Duell - Moottoriurheilua osakemarkkinoille

MP 24 Motorcycle Show | Pohjoismaiden suurimmat moottoripyörämessut (messukeskus.com)

Täältä viikonloppuna kesälle suuntaa.

5 tykkäystä

Ei Duellin nimeä löytynyt osanottajalistasta. Yleensä Duell on ollut mukana isolla osastolla omien brändiensä kanssa. Suunnanmuutos? Viime vuonna messuilla kävi yli 56.000 motoristia…

2 tykkäystä

En itse katsonut listaa mutta Ämmälä itse sanoi tilinpäätöksen yhteydessä. Katso haastattelu.

16.07 kohdassa sanoo. MP messut antaa suuntaa.

Duell Q1’24: Parempaa kannattavuutta - Inderes

2 tykkäystä

Duell ei ole ollut vuosiin mukana omalla isolla osastolla. Nyt en ihan tarkkaan muista mutta sanoisin että ei ole ollut paikalla osastolla noin viiteen vuoteen. Henkilöstöä on tottakai ollut messuilla.

Eli ei ole kyseessä minkäänlainen suunnanmuutos.

5 tykkäystä

Suurimmat omistajat annin jälkeen:

Ennen antia marraskuun lopussa:

Hartwall nosti omistusosuuttaan merkittävästi annin ympärillä ja mm. Twin Engine kasvatti omistustaan (Kajaanin Petri myös henkilökohtaista omistustaan).

10 tykkäystä

Huomenna itse menossa messuille niin raportoin sitten tänne. Käyn jututtaan Duelin tyyppejä jos nään.

8 tykkäystä

Tehtiin @Tommi_Saarinen kanssa uusi laaja, joka on luettavissa täällä

Sattui sopivasti molempien aikatauluihin, joten mennään myös nyt pyörähtämään messuilla. Jos joku tunnistaa, niin saa nykäistä hihasta :grin:

20 tykkäystä

Sieppaa
Oli pieni bugi tuohon graafiin jäänyt, 0,00 jokaisessa palkissa.

6 tykkäystä

Joo ei oo graafissa perusasetuksissa riittävän monta desimaalia nii merkitsevät numerot on piilossa. :smile:

Huomattiin tuo ja ingressistä puuttuva nolla ja vanhalta sivustolta löytyykin jo korjattu rapsa. Joku bitti vissii on solmussa niin ei vielä ole uinut uudelle inderes.fi sivustolle. Ootellaan jahka osaavammat ehtii asiaan perehtyä.

E: nyt on korjattu

8 tykkäystä

MP -messuilla kävi ilmoituksen mukaan 52.000 kävijää. Varmaan perjantain julkisen liikenteen lakko muutti joidenkin suunnitelmia. Lauantaina alkoi yhden jälkeen olla niin paljon porukkaa, että…kuulin pois lähtiessäni, että kaikki parkkipaikat on täynnä ja ihmisiä tuli junalta kuin pipoa.Tulihan siellä tilattua pyörän kuljetus kesäksi Milanoon Niinivirran kautta ja takaisin. Tulee huomattavasti halvemmaksi kuin lähtisi täältä ajamaan, esim. viime vuoteen verrattuna. Kun tarkoitus on kuitenkin mennä ajamaan Pyreneille.

6 tykkäystä

Lauantaina kävin ja väkeä todella paljon, eli aktiviteetti korkealla harrastuksessa.

Duelin väkeen en törmännyt mutta eniten ihmetytti ettei HD ollut omaa osastoa ollenkaan.

Mielenkiintoinen uutuus oli hybridi Kawa. Itse tosin ajan vaan customilla.

3 tykkäystä

Juteltiin @Petri_Gostowski kanssa Duellista tuoreen laajan raportin tiimoilta! :blush:

8 tykkäystä

Joo, olin itse lauantaina. Yhden jälkeen alkoi olla porukkaa kuin pipoa. Kuulemma 52.000 kävijää ja kun lähdin pois niin kuulin, että kaikki parkkipaikat ovat täynnä. Ehkä perjantain lakko siirsi sitten kävijöitä lauantaille. Itse tilasin pyörälle meno-paluu kuljetuksen Milanoon ensi kesäksi. Kun olisi tarkoitus lähteä Pyreneille ajelemaan. Sinne voi olla mukavakin cruisailla rantabulevardeja pitkin. Kuljetus tulee huomattavasti halvemmaksi kuin ajaminen lauttalippuineen, aterioineen ja yöpymisineen. Enkä erikoisesti rakasta ajaa rekkojen täyttämällä autobahnilla. Tietyn aikataulu rajoitteenhan se antaa, mutta tässä oppinut tekemään aikataulut väljiksi.

6 tykkäystä

Käytettyjen moottoripyörien kysyntä kasvaa vauhdilla – Nämä mallit viedään käsistä | Kauppalehti

MP-messut loivat lupausta kaikkien aikojen kaudesta

Rinta-Joupin Autoliike osallistui helmikuussa järjestettyihin MP-messuihin, jotka olivat todellinen jättimenestys: moottoripyörien myynti nousi lähes 70 prosenttia viime vuoden messuihin verrattuna. Yleisestä taloustilanteesta huolimatta alkuvuosi saattaakin povata kaikkien aikojen moottoripyöräkautta.

Harley-Davidson on suomalaisten ikisuosikki – onko luvassa kaikkien aikojen moottoripyöräkausi? - ePressi

12 tykkäystä

Mitenhän lie nämä lakot vaikuttavat Duellin tekemiseen tänä vuonna? Q1-raportin yhteydessä Ämmälä sanoi Punaisenmeren tilanteeseen liittyen, että vielä toimitukset ehtinevät ajallaan ilman että liikevaihtoa menetetään, mutta myyntiä saattaa siirtyä kvartaalista toiseen (Q3->Q4 varmaankin). Nyt sitten tulee ainakin kaksi ihan turhaa lisäviikkoa odottaen kontteja satamasta, jos Duellin kontitkin lakkosatamiin saapuvat. Jo ennestään Punaisenmeren tilanteesta oli koitumassa ylimääräisiä kustannuksia ja viiveitä. Sinälläänhän kyseessä on kertaluonteista hallaa, mutta lienee ihan hyvä jokaisella omissa odotuksissaan nämäkin asiat huomioida.

9 tykkäystä

Kyllä tämä valitettavasti kohottaa ennusteriskejä alaspäin. Q2-päättyi tuossa kuun vaihteessa, joten tätä voi sitten kysellä Q2-rapsan yhteydessä 4.4. Liikevaihdon siirtymä seuraavalle neljännekselle varmaankin kasvaa ja nämä kaikki tekijät huomioiden menetetyn kaupan riski nähdäkseni kasvaa olennaisesti.

On toki kertaluonteista hallaa, kuten sanoit, mutta ikävään saumaan tulee, kun kannattavuuden parantamisessa olisi todistettavaa.

9 tykkäystä

Eikös Duell toimi myös Ruotsissa ja Briteissä? Sinne varmaan kontit menee ajallaan edelleen?:thinking:
Miten on Petri? Ajaako kaikki tavara Suomen kautta logistiikkakeskuksiin? Niitä on aika monta.

Duell Oyj on vuonna 1983 perustettu mustasaarelainen maahantuontiyritys, jonka maahantuomien ja valmistamien tuotteiden myynti tapahtuu jälleenmyyntiverkoston kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Alankomaissa, Belgiassa, Saksassa Ranskassa, Englannissa, Irlannissa, Espanjassa, Tsekissä ja Romaniassa. Duellin maahantuontivalikoimaan kuuluvat moottoripyöräilyyn, moottorikelkkailuun ja veneilyyn kuuluvat ajovarusteet, tarvikkeet ja varaosat. Duellin logistiikkakeskukset sijaitsevat Suomessa Mustasaaressa, Ruotsissa Tranåsissa, Hollannissa Hengelossa ja Vegehlissä sekä Ranskassa Montpellierissä. Yhtiö työllistää kansainvälisesti lähes 200 työntekijää. Duellin osake on listattu First North -markkinapaikalla.

Toimitusjohtaja Jarkko Ämmälä

3 tykkäystä

Hyvä täsmennys! Toimii toki useissa maissa ja lakkojen vaikutus rajoittuu Suomen toimintoihin. Lisäksi vaikutusta rajaa se, että näin lonkalta arvioisin, ettei kaikki tavara kulje konttirahdin kautta, joskaan tätä en ole koskaan kysynyt. Pitää tiedustella Q2-rapsan yhteydessä, nyt yhtiöllä on hiljainen jakso päällä.

6 tykkäystä

Mietiskelin itse kanssa tuota samaa, että toivottavasti tavara menee suoraan noihin muihin logistiikkakeskuksiin. Lisäksi mietin myös, että onko nämä Q3-tulevat tavarat kuitenkin kesäkauden tavaroita ja ne painottuvatkin suhteessa enemmän muualla kuin Suomeen? No nämä selvinnee sitten Q2-raportin yhteydessä.

1 tykkäys

Joo menee ja ovat nimenomaan kesäkauden tuotteita, jolloin tuo muiden markkinoiden painoarvo on suhteellisesti suurempi.

1 tykkäys