Osakesijoittaminen

Cliq Digital Ag - Netflix, Spotify, Storytel yhdessä paketissa

Cliq Digital on Saksaan listattu mediayhtiö joka tarjoaa yhdellä kk-maksulla leffoja, sarjoja, musiikkia, äänikirjoja, pelejä ja urheilua.


Viime vuonna Cliq räjäytti pankin siirtymällä tähän uuteen all-in-one malliin ja kurssi tykkäsi kovasti. Kevään yhtiökokouksen ja Q1 kvartaalituloksen jälkeen ollaan kuitenkin jäähdytelty reilusti.


Ehkä markkina on huolissaan kasvun hiipumisesta, koska viimeiset kolme kvartaalia liikevaihto on pyörinyt noin 30M€ tasolla. Elokuun 3. päivä julkaistava Q2 raportti onkin tärkeä, jotta nähdään, että jatkuuko kasvu vuoden takaiseen periodiin nähden vai ei. Jos Q2 raportissa saadaan merkkejä siitä, että johdon tavoitteiteet ovat realistisia kurssilla on minusta hyviä edellytyksiä pompata korkeammalle tasolle.

Johto tavoittelee tälle vuodelle 140M€ liikevaihtoa 18% EBITDA marginaalilla. Liikevaihtotavoite tarkoittaa 30% kasvua viime vuoteen nähden.

Striimausmarkkinalle ennustetaan varsin mukavaa kasvua Cliq Digitalin kategorioissa.

Onko kasvavalla markkinalla sitten sijaa kaikki yhdellä kk-maksulla budjettivaihtoehdolle. Tarjonnan laadulla Cliq ei varmasti pärjää yhteen medialajiin keskittyneille globaaleille kilpailijoilleen. Netflix, Amazon, Disney, Spotify, Storytel yms. varmasti jyräävät kyseisissä kategorioissa, mutta hintaakin alkaa kertyä ihan toisella tapaa kuin Cliqin palvelussa, jos sinulla on yksi kk-tilaus leffoille, toinen musiikille ja kolmas äänikirjoille. Ehkä Cliqin edullisemmalle vaihtoehto voisi olla hyvä kompromissi niille, joilla on taloudessa tiukempaa tai ovat muuten vaan pihejä. Storytelin tapaan yhtiö yrittää myös panostaa paikallisiin kieliin ja sisältöihin.

Viime vuosi oli tosiaan mullistava ja tulosta tuli aivan eri tavalla kuin aiemmin. Ennen Cliq ilmeisesti myi enemmän sisältöä yksittäin yrittäen jekuttaa asiakkaita pidempään tilaukseen. Tämä synkkä historia voi olla yksi syy edulliselle hinnoittelulle pienen markkina-arvon lisäksi.

Tänä vuonna Cliqin tarkoitus jatkaa viime vuonna alkanutta muutosta, jossa yhtiö panostaa omaan markkinointiin ja sisällönhankintaan affiliaattien sijaan.

Yksi varoitusmerkki on minusta se, että yhtiö selvästi kaupittelee itseään sijoittajille varsin aktiivisesti. Yhtiön kalenteri on täynnä erilaisia sijoitustapahtumia mihin ovat osallistumassa ja ilmeisesti maksavat useammalle taholle analyysistä. Tavoite hinnat ovat nykyiseen 26€ tasoon nähden hyvinkin houkuttelevia yhtä lukuunottamatta.
image
Analyytikot ennustavat varsin mukavaa kasvua viime vuodesta innostuineina. Jos ennusteisiin päästään, niin kertoimet ovat hyvinkin maltillisia verrokkeihin nähden.

Analyytikkoraportit löytyvät tästä linkistä kohdasta 4.

Suuri osa kuvakaappauksista on heinäkuulle päivätystä esityksestä sijoittajille

Value Investors Clubilla oli myös hyvä kirjoitusyhtiöstä (vaatii rekisteröitymisen) Value investors clubiin liityin luettuani Mohnish Pabrain Dhandho investor kirjan. Keskustelupalsta on Joel Greenblatin perustama ja jäseneksi pääsee vain kirjoittamalla riittävän hyvän analyysin jostain yhtiöstä ja jäsenyyden säilyttäminen vaatii paria uutta analyysiä vuodessa. Kaikki rekisteröityneet pääsevät kuitenkin lukemaan vanhempia kirjoituksia, jotka ovat palstan sääntöjen ja valikoituneen kirjoittaja joukon vuoksi varsin laadukkaita. (Huomattavasti parempia kuin tämä avaus.)

Varoituksen sanana se, että yhtiö maksaa osinkoa (vapun tienoilla) ja Saksan verottaja pidättää niistä liikaa veroja. Itse olen kiertänyt ongelmaa sillä, että osakkeet ovat OST:llä ja myin osakkeet pois ennen osingon irtoamista ja ostin ne “osinkodipistä” halvemmalla takaisin. Nykyinen posito on onneksi kappalemäärissä vain 55% alkuperäisestä, mutta saatan laittaa AOT käteiset töihin ja ostaa sillekin puolelle position ennen tuota elokuun kvartaaliraporttia.

Toinen varoitus yhtiön pörssikurssin heilunnasta. Tällä on tapana heilua varsin voimakkaasti päivän sisäisestikin. Esim. tuo ensimmäinen myyntini osui päivän huippuun 34,80 ja kurssi taas päätti päivän yli 10% alemmas. Mikään ihan vähävaihtoinen lappu tämä ei kuitenkaan ole vaan hiljaisinakin päivinä yli kymmenen tuhatta osaketta vaihtaa omistajaa.

Minulle tämä on kaksijakoinen yhtiö, kun on toisaalta vaikea uskoa, että kilpailussa on vaikea pärjätä tarjoammalla halvempaa ja vanhempaa sisältöä, mutta toisaalta viime vuoden näytöt vakuuttavat ja arvostustaso on houkutteleva, jos kasvu jatkuu johdon tavoitteiden mukaisesti. Raportoinnissaan yhtiö saisi kertoa enemmän asiakasmääristä ja erityisesti niiden pysyvyydestä. Hieman nimittäin huolettaa se, että tilaavatko asiakkaat yhden puolen vuoden jakson, toteavat tarjonnan huonoksi ja jättävät tilauksen uusimatta.

Katalyytiksi korkeammille arvostuksille riittänee se, jos tulevat kvartaalit tarjoavat kasvua viime vuoden verrokeihin nähden ja johdon tavoitteisiin päästään, koska 30% vuodessa kasvavalle kannattavalle firmalle nykyiset kertoimet ovat hyvin matalia.

19 tykkäystä

Q2 tulos ulkona. Kvartaalin liikevaihto kasvoi vain 23%, mutta johto vahvisti ohjeistuksen joka odottaa kokovuodelta vähintään 30% kasvua. Ensimmäisen vuosipuolikkaan EPS 1,16€, jos toiselta puolikkaalta odottaa samaa, niin PE on alle 12. Tosin voipi olla, että osaketta ei saa enää 26€ pinnasta. Minä ainakin odotan jonkinmoista tasokorjausta tuloksen myötä.


5 tykkäystä

Lisätään aamun hätäiseen päivitykseen vielä tämä kuva esityksestä. EPS kehitys on kyllä aika vaikuttavaa, kun viime vuoden EPS on käytännössä saavutettu puolessa vuodessa. Tämän kasvu selittyy pääosin keväällä tehdyllä vähemmistöosuuden ostolla, eli operatiivinen toiminta ei ole sentään parantunut noin paljon.


Markkina ei tykännyt raportista, vaan alun 3% nousun jälkeen ollaan lasketeltu jo lähes 5%. Ei siis tullut toivottua katalyyttiä tästä raportista. Analyytikoiden päivitykset voivat toki muuttaa kurssia, mutta pitäisin sitä aika epätodennäköisenä, kun ohjeistavat jo 1 kvartaalin perusteella paljon korkeampia lukuja.

Toki halpaa kasvajaa kelpaa omistaa, eiköhän tämänkin pitäminen palkita, jos johdon ohjeistukseen päästään ja kasvua tavoitellaan tulevinakin vuosina. Pidämmän aikavälin ohjeistuksia en ole huomannut, mutta markkinan ennakoidaan kasvavan, joten eiköhän se liene myös johdon tavoitteissa.

5 tykkäystä

Tänään käsittämätön 12,5% turpiin. Pitäisi selvittää löytyykö jostain suurimpia omistajia ja heidän liikkeitä tai sisäpiirin myyntejä, kun vähän haiskahtaa siltä, että joku iso kala myy nyt osarin jälkeen, kun se on mahdollista. Ulkomaalaisista ei kyllä taida olla hallintarekisteröinnin vuoksi saatavilla samanlaisia omistajalistoja kuin kotimaisista, mutta sisäpiirin myynnit varmaan pitäisi näidenkin raportoida.

Itseäni voin lohduttaa sillä, että en ole yksin väärässä. Neljä analyytikkoa päivittänyt raporttinsa Q2 jälkeen ja käikki säilyttäneet ostosuosituksen ja tavoitehinta vähintään tuplat nykykurssiin.

Warburg 50->52


Montege 54->54
image
Quirin 73->73

Hauck & Aufhäuser 61,5->61,5

Edit. Ei löytynyt ainakaan sisäpiiri myyntejä. Koko vuonna pelkkiä ostoja ja tarkistin saman tiedon useammasta palvelusta. Kaikki toki ilmaisia, joten en tiedä näkyykö niissä kuinka tuoreet.

6 tykkäystä

Cliq nostaa ohjeistustaan tälle vuodelle. Tämän vuoden tuloksella PE luku asettunee noin kymppiin, eli edelleen halpaa kuin saippua, jos uskoo, että tällä on mahdollisuuksia kasvaa streaming markkinan mukana.

(Oli tästä ja Hellofreshistä tarjoukset sisällä pari edellistä päivää. Valitettavasti tämä ei tarttunut 22€ syöttiini.)

https://cliqdigital.ag/investors/news-events/2021/206

CLIQ Digital AG (ISIN: DE000A0HHJR3) raises gross revenue and EBITDA forecast for the financial year 2021.

After a very strong first half of the financial year 2021 and based on the continuing development and dynamic market environment at least until the end of the year, CLIQ expects to generate gross revenue of c.€145 million (previously: at least €140 million), representing a 36% growth compared to 2020.

The EBITDA is expected to raise to approx. €26 million (previously: c.€22 million) representing a 60% growth compared to the previous year.

All other estimates for 2021 remain unchanged.

Quarterly results for Q3/2021 are published on 2 November 2021.

4 tykkäystä

Kiitos @Mistakesweremade tämän ketjun avaamisesta. Bongasin tämän paikallisesta ”Arvopaperista” Der Aktionär:istä ja katselin myös että vaikuttaa todella edulliselta, varsinkin kun on kevään huipuistakin valunut tosi reilusti.

Mä voisin kuvitella ainakin täällä kotimarkkinalla kysyntää kyllä löytyvän, saksalaiset kun on tunnetusti tosi nuukia ja diggaa kivijalassakin halpakaupoista, niin miksei sitten digipalveluissa.

Täytyy tutustua tähän putiikkien vähän tarkemmin, josko vaikka kokeilisi onnea :grin:

3 tykkäystä

Firma on nykykurssilla järkyttävän aliarvostettu, jos kasvutarina jatkuu joitain vuosia. EV/EBITDA tälle vuodelle kasvufirmalle luokkaa 6. Tässä vielä aloittelijan tekemää karkeakätistä DCF:ää, sain reiluksi arvoksi noin 69 euroa osakkeelta, nousuvara 198%:

Mukava istua firman kyydissä. Yrityksen aiempi harmaa toiminta oletettavasti rankaisee vielä kurssia, mutta uskon ajan parantavan haavat.

2 tykkäystä

Yksi red flag tämän yrityksen kohdalla on Glass Doorin arvostelut:

Väittäisin että noin huono score on tämän tyyppisen yrityksen kohdalla poikkeuksellista. Jos maine on tällainen, niin voi kyllä olla haastavaa saada rekryttyä arvonsa tuntevia tech osaajia taloon. Tämä ei tietenkään fundamentteja suoraan rapauta, mutta pitkällä aikavälillä kehno yrityskulttuuri voi näkyä viivan alla isosti.

1 tykkäys