Bloom Energy Corp

https://www.bloomenergy.com/

Ajattelin siirtää keskustelun täältä Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet ja tehdä oman ketjun jolloin pystymme tarkemmin keskustelemaan tästä ja mahdollisesti nostamaan enemmän mielenkiintoa tähän liittyen.

Kyseessä siis firma jonka kädet ulottuvat vähän moneen suuntaan. On polttokennoja, elektrolysaattoreita, kaasuja, hiilidioksidin talteenottoa jnejnejne.

Pistän tähän hieman linkkejä mistä pääsee vähän kiinni siitä minkälainen firma on kyseessä.

Viimeisin investor conference julkaistu toukokuun lopussa

Q2 raportti 2022

Twitter
https://twitter.com/Bloom_Energy

Youtube

Koitan päivitellä tähän aloitukseen tietoja sitä mukaa kun sitä internetin syövereistä saan kalastettua. Koitetaan saada jonkinlaista keskustelua aikaseiksi :smile:

38 tykkäystä

Kiitos uudesta avauksesta! Bloom kyllä ansaitsee oman ketjunsa. Markkina-arvo on jo nyt Wärtsilän luokkaa mutta kasvua ohjeistetaan n 30% vuosittain hamaan tulevaisuuteen. Vaikka kuluvan vuoden kasvu on varsin olematonta, veikkaan, että jatkossa nuo ennusteet ylitetään, kunhan siemenet ympäri maailmaa alkavat itää. Ja elektrolyyserihän on vasta juuri saatu valmiiksi. Eikä yhtään liian aikaisin, sillä juuri se markkina on konkreettisesti räjähtämässä.

Tuossa investor esityksessä on kattavat prospektit, missä mennään ja mihin mennään mutta yksi tuleva multimiljardi osa-alue sieltä puuttuu, nimittäin kuluttajamarkkina:

''The nearly 2000 sq. ft. home is the first demonstration project with solar panels, a battery, an electrolyzer to convert solar energy to green hydrogen and a fuel cell to supply electricity for the home. ‘’

Construction Begins on the [H2] Hydrogen Home | SoCalGas Newsroom

Tää on sikäli mielenkiintoinen uutinen, että talon rakennuttaja on Socalgas, jonka toimari esiintyy tuolla Bloomin sijoittajatilaisuudessa ja on siis Bloomin asiakas.

Se on hyvin selvää, että tuo microgrid ajattelu leviää kuluttajille saakka, kunhan teknologia on kypsää ja kilpailukykyistä. Ja onhan esim Nilsson energy ruotsissa rakentanut vastaavan talon jo vuosia sitten. Muistaakseni Saksassakin näitä on jo viritelty. Samoin Enphasen kaupallinen konsepti sisältää aurinkosähkön ja akkujen lisäksi jo nyt polttokennonkin eli on vain pienektrolyyseriä vaille valmis ns lopullinen järjestelmä, missä kaikki eväät (aurinko)sähkön pitkäaikaisvarastointiin ja täydelliseen riippumattomuuteen verkosta. Tarvitaan siis jää/pakastinkaapin kokoinen kompakti kotielektrolyyseri sekä vedyn käsittely/säilytysvermeet, Nämä jos/kun saadaan lähelle maalämpöpumpun hintaa, markkina räjähtää tälläkin saralla.

Se tosin jää nähtäväksi, millä teknologialla tässä tullaan etenemään. Mutulla voisin kuvitella, että Bloomin ja Pluginkin ratkaisut (SO/PEM) ovat ehkä liian arvokkaita juuri näissä pienimmissä kohteissa. Ja muutenkin arvelen näiden yritysten hakevan lähivuosina suurempia teollisuus ym asiakkuuksia, joissa hintapaine ei ole niin suuri kuin kuluttajapisneksessä.

12 tykkäystä

Mikä hyöty on, että mennään solar panels → a battery → electrolyzer → green hydrogen → fuel cell → electricity verrattuna siihen, että mentäisin suoraan aurinkopaneeleista akun kautta sähköä kotiin?

Osakeantia pukkaa

6 tykkäystä

Olisko niin, että aurinkovoimalan ylituotto ohjataan ensin akkuihin ja kun niistä loppuu tila, tehdään vetyä. Vetyä ja akkuja käytetään silloin kun aurinko ei paista.

1 tykkäys

Akut lyhytaikainen energiavarasto, vety sitten pidempiaikainen, jopa kuukausia. Ideana tuottaa vetyä silloin, kun ylimääräistä energiaa on tarjolla ja akutkin on jo täyteen ladattuja.

Ihan ok saumaan kuitenkin tuli tuo osakeanti, kun osakekurssi on jotakuinkin siedettävällä tasolla pahimman romahduksen jälkeen.

5 tykkäystä

Tuohan toimisi suomen tyylisissä kylmissä maissa mainiosti kun lämmityskausina aurinkoenergian hyöty on olematon ja silloin voitaisiin hyödyntää varastoitua vetyä.

1 tykkäys

Kyllä. Samoin niissä maissa ja alueilla, missä heikko/epäluotettava verkko - puhumattakaan alueista, mihin piuhoja ei ole vedetty ensinkään. Ja skaalautuu hyvin pientalosta asunto-osakeyhtiöön tai lähiöön.

Tässä tämä Nilssonin ratkaisu:

Demo Site / R&D Living-lab – Nilsson Energy

3 tykkäystä

13 000 000 uutta osaketta synnytetään…

Pressä -5%.

2 tykkäystä

Yhtiöltä odotettua tiedotetta koskien vedyn tuottamista ydinvoimaloissa:

announced plans to install an electrolyzer at the Xcel Energy (NASDAQ:XEL) Prairie Island Nuclear Generating Plant in Welch, Minnesota. The installation is designed to augment existing clean energy nuclear infrastructure to create immediate and scalable pathways to produce cost-efficient, clean hydrogen, supporting the growing hydrogen economy while enhancing value for operators of zero-carbon nuclear facilities.

Bloom Energy’s electrolyzer – built on its solid oxide platform – operates at high temperatures to convert water into hydrogen. Pairing solid oxide electrolysis with nuclear energy’s technology is a preferred method of unlocking unmatched efficiencies. The high heat and steam produced by Xcel Energy’s Prairie Island facility feeds into Bloom Energy’s electrolyzer to produce zero-carbon hydrogen more efficiently than low-temperature electrolysis alternatives like polymer electrolyte membrane (PEM) or alkaline. These low-temperature alternatives require roughly 40% more electricity, providing the Bloom electrolyzer an efficiency advantage that is expected to significantly drive down the cost of hydrogen production.

Toki sääli, että aikataulu on taas hätäisimmille (kuten itselleni) hyvin pitkä:

Engineering for the 240 kW demonstration is currently underway, with construction expected to begin in late 2023 and power-on expected in early 2024.

7 tykkäystä

Ja lisää tilausta. Kaliforniassahan on noita sähköongelmia ja mikrogridit ovat näihin vastaus

7 tykkäystä