Duell - Moottoriurheilua osakemarkkinoille

Mitenhän lie nämä lakot vaikuttavat Duellin tekemiseen tänä vuonna? Q1-raportin yhteydessä Ämmälä sanoi Punaisenmeren tilanteeseen liittyen, että vielä toimitukset ehtinevät ajallaan ilman että liikevaihtoa menetetään, mutta myyntiä saattaa siirtyä kvartaalista toiseen (Q3->Q4 varmaankin). Nyt sitten tulee ainakin kaksi ihan turhaa lisäviikkoa odottaen kontteja satamasta, jos Duellin kontitkin lakkosatamiin saapuvat. Jo ennestään Punaisenmeren tilanteesta oli koitumassa ylimääräisiä kustannuksia ja viiveitä. Sinälläänhän kyseessä on kertaluonteista hallaa, mutta lienee ihan hyvä jokaisella omissa odotuksissaan nämäkin asiat huomioida.

9 tykkäystä

Kyllä tämä valitettavasti kohottaa ennusteriskejä alaspäin. Q2-päättyi tuossa kuun vaihteessa, joten tätä voi sitten kysellä Q2-rapsan yhteydessä 4.4. Liikevaihdon siirtymä seuraavalle neljännekselle varmaankin kasvaa ja nämä kaikki tekijät huomioiden menetetyn kaupan riski nähdäkseni kasvaa olennaisesti.

On toki kertaluonteista hallaa, kuten sanoit, mutta ikävään saumaan tulee, kun kannattavuuden parantamisessa olisi todistettavaa.

9 tykkäystä

Eikös Duell toimi myös Ruotsissa ja Briteissä? Sinne varmaan kontit menee ajallaan edelleen?:thinking:
Miten on Petri? Ajaako kaikki tavara Suomen kautta logistiikkakeskuksiin? Niitä on aika monta.

Duell Oyj on vuonna 1983 perustettu mustasaarelainen maahantuontiyritys, jonka maahantuomien ja valmistamien tuotteiden myynti tapahtuu jälleenmyyntiverkoston kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Alankomaissa, Belgiassa, Saksassa Ranskassa, Englannissa, Irlannissa, Espanjassa, Tsekissä ja Romaniassa. Duellin maahantuontivalikoimaan kuuluvat moottoripyöräilyyn, moottorikelkkailuun ja veneilyyn kuuluvat ajovarusteet, tarvikkeet ja varaosat. Duellin logistiikkakeskukset sijaitsevat Suomessa Mustasaaressa, Ruotsissa Tranåsissa, Hollannissa Hengelossa ja Vegehlissä sekä Ranskassa Montpellierissä. Yhtiö työllistää kansainvälisesti lähes 200 työntekijää. Duellin osake on listattu First North -markkinapaikalla.

Toimitusjohtaja Jarkko Ämmälä

3 tykkäystä

Hyvä täsmennys! Toimii toki useissa maissa ja lakkojen vaikutus rajoittuu Suomen toimintoihin. Lisäksi vaikutusta rajaa se, että näin lonkalta arvioisin, ettei kaikki tavara kulje konttirahdin kautta, joskaan tätä en ole koskaan kysynyt. Pitää tiedustella Q2-rapsan yhteydessä, nyt yhtiöllä on hiljainen jakso päällä.

6 tykkäystä

Mietiskelin itse kanssa tuota samaa, että toivottavasti tavara menee suoraan noihin muihin logistiikkakeskuksiin. Lisäksi mietin myös, että onko nämä Q3-tulevat tavarat kuitenkin kesäkauden tavaroita ja ne painottuvatkin suhteessa enemmän muualla kuin Suomeen? No nämä selvinnee sitten Q2-raportin yhteydessä.

1 tykkäys

Joo menee ja ovat nimenomaan kesäkauden tuotteita, jolloin tuo muiden markkinoiden painoarvo on suhteellisesti suurempi.

1 tykkäys

Rumaa etukenoa ottaa Duell jollei tavara ole Suomessa. Vähän kyllä ylireagointia mielestäni.

1 tykkäys

Onko analyytikolla tietoa paljonko Suomen liikevaihto ja mikä on Euroopan liikevaihto?

Osake menee viemäriin vaan täysin vaikka Suomi taitaa olla pieni markkina Duelille?

Suomen tarkkaa osuutta ei nähdäkseni ole annettu missään. Edellisen 12kk:n osalta raportoiduissa luvuissa Pohjoismaat on tuonut liikevaihdosta laskujeni mukaan 57 % ja Muu Eurooppa loput. Tuossa ei ole ihan kokonaan Tran-Am-yritysoston vaikutusta, koska se tuli matkaan Q3’23:lta lähtien, joten suuntaa antava taso Pohjoismaille lienee nyt 55 % karkeasti.

Tuota 55 % voi sitten haarukoida suhteellisia osuuksia eri Pohjoismaille, mutta edellisellä päättyneellä tilikaudella liikevaihdosta tuli Ruotsin kruunuissa 17 % ja Norjan kruunuissa 5 %. Tämä jättäisi melko suuren osuden Suomelle tuosta koko Pohjoismaiden potista, koska Tanskan liikevaihto lienee varsin pieni. Toisaalta en ole aivan varma, etteikö jotain myyntiä voisi mennä näihin maihin Suomesta ja euroissa. Kaiken kaikkiaan sanoisin kuitenkin, että on Suomi siis merkittävä markkina yhtiölle tässä kohtaa.

Samalla on todettava, että ei se Suomen tilanne ole ainoa osaketta ohjaava tekijä ja samalla tavalla se kuluttajan ostovoima on heikkoa muuallakin. Tulkitsen myös, että yhdistät viimeaikaisen kurssilaskun tuohon edellä käsiteltyyn lakkoasiaan. Tämä mielestäni on turhan yksioikoinen tulkinta.

1 tykkäys

Kiitos kommenteista, markkina-arvo ei enään kovin kaukana annissa kerätyistä varoista.
Ymmärsin kuitenkin että voitolla ollaan tänä vuonna.

Markkina-arvo

30,95 milj €

2 tykkäystä

Toki on muistettava, että on siellä ihan reippaasti nettovelkaa vielä tuon markkina-arvon lisäksi.

5 tykkäystä

Ymmärrän. Kurssi on niin korkealla. Tullut annista -95% alas. Vielä on varaa. Firma kasvanut aika paljon sen jälkeen.

Ennusteidemme perusteella Duell hinnoitellaan 23-24E 8-6x oik. EV/EBITA ja 11-6x oik. P/E kertoimilla. Nykyinen hinnoittelu edustaa huomattavaa alennusta verrattuna yhtiön eurooppalaisiin ja kansainvälisiin verrokkeihin. Lisäksi se edustaa merkittävää alennusta DCF-analyysistämme johdettuun arvoon. Pidämme tavoitehintamme 0,04 eurossa ja päivitämme suosituksen OSTA-tasolle (aikaisemmin PIDÄ). Vaikka nykyinen hinnoittelu tarjoaa mahdollisuuden, on hyvä huomioida, että yhtiön velkataso on edelleen korkea ja markkinakehitys heikosti ennustettavissa. Lue koko raportti täältä.
Evli näkee potenttiaalia. OSTA suositus tuli.

9 tykkäystä

Tässä on Petriltä ennakkokommentit, kun Duell kertoo Q2-tuloksensa torstaina. :slight_smile:

Duell julkistaa tavanomaisesta poikkeavaa tilikauden jaksotusta mukaillen tilikauden 2024 Q2-raporttinsa torstaina noin 08.30. Ennustamme yhtiön liikevaihdon kasvaneen Tran-Am-yritysoston ansiosta. Operatiivisen kannattavuuden odotamme kehittyneen vertailukauteen nähden vakaasti. Markkinakommenttien lisäksi odotamme kommentteja Punaisenmeren tilanteen ja Suomen lakkojen mahdollisista vaikutuksista Duellin liiketoimintaan.

2 tykkäystä

Pistän nyt tänne, kun en muista palauteketjun sijaintia ja tuli taas vastaan kun lueskelin Duellin koskevia raportteja. Tämä koskee siis Duellin ohella muita muutaman sentin hinnassa pyöriviä osakkeita.

Voisiko noihin EPS- ja vastaaviin osakekohtaisiin lukuihin saada vähän lisää desimaaleja. Kun yksittäisen osakkeen hinta on 3 senttiä, niin EPS 0,00 ei nopealla vilkaisulla merkitse ihan hirveästi. Eikä kauheasti auta vaikka yksi desimaali on laajoihin raportteihin lisätty (eli esimerkiksi 0,002 vuodelle 2024).

11 tykkäystä

Hyvä pointti, pistetään seuraavaan päivitykseen lisää desimaaleja. :+1:

6 tykkäystä

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b88a48f7462cbf76b36464148187a0859&lang=fi&src=listed

Reilusti yli Inderesin ja Evlin ennusteiden eli käänne etenee odotettua nopeammin. Ei mainita sanaakaan lakkojen vaikutuksista eli ei ne ainakaan siis kovin merkittävät ole tässä vaiheessa?

Oikaistu EBITA(mitä ohjeistavat) 1,4milj€ kun Inderes odotti 1,1milj€ ja Evli 0,8milj€.
Liikevaihdon orgaaninen kasvu +4% kun Inderes odotti -7%.

Kaiken kaikkiaan positiivinen raportti siis!

19 tykkäystä

Lyhyenä kommenttina ja yleisenä muistutuksena yhtiön poikkeavasta tilikaudesta. Nythän raportti koski joulu- helmikuuta, joten lakoilla (jos tällä viitataan satamalakkoihin) ei pitäisikään olla nyt raportoidulla kaudella vaikutuksia, vaan vasta parhaillaan käynnissä olevalla kvartaalilla.

1 tykkäys

Tämä on kyllä hyvin tiedossa, mutta eikö niitä kommentoitaisi näkymissä (tai toimitusjohtojan tekstissä) jos olisi merkittäviä vaikutuksia tiedossa?

Webcastissa tätä ainakin sitten kysytään klo 10:30 alkaen.

1 tykkäys

Erittäin hyvä raportti. Evli on hyvin kartalla Osta suosituksineen.

1 tykkäys