BDC (Business Development Company) yhtiöt

Ketju BDC yhtiöille.
Toisin kuin CEFfiä, pääsääntöisesti näitä kaikkia pystyy ostamaan normaalisti (poislukien esim. joitain väärinluokiteltuja, kuten esim. Nordnetin väärin luokittelema ja useista pyynnöistä huolimatta edelleen korjaamatta oleva hyvin mielenkiintoinen Morgan Stanleyn MSDL)

A business development company (BDC) is an organization that invests in small- and medium-sized companies as well as distressed companies. A BDC helps these firms grow in the initial stages of their development. With distressed businesses, the BDC helps the companies regain sound financial footing.

Similar to closed-end investment funds, many BDCs are public companies whose shares trade on major stock exchanges, such as the American Stock Exchange (AMEX), Nasdaq, and others. As investments, they are high-risk but offer higher rewards.

19 tykkäystä

Itselläni on (ehkä) liiankin iso paino näissä, koska haluan suurta kassavirtaa (=osinkoja) pystyäkseni jatkuvasti ostamaan lisää kulloinkin katsoamiani sijoituksia ja ottaa osani (pääosin) USA:n pien- ja keskisuurien LISTAAMATTOMIEN yhtiöiden kasvusta.

Tyypillisestihän BDC yhtiöllä on kymmeniä-jopa tuhansia yhtiöitä asiakkainaan, joten tässä toteutuu jo luonnostaan hyvä hajautus.

BDC yhtiöitä löytyy jättimäisistä (esim. ARCC) jopa alle $100m (aloittaviin) yhtiöihin. Hyvin monella jättimäisellä finanssi-alan yhtiöllä on myös BDC yhtiö (kuten Blackrock, Blackstone, Blue Owl, Goldman Sachs, jo mainittu Ares) .

Yksi tunnetuimpi suomalaisille lienee MAIN, joka kuuluu harvinaisempiin internal managed yhtiöihin ja joka vuodesta toiseen treidaa erittäin suurella preemiolla NAViin nähden.

13 tykkäystä

Hyvä, että saatiin BDC firmoille oma ketjunsa.

Koska näihin sijoittavat ovat melko varmasti osinkojen perässä, tässä hyvä listaus niistä:

8 tykkäystä

Minun suosikkini näistä on Main Street Capital, joka maksaa melko hyvää osinkotuottoa joka kuukausi ja lisäksi vielä muutaman ylimääräisen vuodessa. On tehnyt myös jo pitkään hyvää tulosta.

5 tykkäystä

Nordnetin kautta ei nähtävästi pysty ostamaan BDC-yhtiöitä. Tai näin ainakin nettisivun virheilmoitus on minulle kertonut.

1 tykkäys

Osaa pystyy osaa taas ei. Määrittelivät jonkin oman päätelmän mukaan osan bdc-firmoja closed end fundeiksi, joita ei saa EUn lainsäädännön perustella ostaa.

3 tykkäystä

Selvittävät nyt asiaa. Harmi, jos eivät saa tuota korjattua. Esimerkiksi mainitsemani MAIN on luokiteltu closed-end fundiksi, mikä se ei mielestäni ole.

Degiron kautta voi edelleen ostaa näitä.

4 tykkäystä

No ei todellakaan MAIN ole CEF, siis onko ne Nordnetin vellihousut estäneet nyt MAINinkin ostamisen?
Esim. MSDL määritelmässä löytyy sana “fund” ja tuntuu että sen perusteella on Nordnetin joku kesäesa sen kategorisoinut CEFfiksi, vaikka linkkasin suoraan MSDL sivustolle, jossa lukee suoraan että on BDC.

Tämä alkaakin olla viimeisiä temppuja (lista on pitkä… pahimpina Suomi-USA verosopimuksen noudattamatta jättäminen) Nordnetilta ennen välittäjän vaihtamista.

4 tykkäystä

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomission (SEC) mukaan BDC:t ovat kaikki määritelmällisesti CEF-rahastoja:

" BDCs are a type of closed-end investment fund. They are a way for retail investors to invest money in small and medium-sized private companies and, to a lesser extent, other investments, including public companies. BDCs are complex and have certain unique risks. This Investor Bulletin discusses BDCs whose shares can be bought and sold on national securities exchanges, or “publicly traded” BDCs.

Read more about publicly traded closed-end funds at Investor Bulletin: Closed-End Funds."

https://www.investor.gov/introduction-investing/investing-basics/investment-products/closed-end-funds/publicly-traded-business-development-companies-bdcs

Edit: En tosin ole tietoinen siitä mikä EU-säädös kieltäisi niihin sijoittamisen. Onko tästä jollain tietoa?

1 tykkäys

Ne ovat näitä MIFID-säännöksiä. Ohje tulkintaan lienee tullut Ruotsista.

1 tykkäys

Tämä ei nyt ihan kuulu tähän ketjuun, mutta kysyn silti, kun itsellä on noista BDC:stä FSK:ta.
Itse en ole huomannut, että USA:sta tulleita osinkoja ei olisi verotettu “oikein” NN:ssä.
Mikä NN:n toiminnassa verojen suhteen on ongelmana?

Terveisin nimimerkki: “Maksoinko liikaa veroja”

1 tykkäys

Itsellä on vallan kirjava kokoelma ollut erilaisia BDC:itä (mm. mainitsemasi FSK) kuin myös muitakin USA:ssa päätoimistoaan pitäviä osingonmaksajia 2021 alkaen eikä ainakaan toistaiseksi yhdessäkään ole veroja peritty Nordnetissä (kuin OP:ssakaan) väärin. Aina on se USA:han jäävä 15 % ja loput sitten Suomen veroissa.

2 tykkäystä

No niin hyvä on tämäkin BDC ketju :+1:

Itsellä on positio PSEC eli Prospect Capital, mielenkiintoista tässä firmassa on että johto omistaa huomattavan osan yhtiöstä (taisi olla luokkaa n. 25%) ja siten jakaa riskiä omistaan.
Osinkotuotto 13-14% ja laajasti hajautettu portfolio ja oma kiinteistö REIT yhtiökin löytyy omistuksista, taitaa olla pisimpään jatkanut BDC company omien sanojen mukaan yli 20v.

Ihan puhtaasti osingon perässä tässä ollaan kiinni ja hyvin on tullutkin, oli joskus aiemmin 2016 aikoja suunnilleen positio ja sen verran pitkään silloin kerkesi olla että maksoi osinkoa pääoman verran eli alkuperäisen sijoituksen verran, fiilis on että ihan turvallisin mielin saa olla kiinni sijoituksessa firma ei ole pienimpiä BDC :tä

Ei tällä hetkellä ole muita BDC :tä kun ei aika oikein tahdo riittää seuraamiseen ja hyvähän niitä olisi seurata että pysyy kärryillä.

5 tykkäystä

BDC:t ovat olleet tarkkailussani hyvän aikaa. Näyttävät olevan varsin kilpailukykyisiä sijoituskohteina esim. verrattuna korkoinstrumentteihin, kun pystyisi juoksuttamaan korkoa korolle-ilmiötä yleisesti noin 10 % tuotolla. Samalla on hajautetusti kiinni USA:n talouden kehittymisessä.

2-3 vuoden seurannasta huolimatta yhtään yrityskehitysyhtiötä ei silti ainakaan vielä ole salkussani. Siihen on syynsä:

  1. Miten BDC-yhtiöiden tuotot kehittyvät, kun USA:n korkotaso hilautuu alaspäin?
  2. Edellä mainitussa lisäriski Donald Trumpin aikeesta valjastaa korkotaso “presidentilliseen ohjaukseen”
  3. Miten BDC:t pärjäävät, jos USA:han tulee hankalat taloudelliset ajat? USA:n monen vuoden korkeasuhdanne on osin holtittoman velanoton varassa ja nämä pidot eivät voi jatkua ikuisesti.

Eli haluan katsoa ensin presidentinvaalit ja varsinkin DT:n valtaannousu kauppasotineen yms. voi tuoda monenlaista kuviota. Toiseksi mahdolliset ostoni ajoittaisin mieluiten USA:n talouden hyytymiseen. Näkisi a) miten BDC:t kestävät yleisesti haperoa taloutta, b) tuleeko USA-yrityskehitysyhtiöiden välille firmakohtaisia eroja. Eli miten ala ja sen eri yhtiöt kestävät merivettä.

Esim. ruotsalaisten sijoittajien keskuudessa suosituimman pään BDC on New Mountain Finance, jonka ote ja kurssi on viime aikoina lipsunut. Jos unohdetaan Inden Foorumin valistuneet sijoittajat, niin BDC:t eivät ole paljoa näkyneet Suomessa pl. alla oleva juttu.

Tarkkailuni siis jatkuu!

Vuolasta osinkovirtaa edullisella arvostuksella – Osinkosijoittajan kannattaa tutustua yhdysvaltalaisiin BDC-yhtiöihin: osinkotuotto keskimäärin 12 % | Kauppalehti

1 tykkäys

Alla tekoälyn näkemys skenarioihin :slight_smile:

Myönteiset Vaikutukset

  1. Alhaisemmat Lainakustannukset: BDC:t rahoittavat usein sijoituksiaan velalla. Korkojen lasku voi alentaa lainakustannuksia, mikä parantaa voittomarginaaleja.
  2. Lisääntynyt Sijoitustoiminta: Alhaisemmat korot voivat stimuloida talouskasvua, mikä lisää lainojen ja sijoitusten kysyntää. Tämä voi parantaa BDC-portfolion suorituskykyä.
  3. Korkeammat Arvostukset: Korkojen laskiessa tulevien kassavirtojen nykyarvo kasvaa, mikä voi nostaa BDC:iden markkinaarvostuksia.
  4. Parantunut Portfolio Suorituskyky: Monet BDC:t sijoittavat yrityksiin, jotka voivat hyötyä alhaisista koroista, mikä johtaa parempaan suorituskykyyn ja alhaisempiin maksukyvyttömyysriskeihin.

Mahdolliset Huolenaiheet

  1. Korkomarginaalien Supistuminen: Jos BDC:t eivät pysty alentamaan sijoitustuottojaan yhtä nopeasti kuin lainakustannuksiaan, niiden nettokorkomarginaalit voivat kapentua.
  2. Osinkopaineet: BDC:t ovat usein velvoitettuja jakamaan merkittävä osa voitoistaan osinkoina. Jos alhaisemmat korot johtavat tulon laskuun, osinkojen ylläpitäminen voi olla haastavaa.
  3. Markkinatunne: Sijoittajat reagoivat usein korkomuutoksiin tunne- ja markkinamuutoksilla, mikä voi johtaa BDC-osakkeiden hintojen volatiliteettiin.

Mahdolliset Vaikutukset

  1. Poliittinen Vaikutus: Presidentin kyky säätää korkoja voisi johtaa poliittisten päätösten vaikutukseen talouspolitiikkaan. Tämä voisi lisätä taloudellista epävakautta, erityisesti vaalikausien aikana, kun päätöksiä saatettaisiin tehdä populististen syiden tai lyhyen aikavälin etujen vuoksi.
  2. Luottamuksen Heikkeneminen: Rahoitusmarkkinoilla ja kansainvälisissä sijoittajissa saattaa syntyä epäluottamusta, jos korot määräytyvät poliittisten päätösten perusteella. Tämä voisi johtaa korkojen nousuun ja taloudelliseen epävarmuuteen.
  3. Inflaatio: Jos presidentti pyrkisi pitämään korot alhaisina talouskasvun tukemiseksi, se voisi johtaa inflaation kiihtymiseen, mikä puolestaan voisi vaikuttaa elinkustannuksiin ja ostovoimaan.
  4. Rahapolitiikan Epävakaus: Keskuspankin riippumattomuuden heikentyminen voisi johtaa rahoituspolitiikan epävakauteen. Tämä voisi vaikeuttaa talouden ennakoimista ja suunnittelua sekä yrityksille että kotitalouksille.
  5. Sijoitusstrategiat: Jos markkinoilla pelätään poliittista ohjausta korkotasoissa, sijoittajat saattavat muuttaa strategioitaan, mikä voi vaikuttaa osakemarkkinoihin ja velkakirjamarkkinoihin.

Taantuman Vaikutukset BDC:ille

  1. Maksukyvyttömyyksien Kasvu: Taantuman myötä monet yritykset, joihin BDC:t ovat sijoittaneet, saattavat kohdata taloudellisia haasteita. Tämä voi johtaa maksukyvyttömyyksien lisääntymiseen ja siten BDC:iden sijoitusten arvon alenemiseen.
  2. Alhaisemmat Tuotot: Taantuma voi heikentää yritysten kykyä maksaa korkoja ja osinkoja, mikä puolestaan voi vaikuttaa BDC:iden tuloihin ja osinkomaksuvalmiuteen.
  3. Päätöksenteko ja Sijoitustaktiikat: BDC:t saattavat muuttaa sijoitusstrategioitaan, keskittyen enemmän vakaampiin ja vähemmän riskialttiisiin sijoituksiin, mikä voi vaikuttaa niiden kasvupotentiaaliin.
  4. Markkinatunnelma: Taantuma voi aiheuttaa markkinoilla pelkoa ja epävarmuutta, mikä voi johtaa BDC:iden osakkeiden arvon laskuun ja yleiseen volatiliteettiin.

Velanoton Ylitys Kestokyvyn Vaikutukset

  1. Luottoluokitusten Heikkeneminen: Jos Yhdysvaltojen velka ylittää kestokyvyn, se voi johtaa luottoluokitusten alenemiseen. Tämä voi nostaa rahoituskustannuksia sekä valtiolle että BDC:ille, mikä vaikuttaa niiden kannattavuuteen.
  2. Inflaation Kiihtyminen: Suuri velka voi johtaa inflaatiopaineisiin, mikä voi vaikuttaa korkotasoon ja siten BDC:iden lainaamiskustannuksiin. Alhaisemmat korot voivat aluksi hyödyttää BDC:itä, mutta inflaation kiihtyminen voi myöhemmin kasvattaa rahoituskustannuksia.
  3. Investointikysynnän Heikentyminen: Mikäli talous on epävakaassa tilassa suuren velan vuoksi, yritykset saattavat vähentää investointejaan, mikä voi kaventaa BDC:iden liiketoimintamahdollisuuksia.
  4. Riskit ja Mahdollisuudet: Korkeampi velka voi luoda epävarmuutta, mutta se voi myös tarjota mahdollisuuksia BDC:ille, jotka pystyvät tunnistamaan aliarvostettuja sijoituskohteita kriisiaikoina.
6 tykkäystä