Kyselyt ja vastaukset firman X tilanteesta TA:n näkökulmasta

Näyttäisi RSI paukkuvan vanhan aikaisesti jo 4H +60 niin ennen on ainakin tullut alas sen jälkeen mut onko nyt toisin kun momentun ylöspäin sentinentin mukana

1 tykkäys

@Jorski


Monthly on muodostanut pyöreän topin, josta on mahdollisuus nyt purkautua ulos. Värjäsin lähimmän vastusalueen harmaalla. Monthly RSI antaa tilaa nousuun, mutta on nyt törmätty BB:n ylälankaan. Aika tyypillistä on, että mikäli se rikotaan, tehdään upper wick ja langan venyminen vetää kurssin takaisin alemmaksi.

Ohessa weekly. Siinä tulee esille mahdollinen Cup&Handle, jossa kuppi on aika ihanteellinen, mikäli ei tehdä breakouttia. Tämä tarkoittaisi pientä konsolidoitumista, bull flagin muodostumista 24.50 tasolle ihanteellisesti. Siitä sitten nousun jatko.

Daily on oversold, mutta ei se aina mikään este ole. Hyvä kuitenkin huomioida ja sopisi hyvin edelliseen patterniin. Ei tästä missään tapauksessa kovin pitkälle nousta ilman korjausliikettä, mutta sen ajoitusta ei luonnollisesti voi varmaksi tietää. Hourly trend change (bear) on aina hyvä signaali siitä, että nousun huippu on tehty.

5 tykkäystä

Mistä kohtaa voidaan EVOn kohdalla todeta, että ollaan pääsemässä pois pitkään jatkuneesta edestakas-liikkeestä?
Itse kun tähän alan piirtelemään viivoja, niitä tuntuu syntyvän vähän joka tasolle :sweat_smile:

8 tykkäystä

Evo ennemmin ollut downtrendissä kuin konsolidaatiossa. Tätä tukee se, että volyymit ja volatiliteetti pysyny aika korkeina koko ajan, kun konsolidaatiossa ne yleensä laskevat ennen breakkia. Siksi ehkä vaikea saada selkänojaa mistään yksittäisistä tasoista.

Tärkeitä tukitasoja ylöspäin n. 1037, 1090, 1128… Niitä pitäisi saada paukutettua rikki. Pidemmän aikavälin trendin kääntyminen olisi myös hyvä indikaatio (esim. higher low etenkin 50DMA päälle tai close 200 DMA päälle) erityisesti jos ne tehdään korkeammilla volyymeillä.

Nyt ehkä ensimmäinen valopilkku siinä, että lyhyellä aikavälillä positiivinen trendi kantaa ekaa kertaa vähän pidempään, mutta tilanne vielä hauras, koska ollaan edelleen pidemmässä laskutrendissä.

$BETZ ETF myös lähtenyt hyvään nousuun. Ei ehkä paras verrokki mutta edes jotain. Nasdaq myös tärkeä indeksi Evon kannalta.


Edit:

Jatkan vielä verrokeista…

Itse seuraan jonkin verran myös suhteellista performancea ja sen momentumia. EVO Nasseen ja BETZ:iin verrattuna noussut pohjista vähemmän vaikka on korkeamman betan osake (yleensä liikkuu vivulla) eli ei hyvä.

6 tykkäystä

Aloittelijan analyysiä. Öljy 95 tukitaso kesti heinäkuun. 87,5 kestää ehkä elokuun. 80 tuki joka lienee syyskuun taso tulee vuodelta 2014. Olisiko tossa shortti paikka jos 87,5 menetetään aina 80een asti. En kyllä tiedä millä sitä öljyä shorttaisi.

2 tykkäystä


Ei tehnyt BHG 35.20 breakouttia - yritti, mutta puuttui isomman volumen nousuvoima. Tuo 32-35 välinen alue on ollut pitkään tärkeä range, jos katsotaan taaksepäin. Nyt sen breakdown sai varmasti paljon myös stoppareita (joko manuaalisia profit-rajamyyntejä tai automaattisia) laukeamaan ja mennään vauhdilla alaspäin. Nyt en suosittele hätäilemään, kunnes 1H trend change (bull) tapahtuu.

  • edit: korjasin typon, 32-25->32-35
4 tykkäystä

Nyt kun Hyzon rommaa huolella. Viitsisikö joku katsoa, kenellä on premiumit, missä laajempi tukitaso tällä hetkellä?

1 tykkäys

Ei ole tukitasoa enää. Tekee kaikkien aikojen pohjia

6 tykkäystä

Aina on se Viimeinen Tukitaso.

0

Tosin sitä ennen yleensä kassan käteisvarat tarjoaa jonkinlaista tukea, ts. markkina-arvo harvemmin painuu hirveästi alle kassavarojen, ellei ole epäilystä että nämä rahat poltetaan tehokkaasti luomatta mitään lisäarvoa.

4 tykkäystä

Piirrä ihmeessä se tukitaso chartiin niin opitaan kaikki uutta teknistä analyysista

2 tykkäystä

No tämä viimeinen tuki nollassa ei varsinaisesti taida kuulua TAn opinkappaleiden joukkoon, mutta on kuitenkin semmoinen fundamentaalinen taso jonka alle on vähän vaikea mennä… osakkeenomistajat ei oikein mitenkään voi jäädä miinukselle, vaan nolla on se lopullinen takalauta :smiley:

12 tykkäystä

@Jorma_Peras , miltäs Embracer näyttää värikynäanalyysin puolella?
omaan silmään trendi heikko ja käytäisiin nyt ainakin tuo 64-65 taso kokeilemassa.

2 tykkäystä

Aika nolla postaus tämä, mutta kun kysytään niin pitää vastata, että omaan silmään näyttää samalta. Toivon, että tuohon 63 paikkeille tulisi nyt kunnon tuki ja tupla / tripla pohja. Jossain 52 SEK paikkeilla lienee seuraava fibo, mutta olisi kyllä melko villiä jos sinne asti kurssi valuisi. RSI:ssä ei ole kuitenkaan näkyvissä divergenssiä, että saapi nähdä. Eikä sen mukaan olla edes ylimyydyn puolella. Olen kuitenkin itse Embracer Investorin kanssa samaa mieltä, että Saints Rowilla ei paljon väliä isossa kuvassa - ainakaan näin paljon.

7 tykkäystä

Mitä sanoo asiantuntijat? Nytkö saatiin öljyn breakki? Oli falling wedge, rsi:ssä lower low ja nyt päästiin vielä wedgestä läpi.

Ehkä samanlainen käänne kuin Saksan kymppivuotisella tuossa alempana?

2 tykkäystä

@DayTraderXL Millä tasolla Kamuxilla on gapit, jotka mahdollisesti tulevat täytetyiksi?

2 tykkäystä

Jos meinaat gappeja koronapohjiin 5.16€, niin siellä on päivätasolla pikkuinen gappi välillä 5.56-5.58.

Edit: @DayTraderXL on tietenkin oikeassa, eli kun katselin vielä TV:sta tuon, niin ei siellä mitään gappia kuitenkaan ole 30.3.2020 kohdilla, vaikka Yahoon “advanced chart” näin näyttikin. Kannattaa aina luottaa TV:hen :slight_smile:

1 tykkäys

En nähnyt avoimia daily gappejä - aikaisemmat on jo täyttyneet. Seuraava weekly support 5.14 - jos sinne pudottaisiin tästä suoraan, weekly RSI alkaisi olemaan erittäin oversold, joka tarjoaa varmasti jo pomppuja.

6 tykkäystä

Harviassa on 2 avointa gäppiä, jos nämä käydään täyttämässä niin melkoinen nousu tulossa…

20 tykkäystä

Osaisiko joku kertoa miltä Orthex näyttää teknisen analyysin näkökulmasta? Sisäpiiri on viime aikoina ollut ostoksilla, mutta kurssi valuu silti.

2 tykkäystä


Ei mitään absoluuttisia totuuksia tarjolla, mutta ollut seurannassa kun osallistuin antiin ja ostelin ekana pörssipäivänä position täyteen. Nousutrendi katkesi jo viime vuonna, mutta tammikuussa lasku alkasi kunnolla. Maalis- ja huhtikuussa vedettiin happea, mikä alkoi omaan silmään näyttämään pennantilta (viiriltä), joka on continuation pattern (eli kielii siitä että käynnissä oleva liike jatkuu). Sen perusteella hinnan pitäisi lasketella pyöreään neljään euroon. Huomionarvoista on, että se ei välttämättä ole sitten se lopullinen pohja, vaan kurssi voi laskea syvemmälle tai pysähtyä jo ennemminkin, mutta tuon yhden kuvion perusteella laskuvaraa olisi edelleen n.15%:a. Viiri näkyy erittäin selvästi jos katsoo viikkonäkymässä, tuossa omassa kuvassa päivätaso.

5 tykkäystä