Berkshire Hathaway - Rahat jatkossakin Buffettille vai indeksiin?

Tottakai. Itseäkin ärsyttää tämä yksinkertaistaminen ja sorrun siihen silti. Berkshiressä iso plussa se vakuutus floatti siihen päälle, sillä se ylituotto on tehty.

5 tykkäystä

Näitä samoja teemojahan BRK:n yhteydessä aina pyöritellään kuten sitäkin, että käytettävissä olevat huomattavan suuret kassavarat sisältää aina sen mahdollisen ison arvonnousun mahdollisuuden.
Tässä ongelmana on tietysti historiaan katsoen se, että BRK ei osta mitään kalliilla ja osuuden pitää olla niin suuri, että saadaan hallituspaikka ja määräysvaltaa. Yhtiössä on kuitenkin perinteitä ja osaamista, vaikka Buffetin jo unohtaisikin, joten kärsivällisyys palkitaan?

8 tykkäystä

Tuo jälkimmäinen taitaa selittää osan isosta kassasta, ei tietenkään kaikkea. Vakuutusbisneksen luonteeseen kuuluu, että korvausvaateet pitää pystyä maksamaan kassasta. Buffett on aika monta kerta todennut, että valtavan kassansa ansiosta Berkshire painii aivan omassa sarjassaan erityisesti super cat-vakuutuksissa. Kilpailijat joutuvat jakamaan riskiä(ja vakuutusmaksuja) jälleenvakuuttajille.

4 tykkäystä

Tämän tviittiketjun kautta voi seurata @Heikki_Keskivali:n, @Omavaraisuushaaste:n ja kumppaneiden reissua Buffettin isännöimään yhtiökokoukseen. :slight_smile:

https://twitter.com/hkeskiva/status/1785705904454668329

ja siinä on matkaseurue:

image

Kuva

25 tykkäystä

2024 q1 Applea myyty 13% positiosta, ja tämä oli toinen Applen vähennyskvartaali putkeen Berkshirelta.
https://twitter.com/KobeissiLetter/status/1786737871837081654?t=EKIOgl_dUX9Mv1ko7z3EQg&s=19

21 tykkäystä

Tässä on erinomainen koonti Berkshiren Q1:stä. :slight_smile:

https://twitter.com/EconomyApp/status/1786785812052664377

image

Kuva

12 tykkäystä

tuo -13% on jo selkeä riskiposition pienentäminen. ei voi puhua trimmauksesta. warrenin vastauksesta voisi niin halutessaan päätellä myyntien jatkuvan jos hinta yhtä korkea.

image

16 tykkäystä

Lempibloggaajani eli @Omavaraisuushaaste on kirjoittanut mielenkiintoisen kolumnin HS Visioon eikä se ole ainakaan vielä muurin takana. :slight_smile:

Rahoitusmaailmaa pidetään usein kylmien arvojen maailmana, mutta Berkshiren yhtiökokous todistaa toista. Sijoittamisella on musiikin kaltainen voima tuoda ihmisiä yhteen eri ikäluokista, kulttuureista ja taustoista. Kommunikointi täysin ventovieraiden ihmisten kanssa on välitöntä ja yhteisöllisyys käsinkosketeltavaa.

(Buffett vaikuttaa hyvältä tyypiltä, eipä sen tartte pokkuroida kuin kuin joidenkin pikkumiljonäärien tai -miljardöörien. :cowboy_hat_face: )

23 tykkäystä
9 tykkäystä

@Omavaraisuushaaste kertoi hänen ja hänen jenginsä (mukana mm. @Heikki_Keskivali ) matkasta Berkshire Hathawayn yhtiökokoukseen. :slight_smile:

Kävin kaksi viikkoa takaperin Berkshire Hathawayn yhtiökokouksessa, kuten saatoit huomata HS-Vision kolumnistani. Toisin kuin kolumnissa, blogiteksteissä ei ole sanarajoituksia, joten nyt minulla on vihdoin aikaa fiilistellä ja jakaa enemmänkin kokemuksia, että kuvia itse reissusta! Jos et ole HS-vision kolumnia vielä lukenut, suosittelen sen lukemaan, tällä kertaa se ei ole edes maksumuurin takana.

15 tykkäystä

Tässä on vielä @Heikki_Keskivali:n selviytymisopas BH:n vuosikokousta varten. :slight_smile:

Hyvin eletystä elämästä Buffett kommentoi seuraavaa: ”Jos olet kiltti, teet jotakin, mitä valtaosa rikkaista ei edes tee – vaikka he antaisivat rahaa hyväntekeväisyyteen. Jos olet onnekas elämässä, varmista, että mahdollisimman moni on myös onnekas.”

Kuuden tunnin kysymysmaraton päättyy ikimuistoisiin sanoihin: “Kiitos todella paljon tulemisesta. En toivo ainoastaan, että tulette myös ensi vuonna, toivon, että minä tulen ensi vuonna.”

23 tykkäystä

Jutun lopussa on mainostamista, mutta ihan hyvä koonti Buffetin salkun muutoksista. Toki hänen/Berkshiren liikkeitä seuranneille juttu ei tarjoile hirveästi uutta. :slight_smile:

Alaotsikot:

  1. Warren Buffettin salkku
  2. Berkshire Hathawayn suurimmat omistukset
  3. Ostot Warren Buffettin sijoitusyhtiön salkussa
  4. Myynnit Warren Buffettin sijoitusyhtiön salkussa
8 tykkäystä

Warren Buffet valmistautuu poismenoon. Viimeiseksi diiliksi tulee jäljelle jäävän omaisuuden jako, joka on nyt ratkaistu. Tämä nykytilassa 130 miljardin USD potti säätiöidään. Säätiön johtoon tulevat hänen 3 lastaan; ovat noin 70 iässä.

Sen varojen käyttötapaan vaikuttavat sitten poismenon jälkeen nämä lapset, mutta periaatteessa kyse on hyväntekeväisyydestä.

Tähän vuoteen mennessä WF on lahjoittanut varojaan Bill ja Linda Gatesin säätiön kautta 40 miljardia USD. Sinne ei ilmeisesti enää laitettaisi lisää. Hän aloitti hyväntekeväisyystoiminnan miljardiluokassa 2006 ja rahaa on jaettu muutakin kautta kuin Gatesin säätiöllä.

https://www.wsj.com/finance/warren-buffett-gives-us-a-preview-of-his-will-419ad46d?mod=mhp

33 tykkäystä

Berkshire Hathaway omistaa nyt 3 % kaikista valtion velkasitoumuksista, mikä vastaa noin 158 miljardia. Aika hurja osuus, jos näin voi sanoa. :slight_smile:

https://x.com/WinfieldSmart/status/1809541822558945730

10 tykkäystä

Yhdysvaltojen liittovaltion velka on himpun vajaa 35000 miljardia, josta 3% olisi noin 1000 miljardia. T-billit ovat lyhytaikaisia velkoja, eli vain osajoukko kaikista velkakirjoista.

13 tykkäystä

Hauska nosto @Heikki_Keskivali:ltä:

https://x.com/hkeskiva/status/1453759211565944837

image

26 tykkäystä

Koska olen laiska, niin laitan koosteen suoraan Twitteristä.
https://x.com/kejca/status/1819709936953155609

Applen ja BAC:in myynnit sekä mm. BNSF:n tuloksen lasku viittaavat kulutuksen heikkenemiseen. Rahaakin on kassassa Buffetilla jo melkoisesti. Markkina-arvoon suhteutettuna 30%:n paikkeilla, jota ei olla montaa kertaa nähty historiassa.

(Vanha kuvaaja kun en nopeasti uudempaa löytänyt)

29 tykkäystä

Tässä on Sijoittaja.fi:n juttu Warrenin Omppu-myynneistä ja käteiskassasta.

Ei sillä tavalla uutta, jos muuten on seurannut aktiivisemmin uutisointia asian tiimoilta. :slight_smile:

Yhtiö vähensi Applen omistustaan yli 50 miljardilla dollarilla 84,2 miljardiin dollariin toisella vuosineljänneksellä. Apple säilyy silti salkun ylivoimaisesti suurimpana sijoituksena noin 28 % painolla. Applen paino on ollut viime vuosina salkussa, jopa yli 50 %.

6 tykkäystä

Tässä on juttuja, joista on puhuttu jonkun verran, mutta unohtuu ainakin itseltäni. :slight_smile:

Yet, did you know that out of over 210+ stocks/business he invested in, only 12 (less than 5%)made up the MAJORITY of his gains? Stocks like Coca Cola, American Express, Apple, Gillette, Bank of America, Moodys etc…

https://x.com/adamkhootrader/status/1827032273600000091

22 tykkäystä

Menee osakenörtteilyksi, mutta hauskasti tuo <5% sattuu olemaan lähes täsmälleen sama kuin Bessembinderin tutkimuksen mukaan niiden osakkeiden määrä, joka selittää osakkeiden preemiotuotot T-Billeihin nähden.

Bessembiderin tutkimuksessa havaittiin siis, että vain pieni osa osakkeista selittää laajasti hajautettujen indeksien ylituoton suhteessa T-billeihin - ja tuo osuus oli 4%. Selvästi Buffett on osunut tuossa joko nappaamaan nuo <5% erityisen kovatuottoisia lappuja tai tehnyt indeksiä vähemmän turskaa lopuilla 95% sijoituksista (epäilen itse jälkimmäistä - eikä yllä oleva todin myöskään määrittele mitä tarkoittaa ”majority of gains”).

Yhtä kaikki, näköjään Buffetinkaan kyky löytää huipputuottoisia firmoja salkkuun ei lopulta ole tavallista indeksiniiloa parempi😊

(Jos Bessembinder kiinnostaa, kannattaa lukea ja kuunnella suomalaisen salkunhoitaja Ernst Grönblomin juttuja tästä).

13 tykkäystä