Osakesijoittaminen

Saksalaiset osakkeet

Tervepä terve. Aloitus tällä foorumilla. Mietin, miksi saksalaisista osakkeista puhutaan täällä aika niukasti. Syynä ehkä osinkojen Saksassa “liikaa” perityn osuuden takaisin hakemisen (ja mielestäni aika kuvitteellinen) vaikeus, vai kielimuuri laajoissa analyyseissä, tms? Itsellä esim. ALLIANZ -vakuutus- ja finanssitaloa jo kauan, välillä treidaten.

  • Tämä kuuluu sitten ostin äsken-palstalle: Ostin ison possen Beroccaa, kun on yöt tullut valvotuksi tammirallia ja talouskäänteitä haistellessa.
3 tykkäystä
2 tykkäystä

Täällä foorumilla on kyllä käyty keskustelua varmaan alle promille liki äärettömän kokoisesta pörssiuniversumista. Voitaisiin täällä keskustella enemmän edes Ruotsalaisista osakkeista, tai sitten Aasian markkinoista, kehittyvistä ja kehittyneistä markkinoista, Venäjästä tai vaikka Latinalaisesta Amerikasta, mutta resurssit kirjoittajilla ovat varsin rajalliset varmaan kun ei tämä foorumikaan mikään maailmanlaajuisesti tunnettu ole. Mutta kyllä täällä kansainvälisistä lapuistakin on puhuttu, fokus tietenkin pyörinyt pitkälti kotimaan yhtiöistä, joka on ihan ymmärrettävää.

Mutta kiva se on että mitä laajemmilti puhutaan eri toimialoista tai vaikka eri maiden osakkeista, varsinkin jos edes jollakin on jotain tietämystä asiasta.

3 tykkäystä

Mulla on salkussa BASF:ää, ollut jo kohta 10 vuotta lähes yhtäjaksoisesti. Aikaisemmin omistin “Saksan Terveystaloa”, mutta se lunastettiin pois pörssistä jo vuosia sitten.

1 tykkäys

Muutama mielenkiintoinen saksalainen laatuyhtiö:

  • Carl Zeiss Meditec AG (Saksan Revenio)
  • Ströer (Mainosfirma)
  • Dermapharm (Lääkeyhtiö)
  • Adesso AG (IT-palvelu firma)
3 tykkäystä

elringklinger AG ostin perjantaina. Potentiaalinen yhtlö. Kellään tietoa onko tavoitteisiin pääsemässä?

1 tykkäys

Itse ainakin välttelen suurinta osaa Saksalaisista yrityksistä juuri osingoverotuksen takia. Korkeaoktaaviset (korkeaa osingoa jakavat) yritykset saksassa kuten
MUTARES SE & CO KGAA
ENVITEC BIOGAS AG
DEUTSCHE PFANDBRIEFBANK AG

ovat niitä harvoja, jotka oikeastaan ovat meikäläistä innostaneet ostamisen asti. Niissä nyt sattuu osingotuotto verojen jälkeen minun kohdallani ainakin olevan vielä suhteellisen hyvä. Ja niiden kohdalla aion varmaan hakea liikaverotuksen pois Saksasta.

Hollanti on jo paljon lähempänä sydäntäni.

1 tykkäys

Kiitos. Kiintoisaa pohdintaa.

su 19. tammik. 2020 klo 19.00 Posinko sivustolta Osakesijoittaminen inderes@discoursemail.com kirjoitti:

H.Kailajärvi. Kiitos näistä, ryhdyn tutkimaan yhtiöitä. Noviisina melkein kaikki on vaikeaa!

la 18. tammik. 2020 klo 23.39 Anatooli sivustolta Osakesijoittaminen inderes@discoursemail.com kirjoitti:

Jos polla kestää niin Wirecard. Shorttaajat kierrättävät vanhoja juttuja ja volaa on riittänyt, joten ei sovi ihan kaikille

1 tykkäys

Gadus - Kiitos hurjahkosta vinkistä noviisille :slight_smile: Polla ei taida tätä kestää vielä, pitää kovettaa luuta, paksuntaa nahkaa, käydä salilla ja opiskella ahkerasti ensin,

Tiedättekö kannattaako Teslan osake ostaa osakesäästötilille Saksan pörssistä?

Ei menisi valuutanvaihtokuluja

1 tykkäys

Asklepios - Saksasta ostettaessa pitää muistaa pieni paperirumba, kun mahdollisista osingoista siellä peritään “liikaa” lähdeveroa, ja Suomi soveltaa omaa osinkoverotustaan.
Saksan valtio kyllä palauttaa säntillisesti, mutta aikaa kuluu kuukausi ja useampikin.
Huom, joka vuosi ei tarvitse rumbaa käydä läpi, voi kerätä useamman vuoden haettavat samaan anomukseen. Muistaakseni ainakin 3 vuotta ok.

Eikö osinkoverojen suhteen riitä vain että ilmoittaa veroilmoituksessa maksaneensa Saksaan kaupasta ko. veroja X euroa? Nämä huomioidaan sitten verotuksessa (viiveellä toki mutta kuitenkin).

1 tykkäys

Ainakin viime vuonna jouduin esittämään palautusta varten vielä Suomen pidätyksiin liittyvät dokumentit, täyttämään hakemuksen ja lähettämään ihan oikeana kirjeenä Deutschlandiin.

Kukahan guru osaisi meille valistaa nyt asian oikean laidan? Mielelläni hyväksyisin kuvailemasi helpon menettelyn! :roll_eyes:

Löysin vastauksen. Omat kokemukset rajautuvat Hollantiin jonka lähdevero on 15%. Saksassa se on paljon korkeampi 26% ja tätä yli menevää osaa Suomi siis ei ole velvollinen huomioimaan…

Lähde: https://www.danskebank.fi/PDF/Private%20Banking/Varallisuusviesti20102.pdf

3 tykkäystä

Etsivä Paroni kunnostautui. Mainio listaus!

ti 21. tammik. 2020 klo 15.04 LeBaron sivustolta Osakesijoittaminen inderes@discoursemail.com kirjoitti:

HS-analyysi: Kone saisi koko Thyssenkruppin puolella siitä summasta, mitä sen pelkistä hissitoiminnoista pyydetään

Koskapa en hämmästyksekseni onnistunut löytämään Koneelle omistettua viestiketjua, sopinee Hesarin juttu Koneen Thyssenkrupp-aikeista tähän Saksa-ketjuun. Juttu taustoittaa melko perusteellisesti niitä haasteita, joita liittyy isojen yritysten johtamiseen Saksassa — ja joita mm. Nokia ja Fortum ovat kohdanneet. Thyssenkruppin hissien oston myötä Koneella olisi edessään samoja haasteita.

Koneella on vielä runsaasti neuvoteltavaa työntekijöiden kanssa, jos se aikoo saada yrityskaupan aikaiseksi.

Edit: Linkki Hesarin juttuun uusiksi
Edit 2: En näköjään osaa linkata. :cold_sweat:

1 tykkäys

Omassa salkussa on pitkään ollut globaali vakuutusjätti Allianz ja yöt saa todella nukkua rauhassa. Lisäksi perheenjäsenten salkuista löytyy Volkswagen, Deutsche Post (osingot tilille ilman lähdeveroa), Munich Re ja BASF. Muutoin hajautus Suomen, Ruotsin, muun Euroopan, Kiinan ja pääosin USAn yhtiöillä. Saksasta eniten kiinnostaisi tällä hetkellä Lufthansa, jossa mielenkiintoinen riski/tuotto -potentiaali nykyhinnalla.

2 tykkäystä

Allianz minullakin. Mutta nyt ei ole noussut ennen osingonirtoamispäivää kuten ennen. Mitä Tulevaisuuskahvilassa mietitään siitä? Osinko-osakkenakun Alli kyllä ihan ok.