Bitcoin - Suuria mahdollisuuksia

Aika tarkalleen vuosi sitten.

Maaliskuun lopussa:

Ja nyt tuo @hartZa :n linkkaama kunnon buffaus kryptoista muodossa, jota Goldman Sachsin isot asiakkaat ovat tottuneet lukemaan…

Mungerin sanoin, “show me the incentive and I’ll show you the outcome”. :wink:

7 tykkäystä

27 tykkäystä

Nähtyjä kurssiliikkeitä voisi hyvin verrata 2017/2018 vuosien huippujen jälkeiseen aikaan. Ensin nähtiin hyvin rajuja muutaman päivän laskuja, joiden jälkeen seurasi yhtä jyrkällä kulmakertoimella pomppu ylöspäin. Varsinkin alteissa romahdus on ollut raju, mutta edellisistä huipuista ei ole vielä niin kauaa, etteikö buy the dip saisi vielä voimaa.

Aikaisemmilla kerroilla tälläistä ensimmäistä romahdusta on seurannut korjaus ylöspäin. Mikäli oltaisiin trendin keskivaiheella kapitulaatio voisi olla tässä hetkessä tapahtumassa, mutta koska huipuista on niin vähän aikaa, ei tätä näyttävästä volyymista huolimatta mielestäni voi vielä pitää kapitulaationa. Eli tähän viitaten uskoisin seuraavana nähtävän jyrkän korjauksen ylöspäin ja seuraavat LH:t.

Pelkästään menneiden perusteella uskoisin trendin kääntyvään ensiviikon aikana momentumin vähitellen kadotessa pudotukselta. Erittäin mielenkiintoista nähdä mihin LH muodostuu daily tasolla. Oikeastaan tämän LH:n jälkeen eittäin mielenkiintoista nähdä alkaako kurssi piirtämään descending triangea, kuten aikaisemmin on nähty trendin taittuessa.

5 tykkäystä

27 tykkäystä

Eli ostat isosti lisää, sitäkö yrität kertoa? Luotat historiadataan ja sen tukeen? Bitcoinia?

4 tykkäystä

Lähinnä sitä tarkoitin, ettei viiden edellisen päivän kynttilöiden perusteella mielestäni kannata vielä tehdä liian suuri johtopäätöksiä. Laskun tapauksessa paniikkimyynti harvoin kannattaa ja vastaavasti FOMOssa ei kannata lähteä ostamaan. Bitcoinia ostan vain, jos keskihintani alenee.

Tarkoitin myös sitä, että en usko laskun tapahtuvan kuin kivi putoaisi. Matkan varrella noustaan ja lasketaan kurssiliikkeiden jyrkyyden suhteessa molempiin suuntiin. Uskoisin historian tässäkin tapauksessa toistavan itseään. Varsinkin alttien kohdalla tulikuumaksi lämmennyt markkina vain korjaa luonnollisessa muodossaan. Aina ne uudet ATH:t jossain välissä taas nähdään. Sen verran pitkään kuitenkin olen skeneä seurannut, ettei tämä ole ensimmäinen romahdus jota seuraan.

Fundaan liittyen BTC.com pooli on pyörinyt yes/no asetuksissa varmaan jostain tuntemattomasta syystä. Tällä hetkellä taprootin läpimeno mininpoolien perusteella näyttää varsin positiiviselta. Tosin nuo prosentit tuppaavat vaihdella.

https://taproot.watch/miners

4 tykkäystä


Ok, sain väärän kuvan sinun kommentista. Mutta onhan tässä oikeasti tietynlainen Fear Factor nostamassa päätään, joten ainakin itse olisin varovainen luottamaan “BTFD” - kiinalaisten tilanne voi eskaloitua vielä eteenpäin. Itselläni ei mitään selvää kuvaa, mutta mitään swingejä en ota toistaiseksi. Kumpaankaan suuntaan.

  • makuasia, miten laskee noita päiviä
8 tykkäystä

Edit HUOM!!! Parodiatili

4 tykkäystä

Kuinka näitä parodiatilejä kannattaa täällä jakaa ilman reunahuomatusta?

4 tykkäystä

Ihan hyvä pointti, joskin tässä tapauksessa parodia oli niin räikeä että toivottavasti kaikki tajuavat sen.

Tavallaan vähän odotin tätä mutta en näin nopeasti eli että ainakin teoriassa/nimellisesti ympäristösyiden takia bitcoin alkaa ottamaan osumaa.

Voitte kuvitella mitä jenkkien viranomaiset miettivät jos Kiina, Iran, Pohjois-Korea yms. louhivat itselleen kryptoja hirveät määrät, ympäristösyyt on täydellinen tekosyy viheltää peli poikki.

7 tykkäystä

Päivää. Saisiko täältä aloittelija apua kysymykseen:
Mikä on Nordnetin Bitcoin XBT- certifikaatti? Onko se osuus Bitcoinista, eli jos Bitcoin nousee 10% tämä myös 10% vai?

2 tykkäystä

Goldman liputtaa Ethereumin puolesta :thinking:

https://twitter.com/PriapusIQ/status/1396736378021597187?s=19

Yllätyys…

9 tykkäystä

https://coinshares.com/etps/xbt-provider/bitcoin-tracker-one

Ei ole osuus bitcoinista vaan: Exchange Traded Product (ETP)
Leverage|1:1
Minimum Investment 1 Security
Annual Management Fee 2.5%

4 tykkäystä

Ehkä tämäkin jotain kertoo tämän hetken sentimentistä :smiley:

Näyttökuva 2021-5-24 kello 13.52.19

7 tykkäystä

Löytyykö jostain julkista tietoa siitä kuinka paljon GS omistaa kryptoja?

3 tykkäystä

“The more we create savings in [bitcoin], the more you might say, ‘I’d rather have bitcoin than the bond.’ Personally, I’d rather have bitcoin than a bond,” Dalio said, chuckling. “And then the more that happens, then it goes into bitcoin and it doesn’t go into credit, then [governments] lose control of that.”
Such a situation could lead those governments to crack down on bitcoin holders

1 tykkäys

Neljä vuotta kryptoja takana. Monta lamaannuttavaa ja voitonriemukasta kuukautta takana. Perustakaa sijoitus fundamentteihin, koska muuten kyseenalaistatte päätöksenne heti kun virta tuntuu kääntyneen. Itse uskon vakaasti että pitkässä juoksussa mennään ylöspäin, mutten sijoita vivulla tai enempää kuin kykenen häviämään.

Tässä muutamia syitä miksi sijoitan bitcoiniin.

Muu, kuin bitcoiniin sijoittaminen on mielestäni täyttä spekulaatiota.

  1. Bitcoin on maailman vahvin toimiva, itsenäinen rahaverkko.

  2. Bitcoin on yksinkertainen, ja kuka tahansa voi teoriassa vahvistaa verkkoa omalla laskentatehollaan.

  3. Bitcoin on ohjelmoitu ennalta arvattavaksi. (21M btc)

  4. Verkoston arvo kasvaa eksponentiaalisesti solmukohtien lisääntyessä.

  5. Btc kykenee poistamaan “hukkaenergian” tältä maapallolta. Kiinabännit tekevät pelkästään hyvää hiilimainauksen poistuessa. Mutta ilman mainausta, tuottavatko hiilivoimalat hirveän määrän hukkaenergiaa?

  6. Kun energiaa voidaan muuttaa suoraan kestäväksi rahaksi eli bitcoiniksi, energian tuotanto ajautunee kokoajan tehokkaampiin tuotantotapoihin.

  7. Nousutrendin aikana tulee olemaan aikoja, jotka yllättävät sekä nousuilla että laskuillaan. Instituutioiden raha ei tee nousuista ja laskuista pienempia ja hallitumpia niiden lyhyemmän aikahorisontin ja sisäisten kannustimien yms. takia.

20% krypto,
90% btc, 10% shitcoins.

Ei sijoitusvinkki.

PS. Hodl, BTFD!

10 tykkäystä

Shirzad spent the last 15 years at Goldman Sachs, leading the bank’s government affairs globally. At Coinbase, Shirzad will work with governments around the world on issues surrounding the cryptoeconomy.

Mitähän seuraavaksi

edit: no niin:

:joy:

1 tykkäys

Mikä tämä juttu ylimäärä hiilienergiasta on?

1 tykkäys

Tästä on viimeaikoina puhuttu, kun on vastattu Kiina-FUDiin. Ei ne voimalaitokset välttämättä kykene sammuttamaan tuotantoaan kun sähkönkysyntä päivän sisällä laskee. Näin mikrotasolla syntyvä turha energia menee hyötykäyttöön.

Toki hiilienergia on tässä tapauksessa huonompi esimerkki verraten vesi/tuuli/aurinko/maalämmön tuottamaan energiaan jota on vaikea tai mahdoton annostella kuluttajille kysyntäpiikkien aikana.

1 tykkäys