Bioretec - Aukeaako jenkkimarkkina?

Moi. Sain vähän aikaa sitten puhelun, jossa mainostettiin Bioretecin osakeantia. Mitä nyt vähän nopeasti lukaisin niin ihan mielenkiintoisen oloinen tapaus. Ovatko muut saaneet vastaavaa markkinointia ja mitkä ovat muiden fiilikset yhtiöstä? Springvest on annin pitäjä, kyseinen pulju on itselleni tuntematon, mutten noita oikein tunnekaan.

2 tykkäystä

Epätoivonen yritys kerätä rahaa, jos vielä joku sortuisi :smiley:

Bioretec | Kauppalehden keskustelupalsta

Vähän toki tuntui, että nyt on liian hyvää ollakseen totta. Ylivoimainen teknologia, ihan juuri breikkaamassa ja edullinen. Lueskelin muutaman kommentin ja ilmeisesti samat lupaukset olleet jo muutaman vuoden voimassa :smiley:

Lääkinnällisiä laitteita valmistava Bioretec Oy, joka kehittää ja valmistaa vahvoja, turvallisia ja luotettavia biohajoavia implantteja lasten ja aikuisten ortopediaan, suunnittelee listautumisantia sekä osakkeidensa listaamista Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Bioretec Oy (“Bioretec” tai “Yhtiö”)julkistaa suunnittelevansa listautumisantia sekä osakkeidensa listaamista Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle (“Listautumisanti”).

Suunnitellun Listautumisannin tavoitteena on mahdollistaa tulevat investoinnit Yhtiön ortopedisten RemeOs™-traumaruuvien kaupallistamiseen sekä tulevien ortopedisten RemeOs™-implanttien kehittämiseen ja kaupallistamiseen, ja siten tukea Bioretecin kasvustrategiaa.

Suunnitellun Listautumisannin odotetaan koostuvan Bioretecin osakeannista sekä mahdollisesta lisäosakeoptiosta. Uusien osakkeiden osakeannista saatavien bruttovarojen arvioidaan olevan noin 25 miljoonaa euroa (ilman lisäosakeoptiota) ja ne aiotaan käyttää Bioretecin kasvustrategian tueksi mahdollistamalla uudet sijoitukset RemeOs™-tuotteiden kaupallistamiseen ja kehittämiseen, tuotannon laajentamiseen sekä Bioretecin pääomarakenteen vahvistamiseen.

Handelsbanken Fonder AB, Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva (“Ankkurisijoittajat”) ovat sitoutuneet merkitsemään osakkeita yhteensä 8 miljoonalla eurolla tietyin edellytyksin ja ehdolla, että Yhtiön liikkeeseen laskettujen osakkeiden arvostus Listautumisannista saatavien varojen jälkeen on enintään 71 miljoonaa euroa.

3 tykkäystä

Tasaista menoa…

1 tykkäys

2020-01 anti Springvestillä

Osaako kukaan fiksumpi sanoa miten peilaa Springvestillä tehty anti vs nyt First Northiin siirtyessä? Myydäänkö sikaa säkissä kun rahat lopussa vai saavatko hyvän arvon firmalle?

1 tykkäys

Melkoisella tuotteella lähdössä listautumaan, mutta pöhinä ihan nollassa.
Onko floppi, ennen syntymistään, vai onko tämä kunnon ug-osake? :innocent:

1 tykkäys

Toinen optio on että kaikki yrittää olla hiljaa timanttisesta asiasta että kerrankin saisi enemmän kuin 100 osaketta? :smiley:

7 tykkäystä

Karo Hämäläinen kommentoinut Bioretecia lyhyesti artikkelissaan:

1 tykkäys

Aamulehdessä juttua. Tähdätään kassavirtapositiiviseksi 2025 ja 100m€ liikevaihtoon 2027. Usaan tarkoitus mennä uudella Remeos traumaruuvilla, jonka lanseeraamiseen Jenkkeihin kerätään nyt rahaa. Myyntikate 97%.

Kauniita sanoja ja lukuja, uskoo ken tahtoo. Luulisi ainakin olevan mahdollisuus 100% päivänousuihin joskus tulevaisuudessa, jos Usasta kuuluu positiivista. Lähtötaso voi tietty olla vaikka kuinka paljon alle antihinnan.

Yhtiöesittely.
Olisipa mukava kuulla joltain alaa ymmärtävältä miltä Bioretec vaikuttaa muihin pelureihin nähden! Hyvää, huonoa, kokemuksia, jne

Jos USAsta olisi jo kaikki luvat myönnetty, tämä olisi mielenkiintoinen keissi. Ymmärrän omistajia, että haluavat tuoda juuri nyt tämän pörssiin, koska toiminnan jatkuminen vaatii rahaa.

Tuttuun tapaan kirjoittelin analyysin myös Bioretecista, kun se on tuntunut tässä listautumishuumassa jääneen aika vähälle huomiolle - ja mitä enemmän asiaa tutkin, niin mielestäni syyttä. Spinnova kuitenkin tuntuu ottaneen kaiken ilmatilan haltuun näiden start-up listautujien osalta.

Muutama nosto. Ensinnäkin on harvinaista löytää start-up yhtiötä Suomesta, joka tähtää suoraan Jenkkien markkinoille, mistä itselläni ainakin suuri plussa. Euroopassa myyntiluvan on saanut jo samankaltainen korealainen kilpailija, vaikka se ei ole myyntiprosesseja Euroopassa vielä aloittanut. Muuta merkittävää kilpailijaa samassa vaiheessa kuin Bioretec on, ei ole. Muilla kilpailijoilla kun löytyy tuotteesta vierasmetalleja, joiden pitkäaikaisvaikutuksista ei ole tietoa.

Piti myös tutkia, mitä tuo FDA:n Breakthrough Designation Device-nimike kertoo. Breakthrough Designation Device-nimike, joka saatiin vuoden alussa on käytännössä USA:n terveysviranomaisten tapa luoda pikatie markkinoille tuotteille ja lääketieteellisille innovaatioille, jotka auttavat tappaviin tai pysyvästi vammauttaviin sairauksiin paranemista, joten vaikka lupaprosessi ei ole aivan lopussa, on selkeää, että Bioretecilla on first-mover advantage valtavalla markkinalla, jonne on vaikea päästä lupaprosessin takia ja jossa tunnettusti teveydenhoidon kustannukset korkeat ovat.

Vakuuttunein olin innovaatiosta etenkin sen takia, että oikeasti tehostaa terveydenhoitoa ja paranemista. Biohajoavuudesta siis on hyötyä monella eri tasolla monelle eri toimijalle terveydenhuollon arvoketjussa potilaasta lähtien.

Onhan tämän arvostus tietenkin edelleen aika suolainen, mutta kun miettii, että Nanoformin markkina-arvo oli 3x tämä, Nightingalen 5x tämä, Spinnovan 6x tämä, tuntuu anti ok:lta. Markkina-arvo toki lähes nelinkertaistunut Springvestin viime annista puolentoistavuoden takaa, mutta nyt ollaan kuitenkin siinä kohtaan, että riskit ovat paljon pienempiä kuin ennen tuota FDA:n breakthrough-nimikettä ja baanan pitäisi aueta, kunhan loputkin luvat saadaan kuntoon.

Olen tässä samaan aikaa tutustunut Bioreteciin ja Spinnovaan ja kun katsoo Spinnovan arvostusta, on se paljon enemmän ilmaa sisältävä kuin Bioretecin, mutta toisaalta hype Spinnovan ympärillä on niin paljon kovempi, että tämä ymmärrettävää. Hauskaa, että molemissa pääidea on valmistaa biohajoavaa tuotetta - aivan eri tarkoituksiin toki.

31 tykkäystä

Jäi ilmeisesti vähän muiden IPO:jen jalkoihin tämä, koska ei tullut ilmoitusta ylimerkinnästä tai annin keskeyttämisestä.

2 tykkäystä

Nordnetin kautta näyttää vielä pääsevän merkitsemään mutta Dansken kautta en hetki sitten enää päässyt kun kokeilin. Siellä tietenkin oletettiin että loppuu ja oli automatiikka ottamassa sivua pois. :slight_smile:

EDIT: Näytti taas pääsevän Dansken kauttakin merkitsemään.

1 tykkäys

Jooh, vähän hiljaselle jäi, noh pitkään pitoon odottelemaan mitä jenkeistä kuuluu :smiley:

3 tykkäystä

Pitkä spekulaatio juu. Toki ylimerkintätiedotteita on tullut esim. 10min yli jne, saattaa hyvinkin olla että tämän kanssa vielä tapahtuu niin.

1 tykkäys

Pikavoittoja tavoitelleet taitavat joutua pettymään. Nyt on monta IPOa ja tämä jäi vähän taka-alalle. Myös ala on saanut sijoittajat varovaiseksi. Muutama mahalasku terveysteknologia osakkeilla on nähty viime vuosien aikana.

Itse kyllä paljon halusin tätä lompakkoon, mutta se että ei tule ylimerkintää voi näyttää huonolta avauspäivänä (Nighthealth)…