Biohit - Kasvutoimet purevat

Biohit Oyj on vuonna 1988 perustettu globaaleilla markkinoilla
toimiva suomalainen bioteknologiayritys. Biohitin
pääkonttori on Helsingissä, ja tytäryhtiöt sijaitsevat
Italiassa ja Iso-Britanniassa. Biohitin B-sarjan osakkeet (BIOBV)
on vuodesta 1999 noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:n Small
cap/Terveydenhuolto-ryhmässä.

Jotain listaa tuotteista ja mitä biohitillä on meneillään. Voin muokata tätä listaa hyvien ehdotusten mukaisesti, mutta tässä jotain alkuun ‘omasta päästä’

Biohitillä on Kiinaan yksinmyyntioikeus Norjalaisen Genetic Analysis AS:n dysbiostestiin (Hitti omistaa GA:sta 18%)

Kiinassa avattu varhaisen vatsasyöpien seulontakeskuksia. Kiinaan on myös valmistumassa uusi yhteistyökumppanin tehdas, jotta kapasiteetti riittää seulontoihin.

Venäjällä aloitettu kansalliset seulonnat Gastropanelilla

Oma visio on että tästä tulee oiva osinkokone jatkossa kun käänne voitolliseksi on juuri tulossa ja katteet yleensä hyviä ja skaalautuvuus hyvä. Kiinalainen yhteistyökumppani omistaa biohitin osakkeista (hinnalla noin 4.3eur) suuren osan, joten riski kusetukseen sitä kautta pienehkö.

Heikkouksia:

11 tykkäystä

Laitetaan tähän vielä mahdollisia yllätysmomentteja:

 • Jomman kumman acetium tuotteen myynti toisi erittäin suuren kertakorvauksen. Kapselilla on aasiassa isot mahdollisuudet (krapulan estoon, asian flush ongelmaan eli punastuminen alkoholista ja jopa ihon valkaisuun joka aasialaisten naisten trendi). Imuacetiumin kanssa on varottu yksinoikeussopimuksia ja etsitään maailmalta myyntikanavia isojen tekijöiden kanssa. https://www.sagehealthcare.com/post/2019/12/02/sage-represents-biohit-healthcare-opportunity-for-leadership-in-nicotine-free-smoking-ces

 • GA:n listautuminen jenkkeihin tarkottaisi arvostustason nousua lähes jenkkiverkkokkitasoille myös Biohitille

 • Gastropanel tuotteen myynti Kiinalaisille toisi erittäin suuren kertakorvauksen. Tätä toisaalta tulisi välttää koska Gastropanel on tulevaisuudessa lypsylehmä

2 tykkäystä

Ei velkaa, operatiivisesti kääntynyt kannattavaksi, kassassa rahaa ja omistaa ison siivun GA:n osakkeita. Kiinassa ja Venäjällä aloitellaan seulontoja. Markkina-arvo vaivaiset 55 miljoonaa.

Biohitin lähitulevaisuus näyttää todella valoisalta ja upsiden hahmottamiseksi on erittäin mielekästä verrata tätä Revenioon.

Alla revenion 2018

Tammikuu-joulukuu 2018 lyhyesti

 • Liikevaihto oli 30,7 (26,8) miljoonaa euroa, kasvua edellisvuodesta 14,4 %
 • Liiketulos oli 10,2 (8,1) miljoonaa euroa, ollen 33,3 (30,3) % liikevaihdosta, kasvua 25,7 %
 • Liikevaihdon valuuttakurssien vaikutuksella oikaistu orgaaninen kasvu oli 14,9 %, ollen hieman raportoitua kasvua voimakkaampaa
 • Merkittäviä onnistuneita tuotelanseerauksia: Icare ic200, astmatuote Ventica sekä mHome-mobiilisovellus
 • Myynti Intian ja Kiinan kehittyvillä markkinoilla kasvoi selvästi
 • Antureita myytiin katsauskauden aikana lähes 18,5 miljoonaa kappaletta, mikä oli yli 23 % edellisvuotta enemmän
 • Osakekohtainen tulos, laimentamaton 0,339 (0,288) euroa
 • Hallitus ehdottaa 20.3.2019 kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että osinkona jaetaan 0,28 (0,26) euroa/osake

Revenio teki 30 miljoonaan liikevaihdolla 10 miljoonan tuloksen. Biohit on päässyt hiljalleen noin 10 miljoonaan kasvaneella liikevaihdolla break eveniin. Näyttäisi myös kun kasvua on seurannut että puolet lisääntyneestä liikevaihdosta rupeaa jäämään viivan alle. Kun suositukset ja alkavat seulonnat rupeavat muuttumaan rahaksi uskon , että 2 vuoden päästä Biohitin tilinpäätös voi näyttää hyvinkin samanlaiselta kuin revenion 2018. Revenion kurssi 2018 tilinpäätös hetkellä pyöri noin 15€ nurkissa markkina-arvon ollessa noin 400 miljoonaa.( tuon jälkeen kurssi vielä lyhyessä ajassa tuplaantunut) . Mikäli Biohit arvostustetaan 30 miljoonaan liikevaihdolla ja 10 miljoonan tuloksella tuohon samaan 400 miljonaan kurssi tulisi olemaan 26 € kulmilla. En pidä tätä olleenkaan mahdottamana.

2 tykkäystä

Hyvä, tätähän pitää alkaa seuraamaan myös, ja hyvältä näyttää tulevaisuus

Onhan tässä potenttiaalia, mutta melko monta kertaa on lupaukset petetty ja siirretty katseita seuraavaan vuoteen. Toivottavasti tilinpäätöksen jälkeen ole taulussa taas -30%, vaan oikeasti alkaisi rattaat pyörimään positiivisempaan suuntaan.

1 tykkäys

Kyllä tämä vuosi on Biohitin ja Biohit on tämän vuoden kurssiraketti:)

Aiempina vuosina on ollut ikäviä viivästyksiä mm. Kiinan byrokratian takia. Gastropanelin hyväksyntää viivytettiin vuodella ja Kiinan seulonnat alkaneet hitaammin kuin oletettiin, mutta nyt ne ovat käynnissä kuten uutena myös Venäjän ‘seulonta-aloitus’ joista molemmista löytyy verkosta todistusaineistoa, mutta joita Biohit ei voi kommentoida vielä.

Gastropanel quick test on vuosia myöhässä CE merkinnän suhteen

Acetium tuotteet ovat myöskin olleet tuskattuttavan hitaita tuloutumaan eikä vähiten sen takia että Biohit on eettisesti toimiva yritys eikä markkinoi kapselia krapulaan johon kovin moni on todennut niiden auttavan. Nyt Biohit on ottanut ammattilaisia mukaan imuacen yhteistyökumppaneiden hankintaan. Kapselille on jo yhteistyökumppaneita pitkin maailmaa.

Se että jatkuvat liiketoiminnot ovat jo nyt plussalla ilman noita seulontoja on asia jota ei aiemmin ole ollut ja nytkin tulos oli edellisessä osarissa miinukslla vain tämän takia: “Vuonna 2017 aktivoimme Biohit Healthcare (Hefei) Co. Ltd:n myyntiin liittyvän patentin arvoltaan 7,1 milj. euroa jota poistamme noin 1,5 milj. euroa vuodessa vuoden 2021 loppuun asti”

1 tykkäys

Biohit oli aikanaan mun ensimmäinen sijoitus. Meni mistään mitään ymmärtämättä laitettua rahat ihan kaivoon. Pitäiskö vuosien tauon jälkeen lukea pari tiedotetta ja raporttia yhtiöltä. Vaikka jo ihan nostalgiasyistä.

4 tykkäystä

Mun suurimmat tappiot on tulleet biohitillä joten kyllä tässä on pitänyt laittaa tunteet sivuun ja katsoa tilannetta realistisesti. Tulevat voitot on onneksi verottomia juurikin hitin takia kun laitoin viime vuonna lihoiksi 3:n ja 2.9:n välillä ja ostin takaisin 2.5-2.09 välillä. Ne myin sitten voitolla verohyödyn (ettei tappiot vanhene) takia mutta olen silti lisännyt pitkin nousua ja tänäänkin lisäsin 10% .

1 tykkäys

Sama juttu, myin Hitit pois ja nyt hankkinut takaisin, nyt aika on kypsä Biohitille, kannattaa ainakin tutustua asiat on alkanut etenemään ja paljon positiivisia signaaleja tulee sieltä sun täältä

1 tykkäys

Nyt liikevaihtoa alkaa olla sen verran että riskisyys on laskenut osakkeelle. Sen verran isoissa kuvioissa on nyt yhtiön nimi ja tuotteet mukana että tämä on vielä yksi mahdollinen tenbagger. Vaikka pienellä positiolla mukana, mutta pakko olla mukana.

1 tykkäys

Pientä keulimista, lähiajan odutus itselläni että kurssi nousisi 15,38

1 tykkäys

Sen verran surkeaa tiedottamista firmalta ja hankala kaivaa tietoa, että päätin hypätä kelkasta pois pienellä voitolla. Toivottavasti tulevaisuus on valoisa kumminkin. :+1:t2:

2 tykkäystä

Joo, samoilla linjoilla. Tuoteperhe vaikuttaa lupaavalta, mutta sijoittajatiedottaminen ja -suhteet on luokkaa nakkikioski ja verkkarihousut. Riittävästi on tullut vuosia sitten tappiota tällä dynaamisella joukolla. Pysyttelen poissa mutta peukkua (ei sinne) niille jotka jaksavat uskoa.

Ajattelin että 4 eurossa olisi jonkinlainen vastustustaso, mutta oli hienoa että siitä mentiin heittämällä yli, saa nähdä mitenkä 5 eurossa

1 tykkäys

Tätä osaketta on ollut mielenkiintoinen seurata, business tuntuu menevän oikeaan suuntaan, hommat vain etenevät huomattavasti hitaammin kuin moni sijoittaja olettaa. Tuo että yhtiö on edelleen velaton on hatunnoston arvoinen homma kun ajatellaan kuinka monta vuotta ollaan taaperrettu jotta Gastropanel, Acetium ja muut tuotteet on saatu maailmalle ja suuren yleisön tietoisuuteen. Odotan myös että positiivinen vire (isot projektit maailmalla, esim. Gastro Panel / Aasia) alkaa näkymään 2020 tuloksessa. Tuo tupakan lopetus / imeskely tabletti Acetium on minusta tullut markkinoilla kypsään kohtaan, jossa valtio tasoilla pyritään vaikuttamaan siihen että tupakoinnista päästäisiin eroon. Tämän Acetium imeskely tapletin oikeuksien myyminen jossain vaiheessa pois, voisi olla tuottoisa kerta erä!

1 tykkäys

Vuoden ensimmäinen kuukausi takana ja 24% taulussa, ei paha kovan noususyksyn jälkeen. Fundamentit kun alkaa näkymään myös luvuissa niin nousulle alkaa löytymään myös pohjaa. Osake on kovin volatiilinen joten matkalla on syytä pitää turvavyöt kiinni koska pienellä vaihdolla isot liikkeet on uusi normaali molempiin suuntiin. Volyymi oli tänään aika pientä joten toivotaan että siihen saadaan kasvua jolloin hypytkin tasoittuvat ja hinta alkaa olemaan markkinahinta. Pikkasen mietityttää viikonloppu ja Kiinan avaus maanantaina. Silloin nähdään onko kysyntä vahvaa vai voittaako sentimentti kiiman.

Ja ensiviikolla kun nousee joka päivä vain 5 pinnaa niin ollaan 5,3 eurossa,

Hitillä alkanut nousu trendi (trendi on sun frendi), sijoittajat kun miettii että on jo noussut noin paljon niin en osta, mutta nousu se vain jatkaa matkaa:)

1 tykkäys

TJ uudelleen twiittailee UK:n tytäryhtiön twiittejä yhtiön pienemmistä hankkeista jotka nekin etenee maailmalla:

Acetium UK

@AcetiumUk

·

8. tammik.

Make 2020 the year to quit smoking properly, for good! Studies have shown that with Acetium, you could be free from cigarettes & nicotine addiction in 3 - 6 months.
#acetium #quitsmoking #nicotinefree

1 tykkäys

Tässä kuvassa Biohitin mahalaukun terveyteen liittyvä tuotteet sinisellä ja tähän myös tulevat seulonnat perustuvat. Kuvan linkissä on tarkemmat tiedot

1 tykkäys