Aktia -konserni

Hallituksen varapuheenjohtaja kävi eilen ostoksilla: Aktia Pankki Oyj: Johdon liiketoimet – Timo Vättö. Toivon mukaan hänellä on hyvä käsitys liiketoiminnasta. :popcorn:

11 tykkäystä

:+1:

14 tykkäystä

SalkunRakentajassa on juttua Aktiasta. Osinkonäkökulma edellä mennään, mutta mukana on myös hieman analyysiä tulosajureista ja riskeistä.

12 tykkäystä

Erikoinen välitila johdon osalta kuitenkin edelleen jatkuu. Osake voi mielestäni todella piristyä vasta kun uusi johto pitää ensimmäisen strategiapresentaationsa.

4 tykkäystä

Toimitusjohtaja Juha Hammarénin katsaus eilisestä yhtiökokouksesta! :movie_camera:

2 tykkäystä

Kassun ja Salen etkoilukommentit löytyvät tästä alta, Aktiahan julkaisee Q1-tuloksensa tiistaina. :slight_smile:

Aktia raportoi Q1-tuloksensa tiistaina noin klo 8.00. Odotamme Aktialta vahvaa tulosta vuoden ensimmäiseltä kvartaalilta. Kannattavuus saa edelleen tukea korkokatteesta, joka kasvaa vertailukauteen nähden. Muiden keskeisten tuloserien odotamme vastanneen suunnilleen vertailukauden tasoa. Tulosraportilla huomiomme kiinnittyy lukujen lisäksi luottokannan laatuun, jossa emme odota näkevämme olennaisia muutoksia.

3 tykkäystä

Tuotot ylittävät jälleen ennusteet ja kulut alittavat ennusteet. Double-digit ylitys odotuksiin viimeisellä rivillä. Ainoa asia mitä en ymmärrä on miksi kurssi tällä kertaa nousee. :grin:

7 tykkäystä

Aktian OVK:

Analyytikon kommentit:

2 tykkäystä

Kuinka hyvin varainhoito onnistui? Nettorahavirrat yms. ?

Meinas mennä kahvit väärään kurkkuun, kun Aktia yllätti positiivisesti. En ole ollenkaan tottunut tälläiseen. Kuluissa oli siis jokin kertaerä viime vuodelta, mutta muutoin kulut pysyivät samalla tasolla kuin viime vuonna - joka on minusta ihan hyvä suoritus:

Vertailukelpoiset liiketoiminnan kulut laskivat 11 prosentilla viime vuoteen verrattuna sen ansiosta, että kustannukset pysyivät hyvin hallinnassa ja vakausmaksua ei peritä vuonna 2024. Pois lukien vakausmaksun vaikutus, vertailukelpoiset liiketoiminnan kulut olivat samalla tasolla kuin edellisenä vuonna.

Näkymät päivitettin myös:

Uusi:

Aktian vuoden 2024 vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan olevan jonkin verran korkeampi tai korkeampi kuin vuonna 2023 raportoitu 108,4 miljoonaa euroa.

Aiempi:

Aiemmat näkymät vuodelle 2024: Aktian vuoden 2024 vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan olevan jonkin verran korkeampi kuin vuonna 2023 raportoitu 108,4 miljoonaa euroa.

6 tykkäystä

Ehkä tähän joutuu tottumaan; olihan Q3/2023 hyvin samankaltainen. :grin:

1 tykkäys

Tavoitteisiin nähden myös muuten kovat tulokset: ROE 16,7% ja vertailukelpoinen kulu/tuotto-suhde 0,53.

5 tykkäystä

Täällä näkyy olevan Aktian IR-johtaja @oscartaimitarha foorumilla. Hänelle voisi lisätä vihreän verified-merkin että muutkin noteeraavat yhtiön edustajaksi :slight_smile:

@Yu_Gong @Miikka_Laitila tai joku muu.

9 tykkäystä

Sillä välin, kun koodarikaksikko väsää kilpeä, niin voi lukea @Kasper_Mellas -miehen tekemää yhtiörapsaa. :slight_smile: :gem:

Aktia julkaisi aamulla odotuksiamme paremman Q1-tuloksen. Ennusteylitys selittyy pääosin odotuksiamme matalammilla kuluilla. Luottotappiot kasvoivat odotetusti, mutta lainakannan laadussa ei nähty heikkenemistä. Yhtiö myös päivitti kuluvan vuoden näkymiensä sanamuotoja asteen positiivisempaan suuntaan. Ennustemuutokset jäivät Q1-raportin jäljiltä varsin vaatimattomiksi, ja odotamme tuloksen kasvavan tänä vuonna korkokatteen vahvan kehityksen ansiosta.

image

5 tykkäystä

Tylsähän tämä on, ja juuri sen takia varsin hyvä salkun peruspilari. Jatkan lisäyksiä niin kauan kuin alle 10€ tarjotaan. Kurssi tuskin raketoi, mutta ei tarvitsekaan. :toolbox::mantelpiece_clock:

7 tykkäystä

Iso blokkikauppa Aktian osakkeilla - vastaa 4,7 prosenttia yhtiön vapaasta osakekannasta:

7 tykkäystä
1 tykkäys

Jotakin se Etola siellä on säätänyt, en ryhdy illalla tulkitsemaan tiedotetta: Aktia Pankki Oyj: Ilmoitus omistusosuuden muutoksesta arvopaperimarkkinalain 9. luvun 10. pykälän mukaisesti (Erkki Etolan määräysvaltayhtiöt) | Kauppalehti

Kauppalehti tutki tiedotteen puolestani: Erkki Etola kasvatti omistuksiaan Aktiasta | Kauppalehti

3 tykkäystä

Hei,

Linkkaamassasi Kauppalehden jutussa otsikolla “Erkki Etola kasvatti omistuksiaan Aktiasta” oli valitettavasti muutama asiavirhe. Olemme käyneet virheet läpi toimituksen kanssa ja he korjaavat jutun ja toivottavasti myös otsikon pian.

Erkki Etolan määräysvaltayhtiöiden yhteenlaskettu omistusosuus pysyi siis muuttumattomana (9,75 %) kuten yhteenlaskettu omistuskin (7 100 000 osaketta).

Liputusilmoitus koski vain yhtä yhtiötä, eli kuten tiedotteessa todetaan: “Erkki Etolan määräysvaltayhtiön Etola Group Oy:n omistusosuus Aktia Pankki Oyj:n osakkeiden lukumäärästä sekä äänimäärästä ylittää 5 %:n liputusrajan”.

Ystävällisin terveisin
Oscar Taimitarha / Aktia IR

24 tykkäystä

Kiitos @oscartaimitarha ja hienoa, että Aktian IR seuraa myös Inderesin foorumia!

Olivat näköjään ainakin päivittäneet uutistaan Kauppalehdessä, joten ei tarvitse vaihtaa linkkiä. Olettaen, että heidän veikkaus meni tällä kertaa nappiin :slight_smile:

9 tykkäystä