Bitcoin - Suuria mahdollisuuksia

Volatiliteetti härkämarkkinassa toki toimii hodlaajan eduksi. Tuossa yksi havainnollistus 2017 härkämarkkinan korjausliikkeistä. Jos maha ei kestä vuoristorataa, bitcoin on väärä sijoituskohde.

Charlie Bilello tekee tällaista seurantaa. Huom! Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. :smile:

1 tykkäys

Tuohon mahtuu pitkon pötköön sopivasti vielä yksi vihreä laatikko nelinumeroisilla prosenteilla :slight_smile:

1 tykkäys

Olen täällä useasti kertonut, että olen ainoastaan kryptotreidaaja, joten ostan ja myyn koko ajan. En sen vuoksi tarkemmin määrittele mitään tasoja. Weekly HL:ta katselen ema12 -tasolta, joka on tällä hetkellä 22k paikkeilla, mutta sinne ei välttämättä lasketa tai lasketaan pidemmän ajan kuluessa. Seuraavaksi tähtäilen isompaa treidiä 4H OS tasoilta, jos lasku jatkuu tästä.

2 tykkäystä

Iso uutinen. Julkisilla lohkoketjuilla ja stablecoineilla on nyt saumat tarjota aito vaihtoehto kansainvälisten maksujen infraksi.

Ethereumin L2 ratkaisujen ja 2.0:n implementoinnissa tulee kiire.

6 tykkäystä

Vielä tänne myös sama - pidetään tää ketju asiapitoisena ja esitetään kryptoihin liittyvät kysymykset ja vastaukset tuolla toisessa ketjussa! Kryptoille voidaan tämän BTC-ketjun oheen luoda mm. Ethereumille yms. muille alt-coineille myös erikseen ketju, mikäli joku haluaa, niin rohkeasti perustamaan uutta ketjua, ettei BTC:n ketjua floodata muiden coinien asioilla! :slight_smile:

2 tykkäystä

Tuolla näyttäisi olevan jo ketju kryptoille:

Voisko tuosta tehdä yleisen krypto-ketjun ja pistää sinne btc liittymättömät viestit @Johannes_Sippola?

1 tykkäys

30 tykkäystä

Oikein. Kunnon hodler ei myy, koska fiat ei kasva korkoa nyt missään :wink:

Aiheeseen: eipä harmita marraskuun ostot, mutta harmittaa että en sijoittanut hiukan enemmän. Myös ETH olisi pitänyt olla selvemmin mukana alusta lähtien ja isommalla painolla.

Uutisten mukaan instikoiden kiinnostus BTC:tä kohtaan vaan kasvaa:

1 tykkäys


Log Scale -asteikolla voi paremmin vertailla näitä kuukausitason kynttilöitä. Alkaa muistuttamaan kahta edellistä huippua - huom! volume-kynttilät, jotka kuvaa vaihtoa kappalemäärinä. Huikea ero 2017/18 huippuun.

  • poliittinen epävarmuus USA:ssa näyttää olevan hunajaa kryptoille
7 tykkäystä

Voisitko vääntää rautalangasta, mitä johtopäätöksiä vedät siis pienemmästä volyymistä? Tiivis yhden virkkeen vihje riittänee :slight_smile:

2 tykkäystä

Ulkona oleva float on pienempi, ainakin toistaiseksi. Sitä osittain kompensoi kasvanut value.

3 tykkäystä

Samaa tarinaa kertoo ihan yleinen kiinnostus Google Trendseissä bitcoinia kohtaan.

Ei olla toistaiseksi saavutettu samanlaista ns. suuren massan mielenkiintoa ehkä kuitenkaan kuin 2017 lopussa, joten näen tuon pienemmän ulkona olevan floatista hintaa ajavana tekijänä. Tätä nyt on tosin toisteltu aika pitkään, että puoliintuminen vähentää kaupan olevia bitcoineja ja ajaa bitcoinin hintaa ylöspäin.

3 tykkäystä

Ymmärsinkö oikein, että Bitcoinissa pieni volyymi ei tarkoita ostoinnon hiipumista, kuten osakkeissa tapaa olla?

Yksi tulkinta ainakin on se, että hinta nousee tällä hetkellä sen takia rajussa kulmassa ylöspäin koska tarjolla oleva määrä bitcoineja on niin rajattu, jos vertaa vaikka tuonne 2017/2018. Vaikka nousihan se toki silloinkin rajusti. Mutta jos otetaan huomioon tällä hetkellä oleva instituutionaalinen kysyntä bitcoinille (mikä tarkoittaa isoja rahamääriä verrattuna retail sijoittajat) ja tarjolla olevat volyymit, niin hinnat nousevat tämän johdosta paljon. Tai korjatkaa jos jotenkin luette eri tavalla tilannetta. =) Mutta tämä tulkinta ainakin itselle tuli ensimmäisenä mieleen.

Toisaalta voi toimia vahvasti myös toiseenkiin suuntaan, jos ostolaita häviäisi ja volyymi on pientä, niin hinnat voivat laskea myös kovassa kulmassa. Mutta tällä hetkellä kysyntä näyttäisi suurelle.

3 tykkäystä

Kiitti selvennyksestä.

Kuumottelee kyllä suuresti jatkuva nousukäyrä ja vuorokauden aikaiset hinnanvaihtelut, tämänkin vuorokauden aikana hinta vaihdellut 34,300- 38500+ välillä. Pakostikin tulee jossain vaiheessa iso myyntiseinä eteen jolloin hinta tulee tippumaan voimakkaastikin. Tuntuu että eletään maniavaihetta ja kohta kosahtaa…

2 tykkäystä

Bitcoinille ihan tyypillinen härkämarkkinan alkupuoli. Nyt ollaan jopa kovemmassa tahdissa kuin edellisessä syklissä 2016-2017 vaihteessa, joten paikallinen huippu olisi ihan tervettä. Joka tapauksessa mikäli tämä sykli yhtään toistaa edellistä sykliä, nousuvaraa on pitkälti toista tuhatta prosenttia. Kuukausittainen RSI ja muut pidemmän aikavälin indikaattorit eivät (yllättäen?) vielä väläyttele mitään varoituksia. Makropuoli jatkaa äärimmäisen vahvana, joten dippejä on turha varsinaisesti odotella.

4 tykkäystä

Tuo aikaisemmin linkitetty kuukausikäppyrä oli bitfinexin. Tuosta ei voi tehdä luotettavia johtopäätöksiä volyymista, koska bitfinex ei taida olla enää niin merkittävä välittäjä. Ehkä binancen btc-usdt pari voisi antaa paremman kuvan. Sinällään tuon volyymin tarkastelu on hankalaa, kun eri välittäjien voimasuhteet ovat vaihtuneet vuosien saatossa.

Tosin havainto volyymista on silti mielenkiintoinen, koska volyymi ei vielä ole ollut missään ennen näkemättömissä mittasuhteissa.

2 tykkäystä

Totta, vaihtelen Binancen ja Bitfinexin välillä ja satuin olemaan Bitfinexillä charttia tutkiessani. Katselin lähinnä logaritmista tilannetta ja osui silmä volyymiin samalla. Bitfinexin vaihtomäärät on laskeneet parin vuoden takaa, jolloin oli kolmen suurimman joukossa.

1 tykkäys