BHG Group - Verkkokauppojen sarjayhdistelijä ja Pohjoismaiden markkinajohtaja

Itse hyppäsin omistajaksi tänään, saatuani ajatuksen juurikin Avokadon viesteistä. Netraudasta en tiedä, mutta tuli tuossa taannoin kokeilu mielessä ostettua Nordic Nestiltä tavaraa kotiin ja sekä nettikauppa että tavarat olivat hyviä. Asiakaspalveluun en siis ole ollut yhteydessä, mutta useinhan nuo ovat valitettavasti ulkoistettuja ja näin ollen toimivat hieman sinnepäin. Palasin kauppaan kuitenkin asiakkaaksi hiljattain ja tuli ostettua keittiöön brändiastioita lähes tonnilla (ovat vielä matkalla). Huomasin Avokadon ansiosta, että kyseinen nettikauppa kuuluu grouppiin ja Kodin1:stä on tullut myös käytettyä. Yleensä jos olen jonkun palvelun kelpuuttanut, on tuote / palvelu ollut hyvä. Suhteellisen vaativa luonne kun olen.

Edit: Mainittakoon, että kun tuolloin tein valintaa kauppojen välillä harkitsin myös esimerkiksi Stockmannia, jonka nettikauppaa pidin lopulta huonompana (raskasta selata tuotteita kun yksi kuva täyttää puoli näyttöä). Myös Nordic Nestin valikoima miellytti tuolloin enemmän ja nyt en edes harkinnut muita vaihtoehtoja.

7 tykkäystä

Kodin1:sen kanssa oli muuten ongelmia tuotepalautuksen ja reklamoinnin kanssa (huonekalu). Ostokset käytiin liikkeessä katsomassa ja tilattiin sen perusteella. Yksi näistä huonekaluista ei vastannut meidän laatukriteerejä. Ensin lähettiin uusi ja palautettava pakattiin/noudettiin eri toimituksella. Kun vaihdon jälkeenkään ei tilanne muuttunut, jouduttiin hyväksymään ehdotettu alennus, joka hyvitettiin ihan normaalisti. Mutta asiakaspalvelu oli tässäkin tapauksessa kyllä todella huonoa. En tiedä, onko näillä jotenkin keskitetty asiakaspalvelu. Eivät tunne tuotteita eivätkä siten oikein kykene kuuntelemaan asiakasta.

Toimitusjohtaja siirtyy syrjään ja uuden rekrytointiprosessi aloitettu

4 tykkäystä

Ei kuulosta hyvältä. Jos kyseessä olisi joku virvoitusjuomatehdas tai joku muu triviaali bisness ei haittaisi. Sen sijaan kun on kasvava verkkokauppojen yhdistelijä niin huolestuttaa. Viesti sanoo että tjn taidot on loppuneet. Tuon voi myös tulkita niin että on epäonnistunut jossain ja nyt siellä luuranko kaapissa joka tulee ulos muutaman viikon päästä.

1 tykkäys

Kieltämättä Schatzin lähtö tuli itsellenikin yllätyksenä. Omaa huoltani kuitenkin hälventää se, että BHG on organisoitunut kahteen P&L-yksikköön, joilla kummallakin on pitkän kokemuksen omaavat vetäjät: DIY-segmentillä MIkael Hagman, joka on Vitvaruexpertenin perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja ja entinen Verkkokauppa.comin hallituksen jäsen, ja Home Furnishing -segmentillä Christian Eriksson, joka on ollut talossa vuodesta 2014 ja sitä ennen muun muassa verkkokauppa CDON.comin johdossa. Eli osaamismielessä en näe suurta riskiä, sillä kasvun kannalta kriittiset täydentävät yrityskaupat ja niihin liittyvä arviointi ja integrointitoimet tehdään todennäköisesti jompaan kumpaan segmenttiin.

Näen tässä verkkokauppojen valuaatioiden rysähdyksessä ison M&A-mahdollisuuden. BHG on väläyttänyt mahdollisuutta laajentaa nykyisten päävertikaalien ulkopuolelle, joten en pidä mahdottomana isompaakin liikettä, jossa muodostetaan kolmas kivijalka. Tähän on lukuisia listaamattomia ja listattuja mahdollisuuksia pohjoismaissa ja Saksassa. Toimarin lähtö saattaa olla toki myös liike, jolla valmistaudutaan myös tällaiseen muutokseen. Ja nykyisissä segmenteissä kannattaa muistaa, että online-penetraatiot BHG:n tuoteryhmissä tulevat pitkällä aikavälillä kasvamaan ja BHG on edelleen kovan luokan platform ja selvä konsolidaattori tässä markkinassa, jossa verkkokaupalla on paikallisuuden tuomia etuja muun muassa toimitusketjussa. Pääomistajana häärivä EQT varmasti näitä mahdollisuuksia aktiivisesti kartoittaa ja edistää.

8 tykkäystä

Perjantai ja maanatain puolikas mutusteltiin toimarin lähtöä. Sitten alkoikin olla myyntilaidassa ruuhkaa. Toisinaan se menee juuri niin, että tulee tieto menee päivä tai pari ja vasta sitten kurssi reagoi.

Spekulointia. Olisko ollut niin että toimistusjohtajan lähdön jälkeen moni oli ihmeissään (minä mukaan lukien). Sitten joku iso ruotsalainen sijoittaja vaikka nimeltään Palle Svensson alkoi soitella kavereilleen että olisko mitään juttua, miksi toimari lähti. Price-action viittaisi siihen että se mitä Palle sai selville ei ollut hyvä juttu. Kovasti tuntuu siltä että joku tietää jotain mitä muut ei tiedä.

Omat laput meni tänään ap stoppariin. Syynä: toimarin lähtö + teknisen tukitason murtuminen joka oli kuitenkin pitänyt jo 2kk.

@DayTraderXL

1 tykkäys

Pakko vastata nyt itselleni ja taputtaa virtuaalisesti olalle… En ole vähään aikaan yhtiötä seurannut, mutta nyt tuolla “ostin ja myin” -ketjussa joku mainitsi ostaneensa BHG:tä 19 kruunulla, siis mitä? Onko se jo niin alhaalla? Pitääpä katsoa mikä se kassavarojen määrä olikaan, josko pohja todella olisi siinä… :thinking:

8 tykkäystä

Ihmettelen myös tätä menoa. Konkurssiako tässä hinnoitellaan?

TW kertoo peruutuspeililuvuiksi
PE 5
PS 0,19 (tässä ei ole pilkkuvirhettä!)
PB 0,4
EV/EBITDA 6 (no tämä ei enää ole poskettoman halpa Harvialla mm. 7)

Noita lukuja kun katsoo niin tekee mieli mennä all-in. Mutta kun katsoo kurssikäyrän verenpunaista puukkoa niin lienee parempi vielä odottaa hetki.

9 tykkäystä

Itse mietin samaa että konkurssiako luvassa? Ainakin vähintään markkina odottaa että ihmiset lopettaa kokonaan kestokulutushyödykkeiden ostamisen, kaikki rahat menee päivittäistuotteisiin ja -kuluihin joten mööpeleitä ja muita ei ostata (ollenkaan?).

4 tykkäystä

On kurssi käsittämättömän alhaalla. Ja sitten, kun ottaa vielä huomioon, että online-liiketoimintamallilla toimivana BHG:lla ei ole kilpailevien fyysisten rauta- ja kodintuotekauppojen inflaatiorasitteita, ja todennäköisesti käyttötavarakulutusta siirtyy muutenkin edullisempiin tuotesegmentteihin. En pitäisi mahdottomana sitäkään skenaariota, että pääomistaja EQT vetäisi tämän jollain preemiolla pois pörssistä. BHG:ta kannattaa muutenkin miettiä osien summana, sillä se on läjä merkittäviä verkkokauppoja ja konkurssiin tällaista yritystä ei kyllä saa oikein missään skenaariossa.

10 tykkäystä

Tutustuinpa itsekin pintapuolisesti palstan innoittamana. Ainakaan hinnalla ei BHG Groupia ole pilattu, kun periaatteessa nykykurssin ylläpitämiseksi riittäisi vuosien 2017-2018 tulos. Yhtiö on tietysti aivan eri vaiheessa kuin tuolloin. Onnistunut sarjayhdisteleminen kiinnostaa pitkällä tähtäimellä, koska tämä luo sisäisen korkoa korolle efektin.

Tällä hetkellä markkinatilanne on hyvin epäsuotuisa juuri kotoilu- & DIY-trendiä, nettikauppaa ja sarjayhdistelijöitä kohtaan, mutta herää epäilys josko markkina hinnoittelee tähän jotakin muuta? Toimarin lähdön lisäksi, tietenkin.

Itse en ole DIY-kiinnostunut ollenkaan, joten voin vain spekuloida liiketoimintamallin osalta. Ymmärrän, että netistä voi käytevästi tilata Harvian kiukaan tai jonkin muun ”valmiin” tuotteen, mutta kuinka järkevää on tilata esim. laattoja ja puutavaraa? Vai halutaanko tällaiset katsastaa jatkossakin K-Raudan pihalla.

Carnegie viimeisimpänä päivittänyt tavoitehintansa viime viikolla, 75 kr —> 40 kr (köp).

Ostin pienen seurantaposition. Oli harkinnassa, josko jo nyt siirtäisin osan Tokmanneista tähän, mutta ajattelin tutkia ja seurailla vielä hiukan tarkemmin.

Kurssi on all time low ja yli 50% (!) alempana kuin koronadipissä. Tietysti diluutiotakin on tapahtunut yrityskaupoista johtuen.

6 tykkäystä

Noin 6kk olen Bhg:tä seuraillut ja täytyy kyllä sanoa, että arvostus alkaa olemaan vähintääkin maltillinen vaikka BHG:n yleinen velkatilanne ei ole kaikista parhaimmalla pohjalla, mutta eipä tuskin konkkaan ole menossa :smile: . Sekä vaikka markkinatilanne onkin (tällä hetkellä) BHG:n tapaiselle toiminnalle epäsuotuisa niin silti arvostus tuntuisi olevan aika maltillinen. Onko jokin asia, mikä myöskin suurelta osin vaikuttaa yhtiön arvostukseen erityisesti tällä hetkellä?

8 tykkäystä

Danskelta ruma tavoitehinta 18SEK

Perusteluita laskulle tuossa uutisessa ei ollut.

Avanzan mukaan P/S näillä tasoilla 0,18. Taidetaan aika kovasti hinnoitella liikevaihdon laskua ja mahdollista diluutiota, jos velkataakkaa varten joudutaan keräämään lisää varoja

EDIT

Kunhan mikään isompi toimija kuten ankkuriomistaja EQT ei osta pois pörssistä. Tästä oli jokunen kuukausi sitten vastuutonta spekulointia Dagens Industrilla, että joko alkais houkuttelemaan.

2 tykkäystä

Daily, weekly ja monthly oversold, -64% markkina-avauksesta. Jokuhan nyt on pahasti pielessä tai sitten on oikeasti hyvä ostopaikka?

6 tykkäystä

Isoilla ankkuriomistajilla on tosiaan näin matalalla kurssitasolla kiusaus tehdä suunnattu anti pienomistajien kustannuksella. Jos näin kävisikin, se voi kuitenkin olla hyödyksi myös piensijoittajille, yrityksen tase vahvistuu ja usein kurssikehitys annin jälkeen on huomattavan positiivinen,

Oma arvaus on, että BHGtä painaa erityisesti Ruotsin heikko kuluttajasentimentti ja asuntomarkkinan ja rakentamisen heikkous, joiden seurauksena luokkaa 20% liikevaihdon orgaaninen lasku on ihan mahdollinen. Silti pitkällä aikavälillä verkkokauppa kasvaa kivijalkakauppaa nopeammin, kustannukset melko joustavia, ja kyllä P/S 0.18 on erittäin matala kerroin kannattavalle verkkokaupalle, vuosi sittenhän vastaavia hinnoiteltiin P/S>3, BHG mukaanlukien.

4 tykkäystä

Löytyykös näiden Ruotsiin listattujen firmojen sisäpiiri kauppoja jostain palvelusta? Nordnetin sivulla yhtiön uutiset kohdassa ei osu silmään. Luulisi että jos tässä on loistava ostopaikka että sisäpiiristä ainakin toimivan johdon edustajat ostaisi kaksin käsin. Tämä vaikuttaa nyt niin edulliselta että jos johdossa tietävät yhtiön tilanteen olevan suhteellisen normaali eikä akuuttia kriisiä käsillä → ostohousujen sovittamista koko johtorymälle

Täältä ainakin löytyy: https://www.insiderscreener.com

1 tykkäys

Ruotsin sisäpiirikaupat löytyy täältä

https://marknadssok.fi.se/Publiceringsklient/en-GB/Search/Search?SearchFunctionType=Insyn&Utgivare=BHG&PersonILedandeStällningNamn=&Transaktionsdatum.From=&Transaktionsdatum.To=&Publiceringsdatum.From=&Publiceringsdatum.To=&button=search&Page=1

4 tykkäystä

Syystä on tullut kurssi alaspäin, ei ole helppo markkina :man_shrugging:

BHG Group announces earnings trend in the third quarter 2022, measures to improve profitability, impairment loss and renegotiated covenants

During the third quarter of 2022, the home improvement market – comprising DIY and home furnishings – was characterised by geopolitical turbulence, shrinking disposable income and a certain degree of saturation following the consumption peak during the Covid-19 pandemic, resulting in weaker demand combined with high inventory levels.

BHG Group AB (Publ) (“BHG”) assesses that the business during the third quarter developed stronger than the market as a whole. Net sales in the third quarter increased, despite the challenging market environment, by a total of 1.5% to SEK 3,107 million (3,060), compared with the corresponding period in 2021. Organic growth amounted to -5.3 %. However, order intake during the quarter exceeded net sales by just over SEK 100 million, which is explained by long installation times for certain product groups, primarily in the heat pump segment, where sales are developing very positively as a result of energy price trends. The order intake during the third quarter will be reported as net sales during the fourth quarter of 2022.

The relatively strong net sales performance is mainly explained by positive effects from the ongoing work on refining the customer offering, increased focus on customer needs and optimised marketing activities.

Adjusted EBIT for the period amounted to SEK 48 million (164), with an adjusted EBIT margin of 1.5 % (5.4). Cash flow from operating activities improved to SEK -133 million (-232). The weak adjusted EBIT is mainly explained by the current price pressure in BHG’s markets, due to weak demand. The negative cash flow from operating activities is explanied by supplier payments relating to the seasonaly stronger second quarter.

The Group’s cash and cash equivalents at the end of the third quarter amounted to SEK 692 million, compared with SEK 520 million at the end of the second quarter and SEK 274 million at the beginning of the year. The Group’s unutilised credit facilities amounted to SEK 500 million at the end of the period, compared with SEK 1,000 million at the end of the second quarter and SEK 800 million at the beginning of the year.

In addition, a number of measures to improve profitability and cash flow is expected to provide a significant boost to the balance sheet:

  • BHG will cut its costs by SEK 150–200 million on an annual basis in order to adapt the operations to the challenging market and to counteract inflationary increases of, for example, costs for premises and energy. Work on the cost savings will begin immediately, with expected full effect on cost levels from the second quarter of 2023. The savings pertain primarily to staff reductions and measures such as streamlining inventory costs, and will be implemented in accordance with labour market legislation and procedures.

  • The Company works actively to decrease the inventory. Items held in inventory were reduced by SEK 98 million during the third quarter. A target has been set to initially, reduce items held in inventory by an additional SEK 100-200 million in the fourth quarter, thereby improving cash flow in the operation. The work on decreasing inventory will thereafter continue with the target of reducing inventory further during 2023.

  • In addition, payments of earn-outs related to acquired companies are expected to be lower than previously communicated. In total, liabilities related to earn-outs amount to SEK 1,398 million at the end of the third quarter 2022, compared with SEK 1,787 million at the end of the second quarter 2022.

The Board of Directors has, in addition to the above measures, decided to recognise an impairment loss of SEK 375 million on the value of its inventory as of 30 September 2022. The impairment, which will be charged to earnings for the third quarter of 2022 and mainly pertains to seasonal goods, is due to weaker sales during the summer months of 2022. The impairment does not impact cash flow.

Furthermore, BHG has renegotiated and been granted a temporary relief on certain covenants by its creditor banks. This relief will remain in force from 30 September 2022 up to and including 31 December 2023 and will mean that the creditors’ requirements relating to the leverage ratio and interest cover ratio will be lowered during that time.

“We have tremendous respect for the new reality that consumers find themselves in, and we assess that the market will become even more challenging before it gets better and have therefore chosen to proactively prepare BHG for the uncertainty that is expected to prevail in the consumer market for some time to come. We expect that the measures we are now taking will lead to a positive earnings and cash-flow performance, and constitute a first step in future-proofing BHG for future profitable growth. The previously announced reorganisation and refined operating model are an additional part of these efforts,” says Gustaf Öhrn, acting CEO and Board member of BHG Group.

15 tykkäystä


Kyllähän markkinat on konkurssia ennustaneet, riittääkö aika ja kassa korjaustoimenpiteille?
En tiedä, miten kauan näitä toimenpiteitä on mietitty, mutta osakkeiden dumppaus on ollut voimakasta toukokuusta lähtien.

5 tykkäystä