Osakesijoittaminen

Aallon Group - ketju

Teen Aallon Groupille oman ketjun. Yhtiö suunnittelee FN-listalle listautumista. Yhtiöltä tuli heidän itse tekemä video, jossa yhtiötä esitellään :point_down:

2 tykkäystä

Haiskahtaa siltä, että tulee inden seurantaan :nerd_face:

5 tykkäystä

Olisiko tässä mun eka IPO johon osallistuisisin :thinking:

1 tykkäys

Oliskos se taas tiedossa Saas-hehkutusta. Tulostahan tää kuitenkin ihan hyvin tekee pikasella vilkasulla, joten paljon riippuu hinnottelusta.

1 tykkäys

Eihän Aallon groupilla ole omaa softaa, jota myydään asiakkaille?

2 tykkäystä

En tarkemmin perehtynyt asiaan. Nettisivuillakaan ei ole tarkempaa tietoa asiasta. Tarjoavat kuitenkin digitaalisia taloushallinon palveluita ja mitään mainintaa käytettävistä taloshallinonohjelmistoista ei ollut. Tuskin siis ovat kuitenkaan omia. Täytynee vetää sanoja vähän takasin.

Jos nyt kuitenkin on niin, että Aallon group on ihan perinteinen tilitoimoisto ilman omia tuotteita tai innovaatioita, niin taitaa olla edessä melko kivinen tie digitalisoituvassa ympäristössä, jossa skaalaedut tulevat entisestään esiin.

Aallon groupissa näemmä 6 pienempää tilitoimistoa yhdistynyt viime vuonna suuremmaksi. Ja heti listaudutaan pörssiin. Tästähän ei kukaan pysty vielä sanomaan miten kokonaisuus lähtee rullaamaan. Toimitusjohtajakin mainostaa videolla, että yrityksestä saa kaikki taloushallinnon palvelut ja että yritys toimii taloushallinnon “henkilääkärinä”. Rahaa haetaan siis myös epäorgaaniseen kasvuun. Eli ostettaneen pieniä kuolevia tilitoimistoja vai?

Jotenkin ei nyt kyllä yhtään vakuuta. Vaikka yleensäkin suhtaudun epäilevästi kaikkeen (:D), niin tän jätän nyt kyllä suosiolla välistä.

3 tykkäystä

Just vaistikään selailin tän firman nettisivuja kun katselin Talenomin kilpailijayrityksiä. En tiedä sitten, mielenkiintoinen firma voi olla.

Administer kans tämmöinen kasvava tilitoimisto. Milloinkohan se aikoo listautua

Mielenkiintoinen case, jos arvostus kohtalainen. Hieman tarkempaa tietoa kaipailisin itsekkin toimintatavoista, jonka pohjalta voisi harkita.

1 tykkäys

Täysin samaa mieltä.


tässä heidän lehdistötiedote asiasta.

kehuvat ainaskin :" Tehokkaat digitaaliset prosessit mahdollistavat skaalaetuja ja kustannustehokkuutta "
, yleensä vain myyjä tietää paremmin kuin ostaja miten on asianlaita :smiley: Positiivista on se, että " Yhtiömme on kokonaan avainhenkilöiden omistama, eikä kukaan osakkaista ole myymässä osakkeitaan annin yhteydessä. "

Koitin keräillä nuita " yhdistyineitä tilitoimistoja " ja niitten taloustietoi.

Ihan hyvin on näyttäny menevän, kysymys kuuluukin, onko tää monen kokin soppa? Miten kaikkien näitten yhdistyminen onnistuu? Onko tää vähä niinku “mini-nordea” ja sen IT-projekti…?:smiley: Noh, toivottavasti listautuisisivat järkevään hintaan, kun eivät kerta ole myymässä omia omistuksii…

Koskahan tarkalleen listautuu?

1 tykkäys

Nyt täytyy tosiaan muistaa, että pienissä yrityksissä yrittäjät ei useinkaan nosta palkkaa vaan ottavat rahansa osinkoina. Noi yritysten tulokset ei siis oo vertailukelpoisia yhdistymisen jälkeen. Yhdistymisessä siis tuskin tulokseen nähden syntyy mitään säästöjä edellä mainitusta syystä.

2 tykkäystä

Kiitos tiedosta :slight_smile:

Ei välttämättä liity tähän caseen, mutta kyllä pienyrittäjän kannattaa nostaa palkkaa ainakin sen verran mitä saa alle ~26% veroprosentin (45k?). Siitä “edullisesta” osingosta saa nimittäin tilittää kokonaisuudessaan tuon 26% ja tälläkin on ylärajansa eli 8% nettovarallisuudesta.

1 tykkäys

Ansiotuloveron marginaaliveroprosentti on olennainen, ei kokonaisveroprosentti.

Olkoon olennaista tai ei, useimmat pienyrittäjät nostavat myös palkkaa.

Ipot ovat aika vaarallisia. Ne päivät, kun kaupankäynnin alettua vedettiin 10% pikasaalis kuiville kaksin käsin, näyttävät jääneen taloushistorioitsija Verpun heiniksi ja väitöskirjan pohja-aineistoksi. Tyvärr.

Masse, vähän yllättäen ja monien kauhuksi myös IPO-asiantuntija

1 tykkäys

@Verneri_Pulkkinen @Yu_Gong Tuleeko tuo Aallon Groupin yhtiöesittely tilaisuus tallenteena myöhemmin inderesin sivuille?

3 tykkäystä

Jepulis :slight_smile: Tulee myös livenä webcast, linkki julkaistaan myöhemmin.

5 tykkäystä

tähän voinen kommentoida. Tuo veroprosentti yrittäjällä taitaa aika lailla muodostua sillä perusteella, kuinkan suurta yel maksua maksaa. Esim. minulla on palkka 48k ja vero prosentti taitaa olla sillä n. 25,5%

Palkkaa kannattaa toki nostaa tuolla tavalla, jos firma muutekin tuottaa, kun muuten yritys kuitenkin maksaa yhteisöveroa 20% ja 8% jakokelpoisista varoista voi nostaa 7,5% verolla.

Tuosta voi sitten laskeskella, että palkkaa kin maksaa sopivasti, niin se vastaa sitten aikalailla tuota yhteisöveroa + osinkoverotusta (mutta kerryttää jonkinlaista eläkettä, jos eläkkeeseen uskoo).