Osakesijoittaminen

Corestate Capital HLDG

Kukaan muu seuraillut? Pompsahti taas silmille Taalerin tuoreesta katsauksesta.

kuva

Onko käsitystä liiketoiminnan riskitasosta? Verrattavissa Ovaroon?

Konsensus nyt 67€ eli upsidea vajaat 80%.

2 tykkäystä

Tuo PE 6 herätti kiinnostusta. Tää on niin kuin se oravan hallinnointiyhtiö aikoinaan. Ovaron keissi nojaa taseeseen, tämä ei. Riskitaso lienee katsojan silmissä.

Liiketoiminnan tuotot jakautuvat “varmoihin” ja “sattumanvaraisiin” hallinnointipalkkioihin, niin kuin rahastoyhtiöillä on tapana. Ajattelin tästä, että mikäli varmat tuotot ovat enemmän kuin kaikki toiminnan kulut niin tämä olisi no-brainer.

En ole asiantuntija finanssipalveluyhtiöissä, ja tuppaan olemaan koko lailla konservatiivinen tuloslaskelmaa pällistellessä. Corestaten kohdalla koin, että firman menestys perustuu valitettavasti pääosin transaktiopohjaisiin hallinnointipalkkioihin.

Corestate noudattaa Frankfurtin prime-läpinäkyvyysstandardia, ja firmalla on aika hyvät sijoittajamateriaalit. Kaikki analyytikot (joita oli monta) kokee tämän halvaksi. Corestate on rakennettu vastikään omilla osakkeilla toteutetuilla yritysostoilla, ja ehkäpä vähemmistöomistajat nyt realisoi kovalla kädellä, jonka vuoksi firma on halventunut.

Mielenkiinnolla lukisin jos joku innostuu pureksimaan Corestaten tuottorakennetta. Voisi katsastaa josko niillä analyytikoilla on ilmaista materiaalia netissä.

1 tykkäys

Kova on luotto johdolla firman 2019 tulokseen ja samaa ja parempaa olisi tulossa 2020: https://www.bloomberg.com/press-releases/2019-10-17/dgap-news-corestate-underscores-operational-strength-of-its-business-model-and-confirms-financial-outlook-for-2019

Hinta ̃30e ja osinkoa arvatenkin 2.5e tulossa keväällä… Onko kellään uutta hajua mikä kurssia painaa? Onko i.p.p:n arvelu vähemmistöosakkaiden myynneistä edelleen validi? Aika defensiivinen osake, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta?

2 tykkäystä

Tää firma pitäis saada Jessen seurantaan… arvostus vaikuttaa herkulliselta.


Pikaisella rautalankamallilla esim 10% tuottovaatimuksella “tulosvoima” 2019 ennusteella 5,22€/10% = 52,2€, minkä voisi osakkeesta maksaa ilman odotuksia tulevaisuuden kasvusta…

ROE ollut 2 viime vuotta 18%, tätä ennen noin 25%. Jos oman pääoman tuottovaatimuksena on 10% niin 18%/10% = 1,8 kerroin. NAV 2019 on 30,7€ johon kerroin 1.8 tuottaisi 55€ “käyväksi arvoksi”.

Ei nyt uskalla amatöörinä enempää pikalaskelmia tähän laittaa. Täytyy tutkia.

Shortit käy kimppuun…

https://www.wallstreet-online.de/nachricht/11819386-corestate-short-attacke-muddy-waters-aktiennews

1 tykkäys

Yritin etsiä miksi osake voisi olla niin halpa?

Saksalaiset sivut voi halutessaan lukea Google translaten läpi laittamalla vain sivun URL:n käännettäväksi tekstiksi.

 • Suuri osa liikevaihdosta tulee Saksasta.
 • Velkavipua aika roimasti (reilu kahden vuoden EBITDA) mikä “aiheuttaa” korkean ROE:n. ROA on maltillisempi. Toisaalta tällä ROE:lla tuloksen pitäisi tuloutua nopeasti taseeseen ja velan määrän tasoittua.
 • Hyvä sivu katsoa lukuja ja analyytikkojen konsensuksia yms.

 • Lyhyt artikkeli Corestatesta yleiskatsauksena (mitä firma tekee)
 • Suuri osa Corestaten taseesta on Goodwilliä.
 • Pyöröovi käynyt ja juuri palkattu toimari erotettiin alkuvuodesta ilman mitään syytä.

 • Ketjussa aiemmin mainittu Muddy waters ei ole ainoa joka shorttaa
 • “Only the reportable positions of the short sellers add up to the proud value of around 11 percent. The actual short selling positions could even exceed this - only from 0.5 percent of the share capital are they notifiable and recorded.”

https://www.finanzen.net/nachricht/aktien/roundup-immobilienverwalter-corestate-capital-wehrt-sich-gegen-leerverkaeufer-8109938

 • Kuitenkin: Corestate defends itself from short sellers
 • “Corestate has gained numerous new institutional clients in recent weeks.” -[CEO]
 • “Schnidrig [CEO] assumes that the total value of the assets that the company manages for its customers will increase by 5 to 10 percent per year in the medium term. Corestate expects sales in the current financial year of between 285 and 295 million euros and an adjusted consolidated result of 130 to 140 million euros.”

 • Sharevillestä bongattu, kirjoittaja joku saksalainen arvosijoittaja.
 • Myynyt pois alkuvuoden toimarisekoilujen vuoksi. Kommenteissa tätä kyllä kyseenalaistetaan.
 • Lisäksi: Suuromistaja on jäänyt pois firman hallinnosta (virallisesti ilmeisesti viime vuonna), mutta kuitenkin nostaa konsultointipalkkioita. Ei anna hirveän hyvää kuvaa mutta eipä tuo välttämättä haittaa.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-10-24/property-firm-targeted-by-muddy-waters-risks-loss-of-key-client

 • 36% koko firman liikevaihdosta tuli yhden fundin, Stratos II, tuotoista vuonna 2018.
 • Tämä, ja monet muut fundit ovat ilmeisesti ns. Mezzanine-lainakoreja, eli korkean riskin lainoja jotka asettuvat riskiltään ja toiminnallisuuksiltaan lainan ja pääomasijoituksen välimaastoon erilaisin mekanismein. Ilmeisesti aika lähellä vaihtovelkakirjalainoja.
 • Ainakin yksi Corestaten suuri lainaaja, Consus, on nyt päättänyt lupua kalliista Mezzanine-lainoista, ja päätynyt tavallisiin lainoihin. Jonkun saksalaisen rekisterin mukaan Corestaten lainoissa on saattanut olla jopa 23% yieldi ja nyt Consuksen keräämä Mezzanine-lainan korvaava laina oli “vain” 10,5%
 • –> Spekulaatiota ovatko tuottoisat Mezzanine-lainat kuivumassa kasaan?


Ympärillä on nyt siis vähän kaikenlaista:

 • Toimarin vaihdokset
 • Pääomistaja nostaa jotain palkkioita firmasta
 • Jenkit shorttaa, eikä tiedetä miksi
 • Spekulaatioita onko tuottoisin liiketoiminta mezzanine-lainat ehkä kuivumassa / kutistumassa?
 • Firmassa hemmetisti lainaa
 • Mitä Corestaten sijoitustuotteet ovat oikeasti syöneet?

Toisaalta:

 • Johto vakuuttaa, että tavoitteisiin päästään.
 • Tulosta on tehty jo koko vuosi, vaikka osa negatiivisista spekulaatioista on jo vuoden vanhoja.
 • P/E, DPS, ROE, ROA, P/B jne… ovat kaikki erittäin houkuttelevalla tasolla

Jos sijoittaisin firmaan ottaisin erittäin pienen position koska tässä on niin paljon sisäistä velkavipua ja spekulaatioita on ympärillä. Reward voi olla erittäin kova - kuten laskettu, tunnuslukujen puolesta voitaisiin olla yli 100% korkeammalla. Toisaalta on siinäkin varmaan joku syy miksi yli 10% osakekannasta on shortattuna Amerikkalaisten aktivistisijoittajien toimesta.

E: Jos haluaisi vielä enemmän näkyvyyttä, pitäisi mielestäni seuraavaksi ruveta katsomaaan tarjooman sijoitustuotteita ja mitä ne ovat syöneet oikeasti.

8 tykkäystä

Omistaako joku vielä osaketta? Millaisena näette tulevan? Mielestäni tuo puolivuosikatsaus ei ollut niin huono, että se oikeuttaisi näin matalan kurssin. Lukujen puolesta osake näyttää todella halvalta.

Löytyykö vielä Corestate Capital omistajia? Onkohan tämä jo ihan menetetty tapaus vai vihdoinkin valoa tunnelin päässä? Ennusteita katsomalla näyttää edulliselta.

https://m.marketscreener.com/quote/stock/CORESTATE-CAPITAL-HOLDING-24827083/financials/

Minulla tuota löytyy vielä salkusta. Olen odottanut, josko joskus nousisi, että voisi myydä pois edes pienemmällä tappiolla, mutta pitkä on odottavan aika.