri ansaitsisi oman tittelin kunnianosoituksena poikkeuksellisen laadukkaasta kirjoittamisestaan. Loungessa illallistanut politbyroo on huolella analysoinut Maurin foorumihistorian. Monipuolisesta tuotannosta nousee perusteellisten yhtiöanalyysien ohella erityisesti hänen hienovireinen ja laajaan lukeneisuuteensa pohjaava sijoituspsykologian ymmärryksensä. Tähän liittyen hän kirjoitti uudenvuodenaattona 2021 yhden historian pidetyimmistä avausviesteistä perustamaansa ketjuun Sijoittamisen psykologia. Tämän vuoksi, ilman turhia kommervenkkejä, Maurin titteliksi tulee:

kuva

101 tykkäystä

Perkele minä sanon. Olen kansainvälisen yrityksen palveluksessa ja tuotteet tulevat mm baltista, italiasta ja saksasta. Saksalaiset hoitavat asiat hyvin henkilötasolla mutta byrokratia on outoa. Baltialaiset sanovat yhtä ja todellisuus on toista. Italialaiset keksivät tekosyitä ja ilmoisesti tavoitteena on tehdä mahdollisimman vähän.

20 tykkäystä

Nostan hattua että jaksoit kliksutella ilmaiset hieman vajaa kolme euroa tästä “exploitista” :smiley:

(valitettavasti Nordnetin asiakkaat eivät tätä voineet hyödyntää kun kulut moninkertaiset)

20 tykkäystä

Osinkopuolue on vahvasti edustettuna Nordean yhtiökokouksessa. Pari tiukkaa kysymystä ja kommenttia jo tullut sitä vastaan, että ostetaan omia osakkeita, kun siinä vain tuhotaan omistajien omaisuutta. Case Nokia on mainittu myös ja osakkeiden ostoista kuulemma vain hyötyvät bonuksia saavat johtojunnan jäsenet. :smiley:

41 tykkäystä

Ausinko armas kuivas hesulin.
Hesu hesuli, mörni uudelleen.

8 tykkäystä

Tästä sais kyllä kilpailevan puolueen, jossa ois Pyysing ja tatuoinnissa lukisi OMIEN OSTOT.

1 tykkäys

Kyllä lämmittää mieltä vastaanottaa tällainen hieno tunnustus. Lämmin kiitos! :blue_heart:

Tunnen kyllä pienen piston sydämessäni, että Kale joutui tämän vuoksi hetkellisesti katkaisemaan ansiokkaasti alkaneen ja ansaitun foorumitaukonsa.

Psykologian piireissähän erilaisten tapojen juurruttamiseen on sellainen käsite kuin “don`t break the chain”. Toisin sanoen, kun opettelet jotain toivottua uutta tapaa [olkoon se Kalen foorumin käyttö tai aikainen nukkumaanmeno, jonka kanssa Mauri tällä hetkellä kamppailee (kai sijoituspsykologilla on lupa puhua itsestään kolmannessa persoonassa)], niin tee kaikkesi, että toistat uuden tapasi joka päivä, jokaisen työpäivän jälkeen, jokaisen aterian yhteydessä tai mikä ikinä onkaan soveltuva “laukaisija” uudelle tavallesi.

Joskus joku sanoi, että ei kannata yrittää olla kurinalainen vaan tavanalainen. Ja sellaisenkin olen joskus kuullut, että niillä, joilla on elämä hallinnassa ei ole parempi itsekuri, vaan paremmat tavat. Näin se varmaan suurelta osin on.

Tsemppiä Kalelle, Maurille ja kaikille muillekin parempien tapojen opetteluun.

Kirjoitin tämän kunniaksi teille vielä elämäni ensimmäisen runon:

Ja nyt kun
Mäkisen Mikko
pakeni sijoittamista ulkomaille,
Eka
kertoi vihaavansa osakesijoittamista
ja milloin ketäkin
murenee
Hesulin ankaran ydintalven otteessa.

Niin minä silti
lupaan, että viimeisenä
nukkumaan mennessäni,
ja ensimmäisenä
aamulla herätessäni,
mietin vain
ja ainoastaan
osakesijoittamista.

72 tykkäystä

Jahas, uusi ketjuaihe havaittu syntymässä: sijoitusrunot. Sallitaanko siellä oodit parhaille sijoituksille ja millä tyylillä lähetytään mörniviä osakkeita?? Kyllähän tuollainen taitaisi meemi gallerian viereen mahtua heti siinä loungen sisäänkäynnin vieressä?

9 tykkäystä

Mun mielestä oikea vastaus tähän on haiku. Voisi olla vähän Haikut ja juominen teemaan liittyen Haikut ja sijoittaminen.

Aurinko nousee.
Riemu valtaa mieleni.
Hesuli mörnii.

15 tykkäystä

Sinkohan se. Olisiko kyse Inderes Oyj:n uudesta valtauksesta elokuva-alalle, aloittavat uuden The Hexpentables-toimintaelokuvan kuvaukset?

Kokeneet sijoitusratsut, mm. Björn Wahlroos, Erkki Sinkko ja Mikko Mäkinen tähdittävät vauhdikasta elokuvaa, jossa kovenantit paukkuvat, spreadit ovat leveämmät kuin koskaan ja pääomaa räiskitään kuin 1980-luvulla.

Käsikirjoitusta tuottaja Sauli Vilen kuvaa lyhyesti “ei kahta sanaa”, mikä kertoo käsikirjoitukseen panostetun tavallista suomalaista elokuvaa enemmän.

46 tykkäystä

Omilta opintoajoilta 15v sitten kokemus. Yksi vuotta aikasemmin alottanut ei saanu juurikaan kursseja läpi ja menetti opintotuet. Haki sen sijaan toimeentulotukea ja sai enemmän rahaa.

2 tykkäystä

Toimeentulotuki on omasta mielestä parempi (rahallisesti) tukena opiskelijalle, mutta totua et saa korkeakouluopintoihin ennen kuin opintotukikuukaudet käytetty ja laina nostettu. Laina myös jyvitetään tuleville kuukausille eteenpäin. Todellisuudessa harva opiskelija saa totua, mutta ei se mahdotonta ole.

“Suurin ero Suomen ja Yhdysvaltojen välillä on kuitenkin se, että Yhdysvalloissa omalla työllä voi vaurastua ja edetä aivan eri tavalla.”

Ja Suomessa lakkoillaan, ettei kukaan saisi yhtään enempää toinen. Haha. On Suomessa kyllä puolensa, mutta pikkasen saisi muuttua ajatusmaailma, jotta voitaisiin pitää kyvykkäät ihmiset täällä.

32 tykkäystä

Foorumi tässä tapauksessa tarvitsee runotarkastajan, mutta ei runojen yleisen tason ja laadun tarkkailua varten, vaan jos ja kun ovelat lyyrikot yrittävät ujuttaa tuotoksiinsa runomittaan piilotettuja sijoitusvinkkejä, mikä ei tietenkään ole sallittua.

4 tykkäystä

Tässä on Sijoitustiedon juttu Säästöpankkiryhmän pääekonomistista Henna Mikkosesta sekä yksityissijoittajista Pentti Jokisesta ja Iikka Nummisesta (@Iikka) .

Jutussa kysyttiin heiltä, mikä on ajankohtaista juuri nyt. Haastateltavat kertovat mm. kiinnostavista sijoituskohteista. :slight_smile:

5 tykkäystä