Bilot Oy pörssiin

Bilotilla ei ole vielä varmaankaan ollut isoja projekteja. Niihin liittyy tuloutusmenettely, jossa projektia voi tulouttaa tekemisen mukaan. Silloin kasvu voi tasaantua, jos kauppa käy, mutta osaaminen on avainkysymys, ettei tulouttele väärin (osaprojektointi, hyväksynnät, tuntikirjaus, ylitöiden hanskaaminen vs. virallinen työaika). Pienemmät projektit tulee ja menee saman vuoden sisällä. Bilotin pääomistajana olisin ehkä harkinnut myymistä pörssin sijaan, mutta se on vain oma mielipiteeni projekti/konsulttitaloista.

Tämä on todellakin pieni anti ja jotenkin tuntuu että pelkkä Inderesin porukka ylimerkkaa annin nätisti :rofl:

Oma tarkoitus on rehellisesti olla pikavoittojen perässä. Ylimääräinen käteinen tähän antiin, ekoista päivistä / viikoista laput laitaan ja pienet voitot taskuun, joilla jatkan oman suunnitelman mukaan ETF:ien ja osakkeiden ostoa. Onpahan käteiset hetken aikaa pois taskusta polttelemasta ja jos kaikki tähdet ovat oikeassa asennossa niin kun osakkeet on myyty ja merkkaamattomista osakkeista rahat palautettu niin indeksit ovat rommanneet sen verran, että on hyvä aika ostella. Noh, aina saa toivoa ja toivossahan on hyvä elää :wink:

2 tykkäystä

Listautumishinta on kuitenkin aikalailla tulospohjaisesti mietittty missä ei ole kummempia kasvuodotuksia.

Jos toi kasvu >30% pa olis orgaanista puhuttais varmaan jostain Admicomin arvostustasoista :smiley:.

2 tykkäystä

Innofactor ja Bilot yhteensoppii.
Innobilot Oy

Vajaa 150 000 osaketta voi merkitä piensijoittajat. Aavistelisin, että uusia osakkeen omistajia tulee n.2400
Eli jokainen saa about 62 osaketta.

7400 merkattu

1 tykkäys
1 tykkäys

300 kpl merkitty ost:lle

1 tykkäys

Nyt Tatu on lukenut sedän tittelit vähän huolimattomasti: setä ei ole “sijoittajien aatelinen” vaan “foorumin aatelinen” :slight_smile:

Setä on jo aikaa sitten lanseerannut käsitteen “Vaiettu Mr. Index”, mikä tarkoittaa sitä, että niin sedän kuin kenen muun tahansa karviksen on kovin vaikeaa lyödä Mr. Index. Hankala seuralainen. Vuosia sitten setä luki, analysoi ja pohti ja teki harkittuja sijoituspäätöksiä ja lopputulos oli about Mr. Index. Joskus alle, harvoin yli. Viime vuosina setä on kuluttanut aikaasa foorumilla, viihtynyt, viihdyttänyt ja tehnyt päätökset MT-analyysillä. Ja lopputulos on ollut - yllätys, yllätys - about Mr. Index :slight_smile:

Setä jorisee paljon, mutta aina kun puhutaan osakkeista ja rahasta, niin sedän jorinoihin on piilotettuna pieni totuuden siemen. Se täytyy vain sieltä löytää. :slight_smile: Setä ei siis pärjää markkinoilla tavallista karvista paremmin eikä siis ole sijoittajien aatelia eikä anna sijoitusneuvoja tai -suosituksia. Ne kun ovat luvanvaraista toimintaa. Mutta: näkemyksiä, mielipiteitä ja kertomuksia omista tekemisistä senkin edestä :slight_smile:

Sedän salkkurypäs on finassimaailman tarkimmin varjeltuja salaisuuksia, joten sitä ei ole sedällä lupa avata :slight_smile: Mutta pikkuvinkkejä setä aina silloin tällöin antaa: nyt setä mennyt pikkupositiolla mukaan Bilotin listautumiseen :slight_smile: Kuten yllä todettu, vähän tylsä yhtiö, mutta usein tylsyys on masselle hyväksi :slight_smile:

Masse-setä, FA, olisko M. Heikkilä Suomen SA (sijoittajien aatelinen)? :thinking: :thinking: :thinking:

16 tykkäystä

Taloustaito lehdessä Karro ryydittää Bilot listautumista vertaamalla sitä TJ-Group listautumishehkutukseen ja seinään juoksuun IT kiimassa vuosituhannen vaihteessa. Olikohan Karrolla huono päivä vai mistä moinen. Merkkasin mausterahalla, tuleepahan näin seurattua tuleeko tiiliseinä vastaan.

5 tykkäystä

Tunnen Bilotin monen muun konsulttifirma lisäksi 20 vuotta SAP kuvioissa mukana olleea. Osaamisessa ei todellakaan ollut mitään valittamista, erittäin ammattitaitoista toimintaa. Nykyisin katselen vastaavaa toimintaa enimmäkseltään sivusta, mutta tässä aiemmista kokemuksista muutama huomio sijoittamisen:

  • asiakkaat ovat haluttomia vaihtamaan palvelun tarjoajaa, pidempi asiakassuhde parempi
  • hyvät konsultit saattavat viedä asiakkaat mennessään vaihtaessaan yritystä
  • ainut lisäarvo tulee kilpailijoita paremmasta osaamisesta
  • parhaiden asiantuntijoiden menettäminen voi olla katastrofi
  • hintakilpailu on kova
16 tykkäystä

Miten vertaisit Bilotia Vincitiin ja Goforeen? Oma fiilis on, ettei tässä ole samantapaista hypeä, eikä muutenkaan ole yhtiönä yhtä kiinnostava kuin Vincit ja Gofore. Toki johdosta paljon kiinni, mutta tuo tallenne ei nyt suuremmin vakuuttanut.

Anti on todella pieni, joten ilman muuta pieni määrä merkitään. Ylimerkintä lienee varma ja samoin yli 10% kurssinousu. Tosin luultavasti minimimerkinnällä saa jonkun 60 lappua. Yhden kauppareissun tekee pikavoitolla.

1 tykkäys

Tämä on myös oma kokemukseni ERP-konsultoinnista. Sijoittajan näkökulmasta näistä pointeista seuraa paineita kannattavuuteen, mikäli parhaat asiantuntijat ovat myös tietoisia osaamisensa arvosta.

Valitettavasti en pysty vertaamaan Vincitiin tai Goforeen, kokemusta on vain SAP konsultoinnista.

Vincit ja Gofore luo uutta koodaamalla, Bilot säätää olemassaolevaa konfiguroimalla ja ylläpitämällä.

Siinä ero hyvin karkeasti.

2 tykkäystä

Onko tämä tieto vai arvaus?

Kyllä tuo on selvästi tieto. Tunnen Bilotin hyvin SAP-maailmasta ja karkeasti tällaisen jaon voi tehdä. Bilotilla on aikojen saatossa ollut SAPin toiminnallisuuksia käyttäviä omia pakettiratkaisuja (mm. Workflown hyödyntäminen), mutta eivät tee koodia juurikaan ns. puhtaalta pöydältä.

Gofore on Bilotin tavoin vahva konsultoija, mutta sillä on myös vahva koodausosaaminen. Vincitin pistäisin eniten “koodauskoriin”.

Siis jotenki tällee

image

16 tykkäystä

Rekrypuolella 18 tehtävää auki. Noista tosiaan vain kolme selkeästi koodaritehtäviä, neljä designer /architect -tehtävää, joista ei kunnialla selviä ilman koodausosaamista. Mutta tosiaan 10 Consultant-pestiä, joissa ei yleensä koodaustaitoja tarvita. Tosin parhaat osaavat myös koodata :slight_smile:

2 tykkäystä

Tieto mutta se on hyvin kärjistetty esimerkki. Bilot pyörii pitkälti valmisohjelmiston (Sap) ympärillä, konsultoi, konffaa ja ylläpitää sitä asiakkailleen.

Vincit taas rakentaa uusia palveluita koodaamalla

1 tykkäys

SAP:n ohjelmistot ovat hyvin avoimia. 100% isoista organisaatioista muuttaa niitä itse koodaamalla ja tuo on isoa liiketoimintaa. Bilotin webcastista sain sen käsityksen, että Bilot on jättänyt tuon liiketoiminnan isommille ja pienemmille toimijoille ja keskittyisi itse SAP:n ohjelmiston ympärille tuotettaviin ratkaisuihin. Tätä käsitystä tukee se, ettei Bilot rekrytoi tällä hetkellä ABAP-koodareita. Linkedin’ssä 165 Bilotin henkilöä, joista kolme ABAP-developperiksi itsensä nimenneitä, kaikki Puolassa.

Sen verran tunnen tätä SAP-liiketoimintaa, että tuollaisella koodarien määrällä ei voi rakentaa ratkaisuja sillä volyymilla, kuin Bilot tekee. Oikeastaan pakko olla jotain alihankinta- tai yhteistyökuvioita koodarien kanssa.

1 tykkäys

Kyllä, Bilot jätti jo kauan aikaa sitten ydin ERPin konfiguroinnin ja koodaamisen pääosin muille. Toki esim. liittymiä koodataan edelleen sekä itse ERPissä, että sen liitännäisissä. Täytyy muistaa, että SAP itsessään on myös laajentunut “coren” ympärille liitettävillä erillisosilla.

1 tykkäys