Siltronic AG-ketju

Täällä voi jatkaa keskustelua Siltronicista :slight_smile:

Yhtiön viimeisin sijoittajaesitys löytyy täältä https://www.siltronic.com/fileadmin/presentation/Siltronic_Rodshow_Presentation_May-June_2018.pdf 4

5 tykkäystä

Pyrin pitämään täällä jengin päivitettynä tämän casen etenemisestä, pidetään keskustelua yllä!

Siltronic on siis noin vuosi sitten esiin nostamamme kiinnostava saksalaisosake, joka osui tutkallemme pois ostetun Okmeticin perinnön myötä. Niille, joille Siltronic ei ole vielä tuttu, täältä löytyy viimeisin videomme yhtiöstä: https://www.inderes.fi/videot/siltronic-sijoituskohteena

Itse istun edelleen yhtiön kyydissä ja kuten olen luvannut, kerron ennakkoon täällä jos/kun olen aikeissa myydä omistuksia. Katson yhtiötä lähtökohtaisesti vuosiin 2019-2020 asti vähintään, koska odotan edelleen toimialan ylikuumentuvan.

9 tykkäystä

Toimialauutisia Digitimesissä:

Silicon wafer prices are estimated to further rise 20% on average in 2018 after posting the same size of hike in 2017 on robust market demand, and the quotes are expected to trend upward through 2020, weakening the profitability of foundry houses while significantly driving up revenues and profits of wafer suppliers, according to industry sources.

The sources said silicon wafer prices began to rebound in the beginning of 2017 and picked up quarter by quarter in the year, bolstered by explosive increases in demand for wafers from automotive electronics, IoT, memory, AI, and cryptocurrency mining sectors. In addition, limited capacity expansions by the world’s top five suppliers have turned the oversupply into shortfall, further driving up the quotes. The world’s top five suppliers - Shin-Etsu, Sumco, GlobalWafers, Siltronic and SK Siltron - together command over 90% of the global silicon wafer supply.

Ihan kiinnostavaa, että kryptojen mining kerrottu kysyntäajuriksi.

https://www.digitimes.com/news/a20180524PD205.html?mod=2

6 tykkäystä

Vielä kyydissä mukana Mikaelin suosituksesta. Kiitos!

2 tykkäystä

Myin Siltronicit viimeksi 127,2 kohdalla, mutta se kävi vielä yli 150… Nyt voisin ostaa ehkä takas kun on laskenut tarpeeksi. Onko tässä tapahtunut jotain vai onko Mikaelin analyysi vielä voimassa? Pitäisikö ostaa takaisin?

2 tykkäystä

Kyllä aika kova on tuloskunto. 27.7. tulee ulos Q2. USD ollut vahvempi kuin yhtiö itse oli arvioinut, antaa myös tukea osakkeelle. Tässä kannattaa pysyä nyt mukana.

Mikä tän tavoitehinta olis? Tiedän että ei ole analyysia mutta joku konsensus tai Mikael Rautanen arvio?

3 tykkäystä

Kiitos tästä! Ostan!

Vahva q2! https://www.siltronic.com/fileadmin/investorrelations/2018/Quartal_2/Siltronic_Interim_report_Q2_2018.pdf

2 tykkäystä

Aikamoista heiluntaa osakkeessa! Q2:n perusteella näyttää nopeasti katsottuna etenevän kuten pitää. Piikiekoilla todella vuollaan tällä hetkellä kultaa (ROCE 64%) - ja tullaan vuolemaan myös ensi vuonna. Luvut vahvoja, ohjeistusta otetiin hitusen ylöspäin. Dollari palannut pikkaisen suotuisampaan suuntaan Siltronicille. Lähivuosien tuloskunto verrattain turvattu yhtiön kommenttien perusteella. Pysyttelen kyydissä😎

5 tykkäystä

Onko Mikaelilla näkemystä mikä tämän on saanut roikahtamaan näin paljon näin lyhyessä ajassa? Onko spekulaatiot tuotannon kasvusta ja sitä kautta hinnoittelupaineesta totta, tämmöistä joku Sharevillessä heitti ilmoille…?

Tämä kuitenkin korkeammalla kuin kuukausi sitten. Mikä on kuukaudessa muuttunut, jotta tämä voisi olla reilusti korkeammalla?

Ihmisiä kyllä kiinnostaa aina laskun syyt, mutta ei niin paljon nousujen syyt. Jos on paljon nousua alla, niin laskua kyllä ihmetellään sen jälkeen, vaikka nousulle ei olisi ollut mitää suurempaa syytä.

Kuukaudessa on muuttunut ainakin julkaistu väkevä q2 ja yhtiön antamat näkymät lähitulevaisuuteen. Siinä pohjaa nousulle, siksi kysyinkin jos jollain näkemystä em. nousut kuitanneelle nopealle kyykälle.

1 tykkäys

Ainakin muisteissa tuntuu olevan ylitarjontaa ja se laskenee piikiekkojen kysyntää ja hinnoitteluvoimaa.

1 tykkäys

Juuri noin. SSD muistien hinnoissa varoitellaan jo “romahdusta” https://www.theregister.co.uk/2018/08/13/flash_oversupply_analysis/

NVIDIA ei odota enää juuri mitään liikevaihtoa kryptopuolelta joka taas veti näytönohjaimia kuin keltainen paperi kärpäsiä vielä puoli vuotta sitten, liekö kryptomarkkinan romahduksestakin jotain paineita tullut.

2 tykkäystä

Mitenköhän piikiekkojen kysyntä tulevaisuudessa :thinking:. Milloinka tulee sen syrjäyttävä materiaali. Mihin hintaan olet itse ostanut Siltronicia :slight_smile:?

2 tykkäystä

Tietääkseni Mikael on ostanut lappunsa kesällä 2016. Sanoisinko alta 50€/kpl? :wink::thinking:

Kevät/kesä 2017 olen ostanut 58-82€ tasoilta.

Koko globaali elektroniikan arvoketju, sen prosessit ja tuotanto on rakennettu piin käytölle raaka-aineena, koska se on ollut ominaisuuksiltaan ylivertainen sekä maapallolla runsas raaka-aine. Mitä olen viisaampien kanssa asiaa kysellyt, pidetään piin korvaamista yleisesti aika mahdottomana ajatuksena (ainakin muutaman vuosikymmenen tähtäyksellä). Käytännössä koko puolijohdeteollisuus pitäisi rakentaa enemmän tai vähemmän nollasta uudelleen…

5 tykkäystä

Joku aika sitten oli uutinen muistien ylituotannosta ja syynä sille pidettiin, että teknologia on kehittynyt niin paljon, että muistien kapasitettii on noussut huomattavasti. Tarvittavien piikiekkojen määräkin tulee näin vähenemään huomattavasti suhteessa muistimäärään. Vastaavaa kehitystä on myös muualla. Tuleeko piikiekkojen kysyntä absoluuttisesti kasvamaan, jos teknologia jatkaa vastaavaa kehitystä? ts. nouseeko piikiekkosta valmistettavien tuotteiden kysyntä nopemmin kuin niiden tarvitsema raaka-aine vähenee?

2 tykkäystä