Osakesijoittaminen

Beyond Meat -ketju. Tekolihako kannattavaa liiketoimintaa?

Onko tekoliha todella kannattavaa liiketoimintaa? Beyond Meat Q3 tulos eilen. EPS $0,06. Itse en uskonut positiiviseen tulokseen. Vanhojen sijoittajien myyntikielto päättyi ja osakkeen arvo laski 84 dollariin. Onko foorumilla uskoa tekolihaan? Analyytikkojen suosituksia:
image

No kasvisruoka on tietenkin nouseva juttu ja trendi.
Mutta miksi kasvisruuan pitäisi näyttää lihalla? Tai jäljitellä lihan makua? Kasvissyöjät ja varsinkin vegaanit vihaa lihaa, ei he halua samaistumista…

4 tykkäystä

Uskoa tekolihaan on kyllä ja voi varmasti olla kannattavaa liiketoimintaa. Beyond Meatin valuaatio vaikuttaa kuitenkin aivan järjettömältä tällä hetkellä: P/S on liki 40. Tuote on ilmeisen hyvä, vaikkakin on kallis. Mitään kovin kestävää vallihautaa tällä on myöskin aika vaikea nähdä. Vaikkei muut tismalleen samanlaisia pihvejä tekisi niin varmasti aika lähelle pääsevät muutkin sillä nytkin markkinoilla on muitakin kelpo kasvispihvejä. Tämä vaikuttaa olevan sikäli vähän samaa luokkaa kannabisosakkeiden kanssa. :sweat_smile:

Tämä väite on täysin pielessä. Harva kasvissyöjä on kasvissyöjä sen takia, että vihaisi lihaa. Suurimmat syyt ovat lihafarmauksen eettisyys ja ilmastokuormitus.

3 tykkäystä


Kovin kaukana ei olla avaushinnasta. Unlock varmasti voimisti laskua tuloksen yhteydessä.
Ehkä tähän yhdistetään CBD, niin tulee uusi buumi :slight_smile:

3 tykkäystä

Beyond Meat mäkkärillä Kanadassa

Suomessa jotain muuta - soijaa.

Juu on hyvä että soijaa yms uusia tuotteita kehitetään a saadaan tarjolle. Toistan että kasvissyöjät tai vegaanit eivät halua ruokansa näyttävän tai maistuvan lihalle. Näissä tuotekehityshankkeissa pitäisi hypätä next level