Asuntolainamarkkina

Jep. Se riippuu korkoeron kehittymisestä.
Siis sen korkotason jossa lukitsitte lainan - ja sen korkotason, jossa se laina puretaan - välisestä erotuksesta.
Jos korot ovat laskeneet entisestään menee nuo korkoerokorvaukset maksuun.
Jos korkotaso on puolestaan noussut, ei sanktioita tule, päin vastoin, pankki on tyytyväinen päästessään etuajassa eroon turhankin halpakorkoisesta lainastasi.

0,48 on kyllä huikean edullinen 10 vuoden kiinteäkorkoisen lainan tarjous.
Heijastelee kyllä osaltaan sitä, että pankit pitää lähes 100% varmana, ettei korkotaso nouse lainkaan seuraavaan 7-8 vuoteen.

1 tykkäys

Viime viikolla sain Nordeasta 19v laina-ajalla 0,4% marginaalin + 12kk euribor.

OP:n kanssa kävin myös lainaneuvottelun eikä ole kuulunut tarjouksesta, eikä mistään muustakaan. En näe tarpeelliseksi kysellä perään, koska lainaneuvottelussa tarjottiin 0,8% marginaalia. Viime vuonna olivat tarjonneet 0.63% marginaalia ja lainaneuvottelijan piti selvittää voiko hän laskea tarjouksen tuohon. Kuulemma pitäisi pystyä, mutta vaati varmistuksen. Kaikki palvelut maksaa jotain, pankkipalvelut, osakkeiden säilytykset ym. Jota tietysti maksetaan bonuskikkailuilla.

Totesin, että halpa laina ja yksinkertainen kokonaisuuden hinnoittelu on tärkeämpi, kuin keskittäminen kalliiseen paikkaan, jotta saa boonuksia jolla saa hinnat lähemmäs kilpailijoita. Nordean pankkipalvelut ja Ifin vakuutukset ovat vaan helvetisti edukkkaammat.

3 tykkäystä

Nordeasta 0,4 % + 12kk euribor ja 35v takaisinmaksuaika. Marginaali oikeastaan 0,35 %, mutta sitten siihen tulee kiinteitä kuluja lyhennysten yhteydessä, jotka nostavat 0,4:ään.

2 tykkäystä

Joo, itselläni omassa kämpässä kanssa tuo 0,4%, kiinteä hieman kalliimpaa.

Otin huhtikuussa sijoituskämpän lainaan korkoputken. Alalaita nousi tosiaan tuonne 1% tasolle, mutta vähennyksien jälkeen koin tämän paremmaksi diiliksi kuin kiinteän koron. Antaa sitten liikkumatilaa jos haluaa lisätä likviditeettiä.

1 tykkäys

Kilpailutin as.lainan etua.fi palvelun kautta ja sain yhteydenotot lähes kaikista suuremmista ja muutamasta pienemmästä pankista. Paras tarjous oli 0.38% marginaali (+12kk EURIBOR) nykyisestä pankistani (Danske) ja lisäksi pääsi eroon vuosittaisesta sefe-jäsenyydestä (Danskella mun aikaisempi soppari oli että alhainen marginaali edellytti sefe-jäsenyyttä). Aikaisempi marginaali oli 0.5% eli kannatti kilpailuttaa. Todella vaivaton tapa ku laittoi vaan yhden hakemuksen menemään…

3 tykkäystä

Mökkilainaa ottamassa ja op:n tarjouksessa 0,25% korkokatto 14 vuodeksi maksaisi 0,59% marginaalin päälle. Ei kuulosta pahalta mutta pidemmän päälle tietysti iso summa. Lienee viisainta jättää korkojen liikkeiden ennustamiset muille ja tyytyä tuohon?

2 tykkäystä

Siis, että korko on maksimissaan ton 0,84% ja takaisin saa maksaa nopeammin ilman sanktioita? On niitä kai kalliimpiakin vakuutuksia olemassa ja sellainenhan tuo korkokatto periaatteessa on.

Aikaan kun ostin ekan asunnon, huiteli korot 4% tietämissä ja pehmustettuun ois vienny tie, jos miinuskprpista ois puhuttu.

Markkinoilla saattaa kuitenkin tapahtua asioita, joita ei ole ajatellut voivan koskaan tapahtua. Omaan korvaani saamasi tarjous kuulostaa todella edulliselta, jonka vuoksi epäilen, että olen ymmärtänyt jotain väärin.

Eli siis 0,59% on hinta siitä että euriborin katto on 0,25%. Normaali marginaali tulee siihen päälle. Kilpailutan lainat joka tapauksessa kunnolla vasta 6-12kk päästä muista syistä johtuen, joten tämä tarjous tuskin on mikään erityisen halpa.

No sitten se ei välttämättä kannata jos olet kilpailuttamassa lainoja alta kahden vuoden sisään. Tossa vaan maksaisit ylisuurta korkoa vuoden. Olettaen, että korkomarkkinat pysyvät suht samana.

Ostettiin vuosi sitten okt vaimon kanssa, ja toki kilpailutettiin laina. Paras tarjous, mikä myös valittiin, oli OP:n lainatarjous 25 v laina-ajalla. Marginaali oli (2,3 % korkokatolla 14 vuodeksi) 1,31 %.

Kuulostaako kalliilta? Kainuussa asutaan.

Kuulostaa kalliilta PK-seudulla asuvan korvaan, mutta kun kyseessä on okt Kainuussa niin ehkä marginaali on siihen nähden ok.

1 tykkäys

Näitä nyt on mahdoton vertailla, kun jokainen lainatarjous on yksilöllinen. Mitä pienempi korko, sitä vähäriskisemmäksi pankki näkee asiakkaan.

Tietämättä yhtään tilannettasi, vähän korkealta kuulostaa kyllä. Toki Kainuu on alueena pankille juuri korkeamman riskin alue.

Meillä on Lapissa asuntolaina liki samoilla spekseillä kuin teillä:
-pankki op
-laina otettu vuosi sitten
-laina-aika 25v, korkokatto 14v
-marginaali 1,25% ja korkokatto 1,75%

Tuolloin olisi saanut lainan 25v maksuajalla noin 1,9% korolla

Meillä on OPn pankkilaina, marginaali 0,45% ja 12kk Euribor. Asutaan PK-seudulla, mutta laina otettu maakunnasta, josta yllätykseksemme se noin 10n eri pankkikonttorin (Danske, Aktia, OP, Nordea) kilpailutusten jälkeen halvimmilla saatiin. Korkokattoja yms. muita lainapalveluita ei olla otettu, eli aika minimaalisesti mennään (salkku on Nordnetistä). Asuntolaina ollut noin 7v. Kilpailutusta tehty uudelleen pari vuotta sitten, jolloin Dansken tarjous 0,25% marginaali oli muistaakseni paras - tätä ei kuitenkaan otettu/ alettu vaihtamaan, koska OPn bonukset ja vaikutukset tuohon nykyiseen 0,45% marginaaliin oli samat ja ellei jopa 0,2% jos en täysin väärin muista laskeneeni (?):thinking:. Mielelläni kyllä joskus vaihtaisin johonkin muuhun pankkiin, ihan vain vaihtelun virkistämisen vuoksi :slightly_smiling_face:

Nordeasta 0,37% marginaali Helsingin kantakaupungin kerrostalokämppään. Laina-aika 25v, ei korkokattoja tai mitään muitakaan lisäpalveluja.

1 tykkäys

Nordeasta 0,35 % marginaalilla 35v takaisinmaksuajalla Helsingin kantakaupungin kerrostalokämppään. Olisi tarjottu muistaakseni 1,35 % korkoputkea tjsp. ekalle 10 vuodelle. Ei ollut mun mielestä linjassa marginaaliin. Koko ajalle olisi voinut jo harkita.

Osuuspankista 0,95% marginaalilla. Kerrostalokämppä pohjoisesta. Nuorena opiskelijana ei muualta lainatarjousta saanut. Kela kustantaa 73 % lainan koroista, valmistuttua voi sitten kilpailuttaa tuon lainan kun pankkien silmissä lainanmaksukyky on parempi.

Mulla on kans osuuspankista laina ja opiskelija oon itsekin vielä pari vuotta ilman sen kummempia tuloja. Sain marginaalin kuitenkin neuvoteltua 0,65%, mitä pidän ihan hyvänä suorituksena ottaen huomioon sen, että työelämässä en ole.

Olen miettinyt tässä mikä olisi tapa hyötyä mahdollisesta korkeasta inflaatiosta, joka siis ehkä seuraisi tästä massiivisesta rahan painamisesta 3-5 vuoden aikavälillä. Tulin siihen tulokseen että yksi mahdollinen tapa pelata tätä skenaatiota on ostaa mahdollisimman pitkä korkokatto/putki ja asuntolainan lyhennysten pienentäminen/laina-ajan jatko.

Laitoin asuntolainapankkiini (OP) tarjouspyynnön aiheesta. Sitä odotellessa olisi kiva kuulla onko muut miettineet vastaavaa ja minkälaisilla ehdoilla olette saaneet korkoputkia.

2 tykkäystä