Duell - Moottoriurheilua osakemarkkinoille

Jos näin ei kävisi, olisimme kaikki todella ihmeissämme.

2 tykkäystä

Oikeampi vertailukohde on noin 30 Me vs. 40-50 Me, kun rahaa kerätään yhtiöön 20 Me. Hämmästyttävä nousu joka tapauksessa.

2 tykkäystä

Tosin oikeasti luku lienee alle 18Meur (annista tuleva raha firmalle) koska annin kulut, mutta joo, silti pointti on ihan oikea.

Vaihto on vähäistä, joten eiköhän tässä lähinnä piensijoittajat ole nyysimässä pennejä vähemmän kartalla olevilta piensijoittajilta ja välittäjät hymyilee kun välityspalkkioita kilisee.

Päivävaihto euroina tähän mennessä luokkaa 20 000 euroa. Tuo on jopa piensijoittajien mittapuulla täysin olematonta.

Mutta hei, BIG NUMBERS!

image

4 tykkäystä

Hyvä tarkennus! Omassa piirrustuspöydässä tosin huomioin tuon Carnegien 2,5 MEUR kulun pois. (Mutta teoreettisesti kyllä 20,2 MEUR). Sijoittajat maksavat jopa yli 40%:n ylihintaa, kun osake näyttää niin halvalta esimerkiksi 0,045€ kappaleelta. Ehkä tämä on vain jatkumoa tähän Duell sekoilusaagaan: Kenelläkään ei tahdo homma oikein mennä putkeen, ei yrityksen johdolla eikä piensijoittajilla :slightly_smiling_face:.

7 tykkäystä

Evlin analyysi on siinä mielessä parempi, että esim. v. 2025 rahoituskulut on 50% pienemmät (mielestäni oikeampi luku) kuin Inderesin. Sinänsä tavoitehinnat, jotka on alle P/B luvun pitäisi lailla kieltää :slight_smile: . Yrityshän pitäisi silloin realisoida, kun sitä kautta saataisiin osakkaille enemmän rahaa. Joskus toki ei, jos mm. liikearvoissa on ilmaa.

3 tykkäystä

Duellissa tapahtuu jne., joka on aiheuttanut “välittäjiin” (Nordea, Nordnet, OP jne.) liittyviä kysymyksiä sekä ajatuksia. Hyviä kysymyksiä, pohdintoja ja vastauksia ovat kyllä eikä itselläni ole aiheeseen annettavaa.

Ihmiset tulevat toki näistä kysymyksistä katsomaan ensiksi vastauksia tähän yhtiöketjuun ja näistä jutuista on ollut jo paljon viestejä tässä ketjussa. Oletan, että selvästi suurimmalle osalle nämä pohdinnat eivät ole niin olennaisia ainakaan enää ja oletan viestejä tulevan jatkossakin niin siksi pientä ohjeistusta/ohjausta.

On ymmärrettävää keskustella tästä aiheesta, mutta tällaisiin kysymyksiin ja juttuihin liittyen keskustelua voi jatkaa tässä ketjussa:

Tästä kaikki varmaan hyötyvät, suurin osa lukijoista, jotka eivät tarvitse tuota keskustelua ja ne, joille nämä asiat ovat vähän epäselviä niin voivat keskustella siitä tuolla “Välittäjä”-ketjussa.

Kiitoksia taas ymmärryksestä ja hauskaa viikonloppua! :slight_smile:

4 tykkäystä

Eikös teoriassa noi merkintäoikeusannin kulut tulisi huomioida yhtiön kurssissa jo ennen merkintäoikeusantia? Eli heti kun markinalla on tieto asiasta, joko silloin kun tiedotetaan, että anti tullaan tekemään tai viimeistään silloin, kun kerrotaan annin tarkemmat tiedot.

Ts. tuo eilinen 10M market cap sisälsi jo tiedon siitä, että antiin tulee uppoamaan 2,5M ja näin ollen annin jälkeinen markkina-arvo tulisi laskea: markkina-arvo ennen antia + kerättävät bruttovarat = 30Meur :thinking:

Vai oonko nyt yliajatellut tämän ja täysin hakoteillä? :crazy_face:

3 tykkäystä

Hei!

Minua jäi askarruttamaan tuo 4.12.23 täsmäytyspäivä ja se että onko todella, niin jos tänään myy osakkeet pois on oikeutettu merkintäoikeuksiin 4.12.? Vai pitääkö sittenkin roikkua omistajana vielä 4.12.23 saakka?

1 tykkäys

Ei tarvitse roikkua, siksihän kurssi juuri laski kun merkkari ei ole enää mukana.

2 tykkäystä

Niin olen järkeillyt… mutta miksi täsmäytyspäivä ei sitten ole 1.12.?

Osakeannin täsmäytyspäivä on 4.12.2023 (”Täsmäytyspäivä ”). Osakkeenomistajat, jotka on rekisteröity Euroclear Finland Oy:n (”Euroclear Finland ”) ylläpitämään Duellin osakasluetteloon Täsmäytyspäivänä saavat yhden (1) arvo-osuusmuotoisen merkintäoikeuden

1 tykkäys

kaupoissa on selvitysaika, kuten osakkeillakin. eteenpäin

3 tykkäystä

Olet ajetellut juuri oikein. Antikustannukset ovat olleet tiedossa ja sen myötä mukana kurssissa jo eilen.

2 tykkäystä

Olin väärässä. Näiden em. osakeomistukset ennallaan. Joku taisi myydä hallintarekisteristä ja ostaja oli myös sen piirissä.

Duell

1 tykkäys

Ei näy vielä tuoreessa omistajalistauksessa eilisen myynnit? Kaupan selvityksessä menee se pari päivää?

3 tykkäystä

Tuoretta videota.

4 tykkäystä

Siis eikö Ämmälä siirtynyt myynti- tms johtajan tehtäviin?

5 tykkäystä

Vallanvaihto vasta joskus ensi vuonna, aika epämääräisesti tuo on määritelty.

Duell imoitti, että Magnus Miemois (DI) aloittaa Duell Oyj:n COO:na ja Varatoimitusjohtajana viimeistään 1. tammikuuta 2024. Magnus tulee vastaamaan Duell Oyj:n operatiivisesta toiminnasta ja niihin liittyvistä kehityshankkeista. Suunnitelma on, että Magnus Miemois siirtyy Duell Oyj:n toimitusjohtajaksi vuoden 2024 aikana. Tämän vaihdon yhteydessä, nykyinen toimitusjohtaja Jarkko Ämmälä siirtyy Duellin Kaupalliseksi johtajaksi vastuullaan avainasiakkaat, päätavarantoimittajat ja strategiset hankkeet.

6 tykkäystä

Kyllähän tuosta tuoreesta videosta käy erittäin selkeästi ilmi (esim. 18:00-19:30), että yritysostoja tavoitellaan hanakasti, kunhan markkinatilanne vain vakautuu. Siksi ehkä se noin 9,5 MEUR halutaan kassaan jättää merkintäoikeusannista?

3 tykkäystä

Omistajat ovat olleet hallituksen toimintaan tyytyväisiä, kun valitsivat hallitukseen uudelleen sen nykyiset jäsenet. Hyvin on mennyt niin antaa mennä vaan…

“Yhtiökokous valitsi hallituksen varsinaisiksi jäseniksi toimikaudelle, joka päättyy seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä, uudelleen sen nykyiset jäsenet Anna Hyvösen, Kim Ignatiuksen, Niko Mokkilan ja Anu Oran.”

10 tykkäystä

Merkintäoikeudet ovat tulleet Nordean tilille. Jään odottamaan jännityksellä torstain kaupankäynnin aloitusta. Kuinka paljon poikkeaa ennakoidusta 0,32 eurosta.

3 tykkäystä