Cargotec - Sujuvampaa arkea älykkäillä tavaravirroilla

Mitähän nostolaitteita nyt tarkoitat?

Inderesin analyytikon tiedote:Cargotec/Kesla 18.10.

Siellä luki näin.

"Volvo Trucks nosti Q3-raportissaan hieman näkemystään Euroopan raskaiden kuorma-autojen vuoden 2023 markkinasta, mutta yhtiö ennustaa laskua vuonna 2024, mikä on negatiivinen signaali Hiabille. "

Varmasti on negatiivinen signaali ,
Jos pitää valita onko negatiivinen vai positiivinen.
Siltikin minkään Hiab laitteen kuuluminen, Volvo kuorma-autoon kauppan mukana on niin häviävän pieni osuus ettei sen kyllä pitäisi pelkästään vaikuttaa yhtään mitään.

Hiab on joka tapauksessa se kannattavin osa. Kuten mainitsin nostimien valmistuksessa on työntekijöille ilmoitettu tuotannon vähentämisestä ja vuorotyöt paikoin tullaan lopettamaan. Kalmar ja MacGregor ovat saaneet niukasti ainakin julkisuuteen tulleita sopimuksia. Uskoo ken tahtoo. Tämä on oma näkemykseni.

1 tykkäys

Olisi kiva kuulla onko tämä hevosmiehen uutistoimistosta, suoraan kuultua vaiko kolmannen osapuolen suusta. Ensi viikolla toki olemme viisaampia ja tiedämme toivottavasti enemmän? Ja itse en myy pois, pikemminkin alan laittaa osto housuja. Eikä tämä ole suositus

2 tykkäystä

Näyttää se laskevan koko ajan. Tieto tuli kyllä yhtiön työntekijältä. Ei kylläkään vastuuryhmään kuuluvalta. Voi olla väärä arvio kehityksestä, mutta tieto oikea

2 tykkäystä

Ei huono. Liikevaihto ja voitto yli Inden ennusteen. Tilaukset meni konsensukseen.

Edit. Tuli väärä linkki. Nyt oikea.

8 tykkäystä

Tässä Ekin pikakommentit. :slight_smile:

Cargotecin Q3-tilaukset jäivät hieman odotuksistamme, mutta kannattavuus oli selvästi ennusteita parempaa. Vuoden 2023 ohjeistus säilytettiin odotetusti. Kalmarin ja Hiabin eriyttäminen etenee suunnitellusti. Kurssireaktio lienee neutraali tai lievästi positiivinen.


EDIT:

Sijoittaja.fi:n muutamissa minuuteissa luettava analyysi Cargotecista ja sen Q3:sta.

Cargotecin Q3-tulos oli jälleen hyvä. Hiab jatkoi totuttuun tapaan hyvän tuloksen tekemistä, ja aiemmin kipuillut MacGregor jatkoi kehitystä oikeaan suuntaan, kun myös sen liikevaihto ja kannattavuus paranivat vertailukaudesta. Kalmarissa liikevaihto hieman laski, mutta aikaisemmin tehdyt oikeat toimet auttoivat liiketoiminta-aluetta parantamaan vertailukelpoista liikevoittoa jopa 41 %. Jälleen negatiivisena asiana Cargotecin tuloksessa oli saatujen tilausten 20 % lasku, vaikka uusien tilausten määrän odotettiin laskevan. Tilaukset laskivat kaikilla liiketoiminta-alueilla.

4 tykkäystä

Tässä olisi Ekiltä tuore yhtiöraportti Cargosta. :slight_smile: :gem:

Cargotecin Q3-tilaukset jäivät hieman odotuksistamme, mutta kannattavuus oli selvästi ennusteita parempaa. 2023-ohjeistus on jo käytännössä saavutettu. Cargotec kuitenkin varautuu huonompiin aikoihin uudella 50 MEUR:n kulusäästöohjelmalla.

image

https://www.inderes.fi/fi/research/cargo-kay-ja-kukkuu

__

EDIT:

Tässä on vielä aamarikommentit:

4 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan juttu Cargotecista, jonka lukee muutamissa minuuteissa.

Danske Bankin analyytikko Panu Laitinmäki arvioi, että Cargotecin voimakkain lasku tilauksissa on todennäköisesti ohi.

”Odotamme tilausten vuosittaisen laskun tasoittuvan ja uskomme uuden 50 miljoonan euron kustannussäästöohjelman tukevan 2024-25E marginaaleja”, hän toteaa.

Alaotsikot:

1. Asiakkaat lykkäävät investointejaan
2. Osakkeessa nousupotentiaalia


EDIT:

Laitoin nämä myös Konecranesin ketjuun:

Laitan tänne tämän Juha Variksen tviitit, ei mitään ihmeellistä, mutta onhan tässä pari kiinnostavaa nostoa.

2 tykkäystä

Tsissus mitä Cargotecin kilpailija on kehitellyt…

Vähän hienompi vempele kuin Cargon Moffetit

Entäs Palfingerin FLC sarja?
Enempi vastaava kuin Moffet.

Tää “mikroauto” ei välttämättä puhuttele kaikilta ominaisuuksiltaan Moffet/FLC käyttäjiä.

Väärä hälytys. Tää olikin jo 7 vuotta vanha juttu. Nyt vasta osu omiin silmiin. Kertoopahan ainakin siitä että kekseliäitä kilpailijoita löytyy.

1 tykkäys

Jatkotilaus on kirjattu Cargotecin vuoden 2023 viimeisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Tiedotteessa tilausta luonnehditaan merkittäväksi, mutta sen arvoa ei julkisteta.

6 tykkäystä

Cargotecin Kalmarille tilaus brasilialaiselta Brasmaqilta Cargotecin Kalmarille tilaus brasilialaiselta Brasmaqilta | Kauppalehti

4 tykkäystä

MacGregorille tilaus.

8 tykkäystä

Eki on tehny uuden yhtiörapsan Cargotecista. :slight_smile: :gem:

Cargotecin osake on noussut raketin lailla Q3-raportin jälkeen. Näemme osakkeessa kuitenkin edelleen potentiaalia, sillä tulosnäkymät ovat varsin vankat, riskiprofiili madaltumassa ja arvostus yhä houkutteleva.

image


EDIT:

Tässä vielä aamukommentit:

5 tykkäystä

Taitaa vihreä siirtymä tuoda kauppaa myös Kalmarille.

6 tykkäystä

Tässä on Ekin kommentit Cargotecin järjestemästä analyytikkopuhelusta ennen hiljaista aikaa.

Cargotec järjesti eilen Q4:n hiljaista aikaa edeltävän analyytikkopuhelun. Laitekysyntä painottuu edelleen pienempään päähän, mutta markkinatilanne on muutoin melko muuttumaton Q3:lta. Marginaaliajureiden tilanne näyttää edelleen suotuisalta. Vuoden 2024 näkymä ei indikoi isoja muutoksia markkinoilla. Puhelu ei tarjonnut syitä ennusteidemme tai sijoitusnäkemyksemme tarkistamiseen.

7 tykkäystä