Detection Technology - Paljastaa uhat

Tämä ketju ei ole liian aktiivinen, niin laitoin tännekin Jussi Halmeen videon, jossa mainitaan DT.

“Kelasin” videon oikeaan kohtaan, eli 04:00 alkaen lähtee DT:n osuun. :slight_smile:

7 tykkäystä

Juha on antanut ennakkokommenttinsa, kun DT antaa Q4-tuloksensa torstaina 1.2. :slight_smile:

Nostamme Detection Technologyn (DT) tavoitehinnan 15,5 euroon (aik. 14,0 €) ja toistamme lisää-suosituksen. Käsityksemme mukaan Q4 on sujunut odotuksiemme mukaisesti, mikä tarkoittaa kannattavuuskäänteen etenemistä aikataulussa. Tämä luo uskoa myös tulevalle tuloskehitykselle ja tarkistimme vuoden 2024 ennusteita aavistuksen ylöspäin. Osakkeen arvostus (2024e EV/EBITA noin 13x) on viimeaikaisesta kurssinoususta huolimatta edelleen kohtuullinen, mutta merkittävämpi nousu vaatii kestävää paluuta kannattavan kasvun uralle.


Tässä olisi vielä ihan yhtiörapsa ite. :gem: :slight_smile:

image

Käsityksemme mukaan Detection Technologyn (DT) Q4 on sujunut odotuksiemme mukaisesti, mikä tarkoittaa kannattavuuskäänteen etenemistä aikataulussa. Tämä luo uskoa myös tulevalle tuloskehitykselle ja tarkistimme vuoden 2024 ennusteita aavistuksen ylöspäin. Osakkeen arvostus (2024e EV/EBITA noin 13x) on viimeaikaisesta kurssinoususta huolimatta edelleen kohtuullinen, mutta merkittävämpi nousu vaatii kestävää paluuta kannattavan kasvun uralle.

7 tykkäystä

Tässä Jussi Halmeen videollaan käydään läpi Detection Technologya ja myös Optomedia sekä Kempoweria.

13 minuutin video, joten aikaa per yhtiö ei ole hirveästi, mutta ihan hyvää asiaa tuli jokaisesta yhtiöstä. :slight_smile:

Helsingin pörssin pienyhtiöt eli 150 miljoonan tai sen alle arvostetut yhtiöt kokivat pahemmat laskut kuin koko indeksi, mikä sisältää myös isot ja keskisuuret yhtiöt. Kurkataan tällä videolla Optomediin ja Detection Technologyyn ja sekä mielenkiintoiseen Kempoweriin.

4 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan juttu DT:stä, jossa on lainattu Evlin analyytikkoa Joonas Iivosta

”DT:n vuoden 2024 liikevaihdon kasvun ennustamme olevan noin 10 prosenttia, ja parantuneen kulutehokkuuden sekä bruttomarginaalien tulisi auttaa kannattavuutta merkittävästi. Uskomme DT:llä olevan hyvät edellytykset yltää lähiaikoina noin 13-15 prosentin suhteelliseen kannattavuuteen (Haobon toistaiseksi laimentaessa tulosta sen tehdessä vielä tappiota)”, Iivonen toteaa.

Alaotsikot:

 1. Joko vyönkiristykset näkyvät viimeisellä vuosineljänneksellä?
 2. Osakkeen arvostustaso houkutteleva kasvunäkymiin ja verrokkeihin nähden
3 tykkäystä

Kova tulos Deeteeltä. Kaikkien aikojen ennätyskvartaali myynnin suhteen. EPS 33% yli Inderesin ennusteen. Ohjeistus lupaa nollakasvua H1:lle, joten siinä lienee suurin pettymys.

10 tykkäystä

Kaksijakoinen raportti tosiaan. Q4 erinomainen, mutta kuluva vuosi taas hämärän peitossa. Kyllähän kannattavuus on parantunut joten viivan alle ehkä kuitenkin jää alkuvuonnakin vähän enemmän.

Tuli vasta just mieleen, että Hiljasen lähtö saattoi ainakin osittain liittyä niihin vähän outoihin rahoituskuluihin viime vuonna. Eli sikälikin ehkä “loogisempia” lukuja luvassa?

Kiinariippuvuus näkyy ennusteissa yhä ja muilla markkinoilla amerikka kasvoi
hienosti, mutta eurooppa pakitti.

Vähän tuskastuttavan hidasta on kasvu Kiinan ulkopuolella.

2 tykkäystä

ala on sinänsä kiinnostanut siitä lähtien, kun hakkerilegenda Harri Hursti kertoi omistavansa firmaa :slight_smile: Meinasin jo tätä ostaa aamulla, mutta ostinkin nyt isompaa kilpailijaa Varex:ia oletuksella, että sen ensi viikolla julkaistava Q1 voisi myös tarjota tulosyllätyksen… Ei ainakaan kaikki jenkit varmaan osaa seurata pientä verrokkifirmaa Suomesta. Sen toimarihan kertoili marraskuun q4 osarissa (hieman poikkeava tilikausi) seuraavaa… Compared to the fourth quarter of
fiscal year 2022, overall revenues decreased 2% with Medical down 10% and Industrial up 27%. Non-GAAP gross margin of 36% percent and non-GAAP EPS of $0.45 was driven primarily by a higher proportion of Industrial sales and better price realization.
Sanyal continued, "We believe we are well positioned to grow in China when the anti-corruption campaign winds down and the healthcare market improves. At the same time, through investments in new products and applications, we are encouraged by the long-term growth potential of our Industrial segment.”

Varex Imaging on halvempi ja huonommin kannattava kuin DT, parannusvaraa kurssi mukaanlukien on siis maalaisjärjellä ehkä enemmänkin. Suomessa toimipiste Otaniemessä. ostettuaan ruotsalaisen Direct Conversion firman. HIeman ehkä Ihme, ettei intialainen toimari ole sinänsä saanut potkuja noilla näytöillä… Firma on 7 vuoden takaa spinoff isommasta Varian medical systemistä. (Suomessa Varianin sädehoitolaitteet tai sädehoito-ohjelmistot ovat käytössä lähes kaikilla syöpäklinikoilla. Varianin markkinaosuus Suomessa myytävistä sädehoitolaitteista on 85 prosenttia.)

2 tykkäystä

@Juha_Kinnunen on kerrassaan erinomainen haastattelija. :slight_smile:
(tosin en uskaltaisi mennä työhaastatteluun Juhan tentattavaksi :grimacing:)

DeeTeen myynti pinkoi Q4:lla ennätykseen ja tulos oikeaan suuntaan vaikean vuoden päätteeksi. Näkymät vuodelle 2024 ovat vakaan varovaiset. Toimitusjohtaja Hannu Martola kommentoi analyytikko Juha Kinnusen haastattelussa inderesTV:ssä.

00:00 Q4
01:28 Osakekohtainen tulos
03:30 Näkymät
05:13 Lääketieteen näkymät
06:20 Näkymistä lisää
06:41 Turvallisuuspuolen ajurit
08:33 Intia
10:40 Kannattavuusajurit
12:35 Hinnoittelupeli
13:21 Haobon yritysosto
16:00 Yrityksen kehittäminen
16:55 Investoinnit ja osingot

6 tykkäystä

Ystävämme Juha on raapustellut tuoreen yhtiöraportin. :slightly_smiling_face: :gem:

Rapsasta lainattua:

Vaikka käännämme suosituksemme vähennä-tasolle, emme kiirehtisi myöskään myyntilaidalle. Odotamme vuoden 2024 oikaistun liikevoittomarginaalin olevan hieman alle 13 %, mikä on edelleen kaukana yhtiön huippuvuosista. Jos DT:n kannattavuuden uskoo palaavan jälleen 15 %:n tuntumaan (2017-2021 keskiarvo 16,2 %) ja kasvun jatkuvan lähivuosina, nykyinen arvostustaso on edelleen edullinen. Yhtiön tuloskunto on parantunut selvästi viime neljänneksillä ja ”momentum” on hyvä, mikä on palauttanut luottamusta myös yhtiön pitkän aikavälin sijoitustarinaa kohtaan. Tätä kautta kärsivälliset sijoittajat voivat hyvin pysyä kyydissä alkuvuoden mahdollisien kuoppien yli, ja matkalla saa myös maltillista mutta nousevaa osinkotuottoa


EDIT:

Tässä on vielä kommentit:

6 tykkäystä

Tervehdys ketjuun!

DT:n osake on jatkanut valumistaan, mitä kautta arvostus on mielestäni muuttunut houkuttelevaksi. Kausiluontoisestikin heikko alkuvuosi nyt on vielä kaukana ilotulituksesta, mutta olosuhteisiin nähden kohtuullinen suoritus odotettavissa.

Loppuvuonna pitäisi sitten piristyä (kuten lähes kaikilla), mutta tässä tapauksessa ajureina eivät Euroopan koronlaskut tai talouden yleinen piristyminen. Kiinan antikorruptiokampanjan aiheuttaman vastatuulen pitäisi loppua ja turvallisuuspuolella on vahvat ajurit kasvulle pidemmälle ajalle. Mukavampi kun on yhtiökohtaisia ajureita, eikä vain yleistä piristymistä odotettavissa.

Kiina DT:lle merkittävä riski, ja varmaan sen kautta voidaan perustella voimakkaasti laskenutta arvostustasoa. Kysyntä on heikkoa ja siihen päälle nämä geopoliittiset riskit. Silti tuntuu jo liioittelulta hinnoitella DT noin 40 % alle verrokkiryhmän mediaanin, kun tuntuu yhtiö pärjäävän kohtuullisesti ilmankin Kiinan vetoapua. Toki 2020-luku on ollut vaikea, eikä Kiina-riski nyt monille maistu. Uhka on sinänsä myös mahdollisuus, jos uskoo pitkään tarinaan :man_shrugging:

Raportissa pidempi tarina: Mukaan turvallisuuden parantamiseen - Inderes

Aamarikommentista tärkeimmät niille, jotka eivät Premiumia ole hankkineet:

Aiempi First North -tähti on kyllä painettu varsin alas. Katsotaan miten käy tulevaisuudessa.

15 tykkäystä

Mikä muu firma kuin Varex imaging oikeasti tekee samoja tuotteita kuin DT, joka on periaatteessa vielä halvempi ? Kiinnostaisi ,sillä omistan Varexia. Verrokkitaulukkonne muut firmat tuntuisi toimivan hieman eri alalla plus hassusti juuri Varexista puuttui esim. itselle keskeinen EV/Revenue luku. Toki Dt on ollut kannattavampi, Varex on hieman liian hanakasti ostellut firmoja ja näin velkaantunut (korot laskenut tulosta), mutta sekin on oikenemassa…

2 tykkäystä

Moi!

Aiempi laaja raportti on monella tavalla vanhentunut, mutta tuo kilpailija- ja verrokkikenttä lienee edelleen pääosin relevantti.

Koko raportti vapaasti luettavasti täällä, nuo löytyy sivuilta 24-27.

En minä tuohon verrokkiryhmän arvostukseen liikaa luottaisi kuitenkaan, enkä halua ulkoistaa ajattelua markkinoille. Tavoitehinta ei myöskään pohjaudu tuon aliarvostuksen korjautumiseen. Mutta tuo nyt tuli nostettuna yhtänä pointtina.

8 tykkäystä

Deetee julkisti Q1-katsauksensa, en löytänyt kuin englanninkielisen tulospaketin: Detection Technology Oyj: Detection Technology Plc business review January-March 2024 | Kauppalehti

January-March 2024 highlights

 • Net sales decreased by -0.2% to EUR 22.7 million (22.8)
 • Net sales of Industrial Solutions Business Unit (IBU) increased by 5.3% to EUR 3.6 (3.4)
 • Net sales of Medical Business Unit (MBU) decreased by -20.9% to EUR 9.5 million (12.0)
 • Net sales of Security Business Unit (SBU) increased by 31.5% to EUR 9.6 million (7.3)
 • Operating profit (EBITA) was EUR 2.3 million (1.5)
 • Operating margin (EBITA-%) was 10.0% of net sales (6.5%)

Näyttää jääneen hiukan unholaan koko yhtiö, en löytänyt tulosennakkoakaan, mutta onhan tarjolla varsin tuore yhtiöraportti, josta kukin voi ennusteita tarkastella. Hyvin tämä kai meni tuon turvapuolen vetämänä, en omista tällä hetkellä. Enpäs muuten löytänytkään vuoden 2024 kvartaaliennusteita raportista, ping @Juha_Kinnunen , tuskin sinulla kiire on tällaisena tavallisena torstai-päivänä :slight_smile:

Löytyihän se kotimaankin kielellä: Detection Technology Oyj liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuu 2024 | Kauppalehti

 • Liikevaihto laski -0,2 % 22,7 miljoonaan euroon (22,8)
 • Teollisuusratkaisut-liiketoimintayksikön (IBU) liikevaihto kasvoi 5,3 % 3,6 miljoonaan euroon (3,4)
 • Lääketieteellisen liiketoimintayksikön (MBU) liikevaihto laski -20,9 % 9,5 miljoonaan euroon (12,0)
 • Turvallisuus-liiketoimintayksikön (SBU) liikevaihto kasvoi 31,5 % 9,6 miljoonaan euroon (7,3)
 • Liiketulos (EBITA) oli 2,3 miljoonaa euroa (1,5)
 • Liiketulosprosentti oli 10,0 % (6,5 %)

Kiitos @Juha_Kinnunen , katsoin nuo vuosiluvut jotenkin kieroon, onhan ne tosiaan siinä :slight_smile:

3 tykkäystä

Mikäpä tässä, rento torstaimeininki. Ohessa kuva edellisestä raportista:

6 tykkäystä

Herra Kinnunen on tehnyt uuden yhtiöraportin DT:stä. :slight_smile:

Detection Technologyn (DT) Q1-tulos ylitti selvästi ennusteemme kannattavuuden parannuttua Turvallisuus-segmentin vahvan kasvun imussa. Haasteet Kiinassa jatkuvat vielä, mutta muualla vetoa riittää paikkaamaan kehitystä ja yhtiö on palaamassa kasvuun loppuvuodesta.

image


Tässä on kommentit:

6 tykkäystä

Morjesta ketjuun!

DT:n toimitusjohtajan haastattelu on poikkeuksellisesti tänään. Olisiko täällä ketjussa toimitusjohtaja Martolalle tiukkoja kysymyksiä?

Valitettavasti mahdollisien kysymysten aikataulu on tiukka, joten vain nopeat voivat päästä läpi. Oli eilen ja aamullakin vähän hässäkkää, niin jäi tämä vähän viime tinkaan :raised_hand:

6 tykkäystä
 1. Oulun tehtaan yhteydessä mainittiin EU alkuperätarjoama. Onko asiakkailta tullut merkittävää kiinnostusta tälle (EU alkuperä) ja mitä se tarkoittaisi myynnille ja katteelle? Keskihinta nousee, kate-% pysyy samana?

 2. Haobon integrointi ja tulevaisuuden odotukset?

 3. Multienergystä ei oe kuulunut aikoihin mitään? Siellä oli ilmeisesti yt:t ja jotain siirrettiin Ouluun?

 4. Patoutuuko Kiinassa kysyntä antikorruptiokampanjan takia? Vai onko niin, että tilanteen helpottaessa myynti lähtee kehittymään vain hitaasti ylöspäin?

 5. Odotukset Intian liiketoiminnasta? Milloin ja kuinka paljon näkyy numeroissa?

 6. Miksi DT on mielenkiintoinen sijoituskohde juuri nyt?

9 tykkäystä

Kiitoksia @Kesa86 näistä kysymyksistä, mielestäni kaikki käsiteltiin jossain vaiheessa!

Haastattelu on nyt siis tehty, joten ei kannata enää huudella kysymyksiä. Julkaisussa voi hetki mennä, kun ilmeisesti vähän kiirettä pitää digitiimilläkin :man_shrugging:

9 tykkäystä

Juha käynyt höpisemässä tj.Hannu Martolan kanssa: Detection Technology Q1’24: Turvallisuuden imussa - Inderes

4 tykkäystä

3 kuukautta mennyt ja Varex on siitä laskenut ja Detection noussut. Arvostusero kaikilla mittareilla 2-3 kertaa halvempi eli DT:n tulevaisuuteen uskotaan enemmän… Pieni juttu Varexista, joka auttanee paremmin ymmärtämään, mitä myös DT tekee… VArexissa valittavat Kiinan Medicalin heikkoutta, teollisuuspuoli vetää kyllä, varmaan esim Sähköauton akkujen tarkistukset… Alan sloganhan on tehdä näkymättömästä näkyvä…

Kehitystrendiä…

https://investors.nanox.vision/news-releases/news-release-details/nanox-announces-strategic-manufacturing-agreement-varex-imaging/
Artikkelissa mainittu Nano-x sai palstatilaa myös Salkunrakentajan artikkelissa… https://www.salkunrakentaja.fi/2024/02/nvidia-sijoitus-israelilaisyhtio/

Tosin…https://seekingalpha.com/article/4703018-nano-x-imaging-optimism-is-premature

2 tykkäystä