Bioretec - Aukeaako jenkkimarkkina?

Terve Antti, kiitos päivityksestä!

Sen verran kuitenkin kyselen, kun kirjoitit näin:
Bioretecin mukaan selkärangan implantin tuotekehityksen kiihdyttäminen vaikuttaa tuotekehitysstrategian kokonaisuuteen. Yhtiön hallitus on tiedotteen mukaan päivittänyt taloudelliset tavoitteet vastaamaan muuttunutta tuotekehitysstrategiaa. Muutoksia tuotekehitysputkessa ja muutosten mahdollisia vaikutuksia kaupallistamisen aikatauluihin ei kuitenkaan avattu tarkemmin.

Tänään webcastissa toimitusjohtaja Alan kuitenkin painotti pariinkin otteeseen ettei selkäimplantin kaupallistaminen aiheuta muutoksia minkään muun Remeos-tuotteen kaupallistamiseen, vaan ne etenevät samanaikaisesti.

Oma käsitys siis on se, että taloudellisten tavoitteiden lykkääminen ei johdu siitä että nyt heivattaisiin muut aikaisemmin liikevaihtoa tuovat Remeoksen implanttiperheen tuotteet jotenkin taka-alalle ja keskityttäisiin vain selkäimplanttiin, vaan yleisesti lykkääntyminen liittyy juuri CE-lupaan ja muihin hidasteisiin.

Itse projisoin että ruuvi rupeaa myymään ensi vuonna kohtuullisella volyymilla. Se ei vielä välttämättä ole kovin paljoa, mutta kuitenkin tuntuvasti. 2026 sitten varmaan aletaan pääsemään oikeasti merkittäviin volyymeihin.

Toivottavasti nyt tämän vuoden H2:llä nähdään jo jonkinlaista vaihtoa tällä ekalla ruuvilla.

Mutta, edelleen - 2028 paikkeilla uskon firman olevan vahvoilla. Lyhyellä aikavälillä omistajatarina voi olla aika raastavaa, vaikkakin seuraavan rahoituskierroksen jälkeen näkisin sen olevan melko tasaista tekemistä ylöspäin, eikä mitään kauhutrilleriä. Mutta siinä missä tällaisten pikkuyhtiöiden kurssit painuvat herkästi, niin ne myös nousevat kun tulee positiivisia uutisia ja myötätuulta.

Ja en itse nähnyt juurikaan negatiivista sisältöä lähipäivien uutisissa kuin asioiden ainaisen lykkääntymisen - tämähän on tämän toimialan, ja selkeästi myös Bioretecin ikuinen kirous. Asioissa kestää, ja tottakai tällaisille lykkääntymisille pitää myös laittaa hintansa.

Mutta porukka tuntuu suhtautuvan aika mitättömästi tuohon selkäimplanttiin. Se ei ole mikään pikkujuttu, vaan aidosti mullistava keksintö, ja siksi siihen laitetaan paukkuja. Ja sen ei Alanin sanojen mukaan pitäisi olla monestakaan asiasta pois - kunhan sitä ruvetaan nyt kaupallistamaan, niin vuonna 2028-2030 Bioretecillä saattaa olla portfoliossaan kaikkien aikojen arvokkain biohajoava implantti, jolla voidaan tehdä sellaista selkää luuduttavaa hoitoa, joka ei ole aiemmin ollut mahdollista.

4 tykkäystä