Bioretec - Aukeaako jenkkimarkkina?

Puolivuosikatsaus on julkaistu:

Huhti–kesäkuu 2024 lyhyesti

  • Liikevaihto kasvoi 68 % ja oli 1 379 tuhatta euroa (4–6/2023: 820 tuhatta euroa).
  • Myyntikate (ilman muita tuottoja) oli 1 033 (609) tuhatta euroa eli 74,9 % (74,3 %) liikevaihdosta.
  • Raportointikauden tulos oli -787 (-1 518) tuhatta euroa. Vertailukauteen sisältyi rahoitusjärjestelyyn liittyviä kuluja 795 tuhatta euroa.

Tammi–kesäkuu 2024 lyhyesti

  • Liikevaihto oli 2 061 tuhatta euroa (1–6/2023: 1 891 tuhatta euroa).
  • Myyntikate (ilman muita tuottoja) oli 1 451 (1 327) tuhatta euroa eli 70,4 % (70,2 %) liikevaihdosta. Tammi–kesäkuun 2024 myyntikate sisältää Business Finlandin avustukseen liittyviä muita tuottoja 72 (0) tuhatta euroa.
  • Raportointikauden tulos oli -1 884 (-2 075) tuhatta euroa.
  • Osakekohtainen tulos (laimentamaton) oli -0,09 (-0,11) euroa.
15 tykkäystä

Liikevaihto kasvoi 68% ja toimarin kommentissa: “Koska keskityimme tuotantokapasiteettimme kasvattamiseen ensimmäisellä vuosipuoliskolla, odotamme liikevaihtomme kehittyvän vahvemmin toisella vuosipuoliskolla.”

Katteet kohtuullisilla (miltei 75% myyntikate) tasoilla.

Ei ainakaan näillä luvuilla pitäisi osakkeen laskea :thinking:

Toisaalta romahtihan se Optomedikin…

10 tykkäystä
10 tykkäystä

Oli oikein maittava suoritus!
@Antti_Siltanen Saitko Donzen haastatteluun? :slight_smile:

3 tykkäystä

juu tulossa on :slight_smile: Iltapäivällä varmaan saadaan julkaistuksi…

18 tykkäystä

Hei, @Antti_Siltanen

Jos aikaa riittää, niin pari kysymystä Donzelle :slight_smile:

Näiden odotettujen
positiivisten tulosten ja kirurgeilta saadun palautteen avulla valmistaudumme siirtymään lanseerauksen
seuraavaan vaiheeseen Yhdysvalloissa, jolloin traumaruuvin jakelua laajennetaan valikoidusta sairaalaryhmästä
laajempaan verkostoon.
Vähän lisätietoa tästä esim. Onko tästä jo tehty suunnitelmaa ja jos, niin millä aikataululla laajennetaan myyntiä ja kuinka laajasti?

Strategiaan nyt selvästi tullut muutos, koska vuoden alussa Timo Lehtonen sanoi yhtiön keskittyvän vain näihin n.6 sairaalaan. ← edit.
Kuuntelin vielä haastattelut uudestaan, niin korjaan sen verran, että phase.1 tosiaan vaihe missä nyt ollaan ja sen jälkeen siirrytään phase. 2 jossa jakelua laajennetaan näiden 6 sairaalaan ulkopuolelle. Enivei laajentuminen näin nopeasti tuli itselle hieman yllätyksenä. :wink: No tulokset olleet erinomaisia joten ihmekkös tuo.

Seuraava vaihe RemeOs™-traumaruuvien kehittämisessä on tuoteryhmien rekisteröintien ja käyttöalueiden
laajentaminen Yhdysvalloissa. Viime aikoina T&K-panoksemme ovat kohdistuneet yhteistyöhön FDA:n kanssa
saavuttaaksemme nämä tavoitteet. Yhdysvalloissa jo saatavilla olevalla ja EU:ssa tulevaisuudessa saatavalla
markkinoille tulon jälkeisellä kliinisiin käyttökokemuksiin perustuvalla näytöllä (RWD) on ratkaiseva rooli
laadittaessa tulevaa etenemissuunnitelmaa käyttöalueiden laajentamiseksi.

Tästä kiinnostaisi kuulla Donzen ajatuksia. mm Millä aikataululle Bioretec voisi saada luvan Remeos:in traumaruuville laajempaa käyttöä varten ? Kun laajennutaan, saadaanko lupa aina vain yksittäiselle indikaatiolle kerrallaan vai voiko luvan saada suoraan laajempaan käyttöön eli koko jalan alueelle nyt kun näyttöä on erinomaisista tuloksista?

:slight_smile:

10 tykkäystä

Haastattelu tämän päivän tuloksesta

16 tykkäystä

Kuinkahan pitkään yhtiön kassa riittää :thinking:

Päivän haastattelussa oli puhetta yrityksen laittamisesta kuntoon laajentumista varten ja muistakin rahaa vaativista asioista. Nyt on enää nelisen miljoonaa euroa kassassa ja kulutus on ollut kuluneella kaudella pari miljoonaa euroa.

Onkohan suunnitelmissa tehdä osakeanti? Ainakin valtuutus olisi kolmeen miljoonaan osakkeeseen ja sillähän keräisi jo ihan hyvän summan tulevaisuuden menoja varten.

3 tykkäystä

Osakeanti tulee ja se tulee varmasti.
Veikkaan, että tämän jo vuoden puolella.
Rahaa tarvitaan, jotta tämä saadaan lyötyä läpi.
Pikku liudentuminen tulee, mutta se sallittakoon, Kyseessä valtavan potentiaalin omaava yhtiö.
Tälläisiä vain kourallinen hesulissa(Bioretec, Nightingale, Aiforia, Optomed mm.)

Mitä Donzeen tulee, niin ilo huomata, että ollaan hyvissä käsissä. Jenkin on helpompi myydä jenkille. Suosittelisin muillekin USA-markkinaa himoitseville :smiley:

6 tykkäystä

Hyvä haastis.

Katsotaan mihin rahat riittävät.

Haastiksen perusteella liikevaihto kasvaa ja tulos paranee H2:lla. Edelleen yhtiöllä on valmiit suunnitelmat Euroopan varalta kunhan CE-lupa saadaan.

Mikäli CE-lupa saataisiin elokuussa tai viimeistään syyskuussa, niin Eurooppa saattaa hyvin tukea lisämyyntiä ja sitä kautta tulosta.

Mikäli osakeanti tulee, toivottavasti pääsemme kaikki osallistumaan.

8 tykkäystä

Toimarista ja haastattelusta jäi positiivinen fiilis. Remeos lanseerataan rauhassa ja sen kanssa ei hötkyillä, ettei tule tarpeettomia mainehaittoja vaan varmistetaan että kaikki menee juuri niin kuin on suunniteltu. Ce lupaa ja tulevaisuutta odotellessa💪

8 tykkäystä

Itse mietin että tässä odotelleaan ensin että saadaan euroopan myyntilupa ja vasta sen jälkeen tulee osakeanti. Jos kurssi laskee osakeannin vuoksi se on mahdollisuus ostaa lisää. Toimarista jäi mullekin hyvä fiilis.

3 tykkäystä

Haastattelun lopussa Donze puhuu tuotannon skaalaamisesta ja että on tärkeää olla valmis kasvattamaan tuotantoa vuosien saatossa.

Voimme siis odottaa Remeos tuotantolinjaa USAn maaperälle lähivuosina :smiling_face:

Puhuu myös kauniisti Activa-tuoteperheestä, jolla edelleen hyvät mahdollisuudet kasvaa jenkeissä nykyistä paljon suuremmaksi. ← Tätä ei ole liikaa aiemmin painotettu ja on yhtiölle selvästi hieman ruususen unta uinumaan jäänyt tuote (nimenomaam USAn markkinoilla), jonka potentiaalia ei ole lähellekään ulosmitattu.

6 tykkäystä

Määrätietoisen oloinen tämä uus toimari ja hyvä niin. Firmalla selkeät suunnitelmat jenkkeihin ja ce-luvan tultua Eurooppaan. Vanhempi activa näyttää miellyttävän uutta toimaria ja hyvä että kaikkia tuotteita saadaan kaupan. Euroopassa keskitytään hinta edellä myyntiin ja ilmeisesti Saksa ja Itävalta ovat näitä, mihin ensin keskitytään ce-luvankin jälkeen, kun niihin oli palkattu myyntijohtaja.

Kassaa palanut alkuvuonna 3 miljoonaa ja noin 4 miljoonaa jäljellä.
Eiköhän se anti sieltä tule, kun tuloja ei taida loistavalla myyntikatteella vielä siihen malliin alkaa tulemaan H2 aikana. Melkein toivoisi että anti tulee vasta ce-luvan saamisen jälkeen.

Tuotteet ovat erinomaisia ja RemeOs on paljon edellä kilpailijoita.
Kuten Optomedinkin kanssa, niin kasvavaa myyntiä odotellessa. :sunglasses:

Edit.
Uudella toimarilla ei vielä lappuja ole. Koskahan ottaa ensimmäisen position?

8 tykkäystä

Mahdollisesti myös hankala ostaa, kun voi olla vaikka mitä kulisseissa meneillään.

6 tykkäystä

Olipahan hyvä haastis.

Donzesta jää erittäin vakuuttava, rauhallinen mutta kuitenkin selvän kaupallisesti orientoitunut kuva. Pelkäsin että uusi toimari olisi voinut olla liikaa selvän myyntitykin oloinen, tai toisaalta liian puuduttava, tutkijatyyppinen persoona. Donze tuntuu aika täydelliseltä matchilta Bioretecin tarpeisiin - määrätietoinen kaveri jolta löytyy vahvaa tiedeymmärrystä mutta kaikki toteutetaan kaupallisten linssien läpi.

Erittäin positiivisilla mielillä kohti syksyä. Nyt vaan vauhtia sinne Euroopan paperinpyörittäjille!

12 tykkäystä

(Inderes)
Suositusmuutos:
Nimi: Bioretec
Tavoitehinta: 3 → 3
Nykyinen hinta: 2.90 EUR
Nousuvara: 3.45%
Suositus: lisää → vähennä
Riski: 0 → 0

3 tykkäystä

Tuo vähennä yllätti.

Odottajille muistutus että helmikuussa yhtiö oli valmistelemassa 510k hakemuksen jättämistä FDA:lle RemeOS:n käyttöaiheiden laajentamiseksi. Netti kertoo että käsittelyaika olisi 90 päivää.

4 tykkäystä

En nyt suoranaisesti ymmärrä tuota analyysiä.

Ensinnäkin liikevaihto kasvoi enemmän kuin ennustettiin, liiketulos oli parempi ja kate ylitti odotukset, tulevaisuudesta odotellaan voimakasta kasvua…

Em. perusteella on vaikeahkoa ymmärtää ennusteiden leikkauksia ja syitä leikkausten takana :thinking:

2 tykkäystä

Yritetään selventää:

  1. Eteenpäin katsova EV/S-kerroin 11x on korkea ihan niille kaikkein laadukkaimmille kasvuyhtiöillekin. Esim implanttiyhtiöistä Kuros Bioscieces kasvaa n 150 % y-o-y, on kassavirtapositiivinen ja valuaation noin 6x. Ossdsignilla (ulkomuistista) samoin lähes 100 % kasvu ja kerroin n 6x. Bioretecin valuaatio siis edellyttää todella kovan luokan onnistumista.
  2. Positiivisen suosituksen tueksi pitäisi olla riittävä upside suhteessa nykykurssiin. Pitäisi siis olla valmis hyväksymään vielä nykyistäkin korkeampi valuaatio. Aiemmin olemme määritelleet meille hyväksyttäväksi kerroinhaarukaksi 6-10x kasvu- ja kannattavuusnäkymään perustuen.
  3. Traumaruuvi ei vielä käytännössä myynyt. Emme tiedä kovinkaan järkevällä tarkkuudella millä vauhdilla ruuvi alkaa markkinoille mennä. Yleensä med tech menee odotuksia hitaammin. Kaupallinen riski on siten korkea huomioiden kohta 1.
  4. lisärahoituksen tarve todennäköistä → osakemäärä kasvaa → harvemmin positiivinen driveri osakkeelle
  5. Kiinassa liiketoiminta on pienentynyt ja voi kohtalaisella todennäköisyydellä tuoda vastatuulta edelleen jatkossa. Eli tästä ja muista syistä ennusteista jääminen varsin mahdollista.Myös odotuksia nopeampi kustannusten kasvu heikentää tulos/rahavirtanäkymää.

Toivottavasti nämä avasi paremmin. Tiivistettynä pyrimme hahmottelemaan kuinka paljon potentiaalista kannattaa maksaa ja tällä erää näkemysvaaka kellahti vähennä-puolelle.

29 tykkäystä