Dovre Group - Käänne on tapahtunut

Yhteistyötä pukkaa. Toivottavasti poikii lisää vastaavia.

8 tykkäystä

Fortumin ketjussa erinomaista keskustelua aurinkoenergiasta. Aihealue Ja hankkeet voi koskettaa myös Dovren Renegate Oy:tä🤔

Ilari Koskelo poltti päreensä KL palstalla. Aika myötähäpeää herättävää. Kouluttaa osakkeenomistajia kuin omia lapsiaan. Onko tämä nyt olevinaan hauskaa, kyykyttämistä vai jotain mutta. En osaa sanoa muuta kun , että mautonta ainakin.

Ja loppukevennyksenä. Minulla on ollut kasvatusmetodina, että jos lapselle ei ruoka kelpaa, niin se otetaan pois ja laitetaan jääkaappiin. Sitten kun se alkaa kelpaamaan, niin otetaan jääkaapista, lämmitetään ja tarjoillaan uudestaan. Toimii erinomaisesti ja kahden toteutuskerran jälkeen siihen ei tarvitse enää turvautua. Tämän kasvatusmetodin rohkaisemana ja koettuani kaiken sen negatiivisen tunteen mitä Dovren osakasluettelo herättää osakkaissamme, olen päättänyt esittää Dovren hallitukselle, että osakasluettelo poistetaan kokonaan Dovren sivuilta. Sen jälkeen kun palstan Herrat ovat päässeet suurimmista tunteistaan eroon, voitte pyytää sen palauttamista sivuille.

Hauskaa kevättä

ilari koskelo

16 tykkäystä

On kyllä käsittämättömän avautuminen Koskelolta KL:n keskustelupalstalla. Herää kysymys, arvostaako koko pulju osakkeenomistajaa? Vielä uhkailut päälle, että omistajalistaukset laitetaan pois. Eli se pieninkin ilo viedään pois. Oliko tämäkin vitsi vai mikä? En ole ikinä tällaista käyttäytymistä nähnyt omistajia kohtaan. Olkoonkin anonyymejä. Sitten perään hätäiset anteeksipyynnöt. Ei voi arvostaa tällaista touhua!

8 tykkäystä

Käsittääkseni Ilari koitti murjaista vitsin, mikä on Internetin ihmeellisessä maailmassa erittäin vaarallista. :smiley:

1 tykkäys

Epäselväksi jäi, oliko myös omistajalistojen poistaminen vitsi vai ei. Eihän tuollaista soopaa kirjoiteta tuossa asemassa.

4 tykkäystä

https://www.globenewswire.com/news-release/2024/04/18/2865529/0/fi/PÖRSSITIEDOTE-Dovre-Taloudellinen-Ohjeistus-2024.html

4 tykkäystä

Pörssitiedote? Tuleeko sitten erikseen vielä negari, koska sitä tässä tiedotteessa ennakoidaan.

1 tykkäys

Voi olla. Tai sitten tuo pörssitiedote ON se negari… :moneybag::no_entry_sign:

3 tykkäystä

Näkymiä ei ollut aiemmin annettu, joten varsinaista negaria ei siis voinut odottaa. Ellei nyt yleisestä markkinaodotuksesta merkittävästi poikettu. Tämä siis aiempi ohjeistus:

Dovre Group julkaisee näkymät vuodelle 2024 viimeistään yhdessä ensimmäisen vuosineljänneksen liiketoimintakatsauksen kanssa 25. huhtikuuta 2024.

Tämä nyt on käytännön negari, kun ohjeistus annettu ja selkeästi alle odotusten projektin kuluista johtuen.

Laitetaan nyt tiedotteen sisältökin tänne, niin ei tarvitse klikkailla linkkejä auki:

Dovre Groupin liikevaihdon vuonna 2024 arvioidaan olevan välillä 185 - 210 MEUR ja liikevoiton (EBIT) välillä 2 – 4 MEUR.

Arvioitu vuoden 2023 vertailukautta alhaisempi liikevoitto johtuu merkittävästi kertaluonteisesta uusiutuvan energian projektin alaskirjauksesta (noin 6 MEUR) ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Projekti oli teknisesti onnistunut, mutta ylitti merkittävästi kulubudjettinsa. Korjaavat toimenpiteet on suoritettu ja Suvic arvioi vuoden 2024 loppuosan ylittävän selvästi vuoden 2023 loppuosan vertailukauden sekä liikevaihdon, että liikevoiton osalta.

Dovren Projektihenkilöstö- ja Konsultointiliiketoimintojen liikevaihdon ja liikevoiton arvioidaan laskevan vuoden 2023 vertailuluvuista johtuen merkittävän kanadalaisen projektin loppumisesta sekä Norjan julkisten hankintojen markkinan alentuneesta aktiviteetista.

6 tykkäystä

Laitoin Dovre osakkeet laitaan molemmista (AOT ja OST). Tämä on ollut yksi surkeimmista sijoituksista, aivan kammottava.
Olen muuttamassa hiukan sijoituslinjaani, kaikki paljon tappiolliset ikuiset lupaukset laitaan ja tilalle ETF-rahastoja ja vain vakavaraisia yhtiöitä Suomesta, kaikki nuo tappiota tuottavat eivät kuulu enää minun valikoimiin, siivoan ne pikkuhiljaa salkusta, noista kasvuyrityksistä hyvin harvoista tulee mitään valmista, enkä viitsi enää arvuutella moista, liian kallista hommaa.

17 tykkäystä

Herää kysymys, että oliko firmalla tiedossa tämä jo aiemmin, kun ohjeistusta ei annettu vaan sitä siirrettiin. Uskomatonta touhua!

4 tykkäystä

Melkoista puuhastelua jos kulubudjetti paukkuu näin rajusti. Käytännön negarihan tämä on ja ansaitusti -18% taulussa.

6 tykkäystä

on kyllä aika surullista projektihallintaa jos tuloksena on 6meuron tappio. Suvicin projektit on kyllä kokoluokaltaan ilmeisen isoja, mutta tähän lopputulokseen päätyminen tarkoittaa isoa epäonnistumista. Onko muissa projekteissa yhtä iso riski? Tämä kyseinen projekti on ilmeisesti näkyvillä ihan tilinpäätöksessäkin missä vaihto-omaisuuden arvo (eli hyvin pitkälti osatuloutusprojektit) nousi 1.5meurosta => 6,7meuroon - tämäkö nyt kirjattiin alas? Mistä päästään jatkokysymykseen, mitä q1 aikana tapahtui sellaista ettei tuota alaskirjausta tehty jo aiemmin? Liitetiedossa 17 ei ainakaan mainita mitään riskiä kyseisessä tase-erässä.
Dovre on ollut salkussani pitkään, meno on ollut poukkoista, mutta tässä tuntui jo 2018-2022 että nyt on suunta ja oikea polku löytynyt. Nyt tuntuu että kompassi on taas kadonnut, ja kannattavuus on jäänyt todella surkealle tasolle. Osinkoa sentään maksetaan, ehkä tätä pitää huumorimielessä vielä pitää. Ja ehkä se joskus huhuiltu Enersense fuusio tapahtuu tai joku muu ostaa pois. 30miljoonaa lähes 200miljoonan liikevaihdosta ei ole paljon, ja kirkastamalla yhtiön fokusta ihan varmasti saisi trimmattua tulosta. Tekeeköhän pohjoismaiden ulkopuoliset maat mitään oikeaa tulosta? Konserniyhtiöistä puolet on pohjolan ulkopuolella, Singaporessa näköjään kaksikin yhtiötä.
No osa taitaa olla pöytälaatikossa sentään.

7 tykkäystä

Eipä tämä lisävaloa tuonut aiempaan ilmoitukseen.

Liikevaihto 42,3M€ ja Suvicin yhden projektin alaskirjaus viimeisiltä riveiltä 5,8M€ :exploding_head:

Liikevaihto :red_circle:
Kassavirta :red_circle:
Tulos :red_circle:
Suvic korjaavat toimet aloitettu :yellow_circle:
Suvic ennuste loppuvuodelle :green_circle:
Projektit :green_circle:
Konsultointi :red_circle:

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bb2364a439127c0a77b713595a279e2e0&lang=fi&src=listed

Tammi–maaliskuu 2024

  • Liikevaihto 42,3 (45,8 milj. euroa) – laskua 7,6 %
    • Projektihenkilöstö: liikevaihto 25,2 (24,8) milj. euroa – kasvua 1,7 %
    • Konsultointi: liikevaihto 3,6 (5,1) milj. euroa – laskua 29,6 %
    • Uusiutuva Energia: liikevaihto 13,5 (15,9) milj. euroa – laskua 15,1 %
  • Käyttökate (EBITDA) -4,6 (1,9) milj. euroa
  • Liiketulos -4,9 (1,7) milj. euroa
  • Voitto ennen veroja -5,1 (1,5) milj. euroa
  • Tulos emoyhtiön osakkeenomistajille -2,4 (1,0) milj. euroa
  • Osakekohtainen tulos -0,023 (0,010) euroa
  • Liiketoiminnan nettokassavirta -1,9 (4,3) milj. euroa

Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä Dovre Groupin liikevaihto oli 42,3 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 7,6 prosentin laskua verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Projektihenkilöstö-liiketoiminta teki edelleen hyvää tulosta ja sen liikevaihto kasvoi 1,7 prosenttia verrattuna vuoden 2023 vastaavaan aikaan. Sen sijaan Konsultointi-liiketoiminnan liikevaihto laski 29,6 prosenttia ja Uusiutuva Energia -liiketoiminnan 15,9 prosenttia vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä.

Kassassa on vielä varaa, vaikka virta olikin ulospäin

KASSATILANNE

Konsernin nettovelat 31.3.2024 olivat 3,8 (-6,7) miljoonaa euroa, ja konsernin likvidien varojen määrä oli 11,3 (13,5) miljoonaa euroa. Konsernin korollinen vieras pääoma oli vertailukauden tasolla 15,1 (6,9) miljoonaa euroa, josta 8,1 (5,8) miljoonaa euroa oli lyhytaikaista ja 7,0 (1,0) miljoonaa euroa pitkäaikaista.

Konsernin liiketoiminnan nettorahavirta ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli -1,9 (4,3) miljoonaa euroa, ja siihen sisältyy käyttöpääoman muutos -2,9 (-3,5) miljoonaa euroa. Käyttöpääoman pienentyminen johtuu suurimmaksi osaksi Uusiutuva Energia -liiketoiminnasta.

1 tykkäys

Jos loppuvuosi menee kuten ennustavat niin äkkiä tämä on takaisin 40c tasolla. Lisädiilejä voi tietysti tulla myös ja Renetec kortti on katsomatta. Ei auta kuin odottaa mitä tapahtuu.
Evli odottaa 8c epsiä 2026 pienoinen yllätys.

1 tykkäys

EVLIn kommentit Q1 jälkeen.

Earnings multiples remain low assuming flat underlying EBIT We estimate FY ’25 EBIT to remain flat, excluding the EUR 5.8m one-off, and our respective estimate is almost unchanged at EUR 8.2m assuming a moderate 200bps pick-up in growth to slightly below 4%. We assume all three segments to grow at mid-single digits next year. We don’t expect large earnings gains in the short term but note our FY ’25 estimates are undemanding in the light of the segments’ long-term potential. Dovre is valued some 5.5x EV/EBIT (excluding 49% of Suvic EBIT) on our FY ’25 estimates and on this basis peer multiples would suggest an FV closer to EUR 0.60. Our new TP is EUR 0.50 (0.65) as we retain our BUY rating.

1 tykkäys

Monttu jäämässä onneksi herkelliseksi, Q2:sta eteenpäin alkaa siis taas vihertää mikäli ei lisäkupruja tule.

2 tykkäystä
2 tykkäystä

Hyviä uutisia, mutta niillä ei merkitystä kurssin kehittymiseen. Tätä halutaan painaa suohon ja voisi kuvitella suomalaiseen tapaan myydään alihinnoittelulla ulkomaalaisille rahoittajille.

3 tykkäystä