Consti - Käänneyhtiöstä kasvuyhtiöksi

Consti vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta small cap case:lta.

Tylsä ja suht ennustettava toimiala jossa consti liikkuu hyvin korkealla omanpääoman tuotolla.

Firma on nettovelaton

Hyvä osinkotuotto% joka näyttäisi olevan kestävä

Nykyisellä hintatasolla kasvun saa opitona :money_mouth_face:

Huomioittakoon että olen aika keltanokka mutta en itse kyllä keksi montaa negatiivista syytä olla sijoittamatta näin halpaan ja vakaat osinkoa takovaan firmaan jossa kasvua ei ole hinnoiteltu sisään.

Kertokaa ihmeessä miksi olen väärässä, niin opin lisää. :blush:

11 tykkäystä

Lisätäänpä yhtiökokouskutsu tänne, jos joku haluaa päästä “siunaamaan” osingot, ajankohta siis 3.4 klo 13: Kutsu Consti Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen | Kauppalehti

1 tykkäys

Vuoskari 2023 julkaistu! https://investor.consti.fi/~/media/Files/C/Consti-Facelift-2023/documents/publications/consti-vuosikertomus-2023.pdf

image

Näkymät vuodelle 2024
Ennusteiden mukaan korjausrakentamisen markkina säilynee ennallaan vuonna 2024. Euroconstructin ennusteen mukaan korjausrakentamisen markkina pysyy vuonna 2024 vuoden 2023 tasolla. RT ennustaa korjausrakentamiselle noin prosentin laskua. Euroconstructin ennusteen mukaan asuintalokorjausten arvo kasvaa hieman ja vastaavasti muun korjausrakentamisen arvo hieman pienenee.

Uusien asuintalojen rakentamisen arvioidaan vähentyvän 9–15 prosenttia vuonna 2024. Muun kuin asuntojen uudisrakentamisen ennustetaan kasvavan 3–7 prosenttia. Asuinrakentamisessa palattaneen tavanomaiselle tasolle vuosina 2025–2026.

Taloudellinen epävarmuus aiheuttaa edelleen haasteita rakentamisen ja talotekniikan kysyntänäkymiin. Näkyvyys tilikaudelle 2024 on rajallinen, eikä merkittävää muutosta parempaan oleteta tapahtuvan vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.

Vahvan tilauskannan tukemana Consti pyrkii jatkamaan vakaata tuloksentekoa vuoden 2024 aikana, sekä keskittymään uuden strategian toteutukseen.

Consti arvioi, että sen koko vuoden 2024 liiketulos on 9–12 miljoonaa euroa.

13 tykkäystä

CONSTI OYJ PÖRSSITIEDOTE 18.3.2024, KLO 18.10

Consti Oyj: Arvopaperimarkkinalain 9. luvun 10. pykälän mukainen ilmoitus

Consti Oyj (“Consti”) on vastaanottanut 18. maaliskuuta 2024 arvopaperimarkkinalain 9. luvun 5. pykälän mukaisen ilmoituksen Lujatalo Oy:ltä.

Ilmoituksen mukaan Lujatalo Oy:n omistusosuus Constin osakkeiden ja äänten kokonaismäärästä laski alle kymmenen (10) prosentin 13. maaliskuuta 2024.

3 tykkäystä

Korjausrakentamisen markkina ei pysy ennallaan 2024 aikana.

Taloyhtiöiden korjauslainan saantia on rahoituslaitosten toimesta tiukennettu merkittävästi. Kehitys on näkynyt jo vuosia hitaasti etenevänä ilmiönä, mutta rahahanoja on aivan viimeaikoina tiukennettu merkittävästi.

Toteutettavien taloyhtiöremonttien tuottama liikevaihdon arvo alenee rahan saannin hankaluuksien vuoksi. Taloyhtiöt ovat yhä useammin pakotettuja joko karsimaan merkittävästi suunnitellun remontin sisällöstä tai lykkäämään remonttia kenties vuosia eteenpäin, jotta rahoitus saadaan järjestymään.

Taloyhtiöiden remonttihalukkuus ei ole juurikaan muuttunut, mutta rahoituksen saantivaikeudet uhkaavat tarpeellisien remonttien toteutettavuutta.

Tällaista tilannetta ei ole aiemmin ollut tässä mittakaavassa alalla. Aiemmin syrjäisissä sijainneissa olevien yksittäisten taloyhtiöiden on ollut haasteellista saada remonttilainaa, mutta nyt sama ilmiö puskee voimalla jo kasvukeskuksiinkin.

10 tykkäystä

Veikkaan että korjausrakentamiselle riittää sittenkin kysyntää. Ei ole lainkaan mahdotonta, että pieni notkahdus tulee, mutta rakennuksia tarvitaan vastaisuudessakin. Uudisrakentaminen on tyssännyt kokonaan eikä se välttämättä käynnisty uudelleen vielä vuosiin. Uudisrakentamisen pysähtyminen lisää olemassa olevan rakennuskannan käyttöä, vähentää purkua ja tukee korjaamista. Korjauskustannukset ovat nousseet, mutta uudisrakentamisen hinta on noussut vielä enemmän.

Kysyntää kyllä on, kuten kirjoitin, mutta remonttien rahoittamisessa on kitkaa.

Jep, ei sinne päinkään. On huomattavan suurilla prosenteilla tulossa pudotusta.
Muutenkin täyttä asiaa joka lause.
Siitä ei tosiaan homma ole kiinni, etteikö korjausrakentamiselle olisi tarvetta, todellakin on ja lisää tulee joka päivä. Kustannukset ja taloyhtiöiden maksukyvyt eivät vaan kohtaa toisiaan.

Vanhan artikkeli, mutta Vihmo pitää korjauspuolen kustannuskriisiä pahempana kuin asuntorakentamisen puolella.

5 tykkäystä

Liiketoimien yhdistetyt tiedot (2):
Volyymi: 2000 Keskihinta: 10.6 EUR

Sisäpiiriä ostopuolella.

9 tykkäystä

Talousjohtaja hyppää kyydistä.

6 tykkäystä

@Olli_Koponen ennakkokommentit Q1:lle 25.4: Consti Q1 ensi torstaina: Hiljainen alkuvuosi odotuksissa - Inderes

Constipreq124

5 tykkäystä

Q1 ulkona: Consti Oyj osavuosikatsaus 1.1.–31.3.2024 | Kauppalehti

  • Liikevaihto 65,5 (68,9) milj. euroa; muutos -4,9 %
  • Käyttökate 1,3 (1,5) milj. euroa ja käyttökateprosentti 2,0 % (2,1 %)
  • Liiketulos 0,2 (0,7) milj. euroa ja liiketulosprosentti 0,3 % (1,0 %)
  • Tilauskanta 244,4 (253,8) milj. euroa; muutos -3,7 %
  • Uudet tilaukset 36,3 (58,6) milj. euroa; muutos -38,0 %
  • Vapaa kassavirta -0,5 (-1,0) milj. euroa
  • Osakekohtainen tulos -0,00 (0,04) euroa

Ja tuntuu siltä, että @Olli_Koponen on entistäkin nopeampi kommentteineen: Consti Q1-aamutulos: Haastava markkina painoi tulosta odotetusti - Inderes

Kyllähän tästä hieman pliisukka maku jäi, mutta ainakaan omat odotuksetkaan eivät olleet korkealla ja kuten Olli toteaa, Constin tase on erittäin vahvassa kunnossa.

Uusi talousjohtaja löytyi talon sisältä, tämä on yleensä hyvä merkki: Consti Oyj: Muutos Consti-konsernin johtoryhmässä | Kauppalehti

11 tykkäystä

Evlikin ehti antamaan pikakommenttinsa: Consti: Order intake on the softer side - Evli - Inderes

2 tykkäystä

@Olli_Koponen aamarikommentit, suositus pysyy lisää-tasolla, tavoitehintaa leikataan epävarmuuteen vedoten 11(12,5): Consti: Markkina painaa - Inderes

Samaan hintaan vielä Evlin johtopäätelmät tuloksesta ja tulevaisuudesta: https://www.evli.com/hubfs/ERP/Raportit/Consti/Consti%20240426%20Q1%20Company%20update.pdf

Itse asiassa aika rajukin tavoitehintaleikkaus Ollilta, toki varmaan synkronoitiin niin, ettei tarvinnut osta-suositusta antaa epävarmassa talousympäristössä(sisältää pitkälle meneviä johtopäätöksiä Ollin sielunmaisemista, toim.huom. :slight_smile: )

4 tykkäystä

Evli:ltä tuoretta analyysia muuten kovin hiljaiseen ketjuun, eipä ole isompia sopimuksiakaan julkistettu: Consti: Short-term headwinds mask the potential - Evli - Inderes

Aliarvostusta ja hyljeksintää on Evli havaitsevinaan osakkeen arvostuksessa, vahva tase suojaa rakennusektorin turbulenssissa.

6 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan juttu Constista.

Siinä on vikassa kappaleessa lainattu niin Evlin kuin Inden lyytikkoja. :slight_smile:

Alaotsikot:

  1. Korjausrakentamisen markkinat heikkenevät ja kilpailu kiristyy
  2. Osakkeen alhainen arvostus houkuttaa
3 tykkäystä

Tälle vuodelle olen pari Constin julkisivuremppaa nähnyt työmatkoja pyöräillessäni Oulussa.

Toisesta sain tietooni tehdyt tarjoukset, jotka olivat suurin piirtein 800t€ - 1,2M€. Consti nousi voittajaksi tarjouksella, jonka loppusumma oli matalin.

Urakkaa oli ollut ilmeisen vähän, mutta nyt ainakin nuo kaksi kerrostalourakkaa käynnistyneet.

Onko rahoituskuvioissa edelleen haasteita vai auttaisiko niihinkin potentiaalinen kesäkuun koronlasku?

Voisi ajatella myös, että 1-2 vuoden viiveellä osa taloyhtiöistä heräilee ruususen unesta ja alkaa kerryttää puskuria korjauksia varten.

1 tykkäys

Elementa on jatkanut positionsa myymistä: Consti Oyj: Arvopaperimarkkinalain 9. luvun 10. pykälän mukainen ilmoitus | Kauppalehti

Osuus liputusrajan saavuttamisen tai rikkoutumisen jälkeen

3,88 %

Edellisessä liputusilmoituksessa ilmoitettu osuus (jos liputettu)

9,99 %

Ilmoituksen mukaan Elementan omistusosuus Constin osakkeiden ja äänten kokonaismäärästä laski alle viiden (5) prosentin 22. toukokuuta 2024.

2 tykkäystä

Constille pitkästä aikaa pikkuisen isompi urakka, voisivat kyllä tuoda otsikossa esille, että kyse Constista, helpottaisi kummasti näiden huomaamista :slight_smile: : Hekan asunnot Tapanilassa saavat modernin ja viihtyisän ilmeen | Kauppalehti

Consti aloittaa Helsingin Tapanilassa, osoitteessa Saniaistie 3 merkittävän peruskorjausprojektin. Seitsemän vuonna 1979 valmistunutta asuinrakennusta kunnostetaan perusteellisesti. Peruskorjaus toteutetaan kokonaisurakkana, ja sen odotetaan kestävän kesäkuusta 2024 maaliskuuhun 2026. Urakan arvo on noin 15,6 miljoonaa euroa. Tilaajana toimii Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka), Helsingin kaupungin asuntotuotanto (ATT).

Hanke kirjataan Constin toisen kvartaalin tilauskantaan.

12 tykkäystä

Ihan mukavan kokoinen kauppa tosiaan, mikä tukee nyt toisen kvartaalin tilauskantaa. Kokonaisuuteen nähden ei kuitenkaan ihan suuntaa kääntävä. Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon Q2:lla on pienempää hanketta tullut, sillä se sitten pitkälti määrittää myös hieman Constin vuotta. Markkina ei varmasti otollisin, mutta tämmöiset uutiset kyllä antaa ainakin pieniä viitteitä mahdollisesti piristyvästä kysynnästä.

13 tykkäystä