Biohit - Onko tällä tulevaisuutta?

  1. Miten on edennyt lupien saanti etelä- ja pohjois-amerikkaan. Ja kauan kestää tarvittavien lupien ym saanti sinne?
  2. Eero Lehti neuvoi Osmoa myymään koko yrityksen aikoja sitten kun vielä siitä jotain saisi. Kysyisin Jussin mielipidettä tähän? Sekä miksi tämä asia ei ole edennyt?
  3. Genetic Analysis osto oli täysi katastrofi(yrityksen arvo nyt lähes 0€) Miksi mietitte kasvattavanne yritystänne taas uusilla ostoilla ja miksi se menisi yhtään paremmin kuin viimeksi?
  4. Missä viipyy uudet tuotteet joista toimitusjohtaja on puhunut?
  5. Gastropanel tuotteenne sopivat hyvin kansallisiin tutkimuksiin/seulontoihin, mutta miksi ette ole saaneet yhtään kansallista tutkimusta/seulantaa?
2 tykkäystä

Kysymys Gastropanelista on olennainen. Jo vuosia erilaisissa tieteellisissä tutkimuksissa on todennettu GP:n tehokkuus ja vaivattomuus saada kiinni varhaisista suoliston syöpäoireista - miksi tätä ei ole saatu menetelmäksi kansallisiin seulontoihin missään maassa?

1 tykkäys

Juuri tuo kiinnostaa kanssa ylivoimaisesti eniten eli miksi gp:tä ei ole saatu menetelmäksi kansallisiin seulontoihin missään maassa? Ja siis miksi ei ole saatu kun on vuosia erilaisissa tieteellisissä tutkimuksissa todennettu GP:n tehokkuus ja vaivattomuus saada kiinni varhaisista suoliston syöpäoireista.

Ei se sentäs syövän varhaisoireista kerro. Sillä selvitetään, onko syövälle altistavaa tilaa vatsalaukun limakalvoilla. Jos joku lääkäri tekisi gastropanelin syöpäoireiden vuoksi toistamiseen, menettäisi lupansa.

Taitaa lääkärikunnassa olla asenne edelleen tämä hapottoman suhteen:

Helikobakteerin osalta on kätevämpikin keino eli ulostenäyte, vaikka kuulostaa epäkätevältä, sitä käyttäessä voi kuitenkin jo kuukauden päästä tsekata antibioottikuurin jälkeen, lähtikö pöpö. Gastropanel mittaa verestä vasta-ainetta, jonka (sen vasta-aineen, ei koko GP:a) voi tsekata vasta puolen vuoden kuluttua.

Jos ei lähde kuurilla kahdella, tehdään tähystys ja bakteeriviljely-yritys ja antibiogramma.

Joillekin GP voi olla ok, kuten tähystystä kauhusta jäykkinä pelkääville, jos muuta ei keksitä. Sittenkin sen infoarvo on rajallinen. Esim. mahasyöpäpotilaalla voi näyttää normaaliarvoja. Syöpä tai muu tauti voi olla ruokatorven alaosassa eli juuri ennen mahalaukkua tai heti sen jälkeen pohjukaissuolessa. GP ei kerro mitään näissä tapauksissa.

Seulonnan perustelemiseksi pitäisi julkaista aika paljon tieteellisiä artikkeleita, tehdä trialeja ja kaiken lisäksi joka väestöryhmissä erikseen. Tätä voi tietenkin kysyä, miksei niin ole tehty. Selityksiä?

4 tykkäystä

Seulonnat | Gastropanel.fi
Pyydän nyt kyllä anteeksi tuota ilmaisuani, ja vuosikausia olen ymmärtänyt väärin GP:n tarkoituksen. Olen kyllä tutkimusraporttien tiivistelmiä lukenut, mutta en vain ole tajunnut tuon metodin todellista rajallisuutta. Rivien välissä on kylläkin annettua yhtiön puolelta ymmärtää, että GP-testi toisi relevanttia tietoa suolistosyövän seulontoihin. Kun näin ei olekaan, niin lopetan ihmettelyni siitä, miksei metodi ole mennyt kaupaksi tuohon tarkoitukseen.
Taitavat sitten muutkin Biohitin tuotteet olla lähinnä itsehoitotavaraa, kuten vaikkapa Acetiumkin, jolle lupailtiin erilaisiin syndroomiin ratkaisua.

3 tykkäystä

Tätä käsiteltiin jonkun verran marraskuun strategiahaastattelussa. Silloin oli selvityksessä, miten viraomainen GP:n luokittelee, mikä taas määrittää sen kuinka raskas jatkoprosessi on. Voisin kysyä tätä taustakeskustelussa ja otetaan videolle sitten jos muutoksia on tapahtunut/niistä voi kertoa.

Tämä on minusta kys henkilön yksityisasia.

Selvä pääroolihan strategiahaastattelun perusteella on orgaanisella kasvulla ja yritysostoilla voidaan Jussin mukaan kasvutavoitetta täydentää, jos mahdollisuuksia tulee vastaan. GA-diili oli aiemman johdon liike ja nykyjohto ei välttämättä ole näitä halukas kommentoimaan.

Seulonnoista voisin kysyä, ne tuntuvat olevan usein tapetilla. En itse tunne Biohitin historiaa ollenkaan niin hyvin kuin moni muu yhtiötä pitkään seurannut. Nykyjohto ei seulontoja kuitenkaan juuri ole kommentoinut, mikä voi kertoa että kasvua haetaan ensisijaisesti muuta kautta.

4 tykkäystä

Jep, suoliston terveys on vähän laajempi asia kuin mahalaukun, joka on kuvassa, ympyröin sinisellä. GP tutkii siis vain sen paria ominaisuutta. Korjaan itseäni sen osalta, että helikobakteeri voi pohjukaissuolen osalta kertoa sen haavauman riskistä.

Pahoittelen skeptisyyttäni, mutta Biohit menee toisiaan tukevilla tuotteilla. GP ilmoittaa, että tutkittavalla voi olla kohonnut mahalaukun syövän riski. Mitä voit tehdä? Syö Acetiumia. Varsinkin, jos tupakoit ja juot Calvadosta. Lähtökohtaisesti juuri heitä ei taida Acetium kiinnostaa? Sen teho pitäisi myös todeta trialeissa. Onko niitä? Selityksiä? Tasaista myyntiä voi olla tiedossa kyllä, mutta ilman :rocket:

3 tykkäystä

Joo Antti kysy vain Jussilta seulonnoista kiitos! Ja tietysti kiinnostaa miten Kiinassa Biohitin Gastropanelilla menee(Kiinan mahdollisista seulonnoista Jussi ei varmasti ei voi kertoa mitään)

1 tykkäys

Varsin hieno tulos🙂

Pähkinänkuoressa vuosi

Tammi-joulukuu 2023

  • Liikevaihto 13,1 milj. euroa (11,0 milj. euroa)
  • Liikevaihto kasvoi 19,4 % vertailukaudesta 1-12/2022
  • Operatiivinen käyttökate 2,4 milj. euroa (1,8 milj. euroa)
  • Rahavarat kauden lopussa 3,0 milj. euroa (2,1 milj. euroa)
  • Genetic Analysis AS sijoituksen käypä arvo 0,1 milj. euroa (0,3 milj. euroa 31.12.2022)
  • Kansainvälisen liiketoiminnan osuus liikevaihdosta 98,4 % (97,9 %)
  • Omavaraisuusaste 73,0 % (68,3 %)

Heinä-joulukuu 2023

  • Liikevaihto 6,6 milj. euroa (4,8 milj. euroa)
  • Liikevaihto kasvoi 36,0 % vertailukaudesta 7-12/2022
  • Operatiivinen käyttökate 0,6 milj. euroa (0,1 milj. euroa)
    Strategia vuosille 2024-2028

Biohitin liiketoiminta on kääntynyt kannattavaan kasvuun. Liikevaihto on kasvanut kolmessa vuodessa 6,0 miljoonaa euroa (83,1 %) ja liiketulos 5,0 miljoonaa euroa. Myynnin nosto keihäänkärjeksi, tiukka kustannuskuri ja operatiivisen tehokkuuden systemaattinen kehittäminen ovat kantaneet hedelmää.

Uuden strategian avulla tavoittelemme kasvun jatkumista kannattavalla uralla. Marraskuussa julkaistun strategian mukaiset taloudelliset tavoitteet vuosille 2024-2028 ovat liikevaihdon 15-20 % vuotuinen kasvu vähintään liikevoittoprosentilla 10.

Saapa nähdä joko markkinat uskovat käänteeseen. Tämä on hinnoiteltu hyvin huokeasti ja voi saada hiukan kertoimiin boostia.

11 tykkäystä

Rahavarat 3,0 milj ja jakokelpoista 6,1 milj. Liikevoitto 1,8 milj. Ei velkaa. Liikevaihdon kasvu 19%. Koko yhtiön markkina-arvo 23 milj.

Huh, huh. Kyllä kohta joku tekee koko Biohitistä tarjouksen jos ei arvostustaso korjaannu nopeasti.

2 tykkäystä

Tällaisen postasin reilu vuosi sitten tänne. Jokainen voi miettiä arvostusta onko relevantti tällä hetkellä. Onneksi itsellä ei usko loppunut tähän osakkeeseen.

Halpaa on , mutta osakkeita on reilu 15 miljoona eli market cap siinä 30 miljoonan huitteissa.

Ok - kiitos korjauksesta! Katsoin arvostuksen OP:n ilmoittamasta. Puuttuisiko siitä tilastosta sitten toinen osakesarja?

@Antti_Siltanen jututti toimitusjohtaja Jussi Hahtelaa H2:n tiimoilta! :blush:

14 tykkäystä

Tässä on Antin kommentit Biohitin hyvästä tuloksesta. :slight_smile:

9 tykkäystä

Tässä on tuore yhtiöraportti Biohitistä. :slight_smile: :gem:

Biohitin H2 ylitti odotuksemme kasvun suhteen ja tulos oli linjassa ennusteidemme kanssa. Liikevaihdon kasvua tuki myönteinen kehitys eri tuotteissa ja markkina-alueilla. Nostamme liikevaihdon kasvuennusteitamme yhtiön hyvien näyttöjen myötä. Tulosennusteitamme nostamme maltillisemmin kustannustason nousun vuoksi. Arvostuskuva on säilynyt pääosin ennallaan ja osakkeen riski/tuotto-suhde on mielestämme riittävän houkutteleva puoltamaan osta-suositusta.

image

8 tykkäystä

Biohitiltä tuli päivitystä Q1:n sujumisesta toimari-blogin muodossa:

Maanantaina tulossa myös meidän kommentti aiheesta.

8 tykkäystä

Mielenkiintoinen blogi Hahtelalta. Sijoittajakin saa tätä kautta ainakin toimarin näkemyksen siitä, missä tunnelmissa firmassa töitä tehdään. Tässä pari faktoihin keskittyvää poimintaa:

Liiketoiminnan kehitys on hyvin linjassa strategian mukaisen 15–20 prosentin vuotuisen kasvutavoitteen kanssa.

Selvitämme parhaillaan mahdollisuutta hakea GastroPanelille myyntilupaa Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkevirastolta (FDA).

Myös muita mielenkiintoisia markkina-avauksia on käynnissä ja strategiassa mainittu tuoteportfolion laajentaminen etenee sekin suunnitellusti.

8 tykkäystä

Toi mahdollinen FDA lupa olisi kyllä kova juttu, mutta siihen on pitkä matka. Toimari tuonut kyllä hyvää vipinää yhtiöön ja matka näyttää astetta mielenkiintoisemmalta. Osakkeen arvostus on myös maltillinen joten itse pysyn kyydissä.

2 tykkäystä

Tässä on Antin tuoreet kommentit Biohitista. :slight_smile:

Puolivuosittain raportoiva Biohit ei julkaise varsinaisia Q1- ja Q3-liiketoimintakatsauksia, mutta yhtiö kertoo kuulumisistaan toimitusjohtajan blogissa. Blogin mukaan uuden 2024–2028 strategian toteutus on käynnistynyt Q1:llä suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti. Blogi ei tarjonnut merkittävää uutta tietoa, mutta toi useita kiinnostavia tarkennuksia Biohitin toimintaan. Kerrottu kehitys on linjassa ennusteidemme kanssa ja lisää omalta osaltaan luottamusta yhtiön kasvutavoitteiden toteutumiseen tänä vuonna.

5 tykkäystä