Crypto.com ja muut korttimaksukryptocashbackejä tarjoavat

Tämä on kyllä kiinnostava paketti. Tuollainen 3% cashback alkaa jo näkyä taloudessa ja jos siihen saa päälle Netflixin ja Spotifyn, reaalituotto on jo ihan hyvä 3,5 k€:lle. Tuosta 10% vuosikorosta lukitulle pääomalle en löytänyt mitään vahvistusta Cryptocomin sivuilta.

Onko niin, että tuo stake on CRO:ssa ja tilanteessa jossa CRO:n arvo esim puolittuu, myös stakesta sulaa puolet pois?

1 tykkäys

Blogin kirjoittaja on pohjimmiltaan ilmeisen ansioitunut koodari/devaaja, joten hän selvästi ymmärtää lohkoketjujen anatomian perinpohjaisesti. Kaverilla on yli 47000 seuraajaa Twitterissä ja mukana näyttäisi olevan iso liuta nykyisiä ja tulevia johtajia eri toimialoilta lääketieteestä politiikkaan. Hänen mielipiteensä selvästi kiinnostaa ihmisiä.

Ottamatta kantaa miehen tyyliin, hän on ottanut lohkoketjujen ja erityisesti kryptojen sielunelämän avaamisen elämäntehtäväkseen tavalla, jolla on saanut myös paljon vihamiehiä.

Toinen, laajasti seurattu, kaveri julkaisi muuten eilen mainion yhteenvedon historian näkökulmasta. Crypto.com saa ihan eri tavalla väriä, kun ymmärtää historiaa. Koko twiittiketjuun pääsee tästä linkistä >

Staken arvo seuraa Cro:n arvoa, mutta edut pysyvät samana.

1 tykkäys

Tässä skaalat menevät nyt hieman sekaisin. :slight_smile: Tuskin tästä on kuitenkaan kyse.

Mies tosiaan vihaa julkisia lohkoketjuja ja katsoo ne vahingollisiksi ihmiskunnalle, mutta hänen kirjoituksensa kannattaa lukea, sillä hän myös perustelee kantansa erittäin hyvin.

On hyvä, kun joku tuo myös negatiivista mielipidettä kryptojen osalta ilmi. Täällä tosiaan helposti muodostuu kaikukammio, kun innostuneet keskenään juttelevat.

Mutten tosiaan nää syitä, miten lohkoketju nyt on rotutieteeseen, valkoiseen ylivaltaan ym historian pimeisiin hetkiin liittyvää. Ja miksi näitä pitäisi syvästi pohtia kryptoista puhuttaessa. Lievästi sanottuna kenties kaukaa haettua.

2 tykkäystä

Ensin luulin, että kaveri heittelee noita historiaviittauksia sarkastisesti. Lopulta kuitenkin opin, että krypto-ostoillani tuen yli vuosisadan vanhaa salaliittoa, joka pyrkii uuteen maailmanjärjestykseen. Mukana kaikki muut usual suspects paitsi Baijerin Illuminati ja Temppeliritarit. Ehkä nekin kuitenkin ovat siellä taustalla naruja vetelemässä, ja mainitut trumppilaiset, uskonnolliset new age -kultit 80-luvulta ja maan alle kadonneet fasistit ovat vain savuverho.

Kiinnostava näkökulma historiaan. Jäin kaipaamaan tietoa, mikä on Zürichin tonttujen positio tässä kaikessa.

8 tykkäystä

Rotutiede määritteli pitkälti viime vuosisadan tapahtumia joka puolella maailmaa, joten ei ole yllätys, että se on historian tapahtumissa vahvasti mukana.

Kannattaa lukea se kaverin ketju linkkeineen läpi niin ymmärtää, miten hänen ajatuksensa “sound money”:sta (eli myös kryptovaluuttojen perusajatus) kulkee tarinassa mukana. Hän käy läpi ihan oikeita historiallisia tapahtumia ja liikkeitä, vaikka salaliittohötöltä kuulostavatkin. :slight_smile:

Tässähän on tarkoitus nimenomaan avata muitakin näkökulmia, kuin crypto.com:in timanttien keräilyperusteita ja pelihahmojen voimia, joten on hienoa, että asia herättää keskustelua.

Tämä keskustelu muuten on taas ajautunut ketjun tarkoituksen ohi. Nämä viestit, jos jotkin, kuuluisivat ketjuun Kryptovaluutta ja maailma.

4 tykkäystä

Tämä itseäni näissä caseissa pelottaa. Cryptoista puhuttaessa tyydytään 12% tuottoon, kun vastaava olisi osakemarkkinalla kova tuotto pitkässä juoksussa.

Pidän Crypto .comin applikaatiosta, ja jopa liiketoimintamalli on jokseenkin ymmärrettävä. Korttia en omista, kryptoja pienellä summalla kyseisessä lompakossa.

6 tykkäystä

Miten te saatte tuosta CRO stakesta inflaatiosuojan pohdittua? Vaikka olettaisi että tässä ei ole takana mitään epärehellistä, niin todella vaarallista ajattelua puhua tuollaisesta +12% tuotosta. Mitään takeita ei ole, että jos ostat nyt tuollaisen 3500€ arvoisen staken että sen arvo säilyy tai nousee. Sinä aikana kun se on lukittuna arvosta voi hävitä vaikka 90%, kuten aikaisemmassa kryptokuplassa monen kolikon kanssa tapahtui. Toki keräilet sitten cashbackeina ja stake tuottoina arvoa hiljalleen takaisin.

Miellän kryptot ainakin jossain määrin syklisiksi ja teorisoin että jos ei nyt vielä olla siellä huipulla niin ainakin kovin lähellä sitä. Älkää katsoko kolikkojen hintaa vaan market cappia.

6 tykkäystä

Jonkinlaisena tiivistelmänä voisi todeta, että…

  • Menninkäisnimillä ja virtuaalitimanttien keräilyllä maustetut luottokortit eivät takaa voittoja Crypto.com-pelistä.

  • Jokainen tämänkin ketjun crypto.com-hehkutus tulee kavereilta, jotka ovat jo pelissä mukana ja jos olet jo osa peliä on myös palvelun mainostaminen järkevää. Pyramidipelin henkeen kuuluu oletus oman osuuden kasvusta uusien “sijoittajien” liittyessä peliin mukaan.

  • Fiksukin kaveri voi luulla, että kuuluu voittajiin, mutta pyramidissa on aina se kaveri askelman ylempänä, joka kuvittelee samalla tavalla ja on todennäköisemmin oikeassa.

Mutta, pieni yllätys lopuksi. Jos sijoittaisin kryptoihin, tekisin sen luultavimmin tämän palvelun kautta syistä, joita monet ovat aikaisemmin ketjussa tuoneet esille. :slight_smile: Yhtään riskittömämpää itse pelipanoksen kannalta se ei silti olisi.

10 tykkäystä
  • Melko triviaali pikkuseikka, mutta kiinnostaa, missä on niitä menninkäisnimiä?
  • Eikö ihan jokainen osakesijoitus täytä tuon saman hehkutustarpeen määritelmän?

Olen tietoinen, ja jokaisen muunkin tulisi olla, että cryptocomiin sijoittaessa voi menettää osan sijoituksestaan tai jopa sen kaiken. Sama minulla on tietysti myös mielessäni Elisan tai Volvon osakkeita omistaessani. Siksi kai hajautan, vaikka joidenkin mukaan se ei ole järkevää tuoton optimoinnin kannalta.

4 tykkäystä

Kirjoitin tuonne ensimmäiseen viestiin tällaisen lisäyksen. Jotenkin toivoisin, että tällä foorumilla väki on sen verran valveutunutta, ettei näitä tarvitsisi jankata, mutta realistina ymmärrän, että tarvitsee. Jos ei muuten niin siksi, koska potentiaalisena lukijakuntana on koko maailma.

Edit: Muistakaa, että tässä, kuten monessa muussakin sijoituskohteessa on riskejä. Fiat-rahatalletuksella Crypto.comissa ei liene sitä monesta pankista tuttua 100 000 euron talletussuojaa. Kryptotalletuksilla sitä ei ainakaan ole. Kryptovaluutat ovat lyhyen historiansa aikana olleet erittäin volatiileja. 90% nopeahko kurssilasku ei ole mitenkään mahdoton skenaario. Cashbackin maksaminen voidaan keskeyttää. Visakortti ei välttämättä toimi kaikkialla. Kaikenlaisia muitakin uhkia on. Minkään niistä ei tarvitse toteutua, mutta kaikki ne voivat toteutua.

7 tykkäystä

Tutkistelin näitä korttijuttuja, koska hyvät kortit kiinnostaa, kryptot ei juurikaan.

Onko siis ihan tosi, että tuolla 3500e:lla kun ostaa CRO:ta ja panttaa sen niin saa 3% kaikista korttiostoista eli tuo on käytännössä siis maksutapaetu ja fyysinen kortti käy myös esimerkiksi ruokakaupassa ja nettiostoissa, ettei tarvi mitään vippaskonsteja vaan kortilla höylätään kuten suomalaisella pankkikortilla?

Ynnäilin juuri yhteen omat korttiostot ja niitä kertyi viime vuonna S-kortilla ja ilmasella Norwegianilla (nettiostot) yhteensä noin 22 900e. Tästä 3% maksutapaetua tekisi siis 687e, joka on jo todella merkittävä summa minusta. Norwegianilla ja S-pankilla maksutapaetua kertyy vain 114,5e (0,5%), joten Crypto-kortin hyöty olisi tässä 572,5e.

Voiko Netflixin tilauksen vaihtaa 4K-tilaukseen ja maksaa pelkän erotuksen? HD-tilaus olisi itselle tasan 0e arvoinen mikäli tuo ei onnistu. Voiko Spotifyn kohdalla myös päivittää tilausta maksamalla pelkän erotuksen?

Mitä kuluja tuohon korttiin ja pakollisiin CRO-kauppoihin tulee jos tavoitteena olisi hyödyntää ainoastaan maksutapaetua? Se 3500e tulisi olemaan tietysti isoin kauppa. Sitten kaikki bonukset tulee CRO-muodossa niin ne pitäisi vaihtaa euroiksi. Lisäksi tuo 10% vuosikorko lukituille CRO:ille olisi 350e jos arvo pysyisi samana.

Suurimpana riskinä tässä on ilman muuta CRO:n arvon aleneminen,. Summa lukitaan 6kk ajaksi, joten välillä tuskin tarvitsee lisätä omistusta mikäli arvo laskee alle 3500e. Puolen vuoden päästä olettaisin, että tarvitaan juurikin se 3500e:n lukitus jälleen eli jos arvo on laskenut niin lisää pitää tallettaa. Jos taas arvo on noussut niin ylimääräiset voi nostaa pois. Laskiessa tympäsisi kyllä armottomasti, koska koko homma valuisi kankkulan kaivoon mikäli CRO söisi puolen vuoden välein kaikki edut. :smiley:

Olennaisin kysymys omalla kohdalla on varmaankin se, että riittääkö alle 600e:n maksubonus vuodessa + 10% vuosikorko + Netflix (+Spotify tarvittaessa) kattamaan sitä näpelöinnin ja ajankäytön vaivaa ja vieläpä sillä riskillä, että CRO:n arvon alentuessa koko prosessi muuttuisi pohjattomaksi kaivoksi. Tulisi yksi kortti lisää, joka ei ole edes luottokortti, jolla voisi maksaa korottomasti ja kuluttomasti kerran kuussa saldon tasaten.

350e:n kortissa taas Netflix lähtee eduista ja maksutapaedusta katoaa 50%. Tappioriski on tuossa hyvin mitätön, koska eroa S-pankin maksutapaetuun tulee vuodessa 343,5e jos mitään kuluja ei oteta huomioon. Summa on kuitenkin sitä luokkaa, ettei hirveästi kiinnosta siirrellä rahaa tuonne jemmaan jokaista ostoa varten. Tämä halvempi kortti olisi kuitenkin paljon turvallisempi kortti tutustua tähän systeemiin, koska tässä ei oteta sijoitusriskiä ollenkaan.

Crypton sivuilta löytyy vertailut, mutta en löydä minkään kortin ominaisuuksia ja tarkempia ehtoja ja kuluja. Olisiko heittää linkkiä tarkempaan syynäilyyn vai tarvitaanko noiden selailuun jo sovellus ja kenties tilikin?

Jatkan ketjun seurantaa ja kokemuksien lukemista. Kortti menee harkintaan.

7 tykkäystä

Spotify-palautus on tavallisen premiumin verran. Kun siis viimeksi 13.12. maksoin Family-paketista 18.99e, sain siitä takaisin 23.4 CRO rebatena ja 0.3 CRO cashbackinä. (Tuon päivän kurssi vaihteli välillä USD 0.52–0.60)

4 tykkäystä

Ei tarvitse lisätä korttistakeen rahaa vaikka cro arvo alenee ja tuon puolen vuoden jälkeen ei ole enää mitään puolevuoden uutta lukkoa vaan se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana lukkona niin kauan kuin haluat pitää voimassa edut, cashbackit ja korot.

Ja siis eihän tuosta kortin käytöstä tule mitään kuluja, eikä koko crypto.com sovelluksen tai fiat pankkitilin käytöstä mene kuluja, ainut missä menee niin jos ostat/myyt kryptovaluttoja…

8 tykkäystä

Tämä kallistaa vaakakuppia paljonkin kortin hankintaan. Jos ehdot eivät muutu niin melko äkkiähän tuo maksaa itsensä takaisin. Ihan sama vaikka CRO:n arvosta lähtee 99% jos nuo edut saa pitää vuosikaudet. :slight_smile:

Netflixistäkin tulisi tosiaan se 12x12e puhdasta säästöä vuodessa.

Isoimpana haittapuolena/vaivana tässä on se, että kortille pitää siirrellä rahaa etukäteen kun haluaa tehdä ostoksia. Siihenkin tottunee äkkiä kun pitää esim 1,5k aina saldoa siellä. Tuskin sitä isompia kertaostoksia tulee tehtyä.

2 tykkäystä

Koska hyvät kortit kiinnostaa
Ota sen kaveriksi Curve, niin voi siirrellä rahat jälkikäteenkin. Plussana Apple Pay (ja kai joku Google-rahajuttu myös?)

Näistä varoituksen sanana se, että ihan joka paikassa ei ole kortit toimineet ja olen joutunut maksamaan Nordean kortilla. Tosin sekään ei enää nykyisin toimi kaikkialla.

1 tykkäys

Et silti ole millään tavalla riskittömällä sektorilla. Mikä estää heitä heikentämästä luottokorttien etuja? Tuo 3500€ stake on juuri siinä kipurajalla, ettei minua kiinnosta kantaa riskiä sen merkittävästä arvon alenemisesta. Ehkä tuota voisi harkita jos kryptojen sykli kääntyy terävästi toiseen suuntaan :thinking:

4 tykkäystä

Eikö nuo Fiat walletin varat ole liettuassa ihan normaalilla IBAN-pankkitilillä? Kyllä kai sitä koskee EU:n talletussuojat ihan normaalisti.

Curvella voi laittaa Anti-Embarrassment -moodin päälle niin että jos Crypto.com kortti antaa declineä tai saldo ei riitä, Curve tekee veloituksen automaattisesti varakortilta. Voit sitten esimerkiksi top uppauksen jälkeen laittaa go back in timea oikealle kortille.

Tämä ei tietysti auta esim. jouluaatonaaton kaltaisissa tilanteissa joissa koko Curve-järjestelmä oli matalana eikä maksut menneet ollenkaan läpi kassalla.

1 tykkäys