Crypto.com ja muut korttimaksukryptocashbackejä tarjoavat

Ironisestihan Crypto.com korvasi 100 % asiakkaidensa menetykset Wirecard-huijauksen osalta. Mutteivat sertifikaatit tosiaan ole aukottomia.

3 tykkäystä

Ehkä noista riskeistä pitäisi puhua selkeämmin. Tuossa on pari selkeää riskiä mitkä pitää itse puntaroida.
Mutta jos oletataan että firmalla on puhtaat jauhot pussissa ja talous vakaalla pohjalla niin silloin suurin yksittäinen riski poistuu ja yhtäkkiä eduissa on järkeä sekä firnalle(sisäänheittotuote/markinointi) että käyttäjälle. Sen jälkeen kannat erillaisia riskejä
Liittyen kryptoihin, tietoturvaan yms. Ilmaiset kryptot on hyvin yleisiä, ei niiden jakaminen ole firmalle kallista jos he ovat sen krypton takana ja omistava sitä ison kasan.
Itsenäen tässä päin vastoin pieniriskisen tavan sijoittaa kryptohin koska uusi pääoma tulee ruokakauppalaskun cashbackeista je netflix tilauksesta. Oma kryptoallokaatio on 2.5%. Noin 3-4% pidän maksiminani.

5 tykkäystä

Tosiaan niin kuin @KalleH mainitsi, niin lainaa Crypto.comilta ottavat maksavat hieman korkeampaa korkoa. Lisäksi Crypto.com kuulemma käyttää jossain määrin eri DeFi-palveluiden liquidity pooleja joista saavat vielä korkeampaa tuottoa. Normitallaaja ei jaksa nähdä vaivaa perehtyä DeFi-juttuihin ja onhan niissä myös riskinsä, eli ihan toimiva ja reilu systeemi niin asiakkaalle kuin Crypto.comille.

Voisiko tämän crypto.com -keskustelun käydä aiheelle perustetussa ketjussa?

11 tykkäystä

Jos Crypto.comilla ei olisi puhtaat jauhot pussissa, niin eiköhän matto olisi vedetty jalkojen alta ja muutettu loppuelämäksi palmujen alle jo kauan ennen kaupankäyntimäärältä top 3 kryptopörsseihin nousemista ja suuremman huomion herättämistä.

4 tykkäystä

Tämän tiedostan ja käytän sitä hyväksi omaksi parhaakseni. Minunkin etuni maksaa joku fomottaja/vivuttaja joka treidaa kauheilla kuluilla ja häviää joka pennin.

3 tykkäystä

Tuo mielipiteen kirjoittaja ei kyllä kovin perinpohjaisesti ole perehtynyt lohkoketjuun teknologiana,kun noin punaista näkee kaikessa sen ympärillä.

  1. (Lohkoketju)teknologia ei ratkaise mitään ongelmaa-Väärin

Lohkoketju ratkaisee nimenomana keskitettyjen tietokantojen luotettavuuden ongelman. Tämä on tunnustettu jo useiden toimijoiden osalta ja lohkoketjuteknologiaa on otettu käyttöön mm. seuraavilla yhtiöillä eri toimialoilta JP Morgan, Amazon, Microsoft, Visa, Walmart, Walt Disney, Samsung.

  1. Kryptovaluutat eivät ole valuutta ja eivät voi täyttää sen vaatimusta.

-Mielipide, joka riippuu miten rahan määritelmän kolme palasta käsittää:
Arvonsäilyttäjä, vaihdonväline ja arvonmitta.
. Rahan määritelmiinhän kryptovaluutat sopivat vaihdonvälineen ja arvonmitan osalta, kun taas arvonsäilyttäjästä yleisesti kiistellään. Eihän eurokaan ole säilyttänyt ostovoimansa eli arvoaan viimeisen 30 vuoden osalta, jos katsot inflaatiolukujen myötä vertailtavia ostoskoreja nyt ja 1990? :thinking:

  1. “Yksityinen raha on aina päättynyt katastrofiin, joka rapauttaa kansa luottamusta”

Lohkoketjuun perustuva raha on hajautettuja, sillä sama informaatio on kaikilla saatavilla ja kukaan ei voi seteleitä painaa hirmuista vauhtia lisää. Tässä taas tullaan siihen onko se hyvä vai huono, mutta mielipide sekin.

Ja kirjoittaja maanittelee, kuinka joskus eri pankkien liikkelle laskemilla setelillä on ollut eri arvo vapailla markkinoilla. Eikös nykyään ole täysin sama kansakuntien tasolla, jos valuuttapörssissä yhtä euroa ja vertaa dollariin?

  1. Kryptovaluutat ovat sääntelemättömiä ja kaikki on vain suurta pyramidia (Ja sama virsi lähtee alusta loppua kohden)

-Yksittäiset kolikot voivat hyvinkin olla pyramidia, mutta teknologia ei, joten palataan kohtaan 1.
Visalla on jo USAssa USD-token pilottivaiheessa korttimaksuissa Amerikan markkinoilla. Kenties on siis parempi siirtyä oravannahkoihin, kun oma luottokorttifirmakin siirtynyt pahalle puolelle.

Mielestäni on hyvä muistaa ero lohkoketjuteknologian ja yksittäisten kolikoiden välillä. Osakkeissakin yksittäiset osakkeet voivat olla erittäin huonoja sijoituskohteita, mutta yhtiömuotona osakeyhtiö on vallan mainio järjestelmä.

8 tykkäystä

Tämä on kyllä kiinnostava paketti. Tuollainen 3% cashback alkaa jo näkyä taloudessa ja jos siihen saa päälle Netflixin ja Spotifyn, reaalituotto on jo ihan hyvä 3,5 k€:lle. Tuosta 10% vuosikorosta lukitulle pääomalle en löytänyt mitään vahvistusta Cryptocomin sivuilta.

Onko niin, että tuo stake on CRO:ssa ja tilanteessa jossa CRO:n arvo esim puolittuu, myös stakesta sulaa puolet pois?

1 tykkäys

Blogin kirjoittaja on pohjimmiltaan ilmeisen ansioitunut koodari/devaaja, joten hän selvästi ymmärtää lohkoketjujen anatomian perinpohjaisesti. Kaverilla on yli 47000 seuraajaa Twitterissä ja mukana näyttäisi olevan iso liuta nykyisiä ja tulevia johtajia eri toimialoilta lääketieteestä politiikkaan. Hänen mielipiteensä selvästi kiinnostaa ihmisiä.

Ottamatta kantaa miehen tyyliin, hän on ottanut lohkoketjujen ja erityisesti kryptojen sielunelämän avaamisen elämäntehtäväkseen tavalla, jolla on saanut myös paljon vihamiehiä.

Toinen, laajasti seurattu, kaveri julkaisi muuten eilen mainion yhteenvedon historian näkökulmasta. Crypto.com saa ihan eri tavalla väriä, kun ymmärtää historiaa. Koko twiittiketjuun pääsee tästä linkistä >

Staken arvo seuraa Cro:n arvoa, mutta edut pysyvät samana.

1 tykkäys

Tässä skaalat menevät nyt hieman sekaisin. :slight_smile: Tuskin tästä on kuitenkaan kyse.

Mies tosiaan vihaa julkisia lohkoketjuja ja katsoo ne vahingollisiksi ihmiskunnalle, mutta hänen kirjoituksensa kannattaa lukea, sillä hän myös perustelee kantansa erittäin hyvin.

On hyvä, kun joku tuo myös negatiivista mielipidettä kryptojen osalta ilmi. Täällä tosiaan helposti muodostuu kaikukammio, kun innostuneet keskenään juttelevat.

Mutten tosiaan nää syitä, miten lohkoketju nyt on rotutieteeseen, valkoiseen ylivaltaan ym historian pimeisiin hetkiin liittyvää. Ja miksi näitä pitäisi syvästi pohtia kryptoista puhuttaessa. Lievästi sanottuna kenties kaukaa haettua.

2 tykkäystä

Ensin luulin, että kaveri heittelee noita historiaviittauksia sarkastisesti. Lopulta kuitenkin opin, että krypto-ostoillani tuen yli vuosisadan vanhaa salaliittoa, joka pyrkii uuteen maailmanjärjestykseen. Mukana kaikki muut usual suspects paitsi Baijerin Illuminati ja Temppeliritarit. Ehkä nekin kuitenkin ovat siellä taustalla naruja vetelemässä, ja mainitut trumppilaiset, uskonnolliset new age -kultit 80-luvulta ja maan alle kadonneet fasistit ovat vain savuverho.

Kiinnostava näkökulma historiaan. Jäin kaipaamaan tietoa, mikä on Zürichin tonttujen positio tässä kaikessa.

8 tykkäystä

Rotutiede määritteli pitkälti viime vuosisadan tapahtumia joka puolella maailmaa, joten ei ole yllätys, että se on historian tapahtumissa vahvasti mukana.

Kannattaa lukea se kaverin ketju linkkeineen läpi niin ymmärtää, miten hänen ajatuksensa “sound money”:sta (eli myös kryptovaluuttojen perusajatus) kulkee tarinassa mukana. Hän käy läpi ihan oikeita historiallisia tapahtumia ja liikkeitä, vaikka salaliittohötöltä kuulostavatkin. :slight_smile:

Tässähän on tarkoitus nimenomaan avata muitakin näkökulmia, kuin crypto.com:in timanttien keräilyperusteita ja pelihahmojen voimia, joten on hienoa, että asia herättää keskustelua.

Tämä keskustelu muuten on taas ajautunut ketjun tarkoituksen ohi. Nämä viestit, jos jotkin, kuuluisivat ketjuun Kryptovaluutta ja maailma.

4 tykkäystä

Tämä itseäni näissä caseissa pelottaa. Cryptoista puhuttaessa tyydytään 12% tuottoon, kun vastaava olisi osakemarkkinalla kova tuotto pitkässä juoksussa.

Pidän Crypto .comin applikaatiosta, ja jopa liiketoimintamalli on jokseenkin ymmärrettävä. Korttia en omista, kryptoja pienellä summalla kyseisessä lompakossa.

6 tykkäystä

Miten te saatte tuosta CRO stakesta inflaatiosuojan pohdittua? Vaikka olettaisi että tässä ei ole takana mitään epärehellistä, niin todella vaarallista ajattelua puhua tuollaisesta +12% tuotosta. Mitään takeita ei ole, että jos ostat nyt tuollaisen 3500€ arvoisen staken että sen arvo säilyy tai nousee. Sinä aikana kun se on lukittuna arvosta voi hävitä vaikka 90%, kuten aikaisemmassa kryptokuplassa monen kolikon kanssa tapahtui. Toki keräilet sitten cashbackeina ja stake tuottoina arvoa hiljalleen takaisin.

Miellän kryptot ainakin jossain määrin syklisiksi ja teorisoin että jos ei nyt vielä olla siellä huipulla niin ainakin kovin lähellä sitä. Älkää katsoko kolikkojen hintaa vaan market cappia.

6 tykkäystä

Jonkinlaisena tiivistelmänä voisi todeta, että…

  • Menninkäisnimillä ja virtuaalitimanttien keräilyllä maustetut luottokortit eivät takaa voittoja Crypto.com-pelistä.

  • Jokainen tämänkin ketjun crypto.com-hehkutus tulee kavereilta, jotka ovat jo pelissä mukana ja jos olet jo osa peliä on myös palvelun mainostaminen järkevää. Pyramidipelin henkeen kuuluu oletus oman osuuden kasvusta uusien “sijoittajien” liittyessä peliin mukaan.

  • Fiksukin kaveri voi luulla, että kuuluu voittajiin, mutta pyramidissa on aina se kaveri askelman ylempänä, joka kuvittelee samalla tavalla ja on todennäköisemmin oikeassa.

Mutta, pieni yllätys lopuksi. Jos sijoittaisin kryptoihin, tekisin sen luultavimmin tämän palvelun kautta syistä, joita monet ovat aikaisemmin ketjussa tuoneet esille. :slight_smile: Yhtään riskittömämpää itse pelipanoksen kannalta se ei silti olisi.

10 tykkäystä
  • Melko triviaali pikkuseikka, mutta kiinnostaa, missä on niitä menninkäisnimiä?
  • Eikö ihan jokainen osakesijoitus täytä tuon saman hehkutustarpeen määritelmän?

Olen tietoinen, ja jokaisen muunkin tulisi olla, että cryptocomiin sijoittaessa voi menettää osan sijoituksestaan tai jopa sen kaiken. Sama minulla on tietysti myös mielessäni Elisan tai Volvon osakkeita omistaessani. Siksi kai hajautan, vaikka joidenkin mukaan se ei ole järkevää tuoton optimoinnin kannalta.

4 tykkäystä

Kirjoitin tuonne ensimmäiseen viestiin tällaisen lisäyksen. Jotenkin toivoisin, että tällä foorumilla väki on sen verran valveutunutta, ettei näitä tarvitsisi jankata, mutta realistina ymmärrän, että tarvitsee. Jos ei muuten niin siksi, koska potentiaalisena lukijakuntana on koko maailma.

Edit: Muistakaa, että tässä, kuten monessa muussakin sijoituskohteessa on riskejä. Fiat-rahatalletuksella Crypto.comissa ei liene sitä monesta pankista tuttua 100 000 euron talletussuojaa. Kryptotalletuksilla sitä ei ainakaan ole. Kryptovaluutat ovat lyhyen historiansa aikana olleet erittäin volatiileja. 90% nopeahko kurssilasku ei ole mitenkään mahdoton skenaario. Cashbackin maksaminen voidaan keskeyttää. Visakortti ei välttämättä toimi kaikkialla. Kaikenlaisia muitakin uhkia on. Minkään niistä ei tarvitse toteutua, mutta kaikki ne voivat toteutua.

7 tykkäystä