Aktia -konserni

Oletettavasti Svenska litteratursällskapet i Finland r.f. myi.

Kyllä, se RG-Partnersin osto juuri kyseessä.

Kimmo Matikainen tiivistää asian hyvin :smiley:

3 tykkäystä

Kuuntelin tuossa pätkän Mikon esitystä ja hän toi useaan otteeseen esiin erityisesti ulkomaiseen uusasiakashankintaan liittyviä haasteita, koska asiakkaita ei olla päästy tapaamaan kasvotusten. Nyt nopea kysymys @Sauli_Vilen (vielä ennen huomista Sampo-liveä) , mikä on näkemyksesi tämän vaikutuksista Aktian varainhoidon AUM:iin ja palkkiokehitykseen a) lyhyellä ja b) pitkällä aikavälillä tarkasteltuna? Muodostaako tämä riskiä vai siirtääkö vain hillotolppaa eteenpäin?

Lisäys: Itse itselleni vastaten: lainaus Sauli-Matiaksen kommentista :point_down:

Tuloskasvun moottorina toimii ennen kaikkea Varainhoito, jossa yhtiön kasvuedellytykset ovat mielestämme edelleen erittäin hyvät. Korostamme sijoittajille, että tuloskasvu vaatii taakseen tuottojen kasvua (liiketoiminnan tuotot 2021-2024 CAGR +6 %) ja ilman tätä ei yhtiöllä ole edellytyksiä saavuttaa kestävää tuloskasvua.

Koko kommentti luettavissa aamukatsauksesta tästä :point_down:

Meillä on Kimblen kanssa aika yhtenevät mielipiteet tästäkin asiasta (johtuneeko samankaltaisesta tuloskauden sijoitusmenestyksestä :grin:).

Oli kyllä pehmeä ja mauton osari. Aktia hinnoitellaan sektorillaan melko mielenkiintoisesti verraten verrokkeihin. Kulutaso on edelleen korkea.

OP Q3 2020 Tuloskommentti


3 tykkäystä

Herkullinen tapaus tämä Aktia :money_mouth_face:

13 tykkäystä

Meidän ennuste tuolle varainhoidon AUM:n kasvulle on varsin konservatiivinen ja olemme ennusteessamme selvästi yhtiön oman tavoitteen (15mrd/ 2023) alapuolella (+12mrd/2023). Tuo 15mrd on ihan saavutettavissa jos kaikki menee nappiin, eli siinä mielessä se ei ole ihan tuulesta temmattu tavoite. Korona vaikeuttaa jonkin verran tätä, mutta ei ole ratkaisevassa roolissa päästäänkö tavoitteeseen vai ei. Paljon tärkeämpää on a) varainhoidon/tuotteiden performanssi 2) oman myynnin kehitys 3) markkinan kestävyys 4) tuotetarjonnan laajentuminen.

AUM kasvua miettiessä on myös tärkeä muistaa, että eri AUM:it voivat olla hyvin eri arvoisia (vaihtoehtoinen korkean palkkiotason AUM vs. konsultatiivinen matalan palkkiotason AUM). Tässä mielessä AUM mixin kehitys on vähintään yhtä tärkeää kuin absoluuttinen kasvu.

3 tykkäystä

Kuka osaa selittää Aktian raportissa mainitun tunnusluvun P/PPP? Ei Googlekaan osannut auttaa…

Price/Private-Public-Partnership? :blush:

https://www.aktia.com/fi/node/1658

Tämä kiinnostaisi minuakin. Se on erikseen mainittu pankeille räätälöitynä tunnuslukuna täällä:

Mutta en kyllä onnistunut mistään löytämään mitä tämä tarkoittaa?

Myöskään muille finanssialan yhtiöille tuota ei näytä olevan laskettuna, ehkä se on puhtaasti pankkeja varten ja muut seuratut finanssialan yritykset lasketaan varainhoitajiksi?

Pitäis varmaan kysykä Q&A:sta.

Yksi mahdollisuus olisi pre-provision profit eli tulos ilman luottotappiovarauksia. Mutta ei tämäkään oikein näytä täsmäävän Aktian lukujen kanssa, joten kannattaa varmaan kysyä - ehkä Inderesissä vielä muistetaan, mitä sillä tarkoitetaan…

Huomenna kuulolla

3 tykkäystä

Kyllä yllätti, pörssin matalin P/fcf -luku on Aktialla (1,3)
Vieläpä kakkonenkin on finanssisektorilta, se on Evli joka ilmeisesti maalikamerassa häviää Aktialle.

8 tykkäystä

Kiitos vielä vinkistä @CoktailJet. Seurasin webinaaria, ja ihan positiivinen vaikutelma jäi Aktian esityksestä. Lähinnä jäi mieleen se, että noin viidennes hallinnoitavasta asiakasvarallisuudesta on ulkomailta. Tämä on mielestäni hyvä saavutus varsinkin, kun ottaa huomioon sen, että korona on vaikeuttanut kansainvälistymistä ja kilpailua riittää yllin kyllin. Aktia pyrkii hyödyntämään rahastojensa hyviä Morningstar-luokituksia markkinoinnissaan. Sain käsityksen, että myös M&A:ssa voidaan olla aktiivisia jatkossakin.

2 tykkäystä

Laitahan Suomen P/pfp top 20, niin saadaan keskustelu aikaiseksi. Juurikilla ei ole oikeuksia katsoa itse, eikä aikaa mennä kirjastoon penkomaan asiaa. Kiitos.

PS. Näyttää kivasti vahvistavan Juurikin uumoiluja

Maksumuurin takana :point_down:

Pari poimintaa artikkelista :point_down:

”Koronakriisi on lisännyt henkivakuutusten kysyntää”, sanoo Aktia Henkivakuutuksen uusi toimitusjohtaja Riikka Luukko .

Yhtiöiden vastuilla mitattuna Aktia kuuluu henkivakuuttajien haastajakategoriaan LähiTapiolan ja Henki-Fennian kanssa. Niiden edellä ovat Nordean ja OP:n henkivakuutusyhtiöt.

Aktian uudistetussa strategiassa henkivakuutusliiketoiminnalla on aiempaa suurempi rooli. Yhtiö hakee kasvua sekä oman pankin asiakkaiden keskuudesta että yhteistyökumppaneiden kautta.

”Uudistimme jo alkuvuodesta henkilöturvaratkaisumme ja tulossa on yhtiön historian suurin järjestelmäuudistus”, Luukko sanoo.

Tällä uudistuksella viitataan siis Aktia Henkivakuutus Oy:n järjestelmäuudistukseen. Toivottavasti eivät ole yhtä kalliita ja aikaa vieviä, kuin pankkijärjestelmäuudistukset :grimacing:

4 tykkäystä

Ja ilmeisesti myyntimallin muutokseenkin.

Aktia Pankki Oyj
Pörssitiedote
20.11.2020 klo 12.35

Finanssivalvonta on määrännyt Aktia Pankki Oyj:lle rikemaksun virheistä viranomaisraportoinnissa

Finanssivalvonta on 19.11.2020 määrännyt Aktia Pankki Oyj:lle 40 000 euron suuruisen rikemaksun 1.10.2017–31.3.2019 aikana tapahtuneista virheistä koskien viranomaisraportointia lainanhoitojoustosaamisista (forbearance exposures), jota luottolaitosten sääntelyn mukaisesti tulee säännöllisesti toimittaa Finanssivalvonnalle valvontaa varten.

Aktia Pankki suhtautuu erittäin vakavasti viranomaisraportointiin ja raportoidun tiedon laatuun. Pankki on virheet havaittuaan viipymättä ryhtynyt korjaaviin toimiin ja kehittänyt edelleen raportointiprosessiaan, jotta vastaavanlaisilta virheiltä vältytään jatkossa. Virheistä ei aiheutunut haittaa Aktian asiakkaille.

Aktia Pankki Oyj