Administer - Digitaalista talous- ja palkkahallintoa

Ja kaupankäynti alkaa jo tällä viikolla. Hieno homma.

Näihin uutisiin olisi tietysti hyvä lisätä lähde, tässä tapauksessa Kauppalehden uutinen.

Sinänsä mielenkiintoista, että Administerin omilla listautumissivuilla, Evli-pankin sivuilla tai Nordnetissa tuota tietoa ei tätä kirjoittaessa vielä ole vaan näissä lähteissä kerrotaan kaupankäynnin alkavan (arviolta) 21.12.2021.

Mitenhän mahtaa käydä, ehditäänkö joka pankissa edes kirjata annin osakkeita arvo-suustileille ennen perjantaita (kaupankäynnin alkua).

2 tykkäystä

Toisenlaistakin käyttökokemusta löytyy, tämäkin vain anekdotaalista todistusaineistoa, mutta laitetaan vastapainoksi, toiselta foorumilta poimittua:

4 tykkäystä

Tässä annissa melkein 50% “saanto”, sinänsä kuulostaa hyvältä että merkitsijä saa reilummin osakkeita, mutta piilevääkin kysyntää jäi tukemaan markkinoille

Yleisöanti ylimerkittiin selvästi ja Yleisöannissa annetut merkintäsitoumukset hyväksytään kokonaan 150 Tarjottavaan osakkeeseen saakka ja tämän ylittävältä osalta noin 46,7 prosenttiin saakka annetuista merkintäsitoumuksista.

4 tykkäystä

Ei ollu oikein kiinostusta yleisöannissa taitaa olla myyntiä huomenna 10.00

3 tykkäystä

Nyt toisaalta jotakin mieltä pitääkin osakkeet kun niitä sai edes jonkun verran? :blush: Toisaalta oli muita supersuosittuja anteja yhtäaikaa joka myös vaikutti luultavasti tämän annin kiinnostukseen. Ennen vanhaan tämäkin olisi ollu superylimerkattu anti, nykyään “ei ollut kiinnostusta”?

1 tykkäys

Ennen vanhaan tämä olisi ollut myös 20 % halvempi. :wink:

Karo ei kirjoittanut tästä mitään. Omavaraisuushaaste kirjoitti, mutta ei käyttänyt pro forma lukuja ja taseesta ei puhu yleensä tuon halaistua sanaa. Tässä olisi ilmeisesti tarvittu Inderesin rapsaa.

Tuskin kovin ihmeellinen avaus tiedossa.

Avaus oli ihmeellinen, jyrkkä lasku. Lopulta noustiin annin hintatasolle. Odottaisi epävarmoissa Omikron oloissa parempaa suosiota tällaisille defensiivisille osakkeille, joilla vielä merkittäviä kasvupyrkimyksiä. Tavoitteena 3 v liikevaihdon 60 % kasvu.

3 tykkäystä

Administer 10 suurinta omistajaa listautumisen jälkeen

Aikamoinen IPO-darra on ollut Administerin osakkeella. Tänään meni jo paikka paikoin aika roiskimiseksi, kun ilmeisesti myyjät halusivat tuoreet tappiot verovähennyksiin ja luokkaa kymmeniä tuhansia osakkeita rysäyteltiin kerralla laidasta läpi. Allekirjoittanutkin laittoi jo vähän kättä alle. Nonnerot ovat nettomyyneet (ainoina) läpi yhtiön tähänastisen pörssitaipaleen:

5 tykkäystä

Julianna Borsos - Administer - 27.1.2022

Hallituksen jäsen/varajäsen

Tyyppi Kurssi Volyymi Yhteensä
Hankinta 4.0936 EUR 6000 24 562 EUR

Ei ihan vielä alettu borsostelemaan näillä ostoksilla mutta ostipahan kuitenkin.

1 tykkäys

Nuo ovat Kyösti Kakkosen yrityksen K22 Finance Oy:n ostoja. Kakkonen osti aikaisemmin myös Joensuun Kauppa ja Kone Oy:n nimiin 4000 osaketta (tiedote 7.1.2022).

Kakkonen on siis Juliannan aviomies, siitä ilmoitusvelvollisuus vaikkei Kyösti itse suoraan sisäpiiriin kuulukaan. Sisäpiirin lähipiiriä. :smiley:

3 tykkäystä

No niinpä olikin. :+1: Parempi signaalihan tuo K2:n ostot kuin mikään muu sisäpiiriosto! :wink:

6 tykkäystä

Silta Neste Oyj:n palkkahallintokumppaniksi
8.2.2022 15:00:00 Administer Oyj
Administer Oyj - Lehdistötiedote 8.2.2022 klo 15:00
Administer-konserniin kuuluva palkka- ja HR-palvelujen asiantuntijayhtiö Silta Oy vastaa Neste Oyj:n palkkapalveluista 1.4.2022 alkaen. Monivuotisen sopimuksen puitteissa Silta tarjoaa Nesteelle kokonaisvaltaisen ulkoistetun palkkapalvelun. Sopimuksen yhteydessä kuusi palkka-asiantuntijaa Nesteen palkkapalveluista siirtyy liikkeen luovutuksella Silta Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

“Nesteen Suomen henkilöstön palkkapalveluiden kehittämistoimia on arvioitu muun muassa palveluprosessin laadun ja luotettavuuden sekä järjestelmäratkaisujen näkökulmasta. Parhaaksi vaihtoehdoksi valikoitui yhteistyömalli Sillan kanssa”, kertoo Nesteen Miia Lehmuskoski, Vice President, HR Excellence.

Kumppanuuden myötä Nesteen palkkajärjestelmä korvataan uudella ja tehokkaalla ratkaisulla. Valitsemalla asiakkaan tarpeisiin parhaiten vastaavan järjestelmän Silta huolehtii myös siitä, että hallinnolliset tehtävät kuten viranomaisilmoitukset ja raportointi sujuvat luotettavasti ja ajallaan. Silta tuo yhteen siirtyvien työntekijöiden kokemuksen, Suomen suurimman palkkapalveluyhtiön laajan asiantuntemuksen ja modernin teknologian mahdollisuudet ja vie näin Nesteen palkkahallinnon uudelle tasolle.

”Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia Nesteen asiakkuudesta ja teemme parhaamme, jotta kumppanuudesta tulee menestyksekäs. Samalla toivotamme tervetulleeksi joukkoomme kuusi raudanlujaa palkkahallinnon ammattilaista. Palkkahallinto kehittyy jatkuvasti, ja Nesteen kaltaiset asiakkaat ovat keskiössä tässä kehityksessä. Konsernitasolla tämä yhteistyö vahvistaa edelleen vankkaa asemaamme energia-alan talous- ja palkkahallinnon asiantuntevana toimijana”, sanoo Silta Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Herranen.

17 tykkäystä

Luulisi tämän heijaustuvan edes osittain Administerin kurssissa, mutta ei. Vaatii näköjään Inderesin seurannan ;D

2 tykkäystä

@Tedmel juu samaa minäkin epäilin. Tuo on aika monta palkkapussia lisää laskutettavaa mutta tulihan sieltä kyllä samalla kuusi uutta työntekijää mukana joka tietenkin näkyy myös menojen lisäytymisenä.

4 tykkäystä

Hyvä juttu tuo diili, toki niitä pitääkin tulla.

Noin muutenhan osake on aika kuollutta rahaa tällä hetkellä. Tässä on kohta se pari kuukautta käytännössä koko ajan nettomyyty Nordnetin kautta (yhteensä > 500 000 osaketta) varmaan pääasiassa IPO:ssa saatuja osakkeita. Jotka siis ovat nyt 20% tappiolla. Lähes kaikki muutkin osakkeita tämän parin kuukauden aikana ostaneet ovat tappiolla, analyytikkoseurantaa ei ole “neuvomaan” yksityissijoittajia osakkeen arvon suhteen ja kun aika vähän mitään uutta on yhtiön puolelta tiedotettu, niin tämä kaupankäyntidynamiikka on mielestäni ihan loogisesti mollivoittoinen. Varmaan aika helppo rivi monelle myydä salkusta tässä vaiheessa.

Toki niiden myyntien järkevyyttä voi miettiä, kun fundasta ei ole käytännössä mitään uutta IPO:n jälkeen saatu. Tai ehkä vaihtoehtoisesti voi miettiä sijoittajien oman IPO-analyysin laatua. :slight_smile:

Tämä nyt vain tällaista yleistä pohdintaa kurssikehityksestä, kun ei vielä mitään uutta fundarintamalta ole pureskeltavaksi.

3 tykkäystä

Mielenkiintoista että ei syklinen osinkoa maksava kasvuyhtiö ei kelpaa tässä markkinassa sijoittajille. Ilmeisesti ei uskota listautumisessa annettuihin tavoitteisiin. Ehkä seuraavat tulosjulkistukset ja Inderes mahdollinen analyysi sulattavat lumen.

1 tykkäys

Varkautelaisen Konjunktuuri Oy:n palkkapalvelut siirtyvät liiketoimintakaupassa osaksi Administer-konserniin kuuluvan Tilikamut Oy:n palvelutarjoomaa. Liiketoimintakauppa vahvistaa Tilikamujen ja Administer-konsernin toimintaa Savon alueella, kun konserni saa uuden toimipisteen Varkauteen.

Konjunktuuri Oy on Varkaudessa vuonna 1989 perustettu henkilöstöpalveluihin, käännöspalveluihin sekä kansainvälisen liikkuvuuden palveluihin erikoistunut yritys. Yhtiöllämme on Suomessa kolme toimipaikkaa, Varkaudessa, Espoossa sekä Joensuussa ja tarjoamme asiakkaillemme laadukasta, tarpeiden mukaan mitoitettua palvelua. Asiakkainamme ovat toimialueemme suuret globaalit kansainväliset yritykset, alihankintasektori sekä paikalliset pk-yritykset. Konjunktuuri työllistää tällä hetkellä 22 eri toimialan asiantuntijaa ja visionamme on kehittyä halutuimmaksi palvelukumppaniksi toimialoillamme

11 tykkäystä

Administer Oyj (”Administer”) vahvistaa kansainvälistä talous- ja palkkahallinnon osaamistaan ostamalla WaBuCo Financial Services Oy:n. Kaupan toteuttamisen yhteydessä maksettava kauppahinta on noin 466 419 euroa ja se on tarkoitus maksaa uusilla Administerin osakkeilla. Tämän vuoksi Administer toteuttaa yhtiökokouksen 4.11.2021 antaman valtuutuksen nojalla suunnatun osakeannin WaBuCon nykyisille omistajille. Osakeannin ehdot ja muut tarkemmat tiedot löytyvät tänään 8.3.2022 julkaistavasta, antiin liittyvästä Administerin yhtiötiedotteesta.

WaBuCo on vuonna 1988 perustettu, Helsingissä sijaitseva tilitoimisto. Yhtiö tarjoaa korkealuokkaisia talous- ja palkkahallinnon sekä sisäisen raportoinnin palveluja. Laaja palveluvalikoima kattaa niin kirjanpidon, tilinpäätöksen, laskutuksen, verotuksen kuin henkilöstöhallinnonkin palvelut. Yhtiö on erikoistunut tehostamaan suomalaisten yritysten toimintaa kansainvälisillä markkinoilla sekä kansainvälisten yritysten rantautumista Suomeen.

WaBuCon liikevaihto oli 902 000 euroa vuonna 2021 ja yhtiö palvelee yli sataa suomalaista ja kansainvälistä asiakasta. Yhtiön palveluksessa on yhdeksän henkilöä, jotka jatkavat yhtiön palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

5 tykkäystä

Tällainen tiedote tullut ulos tänä aamuna. Tuskin valtavia vaikutuksia mutta tietysti hyvä kun diilejä syntyy.

3 tykkäystä