Osakesijoittaminen

Ahlström Munksjö -Kestävää kuitua ja johtavaa kehitystä ekologisesti

Tarvinnee oman ketjun. Vähäisellä keskustelulla ollut iso kotimainen firma. Käännettä odotettu pidempään. Onko nyt aika?
-Tähän hetkeen liittyvää on erityisesti kestävä kehitys ja kierrätettävyys kuitutuotteissa. Nopeasti aloitettu kasvomaskien kuitumateriaalin valmistus Suomessa.
-Valmistaa kuituraaka-aineen kotimaisiin K- ja S-ketjujen myymiin maskeihin.
-Pyrkiikö kansainvälisille maskimarkkinoille sekä tavallisten kuluttajien että lääketieteelliseen käyttöön liittyvien maskien tuottamisessa?
Huhtikuussa aloitettu Tampereella kasvomaskimateriaalien valmistus.

Alla on yhtiön sivuilta otettu lainaus vähäisesti muokattuna.
Ahlstrom-Munksjö on johtava kuitupohjaisten materiaalien valmistaja, joka tarjoaa innovatiivisia ja kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja asiakkailleen maailmanlaajuisesti. T Tarjonta koostuu suodatinmateriaaleista, irrokepohjapapereista, elintarvike- ja juomateollisuuden käsittelymateriaaleista, laminaattipapereista, hiomatuotteiden ja teippien pohjapapereista, sähköteknisistä papereista, lasikuitumateriaaleista sekä terveydenhuollon kankaista ja diagnostiikkasovelluksista. Lisäksi laaja valikoima muita erikoispapereita teollisuuden ja kuluttajien käyttöön. Liikevaihto on noin 3 miljardia euroa vuodessa ja työntekijöitä on noin 8 000 henkilöä. Ahlstrom-Munksjön osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä ja Tukholmassa.

4 tykkäystä

Puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2020: 28.7.2020
-Osinko 0,52e neljässä erässä, a13e. Seuraavat erät lokakuussa ja tammikuussa. Hallitus päättää kustakin osingon maksamisesta erikseen. Tämän vuoden osingot on maksettu huhti ja heinäkuussa suunnitellusti.
-Puolivuosikatsaus 28.7.

2 tykkäystä

Mistä mahtaa johtua tuo, että OP nosti AM:n tavoitehintaa?

Laitatko tähän lisää siitä. OP analyysi/nosto tiedot.

Viime perjantaina Kauppalehdessä:

OP nosti Ahlstrom-Munksjön osakkeen tavoitehinnan 16,00 euroon 15,50 eurosta. Suositus on osta-tasolla. Osake päätyi 3,4 prosentin nousulla 13,50 euroon.

1 tykkäys

Screenshot_2020-07-22-12-42-54-575_com.google.android.apps.docs

Pieni sneak peek kysyville, miksi OP nosti tavoitehintaa. :slight_smile:

1 tykkäys

Hyvä, kun saatiin ketju myös Ahlstrom-Munksjölle!

Q2 tulee tosiaan huomenna, meidän ennakko oli tämän aamun aamukatsauksessa. Ohjeistusta ei ole muutettu, joten tulos tippuu vertailukaudesta, mutta kysymysmerkki on kuinka paljon. Teollisuuden ja rakentamisen ajamat liiketoiminnat ovat luultavasti olleet vaikeuksissa Q2:lla, kun taas kuluttajapuolella tilanne on vakaampi ja pienessä terveydenhuollon segmentissä markkina on luonnollisesti erittäin hyvä. Tärkeämmässä roolissa on kuitenkin näkymät ja ohjeistus Q3:lle, mutta konsensuksen tavoin emme odota tuloskasvun käynnistyvän vielä Q3:lla. Kustannusympäristö on Ahlstrom-Munksjön kannalta nyt suotuisa ja ainakin ensi vuonna tulosta on tilaa parantaa, jos kysyntä on kohtuullista eikä laaja-alaisia hintapaineita l

Pitkää perspektiiviä yhtiöön liittyen onkin käyty läpi Ahlstrom-Munksjön laajassa raportissamme, joka on viime syksyltä mutta sisältää yhä pätevää informaatiota. Uusi laaja on suunnitelmissa saada aikaan H2:lla.

2 tykkäystä

Q2-numerot pihalla. Oikaistu käyttökate oli kulujen laskun (sis. mm. muuttuvia ja kiinteitä kuluja sekä todennäköisesti myös kertaluonteisia säästöjä) ansiosta vahva Q2:lla markkinaodotuksia ja etenkin omia ennusteitamme parempi. Liikevaihto sen sijaan putosi ennusteita enemmän, minkä taustalla oli etenkin teollisuuden, kuljettamisen ja rakentamisen ajamissa loppukäytöissä luultavasti odotuksia enemmän pudonneet volyymit (Q2:lla konsernin volyymit -10 %). Alemmilla riveillä käyttökatetta syötiin kuitenkin yhtiölle vähän turhan tyypilliseen tapaan pois muun muassa pienten kertakulujen, odotuksia suurempien poistojen ja kohollaan olleiden rahoituskulujen takia. Näin ollen EPS jäi lopulta konsensusodotuksista. Olosuhteisiin nähden hyvä käyttökate ei Q2:lla myöskään taipunut kassavirraksi, minkä taustalla olivatkin nuo mainitut syyt sekä käyttöpääoman sitoutuminen.

Q3:lle Ahlstrom-Munksjö ohjeisti mielestämme odotetusti vertailukautta heikompaa oikaistua käyttökatetta. Tulosta rokottaa edelleen laskevat volyymit, vaikka joitakin merkkejä kysynnän elpymisestä onkin yhtiön mukaan näkynyt. Lisäksi Aspan sellutehtaan huolto nostaa kuluja Q3:lla (muistaakseni viime vuonna Q4:lla).

Markkinareaktio raporttiin oli ainakin ensimmäisen puolen tunnin osalta negatiivinen (A-M osake nyt - 7%), mikä peilannee etenkin Q3-tulosrivien rakennetta, kassavirtaa, yhä varsin varovaisia näkymäkommentteja sekä viime viikkoina kohonnutta arvostusta. Sijoittajapuhelu alkaa klo 13 ja sitä voi seurata täältä.

3 tykkäystä

THL antaa lisätietoja maskisuosituksesta torstaina. Hesarissa tänään artikkeli jossa mainitaan Ahlstrom-Munksj.

" K-RYHMÄ on ollut mukana Ahlstrom-Munksjön ja Filterpakin kotimaisen tuotannon maskihankkeessa. K-ryhmä vastaa maskien tilaajana myös niiden logistiikasta ja jakelusta. K-kaupoissa myytävät Nesu-kansanmaskit on valmistettu Filterpakin tehtaalla Ahlstrom-Munksjön materiaaleista.

”Olemme tyytyväisiä, että kotimaisia toimijoita on tullut mukaan maskituotantoon. Se varmasti helpottaa tilannetta, että tuotteita on saatavilla lähteltä”, Hovi sanoo.

K-ryhmä voi myös suunnitella tuotannon lisäämistä yhteistyössä Ahlstrom-Munksjön ja Filterpakin kanssa, mikäli tarvetta on.

”Valmistajat arvioivat, pitääkö panna pystyyn uusia tuotantolinjoja vai tuleeko uusia jalostajia mukaan. Ahlstrom-Munksjö tekee materiaalia muillekin valmistajille.”

3 tykkäystä

Tämä Suomen AM liikevaihto maskien materiaalien valmistuksessa on kovin pientä yhtiön koko liiketoimintaa ajatellen. Minua on mietityttänyt onko AM valmistellut tuotannon aloittamista muissa maissa. Tämä epidemia nimittäin todennäköisesti jatkuu hyvin kauan. Ja mahdollista, että koko tulevaisuus edessä on erilainen. Maskien kulutus maailmanlaajuisesti voi nousta pysyvästi täysin uuteen suuruusluokkaan.
Rokotus tuskin tulee poistamaan tartuntariskiä. Saa nähdä mikä sen tehoksi tulee, mutta en yllätyisi, jos jää tasolle 30-50%.Sekin on jo merkittävä hyöty. Mikähän on AM osuus jatkossa maskien valmistuksessa. Ainakin ovat kotimaassa toimineet nopeasti.

1 tykkäys

A&M:llä on maskikangasta valmistavia tehtaita Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Belgiassa, Ranskassa ja Tampereella. Yhteensä tehtailla on mahdollista valmistaa noin 800 miljoonaa maskia kuukaudessa.

" Yhdeksästä maskikuitua valmistavasta tehtaasta Tampere asettuu tuotannon mittakaavassa joukon pienimpiin. Tehtaista neljä pystyy tuottamaan kuitua 150 miljoonaan maskiin kuukaudessa.

Isoista tehtaista kaksi sijaitsee Yhdysvalloissa, yksi Brasiliassa ja yksi Belgiassa. Myös Ranskassa on tehdas, jonka tuottama kangas riittää sataan miljoonaan maskiin kuukaudessa."

2 tykkäystä

Taas lähtee yksi yritys pois pörssistä:

2 tykkäystä

Olisi kyllä voinut säilyä pörssissä tämä. 30% preemiolla menee.

1 tykkäys

Tää on musta tosi sääli. Hedelmiä piti alkaa poimimaan vasta ensi vuodesta alkaen. Aikanaan Ahlström näytti todella tylsältä yhtiöltä, mutta fuusio Munksjön kanssa ja sitä seuranneet monet yritysostot tekivät yrityksestä erittäin mielenkiintoisen. Sääli, että tämäkin menee nyt reilun 30 %:n preemiolla, vaikka esim. vuoden päästä osake saattaisi pyöriä noilla seuduilla tuloskunnon noustessa.

Edit: vähän hämärältä näyttää toi Ahlström Capitalin kaksoisrooli. Ovat samaan aikaan myymässä ja ostamassa yhtiötä. Haluavat ilmeisesti päästä muista sijoittajista eroon.

5 tykkäystä

Joo yllättävän halvalla menee, mutta tuntuu siltä, että kauppa menee tällä hinnalla kyllä läpi.

On kyllä huono preemio mutta ei voi mitään, ostellaan jotain muuta tilalle. Olis tän kyllä halunnu pitääkkin

Mihin perustat tuon huonon preemion? 2022e P/E 18 tuolla hintaa?

Tarviiko omia mielipiteitä aina perustella? Mielestäni ei, pidin yhtiöstä enkä olisi halunnut luopua siitä tähän hintaan

Tätä itsekin mietin. Hallitus suosittelee hyväksymään ostotarjouksen samalla kun heidän edustamansa yhtiöt ostavat A-M:n. Preemio on mielestäni aavistuksen alhainen, mutta näillä selvästikin mennään.

Ostin keväällä koronadipistä ja olisin mielelläni nähnyt AM:n olevan salkussa vielä pitkään. En ole erityisen innoissani tästä ostotarjouksesta, mutta pidän todennäköisenä että menee läpi tällä hinnalla. Laitoin laput heti laitaan ja vapautuneet pääomat meni jo kiertoon.