Alibaba ja muut kiinalaiset teknot

Aika rapsakka pakkanen Honkkarissa. Ei oikein börsta tykänny kommareiden valtiopäivistä. Odotan kovasti Jenkkipörssin reaktiota, varsinkin BABAn osalta.

6 tykkäystä

Osaako joku sanoa mitä tuolla on tapahtunut? Reaktio on kyllä hurja.

My guess is as good as any, mutta yleisesti ottaen:

Pelätään että Kiinan uusi hallinto ajaa covid-first/china-first politiikka edellä puuhun ja uhraa talouden sen alle. Ihan niinku FED tekee oletettavasti koronnostoillaan.

Samaan aikaan esim. Kauppalehti mainitsi että (viivästetty raportti viime viikolta) talouskasvu petti, mutta tuo 3.9% GDP (YoY) Q3 oli enemmän kuin odotukset (3.4%)… ja jos keskimäärin ennen koronaa neljännes GDP oli jotain 1-2% luokkaa niin en tiiä… Markkinareaktiossa on pakko olla jotain muuta takana. (Hang Seng -6%)

EDIT: “Pörssien suunta”-ketjussa onkin asiaa tarkemmin puitu.

5 tykkäystä

Kaippa siinä niin kävi että markkinahenkisemmät työnnettiin syrjään ja keisarin hoviin mahtuu lähinnä todelliset aatetoverit. Valitettavasti. Ei välttämättä lupaa hyvää Kiinan bisneksille ja lisää alueen poliittista riskiä sekä kauppakärhämiäkin lisää.

The NPC also confirmed widespread expectations that Xi would pack the Politburo’s standing committee, the most powerful decision-making body in the government, with his own loyalists. More pro-business figures familiar to western markets, such as Premier Li Keqiang and trade representative Liu He, were both removed from office.

7 tykkäystä

Ehtisikö joku tiivistämään mitä käytännössä tuolla valtiopäivillä(?) päätettiin? Olen nähnyt keskustelua, että Xi sai keisaria vastaavat natsat? Miten tämä tapahtui ja pitääkö todella paikkansa?

2 tykkäystä

Kirjoitin tämän sijoitusvirheet-lankaan, mutta lisätään se tännekin:

Kait siellä päätettiin, että All Heil emperor Xi ja laitettiin viralta muut kuin parhaat/pelokkaimmat kaverit?

Over the weekend, the 69-year-old Xi secured his third term as general secretary of the Chinese Communist Party. Reporters captured video of former Chinese President Hu Jintao getting escorted out of the closing ceremony. Four of the seven standing committee members were replaced, all of whom are at least 60 years old.

Analysts at Goldman Sachs say most of the new appointees worked with Xi at earlier stages of their careers. “We note that incoming leaders could arguably be more focused on ideological and political subjects while the retiring policymakers appear more economy/market-oriented,” they said.

7 tykkäystä

Harvoin sitä on päässyt ostamaan yhtiötä, jonka forward PE 1.2 - jenkit selvästi panikoi = BUY

26 tykkäystä

Taitaa olla kaikkien aikojen pohjat menossa. Enää on vaan bagholdereita jäljellä.

7 tykkäystä

Mistä yhtiöstä puhut? Minkä Kiinateknon P/E on noin alhainen?

Ali “the uninvestable” Baba. Luultavasti joko menee nollaan tai 2-5x ajan kanssa. Otin kantaa pienellä jälkimmäisen puolesta.

57.20 on ATL, joten reilusti yläpuolella vielä :star_struck: P/S 1.61 @katuviisas R&R alkaa olla kohdillaan, tosin pelkokerroin on tietysti kova.

8 tykkäystä

BABAn länsilistattu ADR siis “edustaa” (represents) kahdeksaa tavallista osaketta. Tai oikeasti se kai edustaa ADS:iä, jotka edustavat niitä oikeita osakkeita tjsp. Tätä kai @DayTraderXL tarkoitit?

Samapa tuo ADR vs. ADS- juttu muuten, koska mitäänhän et oikeasti omista tietyissä itämaissa, eikä edes omistamisen käsite ei ole sama kuin mihin olemme tottuneet. Enkä muuten itsekään oikein arvosta tuollaista kolmatta kautta kenellekään pääjehulle, siinä on vankat syyt miksi tämä on useimmissa maissa ehdoton no-no.
Raapaisin tosin silti lisää, koska tässä kyllä maistuu jo ihan irrationaalinen laumapaniikki nokkaan, eikä tässä ole tainnut vähään aikaan olla mitään varsinaiseen liiketoimintaan liittyvää uutisointia… Laitan kyllä stopparin vaikkapa viiteenkymppiin, eikä sijoitettu summa ole nolliin mennessäkään mikään kaksinen juttu.

6 tykkäystä

Tossa oli ainakin yksi pätevä ketju aiheesta: https://twitter.com/ProfYangZhang/status/1583788208894414849?t=Da7HPry72YvYjBKQa_xluw&s=19

5 tykkäystä

Ujosti positiivisempaa kommenttia Xi:n uudesta kakkosmiehestä:

Ukko oli siis mukana perustamassa STAR Markettia, toivottamassa Teslaa tervetulleeksi Shanghaihin jne. Toki herra hyppää ja tekee temppuja juuri niin kuin Xi haluaa, mutta suhteitaan ja taustaltaan kyseessä on hyvinkin moderni mies, erityisesti CCP:n kärkikaartin jäseneksi.

Asian Times haluaa vähän jopa nöyryyttää länkkärimedioita:

Li is a tech-savvy supporter of high-tech entrepreneurship who believes that China’s future lies in the digital economy. Xi, the Western press insisted with near unanimity, had reverted to Maoism.

Li’s appointment should be a wake-up call. The ubiquitous ideological blinders and preconceptions in the foreign policy establishment are the cause of a chronic misreading of China, leading to concomitant political reactions with dangerous implications and consequences.

Edit: @Verneri_Pulkkinen Pakko mainita, että repesin ääneen kun katsoin äsken uusimman vartin :joy: Ei, ainakaan Li ei vaikuta olevan todellisuudesta palatsiinsa eristäytynyt semiseniili pömpöösimies :smile:

7 tykkäystä

Kiitos :smiley: ahahah meinasin tuolla tuota johtokaartia yleisesti ja erityisesti Xi:tä… :smiley: Tuo uusi kokoonpano koostuu täysin hänelle lojaaleista johtajista.

Tässä kans hyvä thread aiheesta

Ehkä vielä enemmän mietityttää, mitä käy kun tuo eliitti ja etenkin Xi vanhenee. Mitä enemmän valta lujittuu ja henkilöityy yhteen ihmiseen, sitä vaikeampi on reformoida ja joskus myöhemmin jakaa valtaa uudelleen…

8 tykkäystä

Äh, pitäisi puhua koko nimillä niin syntyisi vähemmän väärinkäsityksiä. Johtokaartista minäkin puhuin, Li Qiangista, tulevasta premierestä. Muuhun johtoon en ole vielä ehtinyt perehtyä. Vaikka Qiang onkin täysin uskollinen XI:lle, vaikuttaa hän kuitenkin olevan kohtuullisen myönteinen hahmo (Kiinan) businessmaailmalle.

Yleisellä tasolla olet täysin oikeassa, tiukat valtaklikit eivät oikein ole kapitalistisen markkinan eduksi saati mieleen.

4 tykkäystä

Kyllä on possat tallessa, kiitos kysymästä. En todellakaan myy näitä - jos halvasta tulee vielä halvempi niin tulkoon mutta silkkaa hulluuttahan tämä maailmanmeno on. Kiinalaiset osakkeet ovat keskimäärin ihan naurettavan halpoja mutta mikään niistä ei liiku minkään fundamenttien perusteella nyt eikä oikeastaan pitkään aikaan. Tässä voi olla ehkä vuosisadan paras ostopaikka mutta eihän ne tuotot varmoja ole koska ihan täysin sekaisin tämä maailma on. Pakko kuitenkin olla mukana - sen verran ahne pitää yhä olla. Toki en suosittele tähän mitään suurta osuutta salkusta.

Esim Tencentin pääomistamat Huya ja Doyu treidaavat ~30% likvidointiarvosta. Ja tämä bisnekset eivät polta rahaa. Esim. QFIN laski eilen alle kymppiin osakkeelta; osinkotuotto 7.5% vaikka osinkoa maksetaan vain ~15% tuloksesta. Siitä voi päätellä P/E:tä : )

Kiinalaisten osuus salkustani on yhä sama ~5% - vaikka ovat romahtaneet niin samaten on romahtaneet kaikki muutkin kasvuosakkeet. Sinänsä suoritus ei juuri eroa edes kotipörssimme first northista. Kaikki romahtaneet. Mutta kyllä pitää uskoa siihen että kasvuosakkeiden aika palaa taas.

Aion tankata kiinalaisia nyt pitkästä aikaa hieman lisää ja käytännössä toivoa parasta - ei tässä oikein voi perustella tätä muutenkaan enää kuin toivolla - sillähän ei ole mitään merkitystä mitä yritykset raportoivat tai tekevät.

Onkohan oikeasti niin että otamme globalisaatiossa vuosikymmeniä takapakkia ja alamme joka asiassa miettiä ensin että voidaanko tehdä bisnestä erilaisten ihmisten ja kulttuurien kanssa ? ennen dollarit ratkaisi ja voitiin tehdä bisnestä. Tykkäsin tästä ajattelusta.

28 tykkäystä

Tällaiset ajatukset ovat huolestuttavia maailmantaloudelle. Ollaanko me Euroopassa siis päätetty että meidän totuus on ainoa oikea ja tahdomme kylmentää välit Kiinaan? Kiina ei ole tätä pyytänyt vaan olemme itse kehittäneet päässämme ongelman. Eli koska Putin sikailee niin täytyyhän ny vähintäänkin keksiä toinenkin vihollinen koska meillä on siihen varaa - vai onko? Kyllä Euroopan tulevaisuus näyttää todella kurjalta. Ukrainan sota on lähtölaukaus lännen pitkälle kamppailulle Venäjän ja Kiinan autoritarismia vastaan – Suomella on uudessa kylmässä sodassa tärkeä rooli - Uusi maailmanjärjestys - Turun Sanomat

4 tykkäystä

“Meidän totuus ainoa oikea”… noh Kiina on kyllä näyttänyt oikean luonteensa viime aikoina:

  1. Uiguurien kansanmurha
  2. Hong Kongin itsenäisen aseman täydellinen tuhoaminen
  3. Taiwania koskeva retoriikka

Hyvä että tähän diktatuuriin otetaan pesäeroa ja tuotantoa aletaan siirtää Vietnamiin ja Intiaan. Täysin välttämätön siirto koko läntiselle yhteisölle vähentää asteittain Kiina-riippuvuutta.

34 tykkäystä

Läntisten demonratioiden mielestä maailma olisi paljon parempi paikka, jos Kiina ymmärtäisi pysyä alikehittyneenä halvan ja kouluttamattoman työvoiman sekä tuotantolaitosten lähteenä. Olen jo pitkään ihmetellyt sitä, miten luontevasti tämä viholliskortti vedetään esiin, kun joku entinen nykykäsityksen mukaan palttiarallaa sorrettu kansakunta saa punnerrettua itsensä ojasta ylös, tai edes vaikuttaa yrittävän sitä.

Mitenkähän media laittaisi suunsa, jos Kiina tekisi avoimesti sitä, mitä esim. U.S. puuhaa, ja toteaisi, että “emme myy teille enää tuotetta X, ja itseasiassa rankaisemme kaikkia niitä jotka myyvät, sillä yritämme kaikin keinoin estää sen, että kykenisitte kehittymään samalle tasolle meidän kanssamme”. Johan tuota pidettäisiin sodan julistuksena, mutta kun teräskantainen saapas onkin länsimaisen demokratian jalassa, on tämän tyyppinen kiusanteko yhtäkkiä hienoa ja positiivista, suorastaan välttämätöntä, toimintaa.

Jokainen ajakoon omaa etuaan, se kuuluu niin kansakuntien kuin yritystenkin väliseen kilpailuun, mutta tämä itse itsensä pyhimykseksi nimittäminen tuoksahtaa vähän härskiintyneeltä…

7 tykkäystä