Boreo - Teollinen omistaja ja sarjayhdistelijä



Tuota hain takaa. Kannattavuus hämmentävän hyvä vai onko siellä konsernikuluja jyvitetty Suomeen ekstraa vai mitä oikein takana?

6 tykkäystä

Sinänsä EU:n uudet sanktiot (viime yönä, ja tänään linkit alla) suuntautuvat edelleen Venäjän valtiokoneistoon ja oligarkkeihin. Eli EU:n sanktiot suuntautuvat oikein.

Se mihin on hyvä saada selvennystä Boreon tilinpäätöksessä, koskee onko niiden elektroniikkapuolen tarjoomassa tuotteita jotka ovat tullikoodeksissa määritelmän “dual-use goods” alla. Eli tuotteita joita voidaan siviilipuolen applikaatioiden lisäksi käyttää sotateollisuudessa tai terrorismissa.
EU:n asetus asiasta on niin monimutkainen (linkki alla), että sen tulkintaan tarvitaan tullikoodeksin ja tuotetarjooman asiantuntija, eli sitä osaamista ei täältä sijoittajapiiristä löydy, vaan tullista tai asianomaisten yritysten sisältä.

**
Our airspace will be closed to every Russian plane – and that includes the private jets of oligarchs.

Second, in another unprecedented step, we will ban in the EU the Kremlin’s media machine.

The state-owned Russia Today and Sputnik, as well as their subsidiaries will no longer be able to spread their lies to justify Putin’s war and to saw division in our Union.

So we are developing tools to ban their toxic and harmful disinformation in Europe.

Third, we will target the other aggressor in this war - Lukashenko’s regime.

Lukashenko’s regime is complicit in this vicious attack against Ukraine.

So we will hit Lukashenko’s regime with a new package of sanctions.

We will introduce restrictive measures against their most important sectors.

This will stop their exports of products from mineral fuels to tobacco, wood and timber, cement, iron and steel.

We will also extend to Belarus the export restrictions we introduced on dual-use goods for Russia.


Dual goods regulaatio, linkki:

1 tykkäys

Ei sillä ole merkitystä koskeeko tämä oligarkkeja ja hallintoa mikäli Venäjän finanssimarkkinat romahtavat ja talous siinä sivussa. Rupla voi hyvinkin olla vessapaperin arvoista seuraavasta viikosta eteenpäin ja sillä on arvaamattomat vaikutukset yritysten liiketoiminnalle

4 tykkäystä

Ihan hyvää debattia esität.
Ruplan romahdus on selviö. Muilta osin tuossa yllä on kuitenkin sanat “mikäli” ja “voi hyvinkin olla”.

Itse tykkään edetä mahdollisimman paljon faktojen pohjalta ja kääntää joka kiven. Luulen, että yrityksissä tehdään samoin. En usko, että siellä ajatellaan, että rupla romahti ja nyt heitetään hanskat saman tien hiekkaan. YE:n Venäjän toiminnoillakin on yli 24 vuoden toimintahistoria, eli aika monesta keltaisesta nesteestä ne ovat uineet jo tähän saakka menestyksellä, voi olla että tästäkin.

Siitä syystä on hyvä tiedostaa, että tämänhetkiset EU-sanktiot eivät sulje kauppaa muilta kuin “dual-use” tuotteilta.

Mitä jatkossa, niin siitä tiedetään enemmän kun Venäjä julkistaa omat vastasanktionsa ja ennen kaikkea sitten kun yritykset julkistavat sijoittajille omat jatkuvuussuunnitelmansa Venäjällä.

2 tykkäystä

Bisnes on pääomakevyttä ja ei ole mitään tuotantolaitoksia ym. niin ei tämä yhtiötasolla mikään katastrofi ole. Mielestäni kurssi ei vain diskonttaa juuri mitään, koska se on sahannut tuossa 60 euron kulmilla jo jonkin aikaa

Mikäli tulos heikkenee merkittävästi pitemmäksi aikaa niin sillä on hyvin oleellinen merkitys yhtiön kasvun rahoittamisessa. Korkoa korolle ei toimi mikäli ydinbisnekset yskivät

1 tykkäys

Eikö ruplan kurssi vaikuta suoraan kuitenkin boreon euromääräiseen tulokseen? Jos Venäjällä tehtiin 100 ruplan verran tulosta Q4, se olisi 1,06 euroa tulosta venäjältä. Jos rupla romahtaa 20%, olisikin tuo 100 ruplan tulos enään 0,85 euroa.

Eli herkkyys analyysistä, 20% ruplan heikentyminen olisi laskenut 2020 tulosta 2,7Meurista 2,2Meuriin. Ja vivulla velkaisuusasteenseen (nettovelka/käyttökate).

6 tykkäystä

Kyllä, yllä liittämäsi herkkyysanalyysi sen näyttää.
Melko selvää on, että ruplan heilunta ja mahdollinen tuleva romahdusriski on kasvanut niin isoksi, että jatkossa joutuvat kaikki Venäjän kanssa toimivat yritykset käymään kauppaa muussa valuutassa. Ja jos Swift-laajenee 4 pankin lisäksi muihin pankkeihin, niin swift:lle rinnakkaisessa viestijärjestelmässä.

2 tykkäystä

Eikös Boreolla Venäjän osuus lv:stä ollut jotain neljänneksen luokkaa? Eli tulosvaikutus ihan huomattava? Jännä nähdä, miten tätä kommentoidaan osarissa…

1 tykkäys

Pientä kauppaa pukkaa:

13 tykkäystä

Hyviä liikkeitä:

  1. Infradex istuu kuin hansikas käteen elektroniikkapuolen add-on hankintana, näyttää hienolta nieche toimijalta:
    "Infradex on Suomen johtava lämpökuvausjärjestelmien maahantuoja, huoltoliike ja lämpökuvauksen sekä infrapunatekniikan kouluttaja. Yhtiö on erikoistunut lämpökameroiden ja mittareiden myyntiin ja maahantuontiin, huoltoon, sekä FLIR lämpökameroiden ja mittalaitteiden kalibrointiin. "
  2. Vesterbacka ja erikoistuneet kuljetuspalvelut puolen rakentaminen ESKP:n pohjalta saa pakostakin spekuloimaan:
    “Vesterbacka tulee tukemaan Boreo-konserniin kuuluvaa ESKP:ta, vahvistaen ESKP:n asemaa erikoistuneiden kuljetuspalveluiden tarjoajana.”
    Nimittäin, kun katsoo ESKP/Vesterbacka kokonaisuutta Boreon paletissa, ja vertaa sitä Consivo Groupin trade and distribution divisionan erikoistuneisiin jakelijoihin, niin on helppo kuvitella Boreolle ja Consivolle yhteistä tulevaisuutta jossakin vaiheessa:
    Consivo | Trade & Distribution
11 tykkäystä

Mukava nähdä, että yritysostopyörä on saatu käyntiin tänä vuonna! Näin Boreon omistajana minua kiinnostaa paljon, minkälaisia yhtiöitä sateenvarjon alla on. Sen takia tulee selailtua yhtiöiden nettisivuja aika ajoin. Hiljattain päädyin Milconin sivuille, josta löytyikin kattava esite, mitä palveluita ja tuotteita yhtiö tarjoaa.

2 tykkäystä

Milconin pääliiketoiminta taitaa olla analogiset radiot ja niiden tarvikkeet puolustusvoimille, jotka PV viime vuonna päätti korvata Bittiumin digitaalisella järjestelmällä.

1 tykkäys

Boreon uusimmassa omistajalistauksessa mielenkiintoinen rohkaiseva signaali. Boreon Head of M&A lisännyt osakeomistustaan noin 600 osakkeella eli noin 36 000 eurolla kuukaudessa.

4 tykkäystä

Vakuuttavaa menoa, kaikilla mittareilla, kuten Boreolta on totuttu näkemään. Hurja kasvutahti korvaa elektroniikka-Venäjän menetykset. Osingon jakaminen ja nousu kertoo omistajien ja johdon luottamuksesta tulevaan:


Tammi-joulukuu 2021
• Liikevaihto kasvoi 50 % 146,5 milj. euroon (2020: 97,5 ja 2020 pro forma: 103,6).
• Operatiivinen liikevoitto nousi 49 % 8,8 milj. euroon (2020: 5,9 ja 2020 pro forma: 5,8).
• Liikevoitto nousi 89 % 8,1 milj. euroon (2020: 4,3 ja 2020 pro forma: 4,2).
• Vapaa rahavirta oli 1,1 milj. euroa (2020: 8,7).
• Operatiivinen osakekohtainen tulos oli 2,26 euroa (2020: 1,54).
• Osakekohtainen tulos oli 1,99 euroa (2020: 0,91).
• Hallitus esittää varsinaiselle yhtiökokoukselle, että päättyneeltä tilikaudelta maksetaan osinkoa 0,21
euroa/osake varsinaisen yhtiökokouksen päätöksellä, ja lisäksi varsinainen yhtiökokous valtuuttaisi
hallituksen päättämään myöhemmin harkintansa mukaan toisen yhteensä enintään 0,21 euron
osakekohtaisen osingon jakamisesta myöhemmin 2022 aikana.

12 tykkäystä

Samanaikaisesti meneillään oleva Ukrainan kriisi on järkyttänyt meitä suuresti, tuomitsemme tämän jyrkästi ja ajatuksemme ovat kaikkien kriisistä kärsivien luona. Tässä nopeasti muuttuneessa tilanteessa olemme lähteneet arvioimaan tilannetta ja vaadittavia toimenpiteitä Venäjän komponenttien jakeluliiketoimintojemme näkökulmasta. Osa merkittävistä länsimaisista toimittajistamme ja logistiikkakumppaneistamme ovat keskeyttäneet toimituksensa Venäjälle. Näissä vallitsevissa olosuhteissa emme näe liiketoiminnan jatkolle Venäjällä edellytyksiä osana Boreota. Arvioimme vaadittavia toimenpiteitä seuraavien päivien ja viikkojen aikana huomioiden henkilöstömme sekä olemassaolevat lait ja määräykset.

Venäjän liiketoimintojen osuus konsernin vuoden 2021 raportoidusta liikevaihdosta oli 16,7 %. Huomioiden vuonna 2021 ja vuoden 2022 alun aikana tehdyt yritysostot ikään kuin ne olisivat toteutuneet 1.1.2021, Venäjän liiketoimintojen osuus olisi ollut noin 15 % liikevaihdosta ja noin 23 % operatiivisesta liikevoitosta.

7 tykkäystä

Minkäs verran boreo maksoi Sieviseikkailusta?
Onko joku löytänyt tähän vastausta?

1 tykkäys

Liikevoitto oli 1,9 milj. euroa (2020: 1,6). Liikevoittoa alensivat 0,7 milj. euron transaktiokulut liittyen suunniteltuun yhdistymiseen Sievi Capitalin kanssa.

4 tykkäystä

Ok mitä tuo kulu oli Boreo vs Sievi? Eikö Sievillä nuo kulut olleet tuplat? Vahvaltahan meno näyttää. Tosin Venäjä torppaa ainakin hetkeksi kasvun.

Markkinat näyttävät myös käsittelevän päivän tiedotetta niin, että viimeaikojen yleisessä markkinaturbulenssissa Boreon osalta nähtiin ylimyynti, joka nyt korjataan. Boreon liiketoimintamallin vahvuus on Compounder markkina-alustassa, minkä vakuuttavuus myös tilinpäätöksessä todettiin:

**
Osakekurssi, viimeisin
51,20
Tänään %
+7,11%
**
Tiedotteesta:
“Olemme tulleet vakuuttuneeksi liiketoimintamallin toimivuudesta ja tehdyt investoinnit konserniin luovat erinomaiset edellytykset tulevaisuuden arvonluonnille. Helmikuussa 2022 toteutettujen rahoitusjärjestelyiden (20 milj. euron hybridilainan liikkeellelaskun sekä 55 milj. euron rahoituslimiitti- ja lainasopimuksen) myötä vahvistimme taloudellista asemaamme, loimme joustoa yhtiön rahoitusrakenteeseen ja toteutetut järjestelyt tukevat yritysostovetoista kasvustrategiaamme.”

3 tykkäystä

Erinomainen videohaastattelu sinulta tänään Joonas!, kuten aina.
Hyvin toteutettu, oikeat ja kiinnostavat kysymykset, peukalot ylöspäin täältä!

21 tykkäystä